רעיון לסקירה גדולה של מטחנות
-
TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
מכיוון והגענו כבר לנפח לא קטן של מכונות, מטחנות וציוד קפה.
ומכיוון ונושא המטחנות הוא נושא חם, לדעתי לא פחות מנושא המכונה אם לא יותר, חשבתי על רעיון.
להתארגן ביום אחד, ערב אחד (או אפשר גם שבת בצהרים, מה שיתאים) בבית אחד עם מספר מטחנות ואיזה 2-3 ק"ג קפה (אותו קפה מאותה קלייה) ונבחן מספר מטחנות על ידי מבחן טעימות + שימוש.
לדוגמה:
1. מאצר מיני
2. K3
3. K6
4. K10
5. מאצר מאג'ור
6. צאדו E37S
7. ואריו
ועוד
מה דעתכם?
לי כרגע יש K3 ואני מוכן להירתם לנושא.
מבחינתי, אפשרי גם לעשות את זה אצלי.
מי נרתם לנושא?
לדעתי, יכול להיות מעניין לראות את כל המטחנות ביחד ואיך ההבדל ביניהן בא לידי ביטוי.
ומכיוון ונושא המטחנות הוא נושא חם, לדעתי לא פחות מנושא המכונה אם לא יותר, חשבתי על רעיון.
להתארגן ביום אחד, ערב אחד (או אפשר גם שבת בצהרים, מה שיתאים) בבית אחד עם מספר מטחנות ואיזה 2-3 ק"ג קפה (אותו קפה מאותה קלייה) ונבחן מספר מטחנות על ידי מבחן טעימות + שימוש.
לדוגמה:
1. מאצר מיני
2. K3
3. K6
4. K10
5. מאצר מאג'ור
6. צאדו E37S
7. ואריו
ועוד
מה דעתכם?
לי כרגע יש K3 ואני מוכן להירתם לנושא.
מבחינתי, אפשרי גם לעשות את זה אצלי.
מי נרתם לנושא?
לדעתי, יכול להיות מעניין לראות את כל המטחנות ביחד ואיך ההבדל ביניהן בא לידי ביטוי.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אני מציע להתמקד ב 2 מטחנות ולא יותר.
כשניסינו 3 : http://www.htcafe.co.il/vt106186.%D7%A4 ... D7%AA.html
לא יצא מזה כלום בסוף... מהר מתבדרים.
צריך לכייל כל מטחנה בנפרד ולהוציא שוט עקבי מכל אחת עד שמגיעים לתוצאה טובה.
רק אם יש משמעת ברזל אפשר באמת להוציא מזה תוצאה עם משמעות בערב אחד
כשניסינו 3 : http://www.htcafe.co.il/vt106186.%D7%A4 ... D7%AA.html
לא יצא מזה כלום בסוף... מהר מתבדרים.
צריך לכייל כל מטחנה בנפרד ולהוציא שוט עקבי מכל אחת עד שמגיעים לתוצאה טובה.
רק אם יש משמעת ברזל אפשר באמת להוציא מזה תוצאה עם משמעות בערב אחד
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78811
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
ממליץ שתתחילו במה בדיוק המטרה, אחרי זה מה השיטה ואז תחליטו כמה מטחנות ניתן יהיה לבדוק בסשן כזה.
מצטרף לעופר, לדעתי צריך להיות:
גג 3-4 מטחנות, אותו קפה מאותה קלייה (ועדיף קלייה מקומית וטרייה), מכונת אספרסו טובה (רצוי עם PID או תרמומטר בראש לתוצאה עקבית), אותה סלסילה.
לכייל את כל אחת מהמטחנות בנפרד למכונה. לעבוד עם משקל אלקטרוני.
לי יש מאצר מיני אלקטרונית עם סכינים של סופר ג'ולי.
גג 3-4 מטחנות, אותו קפה מאותה קלייה (ועדיף קלייה מקומית וטרייה), מכונת אספרסו טובה (רצוי עם PID או תרמומטר בראש לתוצאה עקבית), אותה סלסילה.
לכייל את כל אחת מהמטחנות בנפרד למכונה. לעבוד עם משקל אלקטרוני.
לי יש מאצר מיני אלקטרונית עם סכינים של סופר ג'ולי.
-
TsurTriger
- כתב צילום

עפר צודק (שני העפרים ), חייבים מיקוד.
בשביל זה עברתי מסלול קרבי מלא בגולני
אני בעד שאני אתחיל להכין רשימה מי מוכן להירתם לנושא.
במקביל נבדוק איפה יהיה הכי נוח מבחינת מיקום.
ננסה להשיג איזה 5 ק"ג קפה (כשאני חושב על זה, לפחות 5 ק"ג בשביל לכייל את כל המטחנות לאותה רמה פחות או יותר וגם שישאר לכ10-15 מנות אספרסו מכל מטחנה).
להערכתי, אם מביאים בבוקר או בלילה קודם את המטחנות, אני ועוד אדם או שניים יתחילו לכייל הכל בשעות הבוקר \ צהרים, ובערב כל בעלי המטחנות יגיעו למקצה טעימות והתרשמות אישית (לאחר כיולים). בדרך זו זה אפשרי גם 7-8 מטחנות.
אפשר אפילו ללכת רחוק יותר ולהכין דף עם סקאלה לניקוד לפי קריטריונים (כגון, מה שגונן העלה).
בקיצור, זה אפשרי לדעתי, עם מיקוד והכנה נכונה זה אפשרי.
בשביל זה עברתי מסלול קרבי מלא בגולני
אני בעד שאני אתחיל להכין רשימה מי מוכן להירתם לנושא.
במקביל נבדוק איפה יהיה הכי נוח מבחינת מיקום.
ננסה להשיג איזה 5 ק"ג קפה (כשאני חושב על זה, לפחות 5 ק"ג בשביל לכייל את כל המטחנות לאותה רמה פחות או יותר וגם שישאר לכ10-15 מנות אספרסו מכל מטחנה).
להערכתי, אם מביאים בבוקר או בלילה קודם את המטחנות, אני ועוד אדם או שניים יתחילו לכייל הכל בשעות הבוקר \ צהרים, ובערב כל בעלי המטחנות יגיעו למקצה טעימות והתרשמות אישית (לאחר כיולים). בדרך זו זה אפשרי גם 7-8 מטחנות.
אפשר אפילו ללכת רחוק יותר ולהכין דף עם סקאלה לניקוד לפי קריטריונים (כגון, מה שגונן העלה).
בקיצור, זה אפשרי לדעתי, עם מיקוד והכנה נכונה זה אפשרי.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
הטעם מורכב מעוד דברים חוץ מהמטחנה , וגם הוא סוביקטיבי מאוד , לא בטוח שזה אמור להיות חלק ממיבחן למטחנה בילבד .
זה יכול להכלל כציון ניפרד ליד השיקלול הכללי של כל יתר המרכבים שהם מרכיבים הרבה יותר אוביקטיבים .
כמובן שאם מציינים כבר טעם , אז הוא חייב להיות בטעימה עיוורת , אבל אישית אייני חושב שהוא צריך להיכלל במיבחן מהסוג הזה . . .
ולכן גם לא ציינתי את זה ברשימה שלי , כי לדעתי זה יצא מאוד שונה לכל אחד מהבודקים . . . !
אגב אייני רואה בעיה טכנית עם לוקחים את זה בירצינות לדרג גם 5-6 מטחנות.
זה יכול להכלל כציון ניפרד ליד השיקלול הכללי של כל יתר המרכבים שהם מרכיבים הרבה יותר אוביקטיבים .
כמובן שאם מציינים כבר טעם , אז הוא חייב להיות בטעימה עיוורת , אבל אישית אייני חושב שהוא צריך להיכלל במיבחן מהסוג הזה . . .
ולכן גם לא ציינתי את זה ברשימה שלי , כי לדעתי זה יצא מאוד שונה לכל אחד מהבודקים . . . !
אגב אייני רואה בעיה טכנית עם לוקחים את זה בירצינות לדרג גם 5-6 מטחנות.
רעיון טוב, להלן מספר הארות:
1. יהיה קשה מאוד להרגיש הבדל ממשי בעין. ההשוואה תצטרך להעשות בתזמון כמעט מושלם של extraction ושקילתם.
2. חבל מאוד שאין ברשימה דגם של Baratza למעט הווריו (שהוא במקור של baratza, התוכנית שלו נמכרו לחברה גרמנית שמשווקת אותו תחת אותו שם). באותו רעיון, יצא לי לשחק עם דגם הforte שלהם ולדעתי זה כיום הטוחן הטוב ביותר למשתמש הביתהי - החסרון הגדול הוא המחיר - אבל הוא ירד בקרוב.
3. אני בעניין אם זה בסביבת ת"א.
תודה.
ג'ינג'י
1. יהיה קשה מאוד להרגיש הבדל ממשי בעין. ההשוואה תצטרך להעשות בתזמון כמעט מושלם של extraction ושקילתם.
2. חבל מאוד שאין ברשימה דגם של Baratza למעט הווריו (שהוא במקור של baratza, התוכנית שלו נמכרו לחברה גרמנית שמשווקת אותו תחת אותו שם). באותו רעיון, יצא לי לשחק עם דגם הforte שלהם ולדעתי זה כיום הטוחן הטוב ביותר למשתמש הביתהי - החסרון הגדול הוא המחיר - אבל הוא ירד בקרוב.
3. אני בעניין אם זה בסביבת ת"א.
תודה.
ג'ינג'י
-
TsurTriger
- כתב צילום

@Nemesis
·
איזו מטחנה מיוחדת.
עכשיו עשית לי חשק לשדרג לאחת כזו במקום הצאדו או הK10.
איזה כייף שיש אותה למאמר.
·
איזו מטחנה מיוחדת.
עכשיו עשית לי חשק לשדרג לאחת כזו במקום הצאדו או הK10.
איזה כייף שיש אותה למאמר.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
דבר ראשון - צריך לחלק את המטחנות למספר קבוצות, כי אין טעם להשוות GRAEF CM70 עם K10 וכדומה.
לדעתי 3-4 קבוצות לפחות.
לדוגמה:
1. ASCASO I-MINI, GRAEF CM80, LELIT
2. ROCKY, GRINTA, ASCASO STEEL I-1
3. VARIO, K3, EUREKA, BEZZERA BB005, MAZZER MINI
4. K10 , CEADO, HG ONE
בתוך כל קבוצה לבחור להשוואה 2-3 דגמים ולא יותר לפי עניין של חברי הפורום (לעשות מין הצבעה).
אחרי זה אפשר אולי לעשות "תחרות" בין מנצחת של קבוצה כל שהיא עם מפסידה מהקבוצה יותר גבוהה.
אחרת, להשוות 2 מטחנות שיש להם עניין של כמה חברים בודדים, אפשר לעשות בפגישה פרטית.
אבל זה פרויקט שלם....
לדעתי 3-4 קבוצות לפחות.
לדוגמה:
1. ASCASO I-MINI, GRAEF CM80, LELIT
2. ROCKY, GRINTA, ASCASO STEEL I-1
3. VARIO, K3, EUREKA, BEZZERA BB005, MAZZER MINI
4. K10 , CEADO, HG ONE
בתוך כל קבוצה לבחור להשוואה 2-3 דגמים ולא יותר לפי עניין של חברי הפורום (לעשות מין הצבעה).
אחרי זה אפשר אולי לעשות "תחרות" בין מנצחת של קבוצה כל שהיא עם מפסידה מהקבוצה יותר גבוהה.
אחרת, להשוות 2 מטחנות שיש להם עניין של כמה חברים בודדים, אפשר לעשות בפגישה פרטית.
אבל זה פרויקט שלם....