XIAOMI - מוזר שלא מדברים עליה בפורום שלנו

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
blknom1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1322
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים,
חשבתי לשתף.
קצת מוזר לי שבפורום כל כך מקצועי ואיכותי, שמעודכן כל הזמן בחידושים בתחומים טכנולוגיים שונים ומגוונים לרבות בתחום מכשירים מבוססי אנדרואיד, נעלמה מהרדאר חברת ענק בשם XIAOMI.
אם מישהו שוקל להבין לעומק עד כמה החברה הזו גרמה למהפכה של ממש בשוק הסלולר הסיני, הסינגפורי, ההודי ועוד וכנראה העולמי, אשמח לשתף מניסיוני (רכשתי לבני משפחתי מס' מכשירים שונים של החברה). אני חושב שכל אחד היום ששוקל לרכוש מכשיר סלולרי חייב לדעת שיש אלטנרנטיבות לחברות הענק שמבקשות סכומי כסף בלתי סבירים למכשירים שבסופו של יום לא עולים בשום צורה על מכשירים סינים איכותיים הקיימים בשוק, כדוגמת XIAOMI - שאגב דווח היום כי הפכה להיות חברת הסטארטאפ בעלת השווי הגבוה ביותר בעולם (46 מיליארד דולר). עם הוגו בארה, יוצא גוגל כ-VP ומנכ"ל שכל מה שהבטיח עד היום, קיים נדמה לי שלא ניתן יהיה להתעלם מהחברה הזו.

להתרשמות:

MIUI V6 - הרום המעולה שפיתחה החברה ׁ(חוויית משתמש של אפל שכל כך הייתה חסרה באנדרואיד, עם כל היכולות המדהימות שמערכת זו מאפשרת:

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #2 

חבר מהעבודה קנה את הטלפון - נראה מרוצה מאוד. הראה לי בזמנו את המפרט ואת הטלפון כשהגיע.
לא יודע אם אפשר לבסס עליו הערכה על המוצר אבל בהחלט נראה שנותן תמורה לכסף.
Vocare Ad Regnum

blknom1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

איזה מכשיר הוא רכש?
האמת היא שאני רכשתי את כל סוגי המכשירים שהחברה ייצרה בשנה וחצי האחרונות: הטאבלט בשם MIPAD, מכשיר הדגל MI4, מכשיר הנוט לאשתי בשם REDMI NOTE וגרסה מוקטנת של הנוט לאחיין שלי בשם REDMI 1S. אני נהנה מאוד מהמכשירים הללו - איכות הבנייה פשוט מעולה, חומרה חזקה ואיכותית, תוכנה מצוינת - אין לאגים והעדכונים על בסיס שבועי. יש שירותי מעטפת שהחברה נותנת - שירותי ענן, אנטי וירוס מובנה ועוד.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3625
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 481 פעמים

שליחה #4 

@blknom1
·

הייתי קונה את ה-Xiaomi Mi4 אם רק היה אפשר להשיג אותו בדגם ה-64GB שחור... :עצוב:

Batnun

.

blknom1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

האמת היא שגם אני חששתי מ-16GB כיוון שתמיד היה לי כרטיס זיכרון חיצוני. אבל.... XIAOMI מאפשרת שירותי ענן בחינם בנפח של 10GB אז כבר קפצנו ל-26GB, יש גוגל דרייב, דרופבוקס ושאר ירקות. לטעמי אין סיבה. היום אני עם ה-16GB ואין לי שום בעיה של מקום. עדיין אפילו לא השתמשתי בדרופבוקס שלי (יש לי 100GB בחשבון).

עם שירותי הענן הקיימים כיום, כמות הזיכרון במכשיר זה פונקציה פחות רלוונטית.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

הוא קנה את ה MI3
Vocare Ad Regnum

blknom1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

TANDBERG כתב:הוא קנה את ה MI3
...
מכשיר מעולה. מבחינת עלות / תועלת - מהרכישות היותר מוצלחות שיש כיום.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

אני יודע, הוא די חפר לי עליו. חיפש איך להזמין אותו ב pre order כמה ימים ובסוף הצליח. האמת ? מבחינת עלות תועלת הוא אמר שהמכשיר הזה מדהים. קצת שיחקתי איתו והוא באמת נחמד.
אני עכשיו עם Galaxy S3 מהעבודה והטלפון הזה עושה צרות מהיום שקיבלתי אותו. חבר פתח משהו בקוד מתכנתים (נראה לי) והוריד כמה הגדרות, הוא עובד מהר יותר מאז, אבל עדיין - טלפון חדש בלי כלום עליו צריך לעבוד טוב. ה MI3 עובד מהר יותר והוא היה עמוס כששיחקתי איתו.
Vocare Ad Regnum

Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2910
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #9 

XIAOMI MI4 יש הבדלים בין גירסאות 16 ו64GB.
64 תומך בתדרים דור 4 ו16 לא.
"על החתום...."

blknom1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

הסוד של החברה, מעבר לחומרה החזקה ואיכות הבנייה, הוא בתוכנה - זוהי חברת תוכנה לכל דבר שמנצלת את מערכת האנדרואיד בצורה מיטבית. הרום שלהם הוא כל כך איכותי הן ברמת העיצוב והן ברמת התפעול שלפעמים אני מסתכל על מכשירי פרמיום כמו LG G3, גלקסי 5 ואפילו אייפון 6 ואומר - מי המטומטם שייקנה מכשירים במחירים כאלה מופקעים כשאפשר לקנות מכשיר דגל (כולל תשלום מסים) בסכום שלא עולה על 2000 ש"ח (שלא נדבר על כך שה-MI3 עולה היום סביב 1400 ש"ח וה-REDMI NOTE תומך דור 4 עולה סביב 850 ש"ח - מכשיר מדהים אגב.

blknom1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

Hertz33 כתב:XIAOMI MI4 יש הבדלים בין גירסאות 16 ו64GB.
64 תומך בתדרים דור 4 ו16 לא.
...
וודאי שכן. אני רכשתי את המכשיר 16GB תומך דור רביעי. גרסה חדשה שיצאה לפני כחודש לערך.
ראה קישור:
http://www.xiaomiworld.com/xiaomi-mi4-891.html

עלות כולל מסים - 2080 ש"ח.

averaraz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 333
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #12 

דווקא פה ושם מזכירים את החברה בפורום(לדומגא מבחן הסוללות החיצוניות שנעשה לא מזמן).

לי יש M2A, לחברה XIAOMI NOTE ולאחי REDMI 1S.
בדיוק היום סגרתי הזמנה של Mi4(הזהרו יש המון זיופים! באמת המון) בלי דור 4.
בנוסף יש לי miband.

SamuelTRX
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 100
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

שליחה #13 

מכיר את החברה, היה לי את הסוללה החיצונית של 10K ועכשיו אני מחכה שתגיע הסוללה של ה-16K.
בנוגע לסמארטפונים, כשבדקתי איזה מכשיר לקנות, השיאומי יצא משמעותית יקר יותר אז מהר מאוד הורדתי את האופציה הזו מבחינתי. דבר נוסף שלקחתי בחשבון זה הרום של שיאומי שלא כולם מסתדרים איתו או אוהבים אותו. הוא מאוד דומה לאיפון ודווקא מי שרוצה להתרחק מהאיפון ולקבל חוויה של אנדרואיד, אולי לא יהיה מרוצה מהרום של שיאומי (כמוני), לכן אני גם לא מתקין את רום ה-CM שיצא ל-ZTE שברשותי.
המכשירים של שיאומי טובים, בעיקר סדרת MI, והיא ברשימת החברות המובילות במכירת מכשירים סינים ביחד עם חברות כמו ZTE, Coolpad, Oneplus אך היא יקרה משמעותית לעומת המתחרים.

למשל, אני לא רואה סיבה לקנות MI3 מכשיר שיצא ב-2013 כשאפשר לקנות באותו המחיר מכשיר ZTE Nubia Z7 Mini שיצא לפני מספר חודשים, דור 4, 2 סימים, עם אפשרות הרחבת זכרון עם כרטיס זכרון ועוד.
או לקנות MI4 במקום לקנות ZTE Nubia Z7 Max, או Oneplus One בכ-100$ פחות.

נקודה נוספת כמו שכתבו פה בתגובה לפניי, כמות הזיופים של שיאומי מציקה ויש לבדוק איפה מוכרים את המוצר המקורי. את הסוללה של 10K שכבר לא ברשותי קניתי באלי אקספרס, היא עבדה סבבה אז עד היום אני לא יודע אם היא מקורית. את הסוללה שצפויה להגיע אליי הזמנתי מאתר אמין ואני יודע שהם לא ישלחו לי זיוף. בכל אופן, מלבד לבדוק כמה פעמים אני יכול להטעין מכשיר עם הסוללה, אני לא מתכוון לפרק את הסוללה על מנת לבדוק מקוריות. אז כמו שאמרתי בהתחלה, זה מציק שיש אי וודאות כזו כשרוכשים מוצר.
אם תרמתי לכם, תרגישו חופשי ללחוץ תודה בפינה השמאלית :)

iSolt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 637
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #14 

לא יודע מה איתכם, המחיר הנוכחי של lg g2 / Galaxy s4 הוא 1750 שקל
לא משאיר מקום לקחת חברה לא מוכרת.

לסמארטפונים הסיניים אין כמעט חלקים או תמיכה במעבדות פרטיות בארץ.
בנוסף הסוללה של הסיניים בדרך כלל פחות איכותית גם אם הנפח זהה.
המסך שלי
LG OLED 65 CX

תמונה

blknom1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

סמואל, לשיומי יש מגוון רחב של מכשירים: סדרת ה-REDMI היא סדרה מכשירים לשוק הביניים שמחירי המכשירים נעים בין 140-165 דולר. REDMI NOTE עולה סביב 165 דולר והוא מכשיר נפלא, תומך דור 4, מסך איכותי ועוד. סדרות ה-MI הן סדרות פרימיום וכמו כל סדרת פרימיום העלויות שלה גבוהות יותר אבל ממש לא משמעותית גבוהות יותר. OPO עשה הרבה הדים ואגב, רכשתי שניים כאלה עבור שני עובדים שלי, כיוון שביקשו ואני התנתי בכך שעלויות התיקון, אם יהיו, יהיו כאב ראש שהם יצטרכו לדאוג לו. OPO הוא מוצר של חברה חדשה בשוק, אין עדיין יכולת לעמוד את טיב התוכנה שבה, התמיכה שתהיה למכשיר ועוד. מבחינת מערכת ה-MIUI - אני אישית מאוד אוהב אותה וממש סולד ממערכת ה-IOS. כולם אומרים שה-MIUI מזכיר את מערכת ה-IOS אבל אני לא מסכים: יש מפרט שמכיל למעלה מ-150 שורות שונות המתארות את כל ההתאמות שניתן לבצע באמצעות המערכת - החל מעיצוב הממשק ועד פעולות מעט יותר מתוחכמות. זוהי מערכת שמשלבת לטעמי, בין איכויות הניראות שיש ל-IOS לבין יכולת ההתאמה הבלתי מוגבלת שיש באנדרואיד.
לגבי הזיופים: פשוט צריך לרכוש מאתרים: XIAOMI WORLD, COOLICOOL ו-TO2C. שלושה אתרים עם תודעת שירות גבוהה, איכותיים ומוכרים רק מכשירים ומוצרים מקוריים (בדיקת מקוריות ניתן לבצע בקלות באמצעות הקשת קוד - על פי התוצאה ניתן לדעת אם המכשיר מזויף או לא).

blknom1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

iSolt כתב:לא יודע מה איתכם, המחיר הנוכחי של lg g2 / Galaxy s4 הוא 1750 שקל
לא משאיר מקום לקחת חברה לא מוכרת.

לסמארטפונים הסיניים אין כמעט חלקים או תמיכה במעבדות פרטיות בארץ.
בנוסף הסוללה של הסיניים בדרך כלל פחות איכותית גם אם הנפח זהה.
...
מבלי להכיר אני חושב שאתה נתלה בדעות קדומות שאינן מבוססות יותר. גלקסי 4, G2 אלה מכשירים טובים אבל לא באותה איכות כמו ה-MI3 לערך שעולה פחות ונותן יותר. אגב, אי אפשר רק להסתכל על החומרה של המכשיר אלא לבחון של שילוב התוכנה והחומרה יחד - שיומי מצטיינת בזה(פחות או יותר כמו שאפל לא הציגה במשך שנים את החומרה החזקה ביותר אבל השילוב בין החומרה לתוכנה התגלה ככזה שעובד בצורה חלקה).
אגב, חברה ששווייה הינו 46 מיליארד דולר, עם קצב צמיחה מהמהירים שהיו אי פעם, שיאי מכירות בשווקים הנחשבים ביותר בעולם - כנראה לא מוכרת חתול בשק.

inonr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 661
שם מלא: inonr
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #17 

אני גם מתלבט בין רכישת MI4 לרכישת ONO, יש הבדל משמעותי מבחינת כסף. דגם ה 16 גיגה של MI4 עולה 395 דולר כאשר גירסאת ה 64 גיגה של ONO עולה 350 דולר. טרם מצאתי מישהו עם MI4 שאני יכול לשחק איתו ולהשוואות אותו אל ה ONO הפופולרי בארץ לאחרונה.

בעיקר אני חושש ממערכת ההפעלה, הדימיון ל IOS מרחיק אותי, לכן אני חייב להחזיק אותו ביד לפני שאני ארכוש אותו. אגב, רכישה דרך האתר http://www.xiaomiworld.com/ נחשבת לבטוחה כפי שהבנתי, מישהו התנסה איתם? כמה זמן משלוח, האם היו בעיות בשיחרור מבחינת מיסים וכו?

אדום88
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 165
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #18 

החסרון העיקרי של המכשירים הסיניים, גם מכשירי הדגל שבהם, היא המצלמה. עד שהם לא יישרו קו עם חברות המותגים, הם תמיד יהיו צעד אחד אחורה.

blknom1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

INOR, ישנם שלושה אתרים מעולים לרכישת מכשירים מסין:
1. XIAOMI WORLD (אם אתה רוצה לפעול על פי החוק - שולחים בדואר מהיר וכך תשלם מע"מ ומס קניה.
2. Coolicool - אתר מדהים עם מחסנים בארה"ב, סין ואירופה. שירות לקוחות מעולה והיתרון הוא שהם מספקים ביטוח מכס - היה והמכשיר נתפס במכס, תדרש להמציא חשבונית ותקבל החזר של מלוא המסים ששילמת לכרטיס האשראי שלך. אתר מעולה!
3. TO2C - אין לי ניסיון איתו אך בקבוצת "מכשירים סינים בישראל" שבפייסבוק (אלפי רשומים), יש המלצות חמות על האתר.

אני מכיר מצוין גם את ה-OPO וגם את ה-MI4: מבחינתי אין התלבטות. רכישת מכשיר במאות דולרים מחברה בתולית, שהוציאה רק מכשיר אחד בכל חודשי הקיום שלה לא משתווה לענקית סינית ששווייה הינו 46 מילארד דולר, שהשתלטה על שווקים גדולים ומשמעותיים דוגמת סין, הודו ועוד. חשוב להבין שהחברה הינה חברת חומרה ותוכנה - יצירתית ומגוונת. פשוט חברה מעולה!
ההקבלה למערכת ה-IOS -- שטויות. פשוט שטויות. הסיבה שאומרים זאת כי אין מגירת יישומים.. זה הכל. אתה יכול לקסטם את הרום שלהם כראות עיניך, אין לך "מנעולים" שמונעים ממך לשנות, לעצב, לגוון ובנוסף הרום מייצר תחושה של יוקרתיות ולא מערכת אנדרואיד יבשושית.

זו דעתי.

blknom1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

אדום88 כתב:החסרון העיקרי של המכשירים הסיניים, גם מכשירי הדגל שבהם, היא המצלמה. עד שהם לא יישרו קו עם חברות המותגים, הם תמיד יהיו צעד אחד אחורה.
...
האם אתה מדבר מניסיון? אני מכיר ממקור ראשון את המצלמות במכשירים: OPO, MI4, MI3, REDMI NOTE, REDMI 1S וה- MIPAD של XIAOMI. תרצה דוגמא להבין תוכל לקבל. התמונות לא פחות ממדהימות במכשירי הדגל - הרי איך לא? עדשות של חברת סוני ועוד. כל מכשיר הוא בדרגת איכות מסוימת אבל גם המכשיר "הנחות" ביותר, REDMI 1S שיש לאשתי מוציא תמונות טובות מאוד. שלא יהיה ספק. במכשירי הביניים דוגמת THL W200 - המצלמה זהה לזו של סמסונג גלקסי 2.

תאמין לי שאני יודע שלשבור תבניות ישנות זה קשה, אבל בפורום כל כך מקצועי כדאי להתנסות לפני שמסיקים מסקנות

שלח תגובה

חזור אל “Android - אנדרויד”