ניתוח פערים בין קודי למציאות שלי ובקשת עזרה בנוגע לגישור על הפערים

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
ExtraSi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 172
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

עברתי על כל המדריכים, התקנתי מספר תוספים, ביצעתי התקנות כולל שחזור מגיבוי, אני משתמש בקודי, אבל בצורה פרמיטיבית,
אני מריץ Kodi 14 על OpenElec 5.0 דרך RPi שמחובר ל LAN ודרך HDMI למסך LG 60LA621Y,
אחלק את הפערים לקטגוריות השונות, אודה לכל עזרה והכווהב, אפילו באופן חלקי כמובן.

צפייה בוידאו (סרטים וסדרות)
כל התכנים נמצאים על אחד המחשבים שברשת, בקודי הגדרתי קישור SMB לתיקייה הסרטים והסדרות,
וכאשר אני רוצה לצפות בסרט/סדרה, אני נכנס בקודי ל "וידאו - קבצים", ואז בוחר בתיקייה שהוספתי לעיל,
רואה את כל הקבצים כתמונות ממוזערות, בוחר קובץ לפי שמו וצופה.

1. האם זו השיטה לבחירת קובץ וצפייה בו, או שפספסתי משהו?
2. מה עלי לעשות (התקנת תוסף?) כדי שקודי אוטומטית יזהה את הסרטים והסדרות שבתיקייה, ויציג לי את עטיפת הסרט/סדרה, תקציר וכו'?
3. כיצד קודי יכול (התקנת תוסף?) לאתר בעצמו כתוביות לסרטים/סדרות מהרשת ולהשתמש בהם?
4. תחת הנ"ל יש לי גם תת תיקייה המכילה תתי תיקיות רבות עבור הסרטות ביתיות (ארועים ביתיים) - האם יש משהו מיוחד שכדאי לדעת לטובת צפייה נוחה בסרטונים אלו?
5. לטובת צפייה בסרטים דרך Streaming, איזה תוסף מומלץ? (שמעתי על משהו שקשור למילה Torrent) והאם הוא יודע לשלב גם תרגום בעברית?

צפייה בתמונות
כל התכנים נמצאים על אחד המחשבים שברשת, בקודי הגדרתי קישור SMB לתיקייה התמונות (המכילה תתי תיקיות רבות),
וכאשר אני רוצה להציג תמונות על המסך, אני נכנס בקודי ל "תמונות", בוחר בתיקייה שהוספתי לעיל,
רואה מאות תתי תיקיות (כל תת תיקיה מכילה תמונות מארוע מסויים), כל תת תיקיה מופיעה כתמונה ממוזערת (אחת התמונות שבתוך התיקייה),
ואז נכנס לתת תיקייה ספציפית וצופה בתמונות.

6. האם זו השיטה לצפות בתמונות? (פשט נראה לי מסורבל מידי)

השמעת מוזיקה
כל התכנים נמצאים על אחד המחשבים שברשת, בקודי הגדרתי קישור SMB לתיקייה המוזיקה (המכילה תתי תיקיות רבות),
וכאשר אני רוצה להשמיע מוזיקה, אני נכנס בקודי ל"מוזיקה", בוחר בתיקייה שהוספתי לעיל,
רואה מאות תתי תיקיות (כל תת תיקיה מכילה מוזיקה של אלבום מסויים, או אמן מסויים), כל תת תיקיה מופיעה כתמונה ממוזערת,
ואז בוחר תת תיקייה ספציפית ומפעיל את המוזיקה.

7. האם זו השיטה לשמוע מוזיקה? (פשט נראה לי מסורבל מידי)
8. כיום במקום לעשות זאת אני נכנס ב SmartTV הנ"ל ל YouTube ומפעיל את אחד ה Playlists שלי וזה הכל,
אבל ניתן לעשות משהו דומה גם בקודי?

טלויזיה חיה
9. אני צופה רק בערוץ 2 וערוץ 10 לכן מעוניין להתנתק מ HOT. הטלויזיה שלי אמנם כוללת ממיר עידן+ מובנה,
אבל כדי לקלוט היטב אני זקוק לאנטנה שיש להציב במרפסת וזה לא הכי נוח.
האם צפייה בערוצים הנ"ל ואחרים דרך טלויזיה חיה היא יציבה ואמינה? כיצד זה עובד? מה מקור המידע של התוסף?
(הרי ערוץ 2 וערוץ 10 לא משדרים 24X7 את התכנים באינטרנט)

רוב תודות!!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

תשובות להרבה מהשאלות שלך נמצאות ב"מדריך השלם ל-XBMC". ממליץ לך לקרוא אותו בעיון.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

ExtraSi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

pixies כתב:תשובות להרבה מהשאלות שלך נמצאות ב"מדריך השלם ל-XBMC". ממליץ לך לקרוא אותו בעיון.
...
·קראתי הכל יותר מפעם אחת, לכן ריכזתי את שאר הדברים שלא היו לי ברורים ב 100%,
אם מישהו מוכן, אשמח לקרוא התייחסות קצרה לסעיפים שהצגתי.

TheWiz
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3253
נתן תודות: 247 פעמים
קיבל תודות: 1436 פעמים

שליחה #4 

כפי שציין חברי,

תקרא את המדריך השלם ובאופן מדוייק יותר סעיפים 3.7-3.11

ExtraSi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

קראתי הכל שוב ואכן מצאתי תשובות וחזרתי עם שאלות ממוקדות ופשוטות יותר, לעזרתכם אודה:

1. טלויזיה חיה - ההרחבה PVR IPTV Simple מאופשרת, הגדרתי את רשימת הערוצים http://lvtv.comule.com/ht.m3u
לא הגדרתי לוח שידורים ולא לוגו, אבל גם לאחר ריסטרט וגם לאחר סימון "טלויזיה חיה - פעיל", אין ערוצים שנסרקים.
כאשר אני מנסה לבצע סריקת ערוצים באופן יזום אני מקבל הודעה שאין שרת טלויזיה (או משהו דומה) - מה כדאי לנסות?

2. טלויזיה חיה - האם צפייה בערוצים הנ"ל ואחרים דרך טלויזיה חיה היא יציבה ואמינה? כיצד זה עובד? מה מקור המידע של התוסף?
(הרי ערוץ 2 וערוץ 10 לא משדרים 24X7 את התכנים באינטרנט)

3. כדי לקבוע שתוכן ספרייה מסויימת מכילה סרטים, כיצד עושים זאת על תיקייה שכבר הוספתי וקיימת?

4. כדי שיופיע לי אפשרות בחירה בסקרייפר Sratim צריך להתקין הרחבה מסויימת?

5. האם סקרייפר TVDB מיועד רק לסדרות טלויזיה (ו Sratim לסרטים?) איזו הרחבה צריך להתקין ע"י לקבל את הסקרייפר TVDB?

6. אם יש לי תיקייה שמכילה גם סרטים וגם סדרות, האם ניתן להגדיר שני סקרייפרים, או שאני חייב לפצל את התיקיות?

7. כיצד נקרא התוסף להורדת כתוביות? (סעיף 3.10 במדריך רק מסביר עליו ולא מציין את שמו) ומהיכן מורידים אותו?

8. לטובת צפייה בסרטים דרך Streaming, איזה תוסף מומלץ? (שמעתי על משהו שקשור למילה Torrent) והאם הוא יודע לשלב גם תרגום בעברית?

9. כל התכנים נמצאים על אחד המחשבים שברשת, בקודי הגדרתי קישור SMB לתיקייה הסרטים/סדרות/וידאו/מוזיקה וכו'
וכאשר אני רוצה לצפות בתוכן מסויים, אני נכנס בקודי ל "וידאו - קבצים", ואז בוחר בתיקייה שהוספתי לעיל,
רואה את כל הקבצים כתמונות ממוזערות, בוחר קובץ לפי שמו וצופה, האם זו השיטה או שפספסתי משהו?

10. ספציפית בנוגע למוזיקה, כיום במקום לעשות זאת אני נכנס ב SmartTV הנ"ל ל YouTube ומפעיל את אחד ה Playlists שלי וזה הכל,
אבל ניתן לעשות משהו דומה גם בקודי?

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #6 

אין לי כל כך זמן לקרוא הכל
אבל בנוגע למבנה תיקיות והגדרת תיקית סרטים וסדרות - קרא בfaq שלי שבחתימה.
הסקראפר סרטים ניתן להורדה מהרפו הרישמי של קודי.
כנל thetvdb

בנוסף בשרשור ״התחל כאן״ יש קישורים לנושאים רלוונטים
למשל לנושא הכתוביות,שיתוף תיקיה ברשת,צפייה בisraelive וכו

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”