בעייה עם חיבור PS4 למקרן.
-
ofer1973
- חבר ותיק

- תגובות: 1339
- שם מלא: ofer1973
- נתן תודות: 507 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
עד עכשיו היה לי PS3 מחובר למקרן EPSON TW2900 , וזה עבד מצויין.
היום חיברתי את ה-PS4 לאותו המקרן ,ולאחר כחצי שעה של משחק , התמונה נעלמת לי והמקרן נתקע ולאחר מספר ניסיונות גם נדלקו הנורות האדומות במקרן שמסמנות שהוא חם מידי!
מה לדעתכם יכולה להיות הסיבה לכך?
ואיך אפשר לפתור אותה?
היום חיברתי את ה-PS4 לאותו המקרן ,ולאחר כחצי שעה של משחק , התמונה נעלמת לי והמקרן נתקע ולאחר מספר ניסיונות גם נדלקו הנורות האדומות במקרן שמסמנות שהוא חם מידי!
ואיך אפשר לפתור אותה?
עופר.י
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
בטוח שזה נובע מהחיבור ל PS4?ofer1973 כתב:עד עכשיו היה לי PS3 מחובר למקרן EPSON TW2900 , וזה עבד מצויין.
ואיך אפשר לפתור אותה?...
האם התופעה ממשיכה גם כעת?
האם ניסית להפעילו שוב עם ה PS3 לשלול שמדובר במקור הוידאו עצמו?
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
אני לא רואה איך ה PS4 יכול היה לגרום לבעיה הזו. הוא מוציא אות וידאו למקרן וזה אמור להקרין אותו. אותה תקלה יכלה לקרות גם מנגן בלו ריי או רכיב אחר..
נראה כמו סתם צירוף מקרים מוזר..
נראה כמו סתם צירוף מקרים מוזר..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- eyal8a
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 484
- שם מלא: אייל
- נתן תודות: 46 פעמים
היי עופר
כאשר העברתי לאחותי ובעלה את ה ps3, נתתי להם אותו עם כבל ה 1.4 שמגיע עם ה ps4
לצערי הם סבלו ממצב דומה בו הם לא הצליחו לראות תמונה על המסך ( טלוויזיית lcd ישנה יחסית)
אבל כאשר חיברו עם כבל 1.3 הסתדר להם וכעת הם משחקים ונהנים.
אני לא בטוח ב 100% שזו הייתה הבעיה כיוון שלא הייתי פיזית שם לבדוק, אך הכבל 1.4 תקין וכן הייתה תמונה על טלוויזיה פנסוניק חדשה
מקווה שזו ״הבעיה״ גם אצלך ולא משהו מעבר
שיהיה בהצלחה
אייל
כאשר העברתי לאחותי ובעלה את ה ps3, נתתי להם אותו עם כבל ה 1.4 שמגיע עם ה ps4
לצערי הם סבלו ממצב דומה בו הם לא הצליחו לראות תמונה על המסך ( טלוויזיית lcd ישנה יחסית)
אבל כאשר חיברו עם כבל 1.3 הסתדר להם וכעת הם משחקים ונהנים.
אני לא בטוח ב 100% שזו הייתה הבעיה כיוון שלא הייתי פיזית שם לבדוק, אך הכבל 1.4 תקין וכן הייתה תמונה על טלוויזיה פנסוניק חדשה
מקווה שזו ״הבעיה״ גם אצלך ולא משהו מעבר
שיהיה בהצלחה
אייל
-
ofer1973
- חבר ותיק

תודה רבה אייל.
הכבלים של ה-HDMI שמחוברים אצלי בכל המערכת קולנוע ביתי הם 1.3 כי הרסיבר שלי לא תומך 3D.
לפי דעתך אם אני אחליף את הכבל HDMI שמחבר את ה-PS4 לרסיבר , הבעייה יכולה להסתדר?
הכבלים של ה-HDMI שמחוברים אצלי בכל המערכת קולנוע ביתי הם 1.3 כי הרסיבר שלי לא תומך 3D.
לפי דעתך אם אני אחליף את הכבל HDMI שמחבר את ה-PS4 לרסיבר , הבעייה יכולה להסתדר?
עופר.י
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

אין לכבלי HDMI מפרט לפי 1.3 או 1.4 או מספרים אחרים.
תקן המפרט הטכני, 1.4 או 1.3 או מספר כזה או אחר, מתייחס אך ורק ליכולות של המוצר ומחבר ה- HDMI שלו.
למעשה, עד כמה שידוע לי, אסור ליצרנים מוסמכי תקן HDMI לציין על הכבל מספר כלשהו, כמו "HDMI V1.4" או משהו דומה.
לכבלים המינוחים אחרים לגמרי והמפרט שלהם נשאר זהה כבר שנים. כאשר הכבל עם היכולות הכי מתקדמות הוא HIGH SPEED WITH ETHERNET.
אבל, זה לא אומר שכל הכבלים איכותיים באותה מידה - יש יצרנים שקרנים שסתם מציינים שהכבל שלהם הוא HIGH SPEED ו/או עם ETHERNET כאשר בפועל הם לא. או מצב אחר שהכבל אכן בעל היכולות האלה, אך איכות החומרים ובמיוחד הסיכוך שלו נמוכה וכאן יכולות להתעורר בעיות.
http://www.hdmi.org/consumer/finding_right_cable.aspx
http://www.pcpro.co.uk/features/376471/ ... dmi-cables
תקן המפרט הטכני, 1.4 או 1.3 או מספר כזה או אחר, מתייחס אך ורק ליכולות של המוצר ומחבר ה- HDMI שלו.
למעשה, עד כמה שידוע לי, אסור ליצרנים מוסמכי תקן HDMI לציין על הכבל מספר כלשהו, כמו "HDMI V1.4" או משהו דומה.
לכבלים המינוחים אחרים לגמרי והמפרט שלהם נשאר זהה כבר שנים. כאשר הכבל עם היכולות הכי מתקדמות הוא HIGH SPEED WITH ETHERNET.
אבל, זה לא אומר שכל הכבלים איכותיים באותה מידה - יש יצרנים שקרנים שסתם מציינים שהכבל שלהם הוא HIGH SPEED ו/או עם ETHERNET כאשר בפועל הם לא. או מצב אחר שהכבל אכן בעל היכולות האלה, אך איכות החומרים ובמיוחד הסיכוך שלו נמוכה וכאן יכולות להתעורר בעיות.
http://www.hdmi.org/consumer/finding_right_cable.aspx
http://www.pcpro.co.uk/features/376471/ ... dmi-cables
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@ofer1973
·
טוב, אז מה שאתה צריך לעשות זה פשוט לפעול בשיטת האלמינצייה - לנסות לבודד מהי הבעיה ומה גורם לה.
נסה לחבר את ה- PS4 למסך כלשהו, לא למקרן ותרוץ עם זה כמה שעות, אולי כמה ימים רק לוודא לייתר בטחון.
אם הכל עובד שם פיקס, אז הבעיה היא לא ה- PS4 ולא בכבל, אחרת זה היה קורה גם שם.
אם יש גם שם את אותה בעיה, אז לפחות אתה יודע שאין קשר למקרן ואז זה יכול להיות המכשיר עצמו יכול להיות הכבל ויכול אפילו להיות שזה באג מטופש במשחק ספציפי (סיכוי קלוש מאד, אני לא מכיר כזה, אבל לא תדע..)
בקיצור, הכי פשוט זה לנסות לבודד את הבעיה. זה ייתן לך מושג טוב יותר מי אשם ומהי בדיוק הבעיה..
אגב, אם ה- PS4 יעבוד פיקס על מסך אחר, נסה במקביל לחבר למקרן מקור וידאו אחר, כמו מחשב או נגן בלו-ריי וכו' שגם כן מוציאים אות HD 1080@60p ותראה אם הם גם גורמים לו לבעיה.
·
טוב, אז מה שאתה צריך לעשות זה פשוט לפעול בשיטת האלמינצייה - לנסות לבודד מהי הבעיה ומה גורם לה.
נסה לחבר את ה- PS4 למסך כלשהו, לא למקרן ותרוץ עם זה כמה שעות, אולי כמה ימים רק לוודא לייתר בטחון.
אם הכל עובד שם פיקס, אז הבעיה היא לא ה- PS4 ולא בכבל, אחרת זה היה קורה גם שם.
אם יש גם שם את אותה בעיה, אז לפחות אתה יודע שאין קשר למקרן ואז זה יכול להיות המכשיר עצמו יכול להיות הכבל ויכול אפילו להיות שזה באג מטופש במשחק ספציפי (סיכוי קלוש מאד, אני לא מכיר כזה, אבל לא תדע..)
בקיצור, הכי פשוט זה לנסות לבודד את הבעיה. זה ייתן לך מושג טוב יותר מי אשם ומהי בדיוק הבעיה..
אגב, אם ה- PS4 יעבוד פיקס על מסך אחר, נסה במקביל לחבר למקרן מקור וידאו אחר, כמו מחשב או נגן בלו-ריי וכו' שגם כן מוציאים אות HD 1080@60p ותראה אם הם גם גורמים לו לבעיה.
-
ofer1973
- חבר ותיק

לאחר בדיקה בהגדרות של הרסיבר ,התברר שהוא מבצע עיבוד תמונה ל-1080P 24 פריימים.
ביטלתי את העיבוד , ולבנתיים עושה רושם שהכל עובד תקין
מקווה שזאת באמת היתה הבעייה ,ושזה ימשיך לעבוד תקין.
תודה רבה לכולכם על העזרה ,במיוחד לך קובי
(Y)
ביטלתי את העיבוד , ולבנתיים עושה רושם שהכל עובד תקין
מקווה שזאת באמת היתה הבעייה ,ושזה ימשיך לעבוד תקין.
תודה רבה לכולכם על העזרה ,במיוחד לך קובי
עופר.י