שרת NAS ו-PLEX
בהנחה שזהו הפורום הנכון, אני צריך את עזרתכם המקצועית לפני שאני זורק כמה אלפי שקלים על מוצר שלא יתאים לי.
אני מתעתד להעביר את האחסון שלי מדיסקים קשיחים בתוך מחשבים לשרת NAS אחד.
הרעיון שלי היה לא רק להעביר את החומר לשרת NAS, אלא גם לגרום לו להריץ PLEX בשביל להימנע מלהדליק מחשבים בשביל להריץ את השרת.
למיטב הבנתי ה-NASים הזולים בשוק היום לא עושים זאת בצורה יפה, כיוון שרובם צריכים Transcoding בשביל לנגן קבצי מדיה - אם זה 1080 או 720 או 3d וכו'.
כיום יש לי טלויזיה סמארט שמקבלת משרת PLEX בצורה חוטית וזה עובד פיצוץ, בלי שום באפרינג בלי שום LAGGING בלי כלום, ועוד טלויזיה שהיא לא סמארט שמחוברת בכל HDMI למחשב ומנגנת ברמת DESKTOP.
שאלתי:
איזה NAS לא יקר מומלץ על ידיכם - התלבטתי בין ex2 של WD וה-Synology לדורותיו, ומה הפתרונות להרצת שרת ה-PLEX אם אני לא רוצה להדליק את מחשב השרת שלו,
ועל הדרך - לטלויזיה ה"לא סמארט", אני רוצה לקנות את ה-ROKU 3. למישהו יש נסיון עם זה?
תודה!
אני מתעתד להעביר את האחסון שלי מדיסקים קשיחים בתוך מחשבים לשרת NAS אחד.
הרעיון שלי היה לא רק להעביר את החומר לשרת NAS, אלא גם לגרום לו להריץ PLEX בשביל להימנע מלהדליק מחשבים בשביל להריץ את השרת.
למיטב הבנתי ה-NASים הזולים בשוק היום לא עושים זאת בצורה יפה, כיוון שרובם צריכים Transcoding בשביל לנגן קבצי מדיה - אם זה 1080 או 720 או 3d וכו'.
כיום יש לי טלויזיה סמארט שמקבלת משרת PLEX בצורה חוטית וזה עובד פיצוץ, בלי שום באפרינג בלי שום LAGGING בלי כלום, ועוד טלויזיה שהיא לא סמארט שמחוברת בכל HDMI למחשב ומנגנת ברמת DESKTOP.
שאלתי:
איזה NAS לא יקר מומלץ על ידיכם - התלבטתי בין ex2 של WD וה-Synology לדורותיו, ומה הפתרונות להרצת שרת ה-PLEX אם אני לא רוצה להדליק את מחשב השרת שלו,
ועל הדרך - לטלויזיה ה"לא סמארט", אני רוצה לקנות את ה-ROKU 3. למישהו יש נסיון עם זה?
תודה!
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
א. מה התקציב?
ב. למה שלא תבנה אחד בעצמך? לי יש שרת FreeNAS שרץ על מחשב יחסית ישן, מריץ לי PLEX, טורנט, ניוז וMYSQL עבור XBMC, והכל עובד שם יופי.
ב. למה שלא תבנה אחד בעצמך? לי יש שרת FreeNAS שרץ על מחשב יחסית ישן, מריץ לי PLEX, טורנט, ניוז וMYSQL עבור XBMC, והכל עובד שם יופי.
תודה על התגובה המהירה.
א) מה זה מחשב ישן? יש לי מחשב Dual Core או Core2Duo זמינים, עם לא יותר מ-4 ג'יגה.
ב) רציתי מערך NAS כי זה קומפקטי, בלי בעיות מאווררים, קירור, צורך במקלדת/עכבר/מסך - רק חבר לחשמל ולרשת, בלי תחזוקה מיותרת.
תקציב - כשחשבתי עד הבוקר לקנות את ה-ex2 + ה- Roku 3 המחיר שלהם פלוס מיסים פלוס שילוח מאמזון של 1350 שח נראה לי סביר. בהתחשב בזה שה-ROKU עולה 90$, אז 1000-1500 שח ל-NAS זה התקציב שלי.
א) מה זה מחשב ישן? יש לי מחשב Dual Core או Core2Duo זמינים, עם לא יותר מ-4 ג'יגה.
ב) רציתי מערך NAS כי זה קומפקטי, בלי בעיות מאווררים, קירור, צורך במקלדת/עכבר/מסך - רק חבר לחשמל ולרשת, בלי תחזוקה מיותרת.
תקציב - כשחשבתי עד הבוקר לקנות את ה-ex2 + ה- Roku 3 המחיר שלהם פלוס מיסים פלוס שילוח מאמזון של 1350 שח נראה לי סביר. בהתחשב בזה שה-ROKU עולה 90$, אז 1000-1500 שח ל-NAS זה התקציב שלי.
- mrunderhill
- חבר ותיק

א. המחשב אמור להספיק. כעקרון עדיף 8GB, העלות להוסיף זכרון תהיה יותר נמוכה.
ב. אפשר לקנות גם מארז קטן (ואז יעלה יותר), ואחרי ההגדרות ראשוניות גם יש ממשק WEB ולא צריך מקלדת/עכבר/מסך או שום דבר אחר.
אם אתה רוצה לעבוד עם שרת NAS קנוי, אתה יכול לבדוק באתר של PLEX פה https://plex.tv/downloads, תלחץ על NAS ותראה במה הם תומכים
ב. אפשר לקנות גם מארז קטן (ואז יעלה יותר), ואחרי ההגדרות ראשוניות גם יש ממשק WEB ולא צריך מקלדת/עכבר/מסך או שום דבר אחר.
אם אתה רוצה לעבוד עם שרת NAS קנוי, אתה יכול לבדוק באתר של PLEX פה https://plex.tv/downloads, תלחץ על NAS ותראה במה הם תומכים
אם אני עובד מהטבלה הזו:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1MfYoJkiwSqCXg8cm5-Ac4oOLPRtCkgUxU0jdj3tmMPc/edit#gid=314388488
רק ה-NAS שעולים מעל 6000$ מסוגלים לעשות Transcoding ל-1080.
היום ה-PLEX שלי עובד על מחשב של c2quad בצורה חלקה, כי הוא לא צריך לעשות Transcoding אני מניח.
אני מעדיף לא להתעסק עם ה-FreeNas. אני לא מפחד מלינוקס או מערכות פתוחות, פשוט מעדיף להשקיע את הכסף ולקבל משהו טוב.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1MfYoJkiwSqCXg8cm5-Ac4oOLPRtCkgUxU0jdj3tmMPc/edit#gid=314388488
היום ה-PLEX שלי עובד על מחשב של c2quad בצורה חלקה, כי הוא לא צריך לעשות Transcoding אני מניח.
אני מעדיף לא להתעסק עם ה-FreeNas. אני לא מפחד מלינוקס או מערכות פתוחות, פשוט מעדיף להשקיע את הכסף ולקבל משהו טוב.
- mrunderhill
- חבר ותיק

בוא נעשה פה סדר בדברים - מה הצרכים שלך בדיוק? האם אתה רוצה רק להזרים תוכן בבית, משרת NAS לטלויזיה?
אם ככה אתה לא חייב להסתבך בכל עם NAS ועם TARNSCODING למיניהם - זה שימושי כשרוצים גישה מבחוץ לתכנים.
יש לך רסיבר, או שאתה משתמש בסאונד של הטלויזיה שלך?
אם ככה אתה לא חייב להסתבך בכל עם NAS ועם TARNSCODING למיניהם - זה שימושי כשרוצים גישה מבחוץ לתכנים.
יש לך רסיבר, או שאתה משתמש בסאונד של הטלויזיה שלך?
- mrunderhill
- חבר ותיק

אוקי - אז אם יש רסיבר, איך אתה עובד היום? אתה משתמש באפליקציה מובנית של הטלויזיה עם יציאת אודיו ממנה לרסיבר?
איזה סוגי תכנים אתה צופה? (720/1080? בלוריי מלא? תלת מימד?)
איזה סוגי תכנים אתה צופה? (720/1080? בלוריי מלא? תלת מימד?)
- mrunderhill
- חבר ותיק

תראה, לגבי אפליקציות של הטלויזיה, אני לא בטוח אם הן דורשות TRANSCODING או לא. מה שכן, ראיתי שיש גם מכשיר ב1000$ שיעשה את העבודה לפי הטבלה שלך
הגישה החיצונית גם ככה די מוגבלת בגלל רוחב פס הUPLOAD המזעזע שיש בארץ, אז לא הייתי בונה על זה.
הגישה החיצונית גם ככה די מוגבלת בגלל רוחב פס הUPLOAD המזעזע שיש בארץ, אז לא הייתי בונה על זה.
- mrunderhill
- חבר ותיק

אם אתה בונה FreeNAS, יש לך פה הסבר מאוד מפורט:
https://forums.freenas.org/index.php?th ... rst.23069/
קצת לקצר - תבחר לוח אם בלי יותר מדי צלצולים ושטויות שלא צריך לשרת - אתה רוצה צריכה כמה שיותר נמוכה של חשמל.
זכרון - כמה שאתה יכול יותר - יותר טוב. שים לב לקחת לוח תואם. מינימום מומלץ זה 8GB.
מעבד - אם אתה לא עושה encyrption - לא צריך להשתולל.
מה התקציב שלך לשרת? (לא כולל דיסקים כמובן)
https://forums.freenas.org/index.php?th ... rst.23069/
קצת לקצר - תבחר לוח אם בלי יותר מדי צלצולים ושטויות שלא צריך לשרת - אתה רוצה צריכה כמה שיותר נמוכה של חשמל.
זכרון - כמה שאתה יכול יותר - יותר טוב. שים לב לקחת לוח תואם. מינימום מומלץ זה 8GB.
מעבד - אם אתה לא עושה encyrption - לא צריך להשתולל.
מה התקציב שלך לשרת? (לא כולל דיסקים כמובן)
- mrunderhill
- חבר ותיק

אוקי. מה השימושים ? (הזרמת מדיה, גיבוי תקופתי וכו)? אם הזרמה כמה קליינטים מדובר במקביל?
איזה נפח תצטרך (ברוב לוחות האם ניתן לחבר עד 4 דיסקים SATA, אם תרצה יותר צריך לחדד את החיפוש)
איזה נפח תצטרך (ברוב לוחות האם ניתן לחבר עד 4 דיסקים SATA, אם תרצה יותר צריך לחדד את החיפוש)
הצרכים:
1. גיבוי של כל התמונות / וידאו של המשפחה (מגובה כמובן גם על ענן)
2. הזרמת מדיה בבית (עד 3 צרכנים במקביל - רוב החומר ריפים של בלו ריי)
3. שרת הורדות
4. לפחות 6 דיסקים
5. headless
6. שקט...(אומנם בחדר עבודה, אבל כשאני בחדר, לא רוצה לשמוע טרטור של מאווררים....
ושוב תודה!
3. שרת הורדות
4. לפחות 6 דיסקים
5. headless
ושוב תודה!
גיא, אני ואתה ודי!
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4881
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
·dominus כתב:אם אני עובד מהטבלה הזו:
אני מעדיף לא להתעסק עם ה-FreeNas. אני לא מפחד מלינוקס או מערכות פתוחות, פשוט מעדיף להשקיע את הכסף ולקבל משהו טוב....
ל transcoding יש שימוש מאוד ספציפי, וזה להקטין נפח תעבורה למכשירים שלא צריכים איכות הכי גבוהה ולתרגם לקידודים שנתמכים בקליינט (במידה וקיימת מגבלה).
אם אתה לא מנגן מחוץ לבית וכל הקליינטים שלך תומכים בקידודים הקיימים, אין צורך בtranscoding.
- mrunderhill
- חבר ותיק

קצת התפצלה פה השיחה לשני דברים שונים, חבל שלא פתחת שרשור חדש. בכל אופן, בדקתי לך בKSP (אי אפשר לעשות קופי פייסט ללינק כמובן), תסתכל ל המפרט הזה:guy_k כתב:הצרכים:
3. שרת הורדות
4. לפחות 6 דיסקים
5. headless
ושוב תודה!...
Intel Pentium G3250
לוח Gigabyte GA-H97-HD3 - הוא מאפשר לך עד 4 חריצי זכרון ו6 חריצי SATA. ככה תוכל להתחיל עם 2 יחידות זכרון ולהוסיף עוד אם תרצה
זכרון Kingston HyperX Fury 2x8GB DDR3 - יתן לך 16GB זכרון, זה אמור להיות אחלה
כל התענוג הזה זה 1700 ש"ח לפני ספק, מארז ודיסקים. ספק מומלץ לקנות משהו איכותי, שלא יהיה החוליה החלשה ויהרוג לך את הNAS, ומארז זה לבחירתך. מה שכן, קטן ושקט לא בטוח שתוכל לNAS של שישה דיסקים. הוא יצטרך איוררור טוב, בעיקר בקיץ כשהבית מתחמם. אני מחזיק את הNAS שלי במארז רגיל של דסקטופ ישן בחדר העבודה. אין יותר מדי טרטור של מאוררים (למען האמת, המאורר של הלפטופ שלי יותר חזק מזה).
לגבי הHEADLESS - יש לוחות שמאפשרים גישה למחשב מרחוק עוד כשהBIOS עולה - אבל צריך ממש לחפור ולמצוא. בפועל, אני חיברתי אותו למסך כשהתקנתי אותו, ומעבר לזה הכל רץ דרך ממשק WEB. אם הוא יושב בחדר עבודה שכבר יש בו מסך, מקסימום אתה פעם ב תצטרך לחבר מסך כשיש איזו תקלה רצינית, אבל אלא אם כן זו בעיה רצינית בשבילך, לא הייתי נכנס לזה.
- mrunderhill
- חבר ותיק

אתה לא צריך משהו מפלצתי, 300-350W גג. משהו כמו זה (SeaSonic 350W 80+ Gold) יהיה לא רע. יש פה כמה חבר׳ה שמבינים הרבה יותר ממני, אז אולי נתן להן גם להגיב.
מה שכן - תלוי במערכת שתתקין, בחלקן צריך את כל הדיסקים מההתחלה, ובחלקן אפשר להוסיף לאט לאט. אם אתה הולך על FreeNAS תצטרך את כל הדיסקים מראש.
מה שכן - תלוי במערכת שתתקין, בחלקן צריך את כל הדיסקים מההתחלה, ובחלקן אפשר להוסיף לאט לאט. אם אתה הולך על FreeNAS תצטרך את כל הדיסקים מראש.