גם בזק הבטיחו שהם ישיקו 200 מגה ב- 2012 ועד עכשיו לא קרה כלום.
כאשר החברות משדרגות מהירויות הן גם כמעט תמיד מוסיפות לפרסום את תוכניות העתיד כדי למשוך עוד תשומת לב ויח"ץ. לרוב אין לזה אחיזה במציאות אלא נועד נטו לעשות כותרת מפוצצת.
בכל אופן, באתר רשום שפריסת הסיבים תסתיים במהלך שנת 2016:
"פרויקט פריסת הסיבים האופטיים עד לבתי הלקוחות הנו מורכב ביותר ומתוכנן להסתיים במהלך שנת 2016. HOT הנה החברה הראשונה בישראל אשר נמצאת כבר במהלכו של הפרויקט. כיום מעל ל- 100 אלף בתי אב בשש ערים ברחבי הארץ כבר מחוברים לרשת הסיבים האופטיים עד לבית הלקוח של HOT."
nerya40 כתב:
בכל אופן, באתר רשום שפריסת הסיבים תסתיים במהלך שנת 2016:
"פרויקט פריסת הסיבים האופטיים עד לבתי הלקוחות הנו מורכב ביותר ומתוכנן להסתיים במהלך שנת 2016. HOT הנה החברה הראשונה בישראל אשר נמצאת כבר במהלכו של הפרויקט. כיום מעל ל- 100 אלף בתי אב בשש ערים ברחבי הארץ כבר מחוברים לרשת הסיבים האופטיים עד לבית הלקוח של HOT."
...
אני לפעמים נכנסתי לעמוד הזה שממנו לקוח הטקסט הזה אבל היום לא הצלחתי למצוא אותו. ניסיתי גם בעזרת גוגל ולא הצלחתי. הוא היה נקרא "FTTH" אם אני לא טועה.
כנראה הורידו אותו כי הוט לא תספיק לסיים את הפריסה במהלך שנה הבאה
@cobraf
·
Unlimited צריכים יותר ספקים איכותיים , ולא הספקיות המסכנות שיש להם כרגע שלא מסוגלות לעמוד בעומס ובעיקר בחיבור לחו"ל ,כבר שלוש חודשים שבאים אלינו הביתה נציגים "הבניין שלכם מחובר בלה בלה בלה אנחנו מחברים סיבים אופטיים עד הבית בלה בלה בלה תתחברו אלינו" ,עד שלא ישרפו את ההיצע שלהם אני לא מתכוון לחשוב על להתחבר אפילו.
כבר ארבע שנים שאני מחובר ל100/2 של הוט עם הוטנט בתור ספק ולדעתי לעומת הספקים האחרים בשוק הם בהחלט עושים עבודה סבירה ומספקת ולדעתי כרגע הם בין הספקים היותר טובים לעומת מה שUnlimited מספקים שאולי בארץ יראו טוב בבדיקות המהירות ,אבל לחו"ל איפה שרוב התעבורה ............... זוועה .
האמת שאני לא סומך על XFONE אפלואד גבוהה היה יכול להיות מדהים אבל כרגע עם הוטנט יש לי פינגים יציבים בכל המשחקים ורוחב פס עם הורדות גם מספק , ככה שזה בינתיים מה שנשאר.
תיהיה בטוח שה-UP אצל כולם הוא לא מנוצל בכלל לא משנה איזה ספק זה.
הרוב המוחלט של הקווים של כולם הם סימטרים ובגלל שבזק והוט מציעים UP כל כך נמוך אז שום UP אצל אף ספק לא מנוצל בכלל.
פינגים יציבים יש לכולם, כמעט תמיד הפינגים שלא יציבים הם נובעים מהתשתית.
חוץ מאשר כשמדובר דרך מדנאטילוס ששם גם אפילו הלייטנסי עולה בשעות העומס כי הם משנים את רמת הQOS בצורה דיי קיצונית.
כרגע יש בעיה לטמרס שמשפיעה על כל מי שמחובר דרכם וגם 018 כלולים שם, היום בלילה אמור להיות אצלהם עבודת שידרוג ותיקון הבעיה תיהיה תחילת שבוע הבא, אבל לנקודה הכי חשובה היא שבכל ספק אתה תקבל UPLOAD גבוה.
במיוחד שאם אתה מדבר על פינגים יציבים אז אין לך מה להשוואות תשתית כבלים שמבוססת RF עם UP כל כך נמוך שרק תתחיל להוריד או תעלה הפינגים ישר יעלו אצלך, במיוחד לאור העובדה שהמערכת QUEUE של הוט לא הכי מדהימה.
סיבים של הוט מגיעים למרכזיות, לא להתלהב.
הם עובדים ב-FTTC, הסיב מגיע למרכזיה השכונתית ומשם על קואקס לבתים.
אני חושב שבבניינים גדולים יש סיב לבניין והמרכזייה היא בתוך הבניין, אבל עדיין עד לדירה התשתית היא קואקס שיתופי (אם השכן טוחן טורנטים, באסה.)
אולי עכשיו הם גם מחברים בנייני דירות קטנים יותר ישירות לסיב, אני לא בטוח.
בבניינים חדשים אפילו של 5 קומות הם שמים לכל בניין סיב.
בבנייני מגורים גם ישנים של 7 קומות + יש סיב לבניין עצמו.
בבניינים ישנים של 4-5 קומות ופחות הם שמים מספר סיבים בשכונה ומשם זה מתפצל דרך קואקס.
באיזור עם בתים פרטיים הם שמים באותו אופן ברחוב מסויים שמתפצל למספר רחובות דרך קואקס.
הסיב המטרה שלו היא רק להוריד את כמות העומסים שפחות לקוחות יחלקו את אותו רוחב פס, זה לא מאפשר אקסטרה רוחב פס או משהו בסגנון.
עדיין המגבלה היא כמות הבאנדלים - כמות הערוצים.
בלי סיב פעם המגבלה הייתה שיש באנדל בודד ליותר מידי משתמשים מה שגורם לעומסים עצומים.
הם פרסו כבר ברוב הארץ.
בסופו של דבר, כל עוד אתה מקבל את המהירות שאתה משלם עלייה אז לא משנה אם יש סיב או לא, זה כל מה שזה משנה בשורה התחתונה, זה לא שמציעים לך שירות אחר.
יש לי היום 200/5 זה הוכח בבדיקת מהירות במחשב המהיר והחזק..ספק בזק בין לאומי.
עשו לי סיב אופטי או כבל כלשהו אפילו חדש מהארון עד לבית..שחור..אבל לא בטוח אם סיב איכותי כמו שיש לאנלימטד..ולצערי אנלימיטד רק מתחילים לפרוס בחיפה שהם במרחק כ-40 ק"מ..וייקח לא מעט זמן עד שיגיעו ליישוב עם 6200 תושבים.
לא הבנתי איך אנלימיטד יכולים להיות גרועים בגלל ספק ? כי הרי חיבור ללא חייגן רוב העניין זה התשתית ולא הספק..ולפי דעתי הייתי מקבל פינג יותר יציב וטוב יותר לשרתי משחקים באירופה ובחו"ל אם הייתי מחובר דרך אנלימיטד..
וייקח זמן עד שהוט ישיקו ללקוח פרטי מהירות 500/10 (בינתיים ללקוח פרטי גג 200/5)
במידה ומהירות 500/10 לא ישפר פינג, אין לי טעם להיות במהירות הזאת..
וגם היום משלם איזה 190+60 שקל על 200/5 שכמעט באותו מחיר באנלימיטד 1000/1000..
**גם הבדיקה שיעשה באנלימיטד אם 1000/1000 פינג יותר טובה מאשר 200 או 100 סימטרי..אם אותו דבר, והתשתית פשוט קובע את הפינג בין היתר..אז גם אין טעם לגיגה אלא 200 סימטרי יעשה את העבודה,אבל עד שלא יבדוק לא יידע בוודאות.
חיברתי קווי מקומה ראשונה לסלון בקומת הקרקע ועוד חיבורים מ hotbox 2.
בשביל 500 מגה צריך hotbox 3 ..ובין היתר הולך לשדרג כבל רשת ל CAT 7..בשביל שהכבל לא יהווה הורדת מהירות, מתי שיהיה יותר מהיר האינטרנט..
@igal101
·
אין קשר בין פינג למהירות העלאה/הורדה.
אם יש כזה הוא דווקא שלילי.
כשהייתי בחבילת 1ץ5 מגה לפני 10 שנים, אני זוכר פינגים פנים ארציים של 1-2 מילישניות, בלי גיימר וכל השטויות האלה.
היום לא תמצא מתחת ל15 מילישניות.
לחו"ל זה עניין של ניתוב... בחו"ל, ושוב - אין קשר למהירות.
היתרון שאנלימיטד מביאים זה מהירות סימטרית, לא פינגים.
igal101 כתב:
בשביל 500 מגה צריך hotbox 3 ..ובין היתר הולך לשדרג כבל רשת ל CAT 7..בשביל שהכבל לא יהווה הורדת מהירות, מתי שיהיה יותר מהיר האינטרנט..
...
פססט...רוצה לשמוע סוד?
גם עם כבל CAT5 תקבל את אותם ביצועים בדיוק (אלא אם אתה משתמש בכמה עשרות מטרים, ואז CAT5E מכסה אותך)
אם יש לך בעיה בכבל אז הוא כנראה מזויף (תערובת אלומיניום עם נחושת, ובמקרים רעים ממש עשוי רק מאלומיניום)
תוכל לפרט לגבי סיב עד הבית?
אתה בבית פרטי והכניסו לך סיב הביתה? שמו גם ציוד אופטי שאתה מחובר אליו?
@Ymac
·
כן שמעתי על זה שאם יש מעל איזה 30 מטר אז זה מאבד מהירות וצריך כבל מיוחד..אבל היה לי פעם אחד כבל שהגביל אותי ל 100 מגה ועבד לפני זה בסדר גמור..משהו מוזר ביותר..וכבל אחר שמחובר למחשב אחר שבכלל התקלל ולא העביר אינטרנט..בגדול שני המקרים היחידים שקרו לי..פחות בקי בעניין הכבל..פשוט חשבתי לשים..בשביל שידע על בטוח שאם יש משהו..זה לא הכבל או המחשב..ורק 3 מקומות ישדרג בזה.
ולגבי כבל הוט..זה סיב או כבל שחור שמגיע עד לחלק תחתון של הבית בקומת הקרקע ( בית פרטי) עד לקופסה בחבדר ומשם כבל לבן של הכבלים איזה 1.5 מטר להוטבוקס..יש לי מהירות 200/5..ויכולת גם ל-500 במידה והיה לי הוטבוקס 3.
לפני כמה שנים שהיה קצת בעיות, ולפני שטכנאים של הוט עברו למיקור חוץ (קבלן)..הצלחתי לשכנע מנהל שטח שיחליפו לי כבל מהארון עד לבית..לקח כמה שעות..לא יודע אם זה משהו מיוחד..לפי דעתי זה לא באותו רמה של אנלימיטד סיב זכוכית גמיש, לכן IBC כתבו שהם נגד טיעון הטעייה של הוט שאמרו "fiber hot"..אפילו שהם מגיעים ל 500 מגה הורדה..לא אומר שיש להם סיב אופטי איכותי וסימטרי..גם בזק בעיקרון תוכל להיות גיגה מהירות עם שדרוג בלי כבל נחושת או מרחק מאוד קטן של כמה מטרים במקום מאות/עשרות..אבל לא אמרו אם זה סימטרי, וכמה יציב.
וואלה בחיים לא שמעתי לקוח פרטי בהוט או בזק שהכניסו להם סיב לתוך הבית
הוט מקסימום לבניין, או בבתים פרטיים זה מרכזייה ברחוב עם סיב שרוחב הפס שלו מחולק בין האנשים ברחוב, אותו דבר בבניין רוחב הפס מחולק בין הדיירים.
נדמה לי שאתה יחיד סגולה, לך אשכרה יש קו פרטי של הוט וכל החסרונות של התשתית שלהם בטלים.
תוכל לצלם את הציוד שמגיע אליו הסיב?
יותר קצת דואג אם נשאר או יש לאנלימיטד אפשרות להשחיל סיב אופטי מהארון ברחוב עד לבית..אבל עד שיגיעו לשלומי..פיי..במרחק 40 ק"מ בחיפה..ולא חיברו או מתכוונים להגיע לאזורים יותר קרובים אפילו שיש בהם יותר אוכלוסיה..מעניין באיזה דירוג זה יישוב עם 6200 תושבים.
מה שבטוח שזה לא חור ברמת הגולן שהם יפרסו ים קילומטרים בשביל להגיע ללקוחות..