התלבטות - נסיון להורדת רעש או מעבר ל HTPC חדש (אולי EGLOBAL אן CUBIX)

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
c_on פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 328
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

ברשותי המחשב ASROCK 330 שזה בעצם ION ATOM http://www.asrock.com/nettop/NVIDIA/ION%20330/
הוא התחיל לעשות רעש מאחד המאוורים ולאחר חיפוש באינטרנט החלפתי את המאורר שעדיין עושה רעש....

הדילמה כעת היא האם ללכת לאיזה מעבדה, להשאיר להם אותו ולקוות שהם יצליחו להוריד את הרעש, או לעשות את הקפיצה ולעבור למחשב מקורר פאסיבית.

דגשים להחלטה:
1. עלות שעה מעבדה + מאווררים (???)
2. עלות מחשב חלופי - נניח מ EGLOBAL סה"כ ה ATOM עם OPENELEC סחב יפה נראה שהסלרון במחיר סביר ואולי חזק יותר מה - ATOM (?) -
3. למי שיש את ה EGLOBAL האם אוכל לנצל את הזכרון שיש לי כבר?
4. מחשבות אחרות ? מישהו עשה את המעבר הזה ומרוצה?

תודה לעונים!

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9355
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #2 

לאיזה סוג מאוורר החלפת? אולי קנית אחד לא הכי איכותי.

ido111
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 866
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

שליחה #3 

c_on כתב:ברשותי המחשב ASROCK 330 שזה בעצם ION ATOM http://www.asrock.com/nettop/NVIDIA/ION%20330/
הוא התחיל לעשות רעש מאחד המאוורים ולאחר חיפוש באינטרנט החלפתי את המאורר שעדיין עושה רעש....

הדילמה כעת היא האם ללכת לאיזה מעבדה, להשאיר להם אותו ולקוות שהם יצליחו להוריד את הרעש, או לעשות את הקפיצה ולעבור למחשב מקורר פאסיבית.

דגשים להחלטה:
1. עלות שעה מעבדה + מאווררים (???)
2. עלות מחשב חלופי - נניח מ EGLOBAL סה"כ ה ATOM עם OPENELEC סחב יפה נראה שהסלרון במחיר סביר ואולי חזק יותר מה - ATOM (?) -
3. למי שיש את ה EGLOBAL האם אוכל לנצל את הזכרון שיש לי כבר?
4. מחשבות אחרות ? מישהו עשה את המעבר הזה ומרוצה?

תודה לעונים!
...
1. ממה שראיתי המאוורים בפנים הם קטנים (60/80 מ'מ ?) לא יודע אם שווה לך לקחת למעבדה, לשנמך את הוולט שמגיע אליהם אתה יכול לעשות לבד - יש מלא מדריכים ברשת.
2. לי יש מחשב שקניתי מ-eglobal שמריץ openelec ומבוסס על סלרון 1037 - סדר גודל של בין 700 ל-800 ש"ח, תלוי בקונפיגורציה שאתה לוקח (לי עלה 750).
3. לא תוכל להשתמש מאחר והזיכרון שיש לך ב-ion הוא DDR2 ובמחשב של eglobal יש DDR3.
4. אם זה רק מאווררים אז אני חושב ששווה לך לנסות להנמיך להם את הרעש ע"י מתן זרם נמוך יותר במקום להחליף, מצד שני קניתי 2 מחשבים מ-eglobal ואני סופר מרוצה - שיקול שלך.
·

c_on פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

תודה על התגובה המהירה. ראיתי איזה פתרון של מישהו שבכלל הוציא אותם להכניס מאורר גדול יותר.

בנושא אחר, מבחינת מהירות האם הסלרון הזה יהיה מהיר יותר מה atom שיש ברשותי היום?

עם כל הדיבור על 4k ותלת מימד (לא שאני רואה את עצמי בקרוב באחד מ התחומים) אבל הוא תומך בהם?

ודבר אחרון תוכל לשלוח לינק ל קונפיגורציה שלקחת? קצת הסתבכתי שם עם המיליוני אופציות כאשר אפילו בפנים הם מפנים לאופציות אחרות.

c_on פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

toxin כתב:לאיזה סוג מאוורר החלפת? אולי קנית אחד לא הכי איכותי.
...
החלפתי לזהhttp://m.ebay.com/itm/121166878968?nav=SEARCH

iSolt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 637
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #6 

c_on כתב:תודה על התגובה המהירה. ראיתי איזה פתרון של מישהו שבכלל הוציא אותם להכניס מאורר גדול יותר.

בנושא אחר, מבחינת מהירות האם הסלרון הזה יהיה מהיר יותר מה atom שיש ברשותי היום?

עם כל הדיבור על 4k ותלת מימד (לא שאני רואה את עצמי בקרוב באחד מ התחומים) אבל הוא תומך בהם?

ודבר אחרון תוכל לשלוח לינק ל קונפיגורציה שלקחת? קצת הסתבכתי שם עם המיליוני אופציות כאשר אפילו בפנים הם מפנים לאופציות אחרות.
...
תהיה רציני, אתה לא תקבל תמיכה ב4K או תלת מימד במחשבים המצ'וקמקים האלה. גם מעבדי i7 מהדור החדש מתקשים להתמודד עם התחום הזה. מעבר לזה צריך כרטיס מסך יקר כדי לקבל תמיכה בשתי אלה.
המסך שלי
LG OLED 65 CX

תמונה

c_on פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

iSolt כתב:
...
...
תהיה רציני, אתה לא תקבל תמיכה ב4K או תלת מימד במחשבים המצ'וקמקים האלה. גם מעבדי i7 מהדור החדש מתקשים להתמודד עם התחום הזה. מעבר לזה צריך כרטיס מסך יקר כדי לקבל תמיכה בשתי אלה.
...
מה הקשר לרצינות ;-) זאת היתה שאלת תם...

בכל מקרה תודה על התשובה.
·

ido111
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

iSolt כתב:
...
...
...
אתה טועה ומטעה, מסכים איתך שבמחשב שלהם שמבוסס על הסלרון אין תמיכה בתלת מימד/4K אבל המחשב "המצו'קמק" שלהם שמבוסס i5 מריץ תלת מימד מלא +4K, מזמין אותך לבוא לראות איך זה נראה לפני שאתה יוצא בהצהרות מה מחשב X יכול או לא יכול להריץ (ה-i7 לא יתאמץ אפילו).
לפותח השרשור, דבר איתי בפרטי לפני שאתה לוקח עצות מכול מיני "מומחים".

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4879
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #9 

@c_on
·
אין טעם "להתאמץ" לקנות מחשב תומך 4k מאחר ויש עוד כמה שנים עד שיהיו טלוויזיות במחיר סביר בשוק.
יש טעם אם יש בכוונתך לקנות מסך תומך בפחות מ3 השנים הקרובות.

כיום אין חומרה תומכת ב4k, מבחינת עיבוד ופיענוח ברמת החומרה, על כן רק מעבדים חזקים יכולים להריץ בתנאי שיש יציאת HDMI 1.4 כלשהי, וגם אז תוגבל ל-4k בעד 30Hz. החל מ- HDMI 2.0, תהיה תמיכה ב60Hz (לא מכיר מכשירים שיצאו עם 2.0).
מצד שני כשאין לך מסך תומך, חבל על הכסף.

אם יש מקום למאווררים גדולים יותר, תשים.
כמו כן אתה יכול לשלוט במתח נכנס בביוס, ולהקטין רעש.
רוב הרעש מגיע לא מהמאוורר, אלא מהרטט של המארז, ישנם קיטים של משככים הן בין המאווררים למארז והן ומארז עצמו, תשתמש בכזה ותצליח להשתיק את העניין.

לדעתי, תמשוך אותו כמה שרק אפשר, אבל אם מדגדג לך לשדרג, אל תופצץ על מכשיר עם מעבד שיכול להריץ 4k ותלת מימד, כי עוד ישתנו כמה דברים עד היום שמסכים כאלה יהיו זמינים לצרכן הממוצע.
נערך לאחרונה על ידי ufffnick ב 03/01/2015 10:03, נערך פעם 1 בסך הכל.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

לפני שאתה מתייעץ עם ה"מומחה" שכאן, ראיתי שהחלפת למאוורר גנרי. לדעתי אתה צריך להחליף למאוורר של חברה טובה ומוכרת וזה יפתור לך את הבעיה.
אם כרגע המחשב משרת אותך אין טעם להחליף. חבל על הכסף. ולא, 4K לא ירוץ על המחשבים שהציעו לך.

ido111
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

מבלי לדרדר את רמת הדיון, ההמלצה המקורית שלי היתה לנסות להנמיך את הוולט של המאוורים/ביצוע השתקה אחרת לפני ששוקלים החלפת מחשב.
toxin - אתה מוזמן לבוא לראות איך המחשב שלהם שמבוסס i5 מריץ 4K.
נערך לאחרונה על ידי ido111 ב 03/01/2015 10:04, נערך פעם 1 בסך הכל.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

מבלי לדרדר את רמת הדיון, ההמלצה המקורית שלי היתה לנסות להנמיך את הוולט של המאוורים/ביצוע השתקה אחרת לפני ששוקלים החלפת מחשב.
...

זו עצה נכונה. קודם כדאי לנסות לתקן את מה שיש לו כרגע ולא לרוץ ישר ולקנות מחשב חדש.
אם כלום לא עוזר, אז כדאי לשקול קנייה.

iSolt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 637
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #13 

ido111 כתב:

...
...
אתה טועה ומטעה, מסכים איתך שבמחשב שלהם שמבוסס על הסלרון אין תמיכה בתלת מימד/4K אבל המחשב "המצו'קמק" שלהם שמבוסס i5 מריץ תלת מימד מלא +4K, מזמין אותך לבוא לראות איך זה נראה לפני שאתה יוצא בהצהרות מה מחשב X יכול או לא יכול להריץ (ה-i7 לא יתאמץ אפילו).
לפותח השרשור, דבר איתי בפרטי לפני שאתה לוקח עצות מכול מיני "מומחים".
...
ב4K מתכוונים ל 60HZ 3840X2160. מינימום HDMI 2.0. בשום פנים ואופן לא דיברתי על 4K של יוטיוב (אם זה קיים) כי את זה גם מעבדי אטום וסלרון וסמארטפונים מריצים.
דיברתי על מעבד i7 נייד. אגב ממתי הרצה של קבצי 5GB דחוסים נחשבת?
מדבר איתך על קובץ לא דחוס 4K תלת מימד ששוקל מעל 100GB לשעתיים. המעבד שלי במחשב משחקים (4590 ששווה לביצועים של 4790) עם ניתוק הכרטיס מסך מתקשה להתמודד עם המשימה.
המסך שלי
LG OLED 65 CX

תמונה

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

מה שהוא אמר... :)