רמקולים חדשים?
הרמקולים שלי בני 5 ומתפקדים מצויין. 3 רמקולים, סאב וופר לבאס ו2 קדמיים. -חדר שינה 3X3.
מזה DAC, מגבר, רסיבר וכל המושגים שעפים באתר הזה
חשבתי אני יקנה רק רמקולים ונגמר הסיפור, אולי מערכת 5.1
ולמה לכל אחד פה יש סטים של 10 חברות ולא מערכת שכל הרכיבים שלה מיוצרים עי חברה אחת
מזה DAC, מגבר, רסיבר וכל המושגים שעפים באתר הזה
חשבתי אני יקנה רק רמקולים ונגמר הסיפור, אולי מערכת 5.1
ולמה לכל אחד פה יש סטים של 10 חברות ולא מערכת שכל הרכיבים שלה מיוצרים עי חברה אחת
המסך שלי
LG OLED 65 CX

LG OLED 65 CX

- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7415
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 505 פעמים
נו יופי תקנה רמקולים וזהו נגמר הסיפור. איפה ראית שיש סט מכול מיני חברות אולי בודדים פה . חוץ מזה עדיף את ה5 רמקולים של אותה חברה וסאב אתה יכול חברה אחרת אבל יש כאלה שהקידמיים והסנטר אותה חברה והסראונד של אחרת כול אחד ומה שנראה טוב לו.
Sony 1040
Monitor mass
Monitor mass
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7415
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 505 פעמים
נו יופי תקנה רמקולים וזהו נגמר הסיפור. איפה ראית שיש סט מכול מיני חברות אולי בודדים פה . חוץ מזה עדיף את ה5 רמקולים של אותה חברה וסאב אתה יכול חברה אחרת אבל יש כאלה שהקידמיים והסנטר אותה חברה והסראונד של אחרת כול אחד ומה שנראה טוב לו.
Sony 1040
Monitor mass
Monitor mass
DAC ממיר דיגיטלי לאנאלוגי - מיועד לסטריאו בלבד
רסיבר - ממתג וידאו ואודיו. מקבל מידע מכל מני מקורות (מחשב, ממיר קונסולה וכו') ומעביר לרמקולים ולטלויזיה
מגבר כלול בתוך הרסיבר (רסיבר ללא מגבר נקרא פרוססור)
יש סטים שלמים של אותה החברה (לרוב מכוון לשוק הנמוך)
אך בהרבה מקרים יעדיפו להרכיב סט מחברות שונות, בהתאם לדרישות או טעם אישי. אין בזה פסול כל עוד יש התאמה בין המוצרים
רסיבר - ממתג וידאו ואודיו. מקבל מידע מכל מני מקורות (מחשב, ממיר קונסולה וכו') ומעביר לרמקולים ולטלויזיה
אך בהרבה מקרים יעדיפו להרכיב סט מחברות שונות, בהתאם לדרישות או טעם אישי. אין בזה פסול כל עוד יש התאמה בין המוצרים
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10921
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1945 פעמים
פתחת במשפט האומר שהרמקולים מתפקדים מצויין.
אז למה אתה מחפש להחליף?
לגבי החברות,
הרמקולים שעושים את רוב העבודה הקשה, הם שני הרמקולים הקדמיים, ובק"ב גם הסנטר.
לכן שואפים שהם יהיו באיכות הטובה ביותר האפשרית.
חייבת להיות התאמה מושלמת בין רמקול ימין ושמאל הקדמיים, כי כל שוני יישמע מוזר ולא מתאים.
רצוי שהסנטר יהיה מאותה סדרה, או לפחות מאותה חברה, כדי שאופי הקול יהיה דומה, לפחות, לקדמיים.
הסוראונד הם רמקולי אווירה, ולא כל כך מפריע אם גוון הצליל שלהם קצת שונה מהקדמיים, והם גם לא חייבים להיות באותה איכות כמו הקדמיים.
לכן גם לא מפריע שהאחוריים יהיו מחברה אחרת.
אין בעיה לשלב רמקולים רצפתיים מקדימה, ולוויניים מאחורה.
יש בעיה לשלב זוג רצפתיים מקדימה, ולווייני כסנטר.
וכאן נוסף הסאב, שבגלל אופי הצלילים הנמוכים שהוא יועד להם, אין דרישה של התאמה לרמקולים האחרים, מבחינת סוג או חברה, אלא רק דרישה שהוא יפיק באסים ברמה המספקת אותך, לבחינת איכות הבאס.
אז למה אתה מחפש להחליף?
לגבי החברות,
הרמקולים שעושים את רוב העבודה הקשה, הם שני הרמקולים הקדמיים, ובק"ב גם הסנטר.
לכן שואפים שהם יהיו באיכות הטובה ביותר האפשרית.
חייבת להיות התאמה מושלמת בין רמקול ימין ושמאל הקדמיים, כי כל שוני יישמע מוזר ולא מתאים.
רצוי שהסנטר יהיה מאותה סדרה, או לפחות מאותה חברה, כדי שאופי הקול יהיה דומה, לפחות, לקדמיים.
הסוראונד הם רמקולי אווירה, ולא כל כך מפריע אם גוון הצליל שלהם קצת שונה מהקדמיים, והם גם לא חייבים להיות באותה איכות כמו הקדמיים.
לכן גם לא מפריע שהאחוריים יהיו מחברה אחרת.
אין בעיה לשלב רמקולים רצפתיים מקדימה, ולוויניים מאחורה.
יש בעיה לשלב זוג רצפתיים מקדימה, ולווייני כסנטר.
וכאן נוסף הסאב, שבגלל אופי הצלילים הנמוכים שהוא יועד להם, אין דרישה של התאמה לרמקולים האחרים, מבחינת סוג או חברה, אלא רק דרישה שהוא יפיק באסים ברמה המספקת אותך, לבחינת איכות הבאס.
לא התכוונתי להגדרה או הסבר מזה עושה. שאלתי למה צריך את זה, למה הם מועילים ומה המטרה הייעודית שלהם, באיזה מצבים צריך את אחד מהם או את כולם.avilavi כתב:DAC ממיר דיגיטלי לאנאלוגי - מיועד לסטריאו בלבד
אך בהרבה מקרים יעדיפו להרכיב סט מחברות שונות, בהתאם לדרישות או טעם אישי. אין בזה פסול כל עוד יש התאמה בין המוצרים...
לדוגמא אם מישהו לא מהתחום ישאל אותי מזה כרטיס מסך, אני יגיד לו שזה מה שנותן למחשב יכולת (כח גרפי) להריץ משחקים ולא יתחיל להסביר לו על וקטורים, טקסטורות, ליבות, חשמל ומעבדים.
והשאלה לגבי חברות, היתה למה אנשים בוחרים לקנות מחברות שונות, ולא את הכל מאותה חברה, מזה מוסיף?
המסך שלי
LG OLED 65 CX

LG OLED 65 CX

- EFIBET
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1110
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
Isolt
לשמיעת מוזיקה, מספיקים 2 רמקולים כי המדיה מוקלטת בשני ערוצים, תוספת של הסאב מאפשרת הדגשת הצלילים הנממוכים או בגלל מגבלת הרמקולים הקדמים או טעם אישי.
המקפידים או המקצוענים, גם בונים מערכת התואמת את המדיה שבה הם משתמשים(אנלוגי/דיגיטלי) או לאיכות שלה הם מצפים ואז משלבים רכיבים שונים לשיפור ביצועואז
לצפיה בסרטים,נדרשים לפחות 6 רמקולים ומעלה, כי המדיה מוקלטת ב6 ערוצים או יותר, כולל את הסאב שמשמיע אפקטים בנמוכים (יש הופעות חיות שמוקלטות בפורמט כזה)
מערכת ק"ב מורכבת ממסך,מכשיר לקריאת המדיה,מגבר,ורמקולים, כאשר הבחירה בהם מתבצעת על פי הדרישות הטכניות מהמערכת, אזור הצפיה, תקציב ובעיקר טעם אישי ולכן כל אחד יוצר לו את ההרכב שלו
בנוסף, לא בהכרח מערכת ק"ב מספקת איכות שמע כמו מערכת סאונד ולכן המקצוענים בונים לעצמם שתי מערכות נפרדות או חלקית או לחלוטין
בהצלחה
אפי
לשמיעת מוזיקה, מספיקים 2 רמקולים כי המדיה מוקלטת בשני ערוצים, תוספת של הסאב מאפשרת הדגשת הצלילים הנממוכים או בגלל מגבלת הרמקולים הקדמים או טעם אישי.
המקפידים או המקצוענים, גם בונים מערכת התואמת את המדיה שבה הם משתמשים(אנלוגי/דיגיטלי) או לאיכות שלה הם מצפים ואז משלבים רכיבים שונים לשיפור ביצועואז
לצפיה בסרטים,נדרשים לפחות 6 רמקולים ומעלה, כי המדיה מוקלטת ב6 ערוצים או יותר, כולל את הסאב שמשמיע אפקטים בנמוכים (יש הופעות חיות שמוקלטות בפורמט כזה)
מערכת ק"ב מורכבת ממסך,מכשיר לקריאת המדיה,מגבר,ורמקולים, כאשר הבחירה בהם מתבצעת על פי הדרישות הטכניות מהמערכת, אזור הצפיה, תקציב ובעיקר טעם אישי ולכן כל אחד יוצר לו את ההרכב שלו
בנוסף, לא בהכרח מערכת ק"ב מספקת איכות שמע כמו מערכת סאונד ולכן המקצוענים בונים לעצמם שתי מערכות נפרדות או חלקית או לחלוטין
בהצלחה
אפי
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
מה הסטאפ הנוכחי שלך ומה השימושים?
כיף חיים.
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
·iSolt כתב:2.1 סאב וופר לבאסים ו2 קדמיים......
מוזיקה בFLAC, משחקים, סרטים בבלוריי וסדרות....
איזה חברה?דגם?
כיף חיים.
מיקרולאב זו לא חברת מדבקה?avilavi כתב:שווה לבדוק את ה מיקרולאב FC360 5.1...
ראיתי שגם לפנסוניק/LG/סמסונג יש מערכות 5.1 מתחת ל1000 שקל. אני מעדיף מותג מוכר. אני לא סובל שסאונד נשמע "חלול" בגלל איכות נמוכה של החומר שמרכיב את הרמקולים. אני שומע על עוצמה מאוד חלשה לכן חשוב שהסאונד יהיה נקי וצלול ולא חלול ומלוכלך. בגלל זה כל כך חושש מלהשקיע כסף כרגע על מערכת 5.1
המסך שלי
LG OLED 65 CX

LG OLED 65 CX

ממש לא חברת מדבקה
אני חייב לציין שלא שמעתי את ה 360 אבל את ה 330 כן וגם את 530U (שהן מערכות 2.1) והם היו טובים למדי למחיר שלהם, 300-400 ש"ח
יצא לי לשמוע מערכות של סמסונג LG ושות' במחיר הזה ועד 2K , ובוא נגיד ככה, יש סיבה למה אני (או אף אחד אחר) לא ממליץ עליהן . .
סאונד איכותי, מלא ונקי לא תקבל ממערכת 5.1 במחיר הזה בכלל, יש כאן פשרה ברורה בין טעימה מעולם הקולנוע הביתי לבין עלות ייצור וזה בהחלט משמעותי
תופס לגבי ה FC360 וכנל למערכות המשולבות של סמסונג/
מכיר את הסולו 6 ?
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=724682
אתה יכול להפסיק את החיפושים . . .

אני חייב לציין שלא שמעתי את ה 360 אבל את ה 330 כן וגם את 530U (שהן מערכות 2.1) והם היו טובים למדי למחיר שלהם, 300-400 ש"ח
יצא לי לשמוע מערכות של סמסונג LG ושות' במחיר הזה ועד 2K , ובוא נגיד ככה, יש סיבה למה אני (או אף אחד אחר) לא ממליץ עליהן . .
סאונד איכותי, מלא ונקי לא תקבל ממערכת 5.1 במחיר הזה בכלל, יש כאן פשרה ברורה בין טעימה מעולם הקולנוע הביתי לבין עלות ייצור וזה בהחלט משמעותי
תופס לגבי ה FC360 וכנל למערכות המשולבות של סמסונג/
מכיר את הסולו 6 ?
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=724682
אתה יכול להפסיק את החיפושים . . .