מסך הקרנה בגודל 119" או שאולי בעצם לא
-
idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
לאחרונה קיבלתי מגולש בפורום בקשה לבצע מדידות למסך שרכשתי לפני כשנתיים (מסך מתיחה חשמלי של סינוסקרין).
http://c100.co.il/מסך-הקרנה-מתיחה/SI-TT ... 4-ס-מ.html
להפתעתי התברר שהמסך הוא לא באמת 119" אלא רק 115" (גובה תמונה 143 ס"מ במקום 147 ס"מ ורוחב 255 ס"מ במקום 264 ס"מ).
בכדי לוודא שלא מדובר בבעיה שהיא רק אצלי פניתי לחבר פורום אחר עם אותו מסך וגם אצלו מדובר ב-115".
אותו חבר הציע לי שיפנה ליבואן (קונקטור) לקבל את תגובתו שהיתה להבנתי שהמידות של ה-119" הם כולל המסגרת השחורה מסביב לתמונה.
לפחות לדעתי זה שבעצם ה-119" הם ברוטו ולא נטו והמסך נמכר כ-119" זה בפירוש סוג של הטיה (חבל שלא עשו מסגרת שחורה של 30 ס"מ בכל צד במקום רק 5 ס"מ, אז יכלו למכור מסך 150").
אני אהיה מאוד מופתע אם מדובר בקומבינה שמתבצעת ע"י אחרים (טלHD, האם גובה התמונה נטו במסך ה-100" שרכשת הוא אכן 125 ס"מ)?
http://c100.co.il/מסך-הקרנה-מתיחה/SI-TT ... 4-ס-מ.html
להפתעתי התברר שהמסך הוא לא באמת 119" אלא רק 115" (גובה תמונה 143 ס"מ במקום 147 ס"מ ורוחב 255 ס"מ במקום 264 ס"מ).
בכדי לוודא שלא מדובר בבעיה שהיא רק אצלי פניתי לחבר פורום אחר עם אותו מסך וגם אצלו מדובר ב-115".
אותו חבר הציע לי שיפנה ליבואן (קונקטור) לקבל את תגובתו שהיתה להבנתי שהמידות של ה-119" הם כולל המסגרת השחורה מסביב לתמונה.
לפחות לדעתי זה שבעצם ה-119" הם ברוטו ולא נטו והמסך נמכר כ-119" זה בפירוש סוג של הטיה (חבל שלא עשו מסגרת שחורה של 30 ס"מ בכל צד במקום רק 5 ס"מ, אז יכלו למכור מסך 150").
אני אהיה מאוד מופתע אם מדובר בקומבינה שמתבצעת ע"י אחרים (טלHD, האם גובה התמונה נטו במסך ה-100" שרכשת הוא אכן 125 ס"מ)?
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
הזוי, זאת באמת הטעיה.
טוב שהוא לא חישב גם את רוחב המארז והוסיף עוד כמה אינצ'ים טובים "לגודל המסך".
שמסתכלים על מסכים תמיד מצויינים שלוש מידות,
גודל המסך ברוטו, בד"כ גובה ורוחב
גודל המסך נטו, גובה, רוחב וגודל אלכסוני
ורוחב המארז עצמו
טוב שהוא לא חישב גם את רוחב המארז והוסיף עוד כמה אינצ'ים טובים "לגודל המסך".
שמסתכלים על מסכים תמיד מצויינים שלוש מידות,
גודל המסך ברוטו, בד"כ גובה ורוחב
גודל המסך נטו, גובה, רוחב וגודל אלכסוני
ורוחב המארז עצמו
שחר
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
לא הבנתי התקבלה תגובה מהיבואן ?
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
אני לא משפטן, אבל אני לא חושב שזו הטעיה - כן יש פה היעדר אינפורמציה, ללא ספק, אך במצב כזה, שהאינפורמציה המוצגת לקונית למדי, מתבקש שהצרכן יפנה למשווק לקבלת הבהרות טרם הרכישה.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
-
idan309
-
- חבר מביא חבר

יונתן,
יכול להיות שאתה צודק (אכן לא רשום בפירוש כמו באתרים אחרים שמדובר ב-Viewing area) ולכן כנראה שהטיה זו מילה קצת מחמירה.
אני לא חשבתי לבדוק דבר כזה ותהיה בטוח שברכישה הבאה (שיכולה להגיע מאוד בקרוב) אני אוודא שאכן המידות הם נטו ולא ברוטו.
יואב,
התקבלה תגובה מהיבואן - המידות הן אכן כמו שהוא ציין (264 על 147) אבל המידות הן כולל המסגרת השחורה (לא כולל הדרופ כמובן).
יכול להיות שאתה צודק (אכן לא רשום בפירוש כמו באתרים אחרים שמדובר ב-Viewing area) ולכן כנראה שהטיה זו מילה קצת מחמירה.
אני לא חשבתי לבדוק דבר כזה ותהיה בטוח שברכישה הבאה (שיכולה להגיע מאוד בקרוב) אני אוודא שאכן המידות הם נטו ולא ברוטו.
יואב,
התקבלה תגובה מהיבואן - המידות הן אכן כמו שהוא ציין (264 על 147) אבל המידות הן כולל המסגרת השחורה (לא כולל הדרופ כמובן).
-
idan309
-
- חבר מביא חבר

IGAL4d,
לא מפתיע בכלל.
למרות שיש סיכוי שעוד שנתיים אני אעבור למסך קבוע אם היתה לי אפשרות לשלם 2,000 ש"ח ולשדרג לגרנדויו 120 הייתי עושה זאת מיידית.
הבעיה שאני מעריך שזה יעלה לי 3-3.5 אלף ש"ח ולכן כמו שזה נראה אני אחיה עם ה-115" לפחות בינתיים.
לא מפתיע בכלל.
למרות שיש סיכוי שעוד שנתיים אני אעבור למסך קבוע אם היתה לי אפשרות לשלם 2,000 ש"ח ולשדרג לגרנדויו 120 הייתי עושה זאת מיידית.
הבעיה שאני מעריך שזה יעלה לי 3-3.5 אלף ש"ח ולכן כמו שזה נראה אני אחיה עם ה-115" לפחות בינתיים.