רשת ביתית - 2 מדיה סנטר - אפשרות גישה לתוכן משותף?.

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
AmitShabtay פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 139
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום
יש לי שני מדיה סנטרים. בסלון ובחדר . מחוברים ברשת קוית , ראוטר של בזק.

האם אפשר ליצור תיקייה משותפת שיוטרנט בשניהם יוריד קבצים רק לשם, כך שמשניהם תהיה גישה לאותו מאגר סרטים או שאני חייב נאס? ... כי אם אפשר אני פשוט אוסיף הארד דיסק גדול לאחד מהם ואני אחסוך התעסקות עם נאס.
ולבעלי נאס - אתם מגדירים את הכוננים שאחד יגבה את השני או פשוט מנצלים את המקום בכוננים באופן מקסימלי לתוכן ? כי אז אפשר לשים רק כונן אחד.
ועוד משהו ... מה זה בדיוק שהנאס הוא גם שרת טורנטים או משהו כזה ?

תודה

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #2 

הרבה סלט עשית פה.

לאט לאט לפני שתגלוש לנאס:
סטרימר - מכשיר שיודע לקחת תכני מדיה ולנגן אותם. גם אם הם בusb או בדיסק קשיח שמחובר אליו, וגם אם הם ברשת.
רשת ביתית - אם כל המכשירים מחוברים לאותה הרשת הביתית, כלומר משורשרים ביניהם, יש להם גישה לאותם הקבצים מכל אחד מן המכשירים, כל מה שצריך זה לשתף את הקבצים הרלוונטים.
אתה יכול לנהל בכלל את כל המאגר סרטים שלך על מחשב ווינדוס שמחובר לרשת, לשתף את המיקום, ואז מהסטרימרים לגשת לתיקיה המשותפת.

נאס - כלי לאחסון מידע שמכיל מערך של דיסקים קשיחים ומערכת הפעלה.
המערכת הפעלה מן הסתם היא לא ווינדוס כי אין צורך, אלא למשל freenas ואז המערכת הזאתי יודעת לעשות פעולות בסיסיסות כמו שיתוף תיקיות, מידע על הדיסקים ועוד. כמו כן פעולות מתקדמות כמו למשל שרת טורנטים וכו...

לנאס יש סוגי מערכים. כמו raid 5 למשל
כל אחד בוחר מה טוב לו. בגדול בלי לרדת לפרטים, אם תיקח 3 דיסקים ותרצה לעשות גיבוי תוכל להשתמש ב2 דיסקים לאחסון והשלישי ישמש כגיבוי, בפועל אם יקרוס כל אחד משלושת הדיסקים - המידע נשמר על ה2 האחרים.
תיקח 5 דיסקים - 4 יהיו זמינים לניצול. וכן הלאה.
כמובן שהנפח שלהם חייב להיות זהה לצורך השיטה הזאתי

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”