ייעוץ לגבי PS3/XBOX360 - האם באמת ניתן לרכז בהם ה-כ-ל?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
יוני פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 372
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

קודם כל מגיע לי מזל טוב - רכשתי היום את הPHD8 :)
עכשיו אני מחפש מכשיר שבעצם ישמש לי לכל השימושים שלי על הטלוויזיה (חוץ מכבלים) ביחד...כשזאת היתה המחשבה שלי: בעקרון קונסולה קודם כל טובה לי בפני עצמה, כשהכוונה למשחקים. מעבר לכך היא חוסכת את הצורך בDVD שמבצע UPSCALE (גם אם הסקיילרים של הקונסולות לא משתווים לOPPO עדיין יהיה מדובר בשיפור ניכר מאשר DVD רגיל), והPS3 אפילו חוסך את הצורך בנגן HD ייעודי עם יכולת הBR שלו.
השאלה מה לגבי צפייה בתכני HD מהאינטרנט...האם ניתן להעריך בצורה ריאלית כי שתי הקונסולות יוכלו לשמש אם לא כבר כעת אז לפחות בעתיד הנראה לעין גם כסטרימרים/נגני HD בצורת TS (יהיה חזירי לצקוות גם לתרגום :wink: )? הרי לXBOX הקודם יצא הXMBC, ועל הPS3 ניתן להתקין מערכת הפעלה נוספת (אשר תוכל לתפקד כמדיה סנטר?)...
האם אני בכלל מדבר בהיגיון, או שאין חיה כזאת מכשיר אחד שיבצע את כל הפעולות הללו שאני מבקש?
אגב שימוש במכשיר אחד לצורך כל השימושים הנ"ל יחסוך לי, מעבר לנוחות שבעניין, גם כסף: מכיוון והמדף עליו יושבים המכשירים רחוק מעט מהטלוויזיה (3 מטר) - הרי שכל כבל HDMI שאבקש להעביר יעלה לי כ1000 ש"ח...ומכיוון ואיני מתכוון לרכוש רסיבר ממתג/ממתג HDMI ייעודי - הרי שאני עלול למצוא עצמי זורק הרבה כסף רק על החיווט של כל המכשירים בעלי יציאת הHDMI...מכאן נובעת השאיפה שלי לרכז הכל במכשיר אחד.
תודה רבה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

תתחדש ותהנה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

יוני פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

מרטין,
אני מבין מהתשובה שלך שאפשרי להשתמש בשתי הקונסולות לכל השימושים שציינתי למעלה? תודה

emordeko
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #4 

יוני כתב:מרטין,
אני מבין מהתשובה שלך שאפשרי להשתמש בשתי הקונסולות לכל השימושים שציינתי למעלה? תודה
...
איך בדיוק הבנת את זה? :)

יוני פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

emordeko כתב:
יוני כתב:מרטין,
...
איך בדיוק הבנת את זה? :)
...
האמת היא שאין בתגובה של מרטין שום התייחסות לשאלה שלי ככה שלא ידעתי מה אני אמור להבין מכך...אולי פשוט עזרתי לעצמי להבין את מה שרציתי...
בכל מקרה מישהו יכול לעזור לי בעניין? תודה...

sagsag
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 201
קיבל תודות: 3 פעמים

אין מכשיר מושלם

שליחה #6 

לגביי ה 360
נכון להיום אתה יכול לנגן wmvhd (המכשיר יודע לבצע decode)
ישנם תוכנות נוספות אשר אותם אתה מתקין על המחשב והוא מבצע realtime encoding
ומשדר ב stream ל 360 וזה עובד טוב עם divx וכו..
לגביי TS וחומר HD אין לי מושג אם התוכנות הללו מסוגלות לעשות Realtime encoding
לגביי תרגום לא נראה לי
יקח עוד זמן עד שיצא media player ל 360 מכוון שזה לא חומרה קונבציונלית (כמו PC)
לגביי ה PS3 אני יודע שאפשר להריץ עליו לינוקס ואז אפשר לנגן מה שאתה רוצה בעזרת תוכנות מדיה פלייר ללינוקס
אני אישית מחזיק tvix 5000 ו xbox 360 הייתי שמח לעשות קונסילידציה למכשיר אחד :-)

יוני פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

השאלה איך לינוקס ויישומי המדיה שלו ירוצו על הPS3...כי כמה שהPS3 נחשב למכשיר חזק - אולי בגלל שהוא מיועד למשחקים יהיה לו קשה להתמודד עם פריסת וידאו למשל, מה שלא יאפשר לנגן בו תכני HD...? אגב מה לגבי H264, הPS3 מסוגל/לא מסוגל לנגן קידוד כזה?

set30
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15

שליחה #8 

ה-XBOX360 מסוגל לנגן TS עד רזולוציה של 1080I כאשר ה DECODING מתבצע על ה-XBOX. אבל אתה צריך להיות מחובר ל-PC ולהזרים את הקובץ ל XBOX באמצעות תוכנה בשם HDPUMP.
האיכות המתקבלת היא מצויינת. ובגלל איכות הנגן והחומרה ב-XBOX היא ברמה לפחות של מחשב חזק מאוד.

יוני פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

מוזר, חשבתי שהXBOX360 מסוגל לנגן רק WMV-HD...כיצד מתבצע החיבור למחשב? תודה

set30
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15

שליחה #10 

מה שאתה צריך זה מחשב עם מדיה סנטר, זה יכול להיות גם מחשב חלש כיוון שהעיבוד של התמונה לא נעשה עליו. על המחשב אתה מתקין תוכנה בשם HDPUMP אשר עוזרת ל XBOX לזהות קבצי TS.

ה-XBOX עצמו יודע לתפקד כ- EXTENDER של המחשב ובאמצעות ה- HDPUMP יכול לנגן כול קובץ TS אשר נמצא על המחשב.

הסבר נוסף על כך אתה יכול למצוא ב:

http://www.dvbportal.de/projects/hdtvpump

יוני פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

נראה לי קצת מסובך העניין עם הXBOX (לחבר אליו מחשב בנוסף). בכל אופן תודה. כרגע אני נוטה לכיוון הPS3 אבל כנרה שאחכה לגרסת הPAL (כך גם יהיה לי עוד זמן ללמוד את הנושא).
שוב, תודה רבה על המידע - עזרתם לי מאוד.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”