סאנסוי 6060 מקלקל RCA+מאיפה קונים כבלים טובים?
שלום, יש לי את הרסיבר הנוכחי, ויוצא שאחת לשנה אני מחליף את כבל הRCA שלו.
פעם אחת בגלל שהוא גורם לירידה באיכות, ופעם אחרת בגלל שאחד הצדדים הפסיק לעבוד.
אני לא בטוח אם זה הרסיבר, או שפשוט השתמשתי בכבלים מאיכות ירודה, אבל זה כבר הפעם השלישית שזה קורה. מכירים את הבעיה?
בנוסף, האם יש לכם המלצה לאתר בו ניתן לקנות כבלים טובים? יש את MONOPRICE שיש למוצרים שלהם המלצות מעולות והמחירים מוגחכים, אבל המשלוח ארצה מייקר את הכל.
פעם אחת בגלל שהוא גורם לירידה באיכות, ופעם אחרת בגלל שאחד הצדדים הפסיק לעבוד.
אני לא בטוח אם זה הרסיבר, או שפשוט השתמשתי בכבלים מאיכות ירודה, אבל זה כבר הפעם השלישית שזה קורה. מכירים את הבעיה?
בנוסף, האם יש לכם המלצה לאתר בו ניתן לקנות כבלים טובים? יש את MONOPRICE שיש למוצרים שלהם המלצות מעולות והמחירים מוגחכים, אבל המשלוח ארצה מייקר את הכל.
בסיבוב האחרון הצד האדום הפסיק לעבוד, משמע כששומעים סטריאו, רק צד אחד עובד. בסיבוב הקודם התוצאה הייתה שהסאונד היה מעוות ומוחלש בצורה משמעותית. הכבלים לא צמודים לקיר ואין פיתולים. אחת ההשערות היתה שאולי הרסיבר שולח זרם לכניסת RCA\מקצר ועל ידי כך הורס את הכבלraniburg כתב:באיזה צורה הכבלים ניזוקים?
אולי שילוב של כבלים מאיכות ירודה ופיתולים חדים בגלל הצמדה לקיר או מבנה ארונית, קורעים את הכבל בתוכו...
·
יכול להיות שיש גם בעייה שהיא גורמת לזה והיות ואלו מכשירים ישנים רצויי שאדם מוסמך יטפל בהם בהצלחה
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
@idonoach
מהו בדיוק "כבל ה-RCA שלו"?
האם מדובר בזוג כבלים המחברים בין מקור לכניסה סטריאופונית ברסיבר?
לאיזה כניסה מחובר?
באיזה מקור מדובר?
כמה מקורות מחוברים בו-זמנית?
באיזה מקור צצה התקלה?
כיוון שההודעה המקורית איננה מפורטת ומדובר בטקסט בלבד, קשה מאוד להעירך את מקור ובכלל את מהותה.
העלה לכאן תמונות, כך נוכל לעזור ביתר קלות.
לאיזה כניסה מחובר?
באיזה מקור מדובר?
באיזה מקור צצה התקלה?
כיוון שההודעה המקורית איננה מפורטת ומדובר בטקסט בלבד, קשה מאוד להעירך את מקור ובכלל את מהותה.
העלה לכאן תמונות, כך נוכל לעזור ביתר קלות.
לרסיבר מחוברת כניסה אחת : AUX שהיא כניסה כפולה של RCA.tomyeshuah כתב:@idonoach
לאיזה כניסה מחובר?
באיזה מקור מדובר?
באיזה מקור צצה התקלה?
העלה לכאן תמונות, כך נוכל לעזור ביתר קלות....
יש כבל שמחובר לכניסה הזו, והצד השני שלו הינו זכר 3.5 ממ. הזכר מתחבר למקורות שונים: לרוב מחובר לטלוייזיה (שמקבלת את האודיו באמצעות הHDMI) ולעיתים אני מחבר אותו למחשב הנייד.
המקור הנוכחי שצצה בו התקלה הינו הטלוויזיה, אבל ניסיתי לחבר את ה3.5 לנייד וגם שם רק צד אחד עובד. כשאני מחליף את הRCA בין האדום ללבן בכניסה ברסיבר- הסאונד עובר לצד השני, כך שבוודאות מדובר בכבל.
·
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
אם כך אתה זקוק לכבל TRS 3.5mm ל-2xRCA.
(TRS הוא PL Stereo בשפת העם)
(אני בטוח שרוב המשתמשים כאן חשבו תחילה שמדובר ב-RCA-RCA סטנדרטי, המכונה "איטרקונקט", ע"פ התיאור הראשוני).
בכל אופן, קנה כבל עבה יותר ואולי כך תמנע מתקלות (אני מבין שישנה תזוזה עקב חיבורו וניתוקו ממקורות שונים)
לא אמור לעלות יותר מ-15-25 ש"ח בכל חנות אלקטרוניקה או מרכז "עשה זאת בעצמך", לכבל באורך מטר וחצי.
(TRS הוא PL Stereo בשפת העם)
(אני בטוח שרוב המשתמשים כאן חשבו תחילה שמדובר ב-RCA-RCA סטנדרטי, המכונה "איטרקונקט", ע"פ התיאור הראשוני).
בכל אופן, קנה כבל עבה יותר ואולי כך תמנע מתקלות (אני מבין שישנה תזוזה עקב חיבורו וניתוקו ממקורות שונים)
לא אמור לעלות יותר מ-15-25 ש"ח בכל חנות אלקטרוניקה או מרכז "עשה זאת בעצמך", לכבל באורך מטר וחצי.
-
- כבל דק - לא רצוי.
-
- כבל בעל עובי משמעותי יותר.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
הי. לא שמתי לב לעדכונים, נראה על פניו שהבעיה במקרה הזה (אם הערוץ המת\מגמגם משתנה עם החלפת החיבור) אכן בכבילה, אבל שווה שתהיה כאן התייחסות לבעיה בכללה:
מגבר לא הורס כבלי RCA אלא בצורה שציין raniburg וזה קורה. היחידה כבדה ודחיסה שלה כנגד הקיר עלולה לפגוע בכבל - אבל זה לא סביר כשזה קורה בעקביות פעם אחר פעם. הבעיה הספציפית הזו דווקא מוכרת ביחידות X0X0 של Sansui ונובעת לרוב משתי סיבות עיקריות:
א. מתג בורר פונקציות (ראה ערך - ניקוי מגעים)
ב. חיבורי יציאות ה-RCA ללוח ה-EQ (הלחמות מתות, חיבורים רופפים, חיווט עלוב במקור)
זה עלול לתת את הרושם שמדובר בכבילה - למרות שהבעיה היא בחיווט הפנימי. אך כאמור, לא זה המקרה הנידון.
מגבר לא הורס כבלי RCA אלא בצורה שציין raniburg וזה קורה. היחידה כבדה ודחיסה שלה כנגד הקיר עלולה לפגוע בכבל - אבל זה לא סביר כשזה קורה בעקביות פעם אחר פעם. הבעיה הספציפית הזו דווקא מוכרת ביחידות X0X0 של Sansui ונובעת לרוב משתי סיבות עיקריות:
א. מתג בורר פונקציות (ראה ערך - ניקוי מגעים)
ב. חיבורי יציאות ה-RCA ללוח ה-EQ (הלחמות מתות, חיבורים רופפים, חיווט עלוב במקור)
זה עלול לתת את הרושם שמדובר בכבילה - למרות שהבעיה היא בחיווט הפנימי. אך כאמור, לא זה המקרה הנידון.
תעדכן אותנו בהמשך אם זה המשיך להסתדר לך בהצלחה 
אשכול לכול חובבי עישון הבשר