JBL 4311 - Executive Summary

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
Form78HiFi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118

שליחה

סיכום השנה עם זוג 4311:

הייתי כ-"חוט השערה" מלמחוק את ההודעה של טומי שאמרה שאני צריך להחזיר את הסחורה....
(לפני שנה, טומי נתן לי 4311, לבצע בדיקות A B מול הטאנוי שלי, אני חושב שזו הייתה הסיבה...)
הם היו בשלושה מקומות..

בסלון, מונחים על הטאנוי גולד 12 ומחוברים ל CM labs
בגינה, רק להדגמה (טומי, הם לא נשארו ללילה, שתה כוס מים)
במרתף, מחוברים ל Sunfire Cinema (יציאה אנלוגית למתעניינים) וליד ה Mirage 1295i שיצאתי פעם עם מישהי שאמרה (בסוף) שהרמקולים לעולם לא יאכזבו אותי..

סלון

כל דבר (כל דבר!) שהם השמיעו היה מדהים, כמה אוויר יכול להיות ברמקול הזה, לשמוע את "In the Gallery" זה פשוט חוויה, הכל "יושב"
like a MotherFu%&er
הטאנוי (שנשמעו ממש טוב עד שהיגיעו ה 4311) העלו אבק...

גינה

לשמוע מוזיקה בחלל פתוח עם רמקולים near field זה פי 1000000 יותר כיף מחדר או חדר מיועד...

חיברתי אותם עם זוג kef calinda, Tannoy gold ,Mirage mc2
הכל דרך Speaker Selector שהכינותי מראש

ה JBL וה Mirage היו טובים בהרבה, כאשר ה JBL עולה על ה Mirage

מרתף

כאן זה כבר מסתבך; העברתי - רק בשביל הבדיקה... - את ה 4311 ליד ה Mirage 1295 שאני מאד מאד (הרבה "מאודים" כמו ג'ורג מהפרלמנט, אם זה אומר משהו למישהו...) וגם ליד ה "fisher studio st550"

הפישר - עם וופר "15 - לא היו בכלל "באיזור"... אבל זו הפעם הראשונה שהיה רמקול (להלן ה Mirage) שלא התבייש בעצמו מול אימת ה 4311
אני שנים ב"זוגיות" עם ה Mirage ואני מאד "רגיל" אליהם. הם בי-פולרים כך שיש הבדל עצום "במרחבים" אל מול ה InYourFace של ה 4311.
ה 4311 הם מדויקים אך In A Good Way הם גם הזוג היחידי (שנבדק..) שכאשר הוא במקביל ל Mirage הם לא מתנגשים ומשלימים זה את זה.

מה עוד? חבל שצריך להחזיר, וטומי הבטיח לי L300, אז אני ממתין...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548

שליחה

כל הכבוד לטומי !
למי הם עוברים השנה...?

Form78HiFi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

למי הם עוברים השנה...?
...
don't ask

...

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583

שליחה

Form78HiFi כתב: הרבה "מאודים" כמו ג'ורג מהפרלמנט, אם זה אומר משהו למישהו...
...
ג'ורג' (קלינטון) מ"פרלמנט"?

או ג'ורג' מ-"הפרלמנט"? :)
נערך לאחרונה על ידי tomyeshuah ב 05/01/2015 17:29, נערך פעם 1 בסך הכל.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166

שליחה

הנה כמה תמונות מהשיפוץ:

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

[imgbig]https://lh5.googleusercontent.com/-wZWB ... _COPY1.jpg[/imgbig]

תמונה

אני לא מבין את הקטע של המרתף... מה ההבדל בין הסלון למרתף חוץ מזה שהוא זוכה לפחות ביקורים של הגברת?

Form78HiFi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אני לא מבין את הקטע של המרתף... מה ההבדל בין הסלון למרתף חוץ מזה שהוא זוכה לפחות ביקורים של הגברת?
...
למרתף יש אווירה אחרת..

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ואיך הרמקולים אמורים לדעת את זה? בשיא הרצינות... אנחנו לא מגזימים קצת בכל מה שקשור לתפקוד רמקולים בחללים דומים?

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אני מניח כי יש הבדל מבחינת כמות החלונות (זכוכית) ומבנה הקירות במרתף, לעומת הסלון?

הימצאות שטיחים וכו'?
נערך לאחרונה על ידי tomyeshuah ב 05/01/2015 18:39, נערך פעם 1 בסך הכל.

Form78HiFi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

tnsilver כתב:ואיך הרמקולים אמורים לדעת את זה? בשיא הרצינות... אנחנו לא מגזימים קצת בכל מה שקשור לתפקוד רמקולים בחללים דומים?
...
·

לא מגזימים, במרתף יש תקרה נמוכה מהסלון, הוא חדר מלבני ארוך לעומת סלון ריבועי (עם חלונות), במרתף יש רצפת עץ, בסלון שטיח. ועוד ועוד...

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

OK... אז אם אני יושב ב-sweet spot שלי עם האוזניים בגובה טוויטרים ואשכים בגובה וופרים - מה אכפת לו לעץ אם הרצפה עטופה במייפל פלאנק ובשטיח פרסי או מורכבת משפריץ בטון חשוף? אם אני שומע מה שמגיע מהבאפל - למה מעניין אותי מה הגובה של התקרה?

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434

שליחה

יש הבדל בסאונד בין Cellar
לבין Basement ?
:wink:
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לפי דעתי, ההבדל בהחלט יכול להיות בהפרעות, עקב החזרי קול מקירות החדר.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

tomyeshuah כתב:לפי דעתי, ההבדל בהחלט יכול להיות בהפרעות, עקב החזרי קול מקירות החדר.
...
נניח שזה כך (אני נוטה להסכים)... זה משנה אם זה קירות של מרתף או קירות של סלון?

raniburg... אלה שני דברים שונים לגמרי. Basement הוא חלק מהמבנה ומיועד למגורים או פעילות ביתית, נמצא מתחת לקומת היסוד ולא חייב להיות כולו מתחת לקרקע. Cellar אינו חלק מהמבנה, נמצא מתחת לקרקע במלואו ומיועד לאחסון בלבד.

אבל האם יש הבדל בין שטיחים שונים? סוגי פרקטים שונים? ומה לעזאזל הקטע של הדפיוזרים האידיוטיים האלה?

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אני יכול להעיד שהוספת רהיטי עץ, שטיחים וילונות תורמים משמעותית להפחתת קולות חוזרים.
גם מילוי חדר ריק בחפצים ללא קשר לתכונות האקוסטיים שלהם, עשוי לעזור.

זאת מנסיון בהקלטת קריינות בתנאים מאולתרים, בחדרים שונים.

ישנן את החברות שינסו לרכב על גל הביקוש לפתרונות אקוסטיים (לשימוש ביתי), אך לרוב אין בהם יתרונות מהותיים לעומת השיטות הנ"ל.

כמובן שכל הנאמר, תלוי בעצמת ההאזנה - עניין שלא דננו בו כאן, לגבי הזוג הספיציפי הזה.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

:D כל מי שעבר דירה יותר מפעם אחת מכיר את אפקט ההד בדירה הריקה. לדעתי זה לא כל כך משנה במה ממלאים את החלל - כל עוד יש מכשולים בדרך של גלי הקול, צריך אוזניים של עטלף כדי לשים לב לניואנסים. לדעתי קיימת הגזמה ברורה בתחום ובחלל הזה נכנסים המעכרים הרגילים עם מקטרות הוודו, קולטי הברקים, פעמוני ההדהודים והדפיוזרים המסתוריים שלהם.

Hazoom עושה את ההערכות והבדיקות של רמקולים ב'סלון ישראלי ממוצע' במידות של 3 על 10 מטרים... לי זה נשמע יותר כמו מסדרון ממשלתי ממוצע ופחות כמו סלון - ועדיין, כל התוצאות שלו פונקט! לא יכול להיות שזה כל כך משנה!

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לי ההדהודים מפריעים באופן יוצא דופן. הבעיה מתאייפנת במאפיינים אקוסטיים של "חדר מדרגות" (דוגמה מוגזמת כמובן) הגורמת לאיבוד פרטים ועייפות אצל המאזין, גם כשמנסים להתגבר עליה בעצמה נוספת.

דוגמה מעולה לבעיה היא בהופעות חשמליות\מוגברות המתקיימות באולמות שתוכננו לתזמורת חיה נטולת הגברה. לעומת הופעות המתיימות בחוץ, תחת כיפת השמיים.

Form78HiFi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

tnsilver כתב:OK... אז אם אני יושב ב-sweet spot שלי עם האוזניים בגובה טוויטרים ואשכים בגובה וופרים - מה אכפת לו לעץ אם הרצפה עטופה במייפל פלאנק ובשטיח פרסי או מורכבת משפריץ בטון חשוף? אם אני שומע מה שמגיע מהבאפל - למה מעניין אותי מה הגובה של התקרה?
...
·

רגע... מה קורה כאן? לאוזן שלנו נכנס גם סאונד שלא מגיע ישירות מהבאפל, אלא מההחזרים בחדר, מה קוראים:
Early Reflection

בגינה - לצורך העניין - תופעת ה early reflection זניחה.

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Form78HiFi כתב: בגינה - לצורך העניין - תופעת ה early reflection זניחה.
...
בדיוק. לכן גם הדוגמה עם הופעות חיות המתקיימות בחוץ.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Early Reflection? למה Early? מהמעט שאני זוכר מהתיכון סכום שתי צלעות במשולש שאינו שווה צלעות לעולם גדול מהיתר... יש יותר דרך עד התקרה ובחזרה לאוזניים מאשר Direct... איך זה יכול להיות Early?

ובחזרה לנושא? כן! ה-4311 הם זוג רמקולים מ-ד-ה-י-מ-י-ם! משום מה קוראים להם 'מוניטורים' (קשה לי לדמיין מישהו משתמש בהם למטרה הזו) אבל יש להם סאונד בנז' אמיתי. הם תמיד גורמים לי לעשות פרצוף כזה: :biggrin:

roberts
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 738

שליחה

Form78HiFi כתב:
גינה

לשמוע מוזיקה בחלל פתוח עם רמקולים near field זה פי 1000000 יותר כיף מחדר או חדר מיועד...
.
...
·

לפני כ-10 שנים הייתי בחתונה שנערכה בשטח פתוח לגמרי במדבר. ברחבת הריקודים הותקנה מערכת הגברה נחמדה מאוד אבל הזכרון החזק ביותר שלי מהסאונד באותו ארוע היא היתה תמונת סטריאו מדהההימממה....מה הפלא החזרות מהקירות לא היו שם, רק סאונד ישיר.
נערך לאחרונה על ידי roberts ב 05/01/2015 22:43, נערך פעם 1 בסך הכל.

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”