פירוק ברז אינטרפוץ
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
יש לי אינטרפוץ שהידית שלו נשברה. דגם ישן של חמת מסוג סופרמיקס. אני מנסה להחליף את הידית בלבד לפי עצה שקיבלתי בחנות שבה קניתי ידית חלופית, אבל לא מוצא שם את האלן שבדרך כלל קיים בברזים כאלה ומחזק את הראש והידית אל הברז עצמו. בטבעת המקיפה החיצונית אין שום פתח להכנסת מפתח אלן. במקום זה אפשר לראות שם במרכז בורג רגיל, שגם פתיחתו והוצאתו לא גרמו לטבעת (שעליה שארית הידית) להשתחרר. מישהו מכיר ויודע כיצד פותחים אותו? בתמונות ניתן לראות את הידית שנשברה ואת הברז בלעדיה (עם הבורג בנ"ל במקומו).
אגב, כבר התזתי על המקום חומר להסרת אבנית וגם WD40, כל אחד בתורו ועברו מספר שעות אחרי כל אחד מהם אבל עדיין דבר לא זז.
אגב, כבר התזתי על המקום חומר להסרת אבנית וגם WD40, כל אחד בתורו ועברו מספר שעות אחרי כל אחד מהם אבל עדיין דבר לא זז.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

·tbind כתב:יש על בסיס הידית עיגול קטן חצי אדום וחצי כחול?
אם כן הוא עשוי להסתיר את הבורג מאחוריו....
ממש לא. זה הדבר הראשון שחיפשתי. זו הבעיה - שבדגם הזה יש איזה פטנט אחר שלא ברור מהו.
·JEXY כתב:יש סיליקון מסביב לטבעת...
תפרק את הבורג המרכזי (ראש שטוח)
תעבור עם סכין יפנית מסביב, תכניס שפכטל או מאלאג' ותרים את הטבעת...
הסיליקון לא מסביב לטבעת עליה יושבת הידית אלא מסביב לטבעת שניה הצמודה לרוזטה שבקיר (או מה שנראה כך, ראה בתמונה). יש רווח בין 2 הטבעות, לכן נראה לי שהן נפרדות. ניסיתי למשוך החוצה בכח את הטבעת החיצונית (ה"כובע") תוך סיבובים לשני הכיוונים אבל זה לא זז.
אגב, מה זה מאלאג'?
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
אמור להיות חור קטן בתחתית ששם נמצא בורג האלן.
מאלאג' זה כלי למריחת דבק קרמיקה, טייח וכדמ'
http://www.benishai.co.il/web/8888/nsf/ ... eFile2.jpg
מאלאג' זה כלי למריחת דבק קרמיקה, טייח וכדמ'
http://www.benishai.co.il/web/8888/nsf/ ... eFile2.jpg
שחר
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:

תפתח את הבורג, הכיסוי לאחר כמה שנות שימוש פשוט דבוק וסביר להניח שישבר לך לאחר פירוק.
הידית החדשה לא בטוח שתתאים מכוון שברזים ישנים של חמת היו מפלסטיק ולכן סבירות גבוהה שהמתאם של הידית יהיה שבור גם כן.
אם אין נזילה ורק הידית שבורה עדיף תיצור קשר עם אינסטלטור שמכיר את הדגמים אלו אחרת יהיה צורך להחליף את כל הברז וזה לא קל (קרמיקה, צנרת וכו'...)
גילוי נאות - חמי עבד בתחום וממנו קיבלתי את המידע
פירוק ידית
האינסטלטור שלי הכניס מברג בין הידית לכיפה ונדנד אותו עד שהידית נשלפה.
אפשר לדעת איזה ידית קנית והיכן? אני לא מוצא ידית שמתאימה.
אפשר לדעת איזה ידית קנית והיכן? אני לא מוצא ידית שמתאימה.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

Re: פירוק ידית
·shivi כתב:האינסטלטור שלי הכניס מברג בין הידית לכיפה ונדנד אותו עד שהידית נשלפה....
זה גם מה שאני עשיתי. צריך לעבוד בזהירות ולאט לאט כדי לא לשבור.
·shivi כתב:אפשר לדעת איזה ידית קנית והיכן? אני לא מוצא ידית שמתאימה....
קניתי ידית של חמת אצל יהודה כהן בדרך יפו בתל-אביב (בצד שמול בית רומנו, קצת יותר מערבה; מתמחה באינסטלציה ומאד הוגן במחירים). הידית היא מדגם עכשווי אבל לא ידוע לי שם הדגם. היא לא מתאימה במדויק כמו הידית הקודמת, אבל זה מספיק טוב.