@MarioMan
·
לא זו הכוונה.
הכוונה היא שכל מצלמה מתהדרת במספר מגה-פיקסל כזה או אחר וכל הזמן מגדילים את זה כאילו שזה נותן את איכות התמונה הסופית ומתעלמים לגמרי מאיכות החיישן והאופטיקה הנלווית.
גם תמונה מטושטשת וחסרת פרטים ודיוק אפשר לשמור במעטפת של 20 מגה פיקסל.
שרשור תגובות: CES 2015 - עזבו UHD, זהו עידן ה-SUHD - סמסונג חושפת את הדור ה
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
אבל גם במקרה כזה זה לא נכון.
קחו למשל את נושא ה3D, תכונה שכנראה לרוב האנשים, ואני ביניהם, היא לא מעבר לגימיק - כמעט כל היצרנים שחשפו לראשונה מסכים ברמות המחיר הגבוהות עם יכולות 3D עשו זאת לצד שיפור באיכות התמונה הכללית.
בהמשך, כשהגיעו דגמים מעודכנים לאותם מסכי 3D ברמת המחיר הגבוהה, עם יכולות 3D מעודכנות ומשופרות - עדיין דאגו גם לשפר את איכות התמונה הכללית.
דוגמה מעולה היא Panasonic VT20, VT30, VT50, VT60.
עם UHD המצב דומה - עם המעבר ל-4K קיבלנו מסכים שהיבטים נוספים בהם שופרו.
זה בכל אופן מתייחס למסכים ברמת המחיר הבינונית ומעלה.
ברמות המחיר הנמוכות באמת שם המשחק הוא פיצ'רים ואכן הרבה יותר קל וזול לרכוש פאנל 4K, להזיז אותו עם תאורה ואלקטרוניקה בשני שקלים, למכור במחיר "אטרקטיבי" והנה קיבלנו באמת UHD שהוא סוג של גימיק.
קחו למשל את נושא ה3D, תכונה שכנראה לרוב האנשים, ואני ביניהם, היא לא מעבר לגימיק - כמעט כל היצרנים שחשפו לראשונה מסכים ברמות המחיר הגבוהות עם יכולות 3D עשו זאת לצד שיפור באיכות התמונה הכללית.
בהמשך, כשהגיעו דגמים מעודכנים לאותם מסכי 3D ברמת המחיר הגבוהה, עם יכולות 3D מעודכנות ומשופרות - עדיין דאגו גם לשפר את איכות התמונה הכללית.
דוגמה מעולה היא Panasonic VT20, VT30, VT50, VT60.
עם UHD המצב דומה - עם המעבר ל-4K קיבלנו מסכים שהיבטים נוספים בהם שופרו.
זה בכל אופן מתייחס למסכים ברמת המחיר הבינונית ומעלה.
ברמות המחיר הנמוכות באמת שם המשחק הוא פיצ'רים ואכן הרבה יותר קל וזול לרכוש פאנל 4K, להזיז אותו עם תאורה ואלקטרוניקה בשני שקלים, למכור במחיר "אטרקטיבי" והנה קיבלנו באמת UHD שהוא סוג של גימיק.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
אף אחד לא אומר ש- 4K זה גימיק, בכל אופן לפחות לא אני. זו פשוט התקדמות טכנולוגית של יכולות ייצור הפאנלים ואני בעד. בדיוק כמו שהיום אני לא יכול לדמיין את עצמי עם מסך HD Ready בלבד במקום FHD. אבל אני לא נופל מהכסא וממתין לזה בכליון עיניים - כשזה יגיע למיינסטרים וכל מסך שהוא יהיה עם פאנל 4K (בדיוק כמו שכמעט כל מסך בשנים האחרונות הוא FHD ואף אחד לא מתלהב מזה כבר) אז בהחלט אשמח לקנות כזה.
אבל בעיניי המעבר ל- 4K עדיין לא מתייחס לבעיות העיקריות שיש כיום עם מסכי LED LCD - מה שווה רזולוצייה מאד גבוהה אם עדיין הפאנל מתקשה להפיק שחור עמוק ואחיד? מה שווה כל החדות ושיפור בגאמוט הצבעים אם בסופו של דבר בסצינות חשוכות יהיה חסר פירוט ומפינות המסך יבצבצו להן כל מיני אזורים בהירים מזליגות אור? ואיך בכלל יעזור יכולת להגיע לטווח רחב יותר של צבעים אם הסרטים הקיימים (ואולי גם בעתיד הקרוב) דחוסים לפורמט 8bit צבע בדחיסה 4:2:0 ובסקאלה של 16-235 בלבד?
אז אחלה, 4K זה יפה, אבל עדיין נמשיך לראות דיונים בפורום "האם העננות הזו סבירה למסך X?" או "עזרה עם בעיית DSE או VERTICAL BANDING במסך Y"..
אבל בעיניי המעבר ל- 4K עדיין לא מתייחס לבעיות העיקריות שיש כיום עם מסכי LED LCD - מה שווה רזולוצייה מאד גבוהה אם עדיין הפאנל מתקשה להפיק שחור עמוק ואחיד? מה שווה כל החדות ושיפור בגאמוט הצבעים אם בסופו של דבר בסצינות חשוכות יהיה חסר פירוט ומפינות המסך יבצבצו להן כל מיני אזורים בהירים מזליגות אור? ואיך בכלל יעזור יכולת להגיע לטווח רחב יותר של צבעים אם הסרטים הקיימים (ואולי גם בעתיד הקרוב) דחוסים לפורמט 8bit צבע בדחיסה 4:2:0 ובסקאלה של 16-235 בלבד?
אז אחלה, 4K זה יפה, אבל עדיין נמשיך לראות דיונים בפורום "האם העננות הזו סבירה למסך X?" או "עזרה עם בעיית DSE או VERTICAL BANDING במסך Y"..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".