הערה חשובה: אם לא מצוין במפורש שמוצר מגיע עם רשיון ל־Windows 8.1 הרי שרוב הסיכויים שמותקנת גרסת ניסיון של Windows 8.1 הדורשת רישום ותשלום על רשיון בנפרד.
נערך לאחרונה על ידי dhead666 ב 14/01/2015 16:50, נערך פעם 1 בסך הכל.
תודה על הידיעה.
כמובן הוכחת הזמן ויכולות כנגני מדיה, זו הנקודה החשובה. זה מתחיל קצת להראות לי כמו שוק האנדרואיד בוקס הסיני. כל הזמן נכנסים יצרנים חדשים עם שינויי חומרה ושינויי מחיר פה ושם, אך אין באמת מענה לבעיות של המוצרים הקודמים. כך שהם לא מחדשים הרבה...
זהו דגם עם אחסון בנפח 16GB, כמה עדכוני מערכת והנפח הפנוי ייעלם.
לא הזכרתי זאת בכתבה בין השאר כי אני לא עובד ביום יום עם Windows (כך שאני לא ממש בקיא בנושא) אך רוב המכשירים האלה והטלבטים, במיוחד המוצרים הסיניים משתמשים במה שנקרא WIMBoot, הפתרון של Microsoft לכך שמערכת ההפעלה שלה דורשת נפח אחסון מוגזם, שהוא דחיסת כל מערכת ההפעלה לקובץ יחיד ברמת דחיסה מאוד גבוהה.
מצד אחד הפתרון הזה מאפשר כמובן לצמצם את כמות האחסון הנדרשת עבור מערכת ההפעלה אך מצד שני גישה לקבצי מערכת ההפעלה דורשת יותר משאבים ובנוסף עדכוני מערכת לא מסוגלים להחליף קבצים קיימים כך שנוצרת כפילות ובזבוז נוסף של מקום אחסון.
דעתי האישית היא לא לחשוב אפילו לרכוש מוצר עם 16GB אחסון, לא הייתי מתפשר על פחות מ־32GB גם לשימוש מאוד בסיסי, כתחליף דסקטופ לא הייתי רוכש דגם עם פחות מ־64GB
המחירים כעת לדעתי גבוהים יתר על המידה, כנראה עקב ביקוש יתר וחוסר היצע, ברגע שיהיה יותר היצע ועודף בשוק אני מצפה שדגמים עם 32GB אחסון ירדו לכ־100$ ואולי אף פחות, אז גם יצאו כנראה דגמים עם 4GB זיכרון, בינתיים אני לא ממליץ לרוץ ולרכוש.
נראה כי דגמי 32GB של ה־Meegopad T01 וגם ה־Pipo X7 נמכרים כעת בכ־100$ כולל משלוח ב־GearBest כאשר במקרה האחרון מדובר במכירה מקדימה.
מפרסום בבלוג CNXSoft נראה כי הייתה הנחה זמנית נוספת על ה־X7 והמחיר עמד על כ־90$ מה שאומר שההנחה שלי מוצדקת ואנו נראה את דגמי 32$ נמכרים בגבול ה־100$, לא מומלץ לשלם יותר אלא אם כן מדובר בדגם עם יותר אחסון או יותר זיכרון נדיף.
לדעתי השילוב של 32GB ו WIN8.1 לא משאיר מספיק מקום פנוי - גם אם כל המדיה תשב בHDD חיצוני/רשת/NAS - אנחנו יודעים שלווינדוס יש נטיה להתרחב עם הזמן...
64GB יהיה יותר מוצלח.
אצלי על מערכת דומה - ESC LIVA עם מעבד N2807 ו 32GB התקנתי UBUNTU , פתרון מעולה לדעתי.
בכל מקרה אין לי בכלל ספק שמחשבי MINI PC עם מעבדים כאלה הם הדרך הנכונה לHTPC של ימינו. וזה רק הולך ומשתפר מדור לדור (של אינטל..)
maya1 כתב:לדעתי השילוב של 32GB ו WIN8.1 לא משאיר מספיק מקום פנוי - גם אם כל המדיה תשב בHDD חיצוני/רשת/NAS - אנחנו יודעים שלווינדוס יש נטיה להתרחב עם הזמן...
64GB יהיה יותר מוצלח.
גם Intel מצטרפת לחגיגה ותשיק במהלך הרבעון הקרוב דוגנל מבוסס Bay-Trail (לא ברור אם Bay-Trail-T אך ככל הנראה כן) במחיר של כ־90$ עבור דגם שמגיע עם Ubuntu ו־150$ עבור דגם שמגיע עם Windows 8.1 כאשר השוני החומרתי הוא באחסון (8GB מול 32GB) ובזיכרון (1GB מול 2GB), הדגם שמגיע עם Ubuntu כמובן יתאים ל־OpenELEC.
מדובר בחדשות מצוינות למשתמשי OpenELEC כיוון שזה אומר ש־Intel מטפלת או תטפל כראוי במהלך החודשים הקרובים בכל הבאגים תחת Linux.
ראוי לציין כי Intel לאחרונה התחילה לשלוח ליצרנים שבבי טבלטים ממיקרו-ארכיטקטורת Cherry Trail כך שיהיה מעניין לראות אם יצאו בחצי שנה הקרובה מיני מחשבים מבוססי Cherry Trail.