Processor/PreAmplifier/Dec מה זה ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
matrix23 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 266
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #1 

שלום,

הייתי שמח לקבל ייעוץ...
ברשותי מערכת הבנויה מהרכיבים הבאים:
1. רסיבר Yamaha R1500
2. רמקוליים קדמיים Polk audio 707
3. רמקולים אחוריים Polk audio 703
4. סנטר Polk audio csi3
5. סאב Jamo 600

שאלתי, האם אני צריך להחליף את הרסיבר, האם הסנטר בעל נוכחות וגם אותו נדרש להחליף ?
ויותר מזה, מהו הצורך בקדם מגבר ו-Dec ?

תודה,
נערך לאחרונה על ידי matrix23 ב 06/01/2015 15:19, נערך פעם 1 בסך הכל.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4876
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #2 

למה אתה מניח שצריך להחליף משהו?
ו... DAC זה Digital to Analog Converter, צריך כזה כשהמקור דיגיטלי.
יש לך כזה מובנה ברסיבר.

matrix23 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

@ufffnick
אני מרגיש שאני לא מצליח לנצל ·את מלוא הפוטנציאל של הרמקולים.
בחנות הם נשמעו הרבה יותר טוב...
אגב, קראתי קצת על ה-Dec, חשבתי שהוא יכול לשפר.

מה בנוגע לקדם מגבר ?

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #4 

@matrix23
·
אין לך אפשרות להגיע לקביעה הזו, קוראים לסיפטום שדרגת.
לרוב זה תחושה שחייבים לשדרג על אף שאין טיעון רציונלי סביר לעשות כן.

יש לך כבר DAC מובנה ברסיבר, לרוב הם באיכות לא רעה בכלל.
גם פרה זה רכיב שאפשר לוותר עליו כשיש רסיבר.

אם אתה בכיוון להחליף את הכל (וגם אם לא, בקלות תגיע לשם), קפוץ לחנות ותתחיל להאזין, רצוי עם רמקולים זהים לשלך, אופטימלי זה בבית.

אגב, אין דגם כמו שציינת, התכוונת לRX V1500? P1500?
כמו כן לא ציינת מה המקור.

matrix23 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

@ufffnick
הדגם הוא RX-V1500.
אני מאזין דרך ה-PS3 או Minix 8H, האם ייתכן שאני צריך CD player ?

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #6 

@matrix23
·
יש לך יופי של רסיבר.
אתה לא צריך שום דבר, מבחינת מערכת.
אני מניח שהPS3 והminix מחוברים לרסיבר דרך hdmi?
כיילת את המערכת?

matrix23 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

@ufffnick
אין לרסיבר HDMI, חיברתי לכניסה אופטית.
הכיול אכן שיפר את הסאונד, אך עדיין זה כפי ששמעתי בחנות.
אפילו עם רמוקולים פשוטים משלי, בחנות נשמע טוב יותר.

יש לך רעיון כיצד לשפר את האיכות SOUND ? ·

זמר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1356
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שליחה #8 

פרוססור והגברה לחוד עולם אחר לגמרי

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2449
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1025 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #9 

תנסה לקחת הביתה רסיבר עם כיול של אודסי...כמו מרנץ אונקיו דנון....זה עולם אחר.
טעם אישי כמובן.
כיף חיים.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17925
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #10 

זמר כתב:פרוססור והגברה לחוד עולם אחר לגמרי
...
·זמר נשמה תהיה רציני .שום עולם אחר.חיזוק האגו האודיופילי/וידאופילי אני מסכים לא מעבר לזה.
אני איתך באותו הסיפור .
בדוק את הרסיבר הכי גדול של ימאהה מול השילוב שיש לך עכשיו ,בבדיקה עיוורת, ואני מבטיח לך שמחכה לך הפתעה גדולה, במיוחד בשימוש ברמקולים שלך, שלא זקוקים להגברה מסיבית.

זמר
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

istarmini כתב:
...
...
·זמר נשמה תהיה רציני .שום עולם אחר.חיזוק האגו האודיופילי/וידאופילי אני מסכים לא מעבר לזה.
אני איתך באותו הסיפור .
בדוק את הרסיבר הכי גדול של ימאהה מול השילוב שיש לך עכשיו ,בבדיקה עיוורת, ואני מבטיח לך שמחכה לך הפתעה גדולה, במיוחד בשימוש ברמקולים שלך, שלא זקוקים להגברה מסיבית.
...
יואב ידידי טעות בידך עשיתי את זה עם הz11 וזה עולם אחר שההגברה היא חיצונית ואין גבול לכוח ההגברה ו0 עיוותים זו דעתי וזהמה שאוזניי שמעו

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #12 

זמר כתב:
...
...
יואב ידידי טעות בידך עשיתי את זה עם הz11 וזה עולם אחר שההגברה היא חיצונית ואין גבול לכוח ההגברה ו0 עיוותים זו דעתי וזהמה שאוזניי שמעו
...
·צר לי ידידי אין מצב שהבחנת בהבדל ההגברה בין הרסיבר הקודם למגברים החיצוניים, במיוחד על רמקולים כשלך. זה פשוט נוגד את הפיזיקה .
מאוד יתכן שלא דאגת לבצע השוואת עוצמות כנדרש.
כאמור אני נמצא במגרש איתך זה אחלה מגרש אבל יש בו המון ,מהמילה כלום.

תהנה.

זמר
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

istarmini כתב:
...
...
·צר לי ידידי אין מצב שהבחנת בהבדל ההגברה בין הרסיבר הקודם למגברים החיצוניים, במיוחד על רמקולים כשלך. זה פשוט נוגד את הפיזיקה .
מאוד יתכן שלא דאגת לבצע השוואת עוצמות כנדרש.
כאמור אני נמצא במגרש איתך זה אחלה מגרש אבל יש בו המון ,מהמילה כלום.

תהנה.
...
מה שאני מבין ממך יואב שזה קשקוש בדיעבד הייתה קונה רסיבר וזה שקנייתה פרוס סור והגברה זה לאגו האישי האודיופילי ??? תסביר לי אתה משגע אותי חחח
·

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #14 

זמר כתב:
...
...
מה שאני מבין ממך יואב שזה קשקוש בדיעבד הייתה קונה רסיבר וזה שקנייתה פרוס סור והגברה זה לאגו האישי האודיופילי ??? תסביר לי אתה משגע אותי חחח
·
...
·

אסביר ברצון ידידי

קודם כל הרמקולים הקידמיים והסנטר שלי, להבדיל משלך, דורשים זרם ויורדים לעכבה נמוכה ולכן יש צורך בהגברה מסיבית יותר, זה על הנייר מבחינת המדע.
בפועל מה שקרה הוא שפעם ,בתחילת דרכי,הייתי שבוי בתאוריות האודיופיליות ההזויות, שכולנו מכירים ולכן רכשתי הגברות נפרדות שפכתי המון כסף ובנוסף רכשתי גם פרוססור של EAD ,שמי שמכיר יודע שבזמנו היה ממוקם בשורה הראשונה של ליין הפרוססורים.

הממה במהלך השנים התחלתי לשאול את עצמי שאלות מוזרות ,כמו האם באמת יש צורך בכל הפלצנות הזו ? בבדיקות שבצעתי לעצמי וגם לחברים התברר שמבחינת הגברות לא הצלחתי להרגיש הבדלים ,בבדיקה עיוורת בין הגברות רסיברים לבין הגברות ייעודיות. מבחינת פרוססורים ללא ספק יש הבדל ,אומנם לא יום ולילה אבל קיים.

עכשיו ,בזמנו ניסיתי למכור את ההגברות וקיבלתי מחיר מצחיק עליהן ולכן הן נשארו אצלי ואני מחבר להן פרוססור.

עכשיו במידה ואתה חושב שאיכות הפרוססינג שיש לך בימאהה המהודר שלך עולה על איכות הפרוססינג שקיימת ברסיבר הגדול ביותר של ימאהה (לא ה 11 שהיה לך אני מדבר על הסדרות החדשות) אז אתה חי בסרט חחחחח ואפילו ויש איזה שוני מבחינת נתוני הפרוססינג(בדפי הנתונים ניתן לבדוק מה ההבדלים במידה והם קיימים בכלל) אתה כבן אנוש לא תבחין ,בבדיקה עיוורת.
לגבי ההגברה ששידכת לרמקולי הקליפש שלך מה שנשאר לי להגיד לך ידידי ,שאתה שפכת כסף לחינם, כי הרמקולים הללו ,ההיתרון היחידיייייייייי שלהם הוא שמספיק להם הגברה בסיסית כדי לפתוח אותם אין צורך במפלצות ההגברה ששידכת להם ולכן נשמה אני מוכן להתערב איתך שאילו במקום כל הקופסאות שיש לך בחדר ,שתופסות מלא מקום ,תחבר את הרסיבר הגדול ביותר של ימאהה כיום ,הדגש על כיום, תקבל אותה התוצאה בדיוק רק מה ?מפלס האגו יירד פלאים וזו ,ללא ספק ,בעייה גם אני חי איתה אבל חי בשלום ולא מנסה לשכנע את עצמי שלא ניתן להתנהל אחרת בגלל שאיכות הסאונד תיפגע.

מקווה שעכשיו הכל מובן.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2449
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1025 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #15 

istarmini כתב:
...
...
·

אסביר ברצון ידידי

קודם כל הרמקולים הקידמיים והסנטר שלי, להבדיל משלך, דורשים זרם ויורדים לעכבה נמוכה ולכן יש צורך בהגברה מסיבית יותר, זה על הנייר מבחינת המדע.
בפועל מה שקרה הוא שפעם ,בתחילת דרכי,הייתי שבוי בתאוריות האודיופיליות ההזויות, שכולנו מכירים ולכן רכשתי הגברות נפרדות שפכתי המון כסף ובנוסף רכשתי גם פרוססור של EAD ,שמי שמכיר יודע שבזמנו היה ממוקם בשורה הראשונה של ליין הפרוססורים.

הממה במהלך השנים התחלתי לשאול את עצמי שאלות מוזרות ,כמו האם באמת יש צורך בכל הפלצנות הזו ? בבדיקות שבצעתי לעצמי וגם לחברים התברר שמבחינת הגברות לא הצלחתי להרגיש הבדלים ,בבדיקה עיוורת בין הגברות רסיברים לבין הגברות ייעודיות. מבחינת פרוססורים ללא ספק יש הבדל ,אומנם לא יום ולילה אבל קיים.

עכשיו ,בזמנו ניסיתי למכור את ההגברות וקיבלתי מחיר מצחיק עליהן ולכן הן נשארו אצלי ואני מחבר להן פרוססור.

עכשיו במידה ואתה חושב שאיכות הפרוססינג שיש לך בימאהה המהודר שלך עולה על איכות הפרוססינג שקיימת ברסיבר הגדול ביותר של ימאהה (לא ה 11 שהיה לך אני מדבר על הסדרות החדשות) אז אתה חי בסרט חחחחח ואפילו ויש איזה שוני מבחינת נתוני הפרוססינג(בדפי הנתונים ניתן לבדוק מה ההבדלים במידה והם קיימים בכלל) אתה כבן אנוש לא תבחין ,בבדיקה עיוורת.
לגבי ההגברה ששידכת לרמקולי הקליפש שלך מה שנשאר לי להגיד לך ידידי ,שאתה שפכת כסף לחינם, כי הרמקולים הללו ,ההיתרון היחידיייייייייי שלהם הוא שמספיק להם הגברה בסיסית כדי לפתוח אותם אין צורך במפלצות ההגברה ששידכת להם ולכן נשמה אני מוכן להתערב איתך שאילו במקום כל הקופסאות שיש לך בחדר ,שתופסות מלא מקום ,תחבר את הרסיבר הגדול ביותר של ימאהה כיום ,הדגש על כיום, תקבל אותה התוצאה בדיוק רק מה ?מפלס האגו יירד פלאים וזו ,ללא ספק ,בעייה גם אני חי איתה אבל חי בשלום ולא מנסה לשכנע את עצמי שלא ניתן להתנהל אחרת בגלל שאיכות הסאונד תיפגע.

מקווה שעכשיו הכל מובן.
...
·

יואב גורו שלי!

אוהב לקרוא את מה שאתה מספר! חומר לימוד!

תודה!(Y)
כיף חיים.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #16 

royla כתב:
...
...
·

יואב גורו שלי!

תודה!(Y)
...
·תודה ידידי אבל הבעיה היא שרוב חובבי התחום מסרבים ללמוד בודדים מהם מסוגלים להודות שרכשו המון קופסאות בהמון כסף רק לצורך סיפוק האגו האודיופילי וזה אחלה אין שום בעיה רק צריך להבין שזה המצב.
רמקולים של קליפש זקוקים להגברה כוחנית של בריסטון, אנטם או כל חברה אחרת ? זו אשכרה בדיחה

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9018
נתן תודות: 1576 פעמים
קיבל תודות: 1348 פעמים

שליחה #17 

מסכים עם דרך החשיבה של יואב מבחינת כמות הקופסאות וגם על נושא האגו. הרצון לחפש שלמות בסט שלנו, גורם לנו כל הזמן לחפש איך לשדרג.

לי יש תצורת רמקולים ממוקמת פיזית של 5.1 + סראונד אחורי + קדמיים גבוהים.
הרסיבר שלי יודע לתמוך ב- 7.1 או ב- 5.1 + קדמיים גבוהים.
עכשיו נגיד שזה משגע אותי שיש לי בכל אחת מהתצורות תמיד 2 רמקולים שלא עובדים למרות שהם שם.
אני רק מחכה לרגע שאני אוכל לרכוש רסיבר (של ימהה) שתומך בתצורה של 9.1 או 7.1.2 במחיר שפוי.
וכל זה לא בגלל שלא שומעים טוב (כי שומעים מעולה), אלא בגלל האפקט הפסיכולוגי המדומה שיש לי שמשהו חסר...

בגלל זה גם רכשתי את הבלו-ריי של ימהה הכי מתקדם לשנתון שלו שבכלל לא מיובא לארץ (BD-A1020), רק כי יש עליו הטבעה של AVENTAGE וצריך להשלים את הסט לרסיבר.

במחסן יש לי ארגז של קלטות (כן, אלו עם שני העיגולים בפנים בגודל של קופסת סיגריות) וטייפ שלא עומד למכירה כי בחלק האחורי של המוח אני אומר אולי פעם אני אחבר אותו לסט (למרות שברור לי שזה לא ייקרה).

זמר, ידידי היקר - לכן, גם הצעתי לך בזמנו להיפטר מכל הקופסאות ולשדך ל- 11.2 שלך את ההגברה התואמת שלו במארז אחד מאותו יצרן... (f)
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

זמר
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

royla כתב:
...
...
·

יואב גורו שלי!

תודה!(Y)
...
יואב היקר א כל תודה על ההסבר המדוייק והנכון ב. תקשיב זה שיש לכולנו מחלה קשההההההה מאדדדדדד שאנחנו דבוקים בה כולנו בדעה אחת נכון ג. לגביי הרמקולים שלי היה לי כללללל רמקול שאתה חולם אני זמר במקצוע שלי מאדד מפורסם חברים פה קרובים אליי אם תרצה יספרו לך אני טיפה מן הים הגדול מבין אבל יש לי טבע תמיד להסכיל ללמוד מאחרים ולאאא ללמד אבל כל מה שקשור לאוזן שלי מהניסיון שלי בתחום והוצאתי ימבה של כסף בשביל להגיד הייתי שם אתה מכיר את זהה אני בטוח חזרתי למה שאני אוהב ורק אני אוהב בלי ללמד אף אחד מה טוב בשבילי קליפץ זה השמחה של השלמות לך זה זבללל בעניי אני דווקא מעריך אותך על האמת והכנות על מה שאתה חושב לעינינו בשבילי כרגעעעעע פרופסור והגברה שאני יכול לשחק איתה איך שבא לי זה השמחה שלי בלב אמיתי מה חושבים מה קיים לא מעניין אף אחד רק את הלב והאוזן שלי ואני מברך את כולנו שזו תהייה המחלה שלנו בחיים
·

זמר
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

avihuli כתב:מסכים עם דרך החשיבה של יואב מבחינת כמות הקופסאות וגם על נושא האגו. הרצון לחפש שלמות בסט שלנו, גורם לנו כל הזמן לחפש איך לשדרג.

לי יש תצורת רמקולים ממוקמת פיזית של 5.1 + סראונד אחורי + קדמיים גבוהים.
הרסיבר שלי יודע לתמוך ב- 7.1 או ב- 5.1 + קדמיים גבוהים.
עכשיו נגיד שזה משגע אותי שיש לי בכל אחת מהתצורות תמיד 2 רמקולים שלא עובדים למרות שהם שם.
אני רק מחכה לרגע שאני אוכל לרכוש רסיבר (של ימהה) שתומך בתצורה של 9.1 או 7.1.2 במחיר שפוי.
וכל זה לא בגלל שלא שומעים טוב (כי שומעים מעולה), אלא בגלל האפקט הפסיכולוגי המדומה שיש לי שמשהו חסר...

בגלל זה גם רכשתי את הבלו-ריי של ימהה הכי מתקדם לשנתון שלו שבכלל לא מיובא לארץ (BD-A1020), רק כי יש עליו הטבעה של AVENTAGE וצריך להשלים את הסט לרסיבר.

במחסן יש לי ארגז של קלטות (כן, אלו עם שני העיגולים בפנים בגודל של קופסת סיגריות) וטייפ שלא עומד למכירה כי בחלק האחורי של המוח אני אומר אולי פעם אני אחבר אותו לסט (למרות שברור לי שזה לא ייקרה).

זמר, ידידי היקר - לכן, גם הצעתי לך בזמנו להיפטר מכל הקופסאות ולשדך ל- 11.2 שלך את ההגברה התואמת שלו במארז אחד מאותו יצרן... (f)
...
לא שולל שום דעה כולל שלך מה שמשמח את הלב שלי אני יעשה יקנה ויחזור וכו...... אני שוב חוזר ואומר ומברך שזה יהיה השמחה של כולנו להתעסק בה בחיים
·

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9018
נתן תודות: 1576 פעמים
קיבל תודות: 1348 פעמים

שליחה #20 

זמר כתב:
...
...
לא שולל שום דעה כולל שלך מה שמשמח את הלב שלי אני יעשה יקנה ויחזור וכו...... אני שוב חוזר ואומר ומברך שזה יהיה השמחה של כולנו להתעסק בה בחיים
...
יש לי רק דבר אחד להגיד לך:
קבל (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) ושכל אחד יעשה מה בראש שלו ומה שטוב לו והשאר יכולים לקפצץ.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”