מתלבט האם ללכת מסך FHD טוב או ללכת על 4K
-
gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
שלום לכולם,
אני מעריך שהנושא כבר עלה, ועוד יעלה הרבה בתקופה הקרובה...
אז החלטתי סופית לשדרג, ואני מתלבט,
הייתי דיי נעול על ה AS700 של פנסוניק בגודל "60
ולמרות שמדובר במסך מעולה, אני מתלבט אם ללכת על מסך קצת יותר קטן "55
וללכת על מסך 4K, כמו הדגמים שיצאו לLG, שעולים 13,000, מצד אחד, היום עוד אין תכנים ל 4K,
אבל יש לי הרגשה שבעוד כשנה מהיום 4K, יהיו קרובים לסטנדרט...
אשמח לשמוע את דעתכם,
תודה,
שלומי.
אני מעריך שהנושא כבר עלה, ועוד יעלה הרבה בתקופה הקרובה...
אז החלטתי סופית לשדרג, ואני מתלבט,
הייתי דיי נעול על ה AS700 של פנסוניק בגודל "60
ולמרות שמדובר במסך מעולה, אני מתלבט אם ללכת על מסך קצת יותר קטן "55
וללכת על מסך 4K, כמו הדגמים שיצאו לLG, שעולים 13,000, מצד אחד, היום עוד אין תכנים ל 4K,
אבל יש לי הרגשה שבעוד כשנה מהיום 4K, יהיו קרובים לסטנדרט...
אשמח לשמוע את דעתכם,
תודה,
שלומי.
אם זה ב-1080p, אני לא חושב שההבדל הוא בגלל רזולוציית 4K, אלא הבדלים באיכות המסכים או בעיבודי/הגדרות תמונה. אמנם יש אלגוריתמים מתוחכמים שמאפשרים לקחת נתונים מכמה פריימים ומהם להסיק דברים, אבל אני לא חושב שזה משהו שקיים במסכים.Eliran15 כתב:היה לי f8000 ויש לי עכשיו את הhu9000 ויש הבדל ב3 מטר גם בfull hd רגיל..שניהם היו 65...
לגבי תוכן 4K אמיתי, גודל מסך, ומרחק צפיה: למשל, יש סקירה מ-CNET של HU9000 בגרסת 65". בהשוואת תוכן 4K ל-1080p, הכותב אומר שהיו, בחלק מהמקרים, הבדלים דקים מאוד בצפיה ממרחק של קצת יותר מ-2 מטר. משלושה אנשים נוספים שצפו, רק אחד זיהה את מסך ה-4K. וגם ההבדלים האלה נעלמו בצפיה ממרחק של 2.6 מטר. לפי זה, תלוי בראיה שלך, אני משער שב-55" תבחין בהבדלים כלשהם ממרחק 1.5-2 מטר.
אגב, גם לא ברור בוודאות מהסקירה שהתוכן היה 100% זהה. נשמע שגרסת ה-4K הגיעה עם המסך או מסמסונג, וגרסת ה-1080p היתה Bluray. ייתכן שה-4K עברה עיבוד כדי לשפר את הרושם.
נערך לאחרונה על ידי jtk ב 04/01/2015 15:12, נערך 2 פעמים בסך הכל.
המעבר ל- 4K בשלב זה שנוי במחלוקת.
ראה שירשור של Statix שרכש לפני כחצי שנה טלויזית 4K של LG, ואת חוויותיו, ולבסוף העמיד אותה למכירה ביד שניה.
להבנתי המעבדים של 4K אינם "בוגרים" מספיק בשלב זה. תנועות אופקיות מהירות קרוב לודאי שיביאו למריחת תמונה. זה נצפה בבירור באירוע סמסונג האחרון בו הוצג מעט תוכן עם תנועות אופקיות (סירות המרוץ ששטו בנהר בסרטון ההדגמה, למי שזוכר) לא לשווא רובן ככולן של ההדגמות מבוצעות עם וידאו כמעט סטטי של תמונות נוף.
בנוסף, כפי שציינו לפני, מרחק הישיבה מהותי ומעל 3 מטרים ספק אם תחוש בשיפור ביחס ל- FHD במסך 55.
לעומת זאת אני סבור שצפוי לך שיפור מהותי במעבר ל- FHD עדכני ביחס לקורו.
תתחדש!
ראה שירשור של Statix שרכש לפני כחצי שנה טלויזית 4K של LG, ואת חוויותיו, ולבסוף העמיד אותה למכירה ביד שניה.
להבנתי המעבדים של 4K אינם "בוגרים" מספיק בשלב זה. תנועות אופקיות מהירות קרוב לודאי שיביאו למריחת תמונה. זה נצפה בבירור באירוע סמסונג האחרון בו הוצג מעט תוכן עם תנועות אופקיות (סירות המרוץ ששטו בנהר בסרטון ההדגמה, למי שזוכר) לא לשווא רובן ככולן של ההדגמות מבוצעות עם וידאו כמעט סטטי של תמונות נוף.
בנוסף, כפי שציינו לפני, מרחק הישיבה מהותי ומעל 3 מטרים ספק אם תחוש בשיפור ביחס ל- FHD במסך 55.
תתחדש!
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY
https://cutt.ly/xl459TY
-
gechts
- חבר ותיק

אני מסכים חוץ מהשורה האחרונה, שיפור מהותי מהקורו לFHD עדכני... ספק אם יהיה הבדל כזה גדול, וממה שראיתי במסכי fhd נוכחיים במובן מסוים יש ירידה בחלק מהפרמטרים, החלטתי לשדרג ובעיקר לגדול בגודל, מבחינת איכות תמונה בפיוניר לא חסר לי כלום...וזאת גם הסיבה שאנינפוזל לכיוון 4k כדי באמת להבין שאני משדרגlasik כתב:המעבר ל- 4K בשלב זה שנוי במחלוקת.
תתחדש!...
·
-
gechts
- חבר ותיק

קפוץ אלי ותגלה שאתה לא לגמרי צודק.. ונ.ב ב3000 שקל יכולתי למכור אותו תוך כדי שאנחנו מדברים עכשיו..עדי_לוי כתב:@DorM
אתה באמת מאמין למה שכתבת?
אם כן אז כנראה שהידע שלך מאד מוגבל
אתה משווה מסך 4k עכשווי למסך שאפילו ב 3000 ש"ח קשה למכור אותו ביד 2?
נו באמת
·...
ולמרות זאת אין לי ספק שמסך של חברה טובה עולה על הקורו ועולה בהתאם
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
ממליץ לך "לשבת על הגדר" עוד קצת זמן. יש לך אחלה מסך ואם אתה מרוצה ממנו - אל תחליף אותו כרגע. הסיבה היחידה לשדרג אצלך זה אולי בגלל גודל המסך. אבל, אם אתה יכול לחיות עם זה עוד קצת אז לדעתי שווה להמתין. יותר מידי שינויים יש בזמן האחרון והכל די "נזיל" כזה כרגע..
השינויים הכי משמעותיים בשוק בשנים האחרונות, חלחול ה- OLED למיינסטרים וכניסת ה- 4K כסטנדרט החדש, עוד לא הגיעו לבשלות מלאה והמחירים של הטכנולוגיות האלה (במיוחד כשמשלבים את שניהם - OLED 4K) עוד בשמיים.
בקיצור, חכה קצת.
עוד שנה 4K כבר יהיה עניין של מה בכך ולא יהיה קיים רק בסדרות הגבוהות. זה יירד לעם וייכנס גם בסדרות הבינוניות כסטנדרט. אולי יהיה כבר פורמט תקני להפצת תכנים ב- 4K ואז העסק יהיה גם הגיוני. (שכח משדורי 4K בארץ, לא יהיה דבר כזה בשנים הקרובות.)
אולי מחירי מסכי ה- OLED יהיו סבירים יותר ויתאפשרו בארץ לא רק לאוליגרכים.
גם מדברים המון על יישומים שונים של טכנולויית קוואנטום דוטס, שווה לראות לאן זה ייתפתח ומה יעשו עם זה. אני סקפטי מאד, אבל אשמח להתבדות.
השינויים הכי משמעותיים בשוק בשנים האחרונות, חלחול ה- OLED למיינסטרים וכניסת ה- 4K כסטנדרט החדש, עוד לא הגיעו לבשלות מלאה והמחירים של הטכנולוגיות האלה (במיוחד כשמשלבים את שניהם - OLED 4K) עוד בשמיים.
בקיצור, חכה קצת.
עוד שנה 4K כבר יהיה עניין של מה בכך ולא יהיה קיים רק בסדרות הגבוהות. זה יירד לעם וייכנס גם בסדרות הבינוניות כסטנדרט. אולי יהיה כבר פורמט תקני להפצת תכנים ב- 4K ואז העסק יהיה גם הגיוני. (שכח משדורי 4K בארץ, לא יהיה דבר כזה בשנים הקרובות.)
אולי מחירי מסכי ה- OLED יהיו סבירים יותר ויתאפשרו בארץ לא רק לאוליגרכים.
גם מדברים המון על יישומים שונים של טכנולויית קוואנטום דוטס, שווה לראות לאן זה ייתפתח ומה יעשו עם זה. אני סקפטי מאד, אבל אשמח להתבדות.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
·עדי_לוי כתב:@DorM
אתה באמת מאמין למה שכתבת?
אם כן אז כנראה שהידע שלך מאד מוגבל
אתה משווה מסך 4k עכשווי למסך שאפילו ב 3000 ש"ח קשה למכור אותו ביד 2?
נו באמת
·...
אתה מבלבל במוח.
אתה משתמש חדש פה ותתנסח בצורה יפה ולא בצורה דוחה.
אתה יודע שלדגם הFHD של פנסוניק ב60 אינץ' קוראים 60as700???
לדגם ה4K של פנסוניק קוראים AX800 והוא מגיע החל מגודל 58.
לך תעשה שיעורי בית לפני שאתה מגיב מגעיל.
חוץ מי זה אני לא בטוח בכלל עד כמה 4K במחירים שלו מצדיק החלפת מסך קורו, הבעיה היחידה היא הגודל שיש לשלומי שהוא 50 אינץ'.