JBL 4311 - Executive Summary
-
Form78HiFi
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
סיכום השנה עם זוג 4311:
הייתי כ-"חוט השערה" מלמחוק את ההודעה של טומי שאמרה שאני צריך להחזיר את הסחורה....
(לפני שנה, טומי נתן לי 4311, לבצע בדיקות A B מול הטאנוי שלי, אני חושב שזו הייתה הסיבה...)
הם היו בשלושה מקומות..
בסלון, מונחים על הטאנוי גולד 12 ומחוברים ל CM labs
בגינה, רק להדגמה (טומי, הם לא נשארו ללילה, שתה כוס מים)
במרתף, מחוברים ל Sunfire Cinema (יציאה אנלוגית למתעניינים) וליד ה Mirage 1295i שיצאתי פעם עם מישהי שאמרה (בסוף) שהרמקולים לעולם לא יאכזבו אותי..
סלון
כל דבר (כל דבר!) שהם השמיעו היה מדהים, כמה אוויר יכול להיות ברמקול הזה, לשמוע את "In the Gallery" זה פשוט חוויה, הכל "יושב"
like a MotherFu%&er
הטאנוי (שנשמעו ממש טוב עד שהיגיעו ה 4311) העלו אבק...
גינה
לשמוע מוזיקה בחלל פתוח עם רמקולים near field זה פי 1000000 יותר כיף מחדר או חדר מיועד...
חיברתי אותם עם זוג kef calinda, Tannoy gold ,Mirage mc2
הכל דרך Speaker Selector שהכינותי מראש
ה JBL וה Mirage היו טובים בהרבה, כאשר ה JBL עולה על ה Mirage
מרתף
כאן זה כבר מסתבך; העברתי - רק בשביל הבדיקה... - את ה 4311 ליד ה Mirage 1295 שאני מאד מאד (הרבה "מאודים" כמו ג'ורג מהפרלמנט, אם זה אומר משהו למישהו...) וגם ליד ה "fisher studio st550"
הפישר - עם וופר "15 - לא היו בכלל "באיזור"... אבל זו הפעם הראשונה שהיה רמקול (להלן ה Mirage) שלא התבייש בעצמו מול אימת ה 4311
אני שנים ב"זוגיות" עם ה Mirage ואני מאד "רגיל" אליהם. הם בי-פולרים כך שיש הבדל עצום "במרחבים" אל מול ה InYourFace של ה 4311.
ה 4311 הם מדויקים אך In A Good Way הם גם הזוג היחידי (שנבדק..) שכאשר הוא במקביל ל Mirage הם לא מתנגשים ומשלימים זה את זה.
מה עוד? חבל שצריך להחזיר, וטומי הבטיח לי L300, אז אני ממתין...
הייתי כ-"חוט השערה" מלמחוק את ההודעה של טומי שאמרה שאני צריך להחזיר את הסחורה....
(לפני שנה, טומי נתן לי 4311, לבצע בדיקות A B מול הטאנוי שלי, אני חושב שזו הייתה הסיבה...)
הם היו בשלושה מקומות..
בסלון, מונחים על הטאנוי גולד 12 ומחוברים ל CM labs
בגינה, רק להדגמה (טומי, הם לא נשארו ללילה, שתה כוס מים)
במרתף, מחוברים ל Sunfire Cinema (יציאה אנלוגית למתעניינים) וליד ה Mirage 1295i שיצאתי פעם עם מישהי שאמרה (בסוף) שהרמקולים לעולם לא יאכזבו אותי..
סלון
כל דבר (כל דבר!) שהם השמיעו היה מדהים, כמה אוויר יכול להיות ברמקול הזה, לשמוע את "In the Gallery" זה פשוט חוויה, הכל "יושב"
like a MotherFu%&er
הטאנוי (שנשמעו ממש טוב עד שהיגיעו ה 4311) העלו אבק...
גינה
לשמוע מוזיקה בחלל פתוח עם רמקולים near field זה פי 1000000 יותר כיף מחדר או חדר מיועד...
חיברתי אותם עם זוג kef calinda, Tannoy gold ,Mirage mc2
הכל דרך Speaker Selector שהכינותי מראש
ה JBL וה Mirage היו טובים בהרבה, כאשר ה JBL עולה על ה Mirage
מרתף
כאן זה כבר מסתבך; העברתי - רק בשביל הבדיקה... - את ה 4311 ליד ה Mirage 1295 שאני מאד מאד (הרבה "מאודים" כמו ג'ורג מהפרלמנט, אם זה אומר משהו למישהו...) וגם ליד ה "fisher studio st550"
הפישר - עם וופר "15 - לא היו בכלל "באיזור"... אבל זו הפעם הראשונה שהיה רמקול (להלן ה Mirage) שלא התבייש בעצמו מול אימת ה 4311
אני שנים ב"זוגיות" עם ה Mirage ואני מאד "רגיל" אליהם. הם בי-פולרים כך שיש הבדל עצום "במרחבים" אל מול ה InYourFace של ה 4311.
ה 4311 הם מדויקים אך In A Good Way הם גם הזוג היחידי (שנבדק..) שכאשר הוא במקביל ל Mirage הם לא מתנגשים ומשלימים זה את זה.
מה עוד? חבל שצריך להחזיר, וטומי הבטיח לי L300, אז אני ממתין...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- RAMIRAMI68
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
כל הכבוד לטומי !
למי הם עוברים השנה...?
למי הם עוברים השנה...?
-
Form78HiFi
-
- חבר ותיק

don't askלמי הם עוברים השנה...?...
...
- tomyeshuah
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
ג'ורג' (קלינטון) מ"פרלמנט"?Form78HiFi כתב: הרבה "מאודים" כמו ג'ורג מהפרלמנט, אם זה אומר משהו למישהו......
או ג'ורג' מ-"הפרלמנט"?
נערך לאחרונה על ידי tomyeshuah ב 05/01/2015 17:29, נערך פעם 1 בסך הכל.
- tnsilver
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
הנה כמה תמונות מהשיפוץ:

[imgbig]https://lh5.googleusercontent.com/-wZWB ... _COPY1.jpg[/imgbig]

אני לא מבין את הקטע של המרתף... מה ההבדל בין הסלון למרתף חוץ מזה שהוא זוכה לפחות ביקורים של הגברת?

[imgbig]https://lh5.googleusercontent.com/-wZWB ... _COPY1.jpg[/imgbig]

אני לא מבין את הקטע של המרתף... מה ההבדל בין הסלון למרתף חוץ מזה שהוא זוכה לפחות ביקורים של הגברת?
-
Form78HiFi
-
- חבר ותיק

למרתף יש אווירה אחרת..אני לא מבין את הקטע של המרתף... מה ההבדל בין הסלון למרתף חוץ מזה שהוא זוכה לפחות ביקורים של הגברת?...
- tnsilver
-
- חבר מביא חבר

ואיך הרמקולים אמורים לדעת את זה? בשיא הרצינות... אנחנו לא מגזימים קצת בכל מה שקשור לתפקוד רמקולים בחללים דומים?
- tomyeshuah
-
- חבר ותיק

אני מניח כי יש הבדל מבחינת כמות החלונות (זכוכית) ומבנה הקירות במרתף, לעומת הסלון?
הימצאות שטיחים וכו'?
הימצאות שטיחים וכו'?
נערך לאחרונה על ידי tomyeshuah ב 05/01/2015 18:39, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
Form78HiFi
-
- חבר ותיק

·tnsilver כתב:ואיך הרמקולים אמורים לדעת את זה? בשיא הרצינות... אנחנו לא מגזימים קצת בכל מה שקשור לתפקוד רמקולים בחללים דומים?...
לא מגזימים, במרתף יש תקרה נמוכה מהסלון, הוא חדר מלבני ארוך לעומת סלון ריבועי (עם חלונות), במרתף יש רצפת עץ, בסלון שטיח. ועוד ועוד...
- tnsilver
-
- חבר מביא חבר

OK... אז אם אני יושב ב-sweet spot שלי עם האוזניים בגובה טוויטרים ואשכים בגובה וופרים - מה אכפת לו לעץ אם הרצפה עטופה במייפל פלאנק ובשטיח פרסי או מורכבת משפריץ בטון חשוף? אם אני שומע מה שמגיע מהבאפל - למה מעניין אותי מה הגובה של התקרה?
- raniburg
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1434
יש הבדל בסאונד בין Cellar
לבין Basement ?

לבין Basement ?
אני לא זז מכאן עד סוף הצד
- tomyeshuah
-
- חבר ותיק

לפי דעתי, ההבדל בהחלט יכול להיות בהפרעות, עקב החזרי קול מקירות החדר.
- tnsilver
-
- חבר מביא חבר

נניח שזה כך (אני נוטה להסכים)... זה משנה אם זה קירות של מרתף או קירות של סלון?tomyeshuah כתב:לפי דעתי, ההבדל בהחלט יכול להיות בהפרעות, עקב החזרי קול מקירות החדר....
raniburg... אלה שני דברים שונים לגמרי. Basement הוא חלק מהמבנה ומיועד למגורים או פעילות ביתית, נמצא מתחת לקומת היסוד ולא חייב להיות כולו מתחת לקרקע. Cellar אינו חלק מהמבנה, נמצא מתחת לקרקע במלואו ומיועד לאחסון בלבד.
אבל האם יש הבדל בין שטיחים שונים? סוגי פרקטים שונים? ומה לעזאזל הקטע של הדפיוזרים האידיוטיים האלה?
- tomyeshuah
-
- חבר ותיק

אני יכול להעיד שהוספת רהיטי עץ, שטיחים וילונות תורמים משמעותית להפחתת קולות חוזרים.
גם מילוי חדר ריק בחפצים ללא קשר לתכונות האקוסטיים שלהם, עשוי לעזור.
זאת מנסיון בהקלטת קריינות בתנאים מאולתרים, בחדרים שונים.
ישנן את החברות שינסו לרכב על גל הביקוש לפתרונות אקוסטיים (לשימוש ביתי), אך לרוב אין בהם יתרונות מהותיים לעומת השיטות הנ"ל.
כמובן שכל הנאמר, תלוי בעצמת ההאזנה - עניין שלא דננו בו כאן, לגבי הזוג הספיציפי הזה.
גם מילוי חדר ריק בחפצים ללא קשר לתכונות האקוסטיים שלהם, עשוי לעזור.
זאת מנסיון בהקלטת קריינות בתנאים מאולתרים, בחדרים שונים.
ישנן את החברות שינסו לרכב על גל הביקוש לפתרונות אקוסטיים (לשימוש ביתי), אך לרוב אין בהם יתרונות מהותיים לעומת השיטות הנ"ל.
כמובן שכל הנאמר, תלוי בעצמת ההאזנה - עניין שלא דננו בו כאן, לגבי הזוג הספיציפי הזה.
- tnsilver
-
- חבר מביא חבר

Hazoom עושה את ההערכות והבדיקות של רמקולים ב'סלון ישראלי ממוצע' במידות של 3 על 10 מטרים... לי זה נשמע יותר כמו מסדרון ממשלתי ממוצע ופחות כמו סלון - ועדיין, כל התוצאות שלו פונקט! לא יכול להיות שזה כל כך משנה!
- tomyeshuah
-
- חבר ותיק

לי ההדהודים מפריעים באופן יוצא דופן. הבעיה מתאייפנת במאפיינים אקוסטיים של "חדר מדרגות" (דוגמה מוגזמת כמובן) הגורמת לאיבוד פרטים ועייפות אצל המאזין, גם כשמנסים להתגבר עליה בעצמה נוספת.
דוגמה מעולה לבעיה היא בהופעות חשמליות\מוגברות המתקיימות באולמות שתוכננו לתזמורת חיה נטולת הגברה. לעומת הופעות המתיימות בחוץ, תחת כיפת השמיים.
דוגמה מעולה לבעיה היא בהופעות חשמליות\מוגברות המתקיימות באולמות שתוכננו לתזמורת חיה נטולת הגברה. לעומת הופעות המתיימות בחוץ, תחת כיפת השמיים.
-
Form78HiFi
-
- חבר ותיק

·tnsilver כתב:OK... אז אם אני יושב ב-sweet spot שלי עם האוזניים בגובה טוויטרים ואשכים בגובה וופרים - מה אכפת לו לעץ אם הרצפה עטופה במייפל פלאנק ובשטיח פרסי או מורכבת משפריץ בטון חשוף? אם אני שומע מה שמגיע מהבאפל - למה מעניין אותי מה הגובה של התקרה?...
רגע... מה קורה כאן? לאוזן שלנו נכנס גם סאונד שלא מגיע ישירות מהבאפל, אלא מההחזרים בחדר, מה קוראים:
Early Reflection
בגינה - לצורך העניין - תופעת ה early reflection זניחה.
- tomyeshuah
-
- חבר ותיק

בדיוק. לכן גם הדוגמה עם הופעות חיות המתקיימות בחוץ.Form78HiFi כתב: בגינה - לצורך העניין - תופעת ה early reflection זניחה....
- tnsilver
-
- חבר מביא חבר

Early Reflection? למה Early? מהמעט שאני זוכר מהתיכון סכום שתי צלעות במשולש שאינו שווה צלעות לעולם גדול מהיתר... יש יותר דרך עד התקרה ובחזרה לאוזניים מאשר Direct... איך זה יכול להיות Early?
ובחזרה לנושא? כן! ה-4311 הם זוג רמקולים מ-ד-ה-י-מ-י-ם! משום מה קוראים להם 'מוניטורים' (קשה לי לדמיין מישהו משתמש בהם למטרה הזו) אבל יש להם סאונד בנז' אמיתי. הם תמיד גורמים לי לעשות פרצוף כזה:
ובחזרה לנושא? כן! ה-4311 הם זוג רמקולים מ-ד-ה-י-מ-י-ם! משום מה קוראים להם 'מוניטורים' (קשה לי לדמיין מישהו משתמש בהם למטרה הזו) אבל יש להם סאונד בנז' אמיתי. הם תמיד גורמים לי לעשות פרצוף כזה:
- roberts
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 738
·Form78HiFi כתב:
גינה
....
לפני כ-10 שנים הייתי בחתונה שנערכה בשטח פתוח לגמרי במדבר. ברחבת הריקודים הותקנה מערכת הגברה נחמדה מאוד אבל הזכרון החזק ביותר שלי מהסאונד באותו ארוע היא היתה תמונת סטריאו מדהההימממה....מה הפלא החזרות מהקירות לא היו שם, רק סאונד ישיר.
נערך לאחרונה על ידי roberts ב 05/01/2015 22:43, נערך פעם 1 בסך הכל.