HD מול SD. העינים שלי זקנות, או שהמלך עירום?
-
סמסונג_או_LG
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 108
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
ניסיתי לראות פרקים שונים מאותן סדרות פעם ב SD ופעם ב HD.
ההבדל היחיד שמצאתי הוא שקבצי HD שוקלים פי 2-3. זולת זה לא מצאתי שום הבדל.
המסך LG די חדש full HD. המחשב NUC ומריץ XBMC 13 על openelec.
יכול להיות שיש הבדל תהומי שכולם רואים ורק אני לא מצליח להבחין בו??
ההבדל היחיד שמצאתי הוא שקבצי HD שוקלים פי 2-3. זולת זה לא מצאתי שום הבדל.
המסך LG די חדש full HD. המחשב NUC ומריץ XBMC 13 על openelec.
יכול להיות שיש הבדל תהומי שכולם רואים ורק אני לא מצליח להבחין בו??
אסביר לך.
FHD היא טכנלוגיה, לא רק רזלוציה. לכן אם הדחיסה היא טובה גם ב360P ו720P (לאחר המרה מהמקור עם מקודדים איכותיים) אתה תתקשה להבחין בהבדל ממרחק שעולה על 3 מטר. תצטרך להסתכל על המסך ממש מקרוב ורק אז תראה הבדלים.
אני הורדתי BDRIP של FRINGE וגם בלוריי והיה קשה להבחין בהבדל על גבי מסך 22 איכותי.
אתה יכול להוריד איזה קובץ שבאלך, זה שיקול שלך. ההבדל המורגש המשמעותי הוא בסאונד, כי הדחיסה שלו תמיד גרועה יותר מהדחיסה של הוידאו.
כשיש אפשרות להוריד HD מלא, למה להתפשר על פחות. אני בכלל לא מדבר על בלוריי מלא שלא עבר דחיסה ששוקל 45GB : ))
אם ערכת את הבדיקות בHDTV אז אין על מה לדבר, ההקלטות הן דחוסות. תערוך בדיקה של בלוריי 10GB מול SD של 500MB אם לא תבחין בהבדל *-*.
FHD היא טכנלוגיה, לא רק רזלוציה. לכן אם הדחיסה היא טובה גם ב360P ו720P (לאחר המרה מהמקור עם מקודדים איכותיים) אתה תתקשה להבחין בהבדל ממרחק שעולה על 3 מטר. תצטרך להסתכל על המסך ממש מקרוב ורק אז תראה הבדלים.
אני הורדתי BDRIP של FRINGE וגם בלוריי והיה קשה להבחין בהבדל על גבי מסך 22 איכותי.
אתה יכול להוריד איזה קובץ שבאלך, זה שיקול שלך. ההבדל המורגש המשמעותי הוא בסאונד, כי הדחיסה שלו תמיד גרועה יותר מהדחיסה של הוידאו.
כשיש אפשרות להוריד HD מלא, למה להתפשר על פחות. אני בכלל לא מדבר על בלוריי מלא שלא עבר דחיסה ששוקל 45GB : ))
אם ערכת את הבדיקות בHDTV אז אין על מה לדבר, ההקלטות הן דחוסות. תערוך בדיקה של בלוריי 10GB מול SD של 500MB אם לא תבחין בהבדל *-*.
המסך שלי
LG OLED 65 CX

LG OLED 65 CX

- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אני בהחלט מבחין בהבדל בין SD ל-HD.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78822
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5383 פעמים
כנראה שלא ידעת מה לחפש.
גם בקידוד מושלם, ההבדל בין 360P (או SD ב-480P או 576P) ל-1080P הוא מאוד משמעותי.
אם מישהו לא רואה אותו חבל להתאמץ ולהוריד קבצים גדולים יותר - מה שבטוח הוא שמי שרואה את ההבדל (כמוני) לא מסוגל לחיות עם SD. אני למשל ממש מתקשה לראות ערוצים 2+10, אני אפילו שוקל להחליף ליעקוב אילון בגלל ה-HD.
גם בקידוד מושלם, ההבדל בין 360P (או SD ב-480P או 576P) ל-1080P הוא מאוד משמעותי.
אם מישהו לא רואה אותו חבל להתאמץ ולהוריד קבצים גדולים יותר - מה שבטוח הוא שמי שרואה את ההבדל (כמוני) לא מסוגל לחיות עם SD. אני למשל ממש מתקשה לראות ערוצים 2+10, אני אפילו שוקל להחליף ליעקוב אילון בגלל ה-HD.
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7040
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
ההבדלים נראים גם בלי משקפת של שען חרש.... הם כל כך ברורים שאני די בטוח שאם לא ראית הבדלים ניגנת פעמיים את אותה רזולוציה.
אפילו בין SD ל 720P ההבדלים ברורים.
ועופר..... אני מזמן בערוץ 1 אפילו בלי יעקב אילון
אפילו בין SD ל 720P ההבדלים ברורים.
ועופר..... אני מזמן בערוץ 1 אפילו בלי יעקב אילון
מאוד פשוט - אם אתה לא רואה הבדל סימן שאתה משווה SD בקידוד מעולה עם ביטרייט גבוה (יחסית) לHD בקידוד דפוק וביטרייט נמוך (שוב, יחסית).
רזולוציה זה רק חלק מהסיפור, ללא קידוד טוב וביטרייט גבוה היא לא שווה כלום.
רזולוציה זה רק חלק מהסיפור, ללא קידוד טוב וביטרייט גבוה היא לא שווה כלום.
חוץ מהבחור הראשון islot ששם פחות או יותר דברים בפרורציה כולכם החלטתם לרדת על הבחור....
וכנראה שאתם צודקים שכמובן וקיימים הבדלים אולם אני חייב לציין שגם אני על טלוויזיה 42 אינץ במרחק של כשלושה מטר לא באמת מבחין בהבדלים בין sd ל hd או לפחות לא כזה שזה יפריע לי ברמה של כמה שאנשים שהתבטאו כאן.
אני מניח שכדי להינות בצורה נכונה מהרזולוציה שמקנים לך התכנים של hd ומעלה אתה צריך לייצור תנאים מסויימים שכנראה לא קיימים בכל סלון ממוצע....
לא אכליל חס וחלילה אבל לא מעט סובלים מאבחנה של ״ המלך הוא עירום".
וכנראה שאתם צודקים שכמובן וקיימים הבדלים אולם אני חייב לציין שגם אני על טלוויזיה 42 אינץ במרחק של כשלושה מטר לא באמת מבחין בהבדלים בין sd ל hd או לפחות לא כזה שזה יפריע לי ברמה של כמה שאנשים שהתבטאו כאן.
אני מניח שכדי להינות בצורה נכונה מהרזולוציה שמקנים לך התכנים של hd ומעלה אתה צריך לייצור תנאים מסויימים שכנראה לא קיימים בכל סלון ממוצע....
לא אכליל חס וחלילה אבל לא מעט סובלים מאבחנה של ״ המלך הוא עירום".
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
@new2014
ברור שאתה לא מבחין...
הטלוויזיה שלך קטנה מידי.
אתה צריך לפחות "50, ועדיף "55 - "60 שהם הגודל האופטימאלי לצפייה ממרחק 3 מטר.
שים סרט HD ותנסה לצפות ממרחק 2 מטר. בטוח תראה את ההבדל.
אם צופים בטלוויזיה בגודל הנכון, מהמרחק הנכון, בהחלט רואים את ההבדל בין SD ל- HD.
יש המון מאמרים על הקשר בין יכולת ההפרדה של המסך ליכולת ההפרדה של העין האנושית, הקובע מהו המרחק האופטימאלי לצפייה בתכני SD ,HD, או כל רזולוציה אחרת.
ברור שאתה לא מבחין...
הטלוויזיה שלך קטנה מידי.
אתה צריך לפחות "50, ועדיף "55 - "60 שהם הגודל האופטימאלי לצפייה ממרחק 3 מטר.
שים סרט HD ותנסה לצפות ממרחק 2 מטר. בטוח תראה את ההבדל.
אם צופים בטלוויזיה בגודל הנכון, מהמרחק הנכון, בהחלט רואים את ההבדל בין SD ל- HD.
יש המון מאמרים על הקשר בין יכולת ההפרדה של המסך ליכולת ההפרדה של העין האנושית, הקובע מהו המרחק האופטימאלי לצפייה בתכני SD ,HD, או כל רזולוציה אחרת.
הטענה הזו מאבדת את הרגליים שמחזיקות אותה כשמדובר על השוואת 2 קבצים באותו מסך.gvid כתב:ההבדל הוא בהחלט נראה לעין.
דבר נוסף שלא הדגישו פה זה איכות הטלוויזיה.
לראות HD או SD בטלוויזיה איכותית מול סתם מותג מדבקה זה הבדל שמיים וארץ....
גם על מסכים הכי גרועים שיש אפשר להבחין בהבדל בין בלוריי לSD דחוס
המסך שלי
LG OLED 65 CX

LG OLED 65 CX

אף אחד לא טוען שאין הבדל!!!
הטענה שהתנאים שיגרמו לך להינות מהרזולוציה המדוברת ( או ״חווית צפייה״ ) אינם מתקיימים ברוב הסלונים הממוצעים לצופה הממוצע.
אם זה בסאונד או באיכות הטלוויזיה או גודלה או בגאומטריית החדר וכו....
הטענה שהתנאים שיגרמו לך להינות מהרזולוציה המדוברת ( או ״חווית צפייה״ ) אינם מתקיימים ברוב הסלונים הממוצעים לצופה הממוצע.
אם זה בסאונד או באיכות הטלוויזיה או גודלה או בגאומטריית החדר וכו....
מה אתה מתחיל לזרוק מושגים לא קשורים? אין קשר בין לראות הבדל בין HD לSD לבין איכות סאונד או אקוסטיקה של מבנה החדר/סלון.new2014 כתב:אף אחד לא טוען שאין הבדל!!!
אם זה בסאונד או באיכות הטלוויזיה או גודלה או בגאומטריית החדר וכו.......
לגבי איכות טלוויזיה וגודל שלה אז אין קשר למבנה חדר. רק לגבי הבחירה של הטלוויזיה שנכנסה בתקציב של אותו בנאדם.
המסך שלי
LG OLED 65 CX

LG OLED 65 CX

בחייאת islot תתרומם מעט מעל האגו שלך ותקרא (תבין ....) את רוח הדברים. מה אתה סופר לי מילים? גילית שאין קשר בין השמיעה לראיה?
אל תגרור אותי להתנצחות זו לא היתה הכוונה שלי?
לי אישית ( בתנאים שקיימים אצלי) ההבדל לא כזה משמעותי ואני מניח שאני לא לבד? אז אתה רוצה לשכנע אותי שזה כן מפריע לי?
אל תגרור אותי להתנצחות זו לא היתה הכוונה שלי?
לי אישית ( בתנאים שקיימים אצלי) ההבדל לא כזה משמעותי ואני מניח שאני לא לבד? אז אתה רוצה לשכנע אותי שזה כן מפריע לי?
זה מזכיר את הויכוח אם במרחק גדול להשקיע בטלויזיה גדולה או קטנה ואיכותית כשגם ככה לא רואים הבדל ממרחק גדול. אני גם חושב שההבדל הוא משמעותי אז כנראה שאו שהקבצים שאיתם בוצע הניסיון לא איכותיים או שמרחק הצפייה גדול. נכון שטלויזיות איכותיות נותנות חווית צפייה יותר טובה גם באיכות נמוכה אבל עדיין צריך לראות הבדל.
דרך אגב.... להגיד פנסוניק 2012 זה לא אומר הרבה כי יש הרבה דגמים. לפיליפס יש סדרה 9000 ו 4000 ולא הייתי אומר על 4000 זה פיליפס אז בטוח רואים טוב כי זה פשוט לא נכון או לפחות לא נכון כנו בסדרה 9000. אני בטוח שגם לפנסוניק יש דרגות (כמו בכל מותג, גם סאקוני מוכרים נעליים ב250 וב900 בארץ)
דרך אגב.... להגיד פנסוניק 2012 זה לא אומר הרבה כי יש הרבה דגמים. לפיליפס יש סדרה 9000 ו 4000 ולא הייתי אומר על 4000 זה פיליפס אז בטוח רואים טוב כי זה פשוט לא נכון או לפחות לא נכון כנו בסדרה 9000. אני בטוח שגם לפנסוניק יש דרגות (כמו בכל מותג, גם סאקוני מוכרים נעליים ב250 וב900 בארץ)
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7040
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
מי שלא רואה הבדל שלא יקנה FHD (לא שיש היום יותר מידי ברירות) - אצל החברה הללו המלך באמת עירום
מי שרואה הבדל שייהנה מההבדל.
זה כל כך אינדיבידואלי שממש אין טעם בוויכוח.
זה כל כך אינדיבידואלי שממש אין טעם בוויכוח.
בהחלט, אי אפשר היה להגדיר זאת יותר טוב.molvy כתב:מי שלא רואה הבדל שלא יקנה FHD (לא שיש היום יותר מידי ברירות) - אצל החברה הללו המלך באמת עירום
זה כל כך אינדיבידואלי שממש אין טעם בוויכוח....
מקנא (רציני) בכל אלו שלא רואים הבדל בין HD ל-SD ולא שומעים הבדלים בין סוגי רמקולים וומגברים.
חוסכים המון כסף.
·
דודי.