שיפור דרסטי ב- Ansi CR, ע"י בניית מאורת עטלפים נשלפת

מקרנים קידמיים - Front Projector.
noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1373
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

זה לא סוד שחדר הקרנה עם קירות לבנים, מגביל את הצופה ל- Ansi Contrast של 60:1 במקרה הטוב, גם אם המקרן יכול להרבה יותר מכך (וכולם כיום יכולים).

פרט לכך שקירות לבנים בחדר ההקרנה הורסים לחלוטין וביסודיות את ה Ansi CR, הם גם פוגעים בחויית הצפייה בכך שמזכירים לצופה שהוא נמצא בסלון שלו, בכל פעם שיש סצנה בהירה על המסך.

מהסיבה הזו התעניינתי מאוד כאשר נתקלתי באחד החברים ב AVS, אשר מתאר שימוש במה שהוא קורא Portable bat cave.

מה שלמעשה הוא עשה, זה חיבר שני חוטים, אשר רצים מהקיר של המסך (כל חוט יוצא מפינה עליונה אחרת של המסך), ומחוברים לשני עמודים מאחורי כורסת הצפייה. למעשה כמו שני חבלי תלייה. את שני החבלים הללו הוא יכול לנתק כאשר הוא לא רואה סרט.

על שני חבלי התלייה שרצים משני צידי המסך, הוא פורש בד שחור ענק, אשר יוצר מעין אוהל שחור מסביב לעמדת הצפייה.

בצורה זו הוא מקבל חדר הקרנה נשלף, אשר נבנה תוך 5 דקות בכל פעם שהוא רוצה לראות סרט, ומעניק לו ANSI CR מדהים, וגם חווית צפייה של בית קולנוע.

ביקשתי ממנו לצלם מספר תמונות.
נערך לאחרונה על ידי noam23 ב 20/12/2006 16:28, נערך 5 פעמים בסך הכל.

noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #2 

תמונות נוספות.

noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

עוד תמונות.

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2611
שם מלא: יואב בן חורין
נתן תודות: 233 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #4 

אני משאר שדירוג הWAF די נמוך במקרה הזה. :wink:

אולי רעיון נחמד אבל אם אני הייתי עושה את זה הייתי מוצא את עצמי גר בתוך מאורת עטלפים אמיתית. :D
אבל ה BLACK TIP שבתמונה נראה ממש טוב!
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78921
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #5 

אני חושב ששמתי פעם לינק לתמונה של מישהו שעשה דבר דומה עם לפטופ אישי (סוג של מסכה שמחברת בין הראש לבין הנגן האישי או הלפטופ)...

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

יש היום מין משקפיים כאלו עם מסכים קטנים בתוכם שמדמים מסך 50" מכירים? מה דעתכם?

noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

לדעתי העניין היפה פה הוא שה WAF דווקא לא אמור להיות בעייה. אם החדר היה נשאר כך תמיד אז ברור שזו בעיה, אבל היופי הוא שהאוהל הזה נבנה תוך 5 דקות, ומפורק תוך 5 דקות, ולאחר הפירוק אין כמעט זכר לאוהל (פרט לחיבורים שנשארים על הקיר). זהו ה Perfect Crime.

מי לא רוצה את היכולת לראות סרטים בחדר הקרנה מושלם ?.

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

נועם יש בזה משהו, אולי באמת אפשר גם להסתיר את הווים איכשהו,
אבל כמה האישה תהיה מרוצה כשהיא תכנס הביתה או שיגיעו אורחים לא קרואים ובעלה יושב בסלון בתוך מה שנראה כמו אוהל 11 שחור!? 8)

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #9 

זה נותן תחושה שאתה גר בתוך הטלבזיה, קלסטרופובי, רע מאד.
WAF אפס, ("אתה תנקה אבק מהדבר הזה?")
8)
אכן תחום בעייתי האנסי קונטרסט הזה...

noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

אבל כמה האישה תהיה מרוצה כשהיא תכנס הביתה או שיגיעו אורחים לא קרואים ובעלה יושב בסלון בתוך מה שנראה כמו אוהל 11 שחור!?
...
תלוי באישה, אבל עם חלקן אפשר לסכם שעתיים בשבוע, בזמן שיהיה לה הכי נוח, ובזמן שלא סביר שיגיעו אורחים, שהחדר יראה כך. מדוע שהיא לא תראה איתך את הסרט בשעתיים הללו ?.
זה נותן תחושה שאתה גר בתוך הטלבזיה, רע מאד.
WAF אפס, ("אתה תנקה אבק מהדבר הזה?")
...
מה הכוונה "גר בתוך הטלוויזיה" ?, זה מפורק מייד בסיום הסרט.

כן, אני אנקה אבק מהדבר הזה, בשמחה.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #11 

ליד הלחי שלך עומד בד.
אתה הולך להביא ביסקוויט מהמטבח וצריך לעבור דרך בדים.
בבית קולנוע הקיר רחוק ממך.

noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

איתי, אל תגזים. הבט שוב בתמונות שמראות את הכורסה, הבד לא נמצא על יד הלחי של הצופה.

המטרה בכל הסיפור הזה, היא שלא יהיו החזרים של אור מהקירות, ואני לא מבין מה זה משנה אם הקירות יותר או פחות רחוקים.

אתה לא חייב לסגור את האוהל מאחורה, הוא יכול להשאר פתוח, כך לא תצטרך לעבור דרך הבד כאשר תרצה ללכת למטבח בזמן הסרט. ה Ansi CR לא יהיה מקסימלי כפי שיכול להיות אם הכל סגור, אבל הוא יהיה הרבה הרבה יותר טוב מאשר המצב הנוכחי, בו ההחזרים מגיעים מכל עבר, מה גם שלמרות הפתיחה מאחורה, עדיין לא תהיה מודע לחדר גם בסצינות בהירות.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #13 

נועם,

מעניין אותי מהיכן המספר של 60:1?

יש כל כך הרבה אנשים שמגיעים למדידות גבוהות מהמספר האמור עם קירות לבנים.

באופן אישי מדדתי עם ה-רובי כ-170:1 שזה לא רחוק מהמקסימום שלו (250:1).
עם המקרן הנוכחי אני מקבל מדידות של 720:1 שזה גם לא רחוק מהמקסימום (825:1)

דרך אגב, אני מסכים לחלוטין עם הקביעה שצביעה של הקירות מוסיפה לחוויה הכללית (מנסיון).

רן

eladdo
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 342
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #14 

אין לכם דמיון ואין לכם חזון :lol:
הביצוע אמנם לא משהו אבל הרעיון ג_ד_ו_ל.
הנה רעיון לשיפור הביצוע:

על קיר ההקרנה עושים קרניז גבס בצורת ח.
לחללי הגבס האלה יהיו "דלתות" והם יאחסנו את "קירות המערה" וכן את מסך ההקרנה (הקרניז העליון, שממנו גם ירד בד שחור מאחורי מסך ההקרנה).
כמו כן נניח תקרת גבס (שעליה יכולה להיות משולבת תאורה ובתוכה רצים כל כבלי האודיו/וידאו) ובתוכה תהיה שקועה מסילת וילון שתקיף את איזור הישיבה.
זהו פחות או יותר.

עכשיו הכל עניין של כשרון ויכולת ביצוע...
I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve...

noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

eladdo,
ברור שההצעה שלך נשמעת הרבה יותר יפה, אבל היישום שלה יקח יותר ממספר דקות, דבר שאי אפשר להגיד על ההצעה של הבחור מ AVS (תולה שני חבלים עם וו על הקיר, זורק בד שחור, ונגמר הסיפור).

רן,
אתה רוצה להגיד לי שבחדר עם קירות לבנים, הקרנת על המסך תבנית של לוח שחמט, והיחס בין עוצמת האור של הריבוע הלבן, לעוצמת האור של הריבוע השחור, כפי שהתקבל בעזרת ה Lumenmeter שלך, הייתה 720:1 ?. אני פשוט רוצה להבין האם אנו מדברים על אותו הדבר, כי הנתון הזה נשמע דמיוני משהו. האור מהריבועים הלבנים הבוהקים, פוגע בקירות הלבנים, וחוזר לזהם את הריבועים השחורים. פשוט לא ייתכן שהתופעה הזו כ"כ זניחה כמו שאתה מתאר, זה לא מתקבל על הדעת, אלא אם כן אתה משתמש במסך מאוד מאוד מיוחד, אשר יודע לנטרל אור סביבתי באופן קרוב למושלם.

אזרה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 639
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #16 

תודה
מאוד אהבתי את הרעיון

אני חושב שאני אנסה לבצע במהלך הזמן

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #17 

ברור שזו כוונתי.
לא מכיר שיטה אחרת למדוד אנסי קונטרסט.

במקרה שלי מדובר בשילוב של מסך מיוחד ומקרן עם יחס אנסי קונטרסט גבוה באופן חריג.
יש לי חבר טוב שכותב הרבה מאד ב-AVS והוא הצליח למדוד 310:1 עם השרפ 10K וקירות לבנים. הוא משתמש ב-firehawk.

דרך אגב, כל נושא המדידות הוא רחוק ממדעי בעיניי, אלא אם כן זה מבוצע על ידי אותו אדם, באותה סיטואציה, באותה סביבה, באותו אופן ועל ידי אותו מיכשור.

עופר לדוגמא מדד נתון של 16,000:1 (on/off קונטרסט) לשרפ כאשר כל מדידה שבוצעה על ידי מספר לא מבוטל של חברים ב-AVS והן בכל ביקורת/מגזין אפשרי מצביעות על נתון של 8,500:1 לכל היותר....

עדיין הייתי מעונין לדעת מאיפה הנתון של 60:1 שהבאת?

רן

noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

תראה, לי אישית אין נסיון מעשי במדידות. הנתונים שמסרתי הם נתונים שקראתי ביותר מאשכול אחד ב AVS, כאשר האחראים לנתונים הם אנשים שעד היום סמכתי עליהם.

שוב, בלי קשר למה שקראתי, אני לא יכול לתאר מצב שבו עוצמת האור האדירה שחוזרת מהקירות הלבנים (שמקורה במשבצות הלבנות), לא תהרוס באופן משמעותי את השחור בריבועים השחורים. אלא אם כן, כמו שאמרתי, אתה משתמש במסך מאוד מיוחד (או שהשחורים מלכתחילה חלשים מאוד). באיזה מסך אתה משתמש (מדובר במסך אפור ?), ומה המחיר שלו ?.

בכל אופן פתחתי אשכול ב AVS כדי להבהיר את העניין הזה.

noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

טוב, ממה שבררתי, ייתכן והכוונה הייתה יותר לגבי מקרני CRT, זאת משום שבמקרנים דיגיטליים, השחור חלש, ולכן פחות מושפע מאור שחוזר מהקיר. בכל אופן, הבנתי שעדיין צריך מסך אפור איכותי כדי לשמור על ANSI CR טוב במקרן דיגיטלי, ומסך אפור בד"כ בא על חשבון ה Brightness. בכל מקרה, שנינו מסכימים שהחוויה בה המסך מציג סצנה בהירה, וכל הסלון מואר לפתע כמו באור יום, היא חוויה מפוקפקת שמסיחה את הדעת, ומורידה מאיכות הצפייה. האם די בכך ע"מ להצדיק את מאורת העטלפים הניידת ?, כל אחד צריך לבדוק עבור עצמו (לטעמי כן).

EyalR
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1024
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #20 

עדיין אין בזה פתרון לתקרה ובנוסף השאלה היא אם כל כך הרבה וילונות לא יהרגו את הגבוהים (בסאונד).

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”