ניגון קבצי Dolby TrueHD ו - DTS-HD Master audio

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
ariane פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 374
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #1 

שלום,
מאז רכישת הריסיבר אני מנסה להתאים את המחשב ( http://www8.hp.com/il/en/products/deskt ... !tab=specs ) לניגון אופטימלי של קבצים הכוללים פסי קול בפורמט Dolby TrueHD ו - DTS-HD Master audio. עד כה נכשלתי בניסיונותי. עברתי על מדריכי הפורום ובשלבים המתוארים בהם גיליתי שבחלונות 8.1 אצלי אין תמיכה בפורמטים אלו. ניסיתי לעדכן את הדרייברים של כרטיס המסך (AMD RADEON R9 270 ) אך זה לא שינה את המצב. למרות שבמפרט המחשב מופיע שהוא מצוייד גם ב Intel HD Graphics 4600 התוכנה של אינטל לא מוצאת שום דרייבר שמצריך התקנה והתקנה מאולצת של Intel® Iris™ and HD Graphics Driver נכשלה בטענה כי המערכת לא עומדת בדרישות.
הדבר תמוה בעיני מפני שהמעבד של המחשב - i7 4790 , תומך בפורמטים אלו, תוכנת הניגון תומכת בהם ( POWER DVD14 או KODI ) ולכרטיס יש יציאת HDMI 1.4 אשר מאפשרת זאת גם כן. הנעלם העיקרי הוא כרטיס המסך. לא הצלחתי לגלות בנתונים האם יש בו תמיכה מובנית באודיו ואם כן כיצד ניתן להפעילה.
האם למישהו יש הצעות?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

תוודא שהרסיבר שלך לא נמצא על HDMI Passthrough או TV+AMP, כי אז הוא יורש את יכולות האודיו של הטלוויזיה ולא חושף את היכולות אודיו שלו.

כמו כן, תוריד את הדרייבר המלא לכרטיס המסך מהאתר של AMD ולא מעדכון אוטומטי של מיקרוסופט/Windows.
אני מניח שבקודי הפעלת passthrough ותמיכה ב-DTS-HD ו-Dolby TrueHD (רמת מתקדם בהגדרות).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

ariane פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה pixies,
עשיתי כל זאת והבעיה לא נפתרה. ואז החלטתי לנסות לחבר את הרסיבר ישירות למחשב ( עד כה השרשרת הייתה בסדר הבא : מחשב --> OPPO --> רסיבר וזאת כדי לנצל את יכולות ה - Darbee Processing של נגן ה - OPPO ׂ). את התוצאה ניתן לראות בתמונה המצורפת.
לא חשבתי שיתכן שהבעיה דווקא ב - OPPO מכיוון שהוא עצמו תומך בפורמטים האלו לצורך ניגון בלוריי, אך כנראה לא כשהוא תחנה. זו עובדה מצערת כי המשמעות היא שעלי לבחור בין וידאו משופר לבין אודיו HD כשהמקור הוא מחשב. האם בכל זאת יש עוד מה לנסות?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

רק לצורך אלימינציה, תנסה לחבר ישירות לרסיבר ללא ה-OPPO ותראה אם עדיין יש בעייה.

urik79
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4318
שם מלא: אורי
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 130 פעמים

שליחה #5 

@pixies
·זה בדיוק מה שהוא עשה.

menny
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 917
נתן תודות: 457 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שליחה #6 

תוציא מהמחשב HDMI אחד לסאונד והשני לתמונה
באונקיו אתה יכול לעשות את זה

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

אורי צודק, לא שמתי לב.
שווה לשאול גם את התמיכה של OPPO. בשביל כזה מכשיר יקר, כדאי שהם יתנו תמיכה לעניין...

ariane פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

menny,
למחשב שלי יש יציאת HDMI אחת. חשבתי להשתמש ביציאה האופטית של המחשב לסאונד לאונקיו וב - HDMI לתמונה דרך ה - OPPO לפלזמה, אבל גם כאן לא יעברו הפורמטים המתקדמים.
יכול להיות שהתכוונת להפוך את סדר שרשור המכשירים, כלומר HDMI מהמחשב לאונקיו ולהציב את ה OPPO לאחר הרסיבר ולא לפניו? זה רעיון שצריך לנסות . כשחושבים על זה, אני יכול להשתמש במצב Dual HDMI Output שקיים ב - OPPO ואז כשאני צופה מהמחשב לבחור במחשב ככניסה באונקיו ( ואז הרסיבר מפענח את הסאונד כ HD , ושולח תמונה ל OPPO שמשפר אותה בדרך לטלויזיה ) , ואם אני צופה בדיסק בלו ריי דרך ה OPPO כמקור אז הוא שולח תמונה משופרת לטלוויזיה דרך יציאת HDMI אחת ואודיו HD לאונקיו ( דרך אחת הכניסות האחרות שלו ) דרך ה - HDMI השני. קצת מסורבל, אבל יכול לעבוד! תודה! אבדוק ואדווח.

menny
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

@ariane
(Y)
אם זה לא עובד, תנסה לחבר את התמונה מ DVI ואת הסאונד מ HDMI (בטוח שיש לך שתי יציאות מהמחשב).

menny
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

אני יודע שזה לא קשור,
אתה יכול לעדכן איך המערכת הכיול החדשה של אונקיו..
אני שוקל לשדרג ל 1030 ואם אני לא טועה זו אותה מערכת

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1968
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #11 

האמת שאין לי למה להשוות ולכן אני לא יכול לענות לך על השאלה הזאת.
המגבר הקודם שלי היה ללא מערכת כיול וזאת תוספת מבורכת

ariane פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

menny,
האמת שלא ניסיתי מערכות רב ערוציות אחרות כך שקשה לי להשוות. הכול היה די מהיר ( בין היתר כי מודדים רק בנקודת ההאזנה ) ולא רועש במיוחד. אני כן יכול לומר שהמרחקים שנמדדו ע"י ה - AccuEQ היו מדויקים למדי ומד עוצמת הקול שלי הראה שגם איזון העוצמות היה מדויק. עדיין לא ניסיתי לעקוף את התיקון ולהשוות את התוצאה עם או בלי המערכת. עלי לציין שאצלי הקדמיים והסאב עוברים RC דרך מגבר הסטריאו שלי ( כלומר האונקיו מתייחס לשלושתם כזוג רמקולים גדולים דרך ה - PRE OUT של הקדמיים ולא מחובר ישירות לסאב), כך שלא ממש הפריעה לי העובדה שהאונקיו מתעלם מהקדמיים בתיקון. אם יש לך רמקולים קדמיים שמסוגלים לרדת נמוך מאוד בתדרי הבאס קח זאת בחשבון, באס לא מתוקן יכול להוות בעיה קשה בחדרי מגורים. בגדול אני מרוצה מהצליל - עד כדי כך שהחלו הרהורים לגבי שינויים במערכת הסטריאו הבסיסית שתחגוג 8 בקרוב...
לגבי ה - DVI - יידרש מתאם כי אין לי כניסה כזו בטלוויזיה או ב - OPPO. האם יציאת DVI יכולה להעביר תלת ממד 1080/24 ?

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9355
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #13 

DVI מעביר אות דיגיטלי בדיוק כמו HDMI רק ללא הסאונד. אז כן, הוא תומך גם ב 3D.

menny
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

היה לי משהו כזה - אין בעיות

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”