המחשב לא עומס בעומס - פענוח HEVC
כאשר אני מציג סרטים בפורמט H265 (HEVC) על ה HTPC, המעבד מגיע ל 100% ואין סנכרון בין הקול לתמונה. כמו כן, התמונה קצת מקרטעת. אותם הסרטים במחשב אחר מוצגים בצורה מושלמת.
אני משתמש ב XBMC (גרסה 14) וב Media Player Classic, בשניהם יש את אותה הבעיה...
מדובר במעבד AMD 5600+ 2.9GHz, ווינדוס 8.0 32 ביט ו 4GB זכרון.
האם מחשב ה HTPC הגיע לסוף דרכו וצריך לשדרג?
אני משתמש ב XBMC (גרסה 14) וב Media Player Classic, בשניהם יש את אותה הבעיה...
מדובר במעבד AMD 5600+ 2.9GHz, ווינדוס 8.0 32 ביט ו 4GB זכרון.
האם מחשב ה HTPC הגיע לסוף דרכו וצריך לשדרג?
התלבטתי רבות בנושא (זה היה לפני מספר חודשים). השוותי בין הרבה פרופילים ופרמטרים של שני האנקודרים.
בסופו של דבר לא ראיתי הבדל באיכות בין H265 לבין H264, אבל הקבצים היו פי שניים יותר קטנים. זה משמעותי בשבילי כיון שהספריה שלי מאוד גדולה.
ויש גם את פקטור ההתלהבות מפורמט חדש...
כנראה שעכשיו אני משלם את המחיר.
בסופו של דבר לא ראיתי הבדל באיכות בין H265 לבין H264, אבל הקבצים היו פי שניים יותר קטנים. זה משמעותי בשבילי כיון שהספריה שלי מאוד גדולה.
ויש גם את פקטור ההתלהבות מפורמט חדש...
כנראה שעכשיו אני משלם את המחיר.
הייתה ליאותה בעיה עם קבצי H265 על מחשב מיני HTMC מבוסס אותו המעבד. הבעיה נפתרה לאחר עדכון ביוס ללוח האם. נראה שהמעבד הגרפי המשולב על מעבדי AMD ישנים יחסית לא יודע להתמודד עם H256 ללא עדכון מיקרוקוד.
תבדוק באתר התמיכה של לוח האם... אגב ניסית עי נגר אחר כמו VLC ו KODI ובשניהם יש את הבעיה?
תבדוק באתר התמיכה של לוח האם... אגב ניסית עי נגר אחר כמו VLC ו KODI ובשניהם יש את הבעיה?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
בלי קשר:
אתה יכול לנצל רק 3 גיגה זכרון מתוך ה- 4 שיש לך.
למה 32 ביט?ווינדוס 8.0 32 ביט ו 4GB זכרון...
אתה יכול לנצל רק 3 גיגה זכרון מתוך ה- 4 שיש לך.
Sexter,
רעיון טוב, בדקתי באתר של ג'יגבייט ואני מעודכן לגרסת הביוס האחרונה.
בנוסף בדקתי עם VLC וגם הוא לא עומד בעומס.
Amir64,
התקנתי את המחשב לפני מספר שנים ובתקופה ההיא ההמלצה היתה להתקין 32 ביט ולא 64 ביט בגלל בעית תאימות של דרייברים. מותקנים לי במחשב שרתי NPVR וגם GBPVR שדורשים הרבה זמן התקנה מחדש וקנפוג ולכן אני פשוט נשאר עם 32 ביט...
רעיון טוב, בדקתי באתר של ג'יגבייט ואני מעודכן לגרסת הביוס האחרונה.
בנוסף בדקתי עם VLC וגם הוא לא עומד בעומס.
Amir64,
התקנתי את המחשב לפני מספר שנים ובתקופה ההיא ההמלצה היתה להתקין 32 ביט ולא 64 ביט בגלל בעית תאימות של דרייברים. מותקנים לי במחשב שרתי NPVR וגם GBPVR שדורשים הרבה זמן התקנה מחדש וקנפוג ולכן אני פשוט נשאר עם 32 ביט...
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
אין מה לעשות HEVC מבחינה טכנית היא דחיסה יחסית מתוחכמת וככזו היא דורשת לא מעט משאבים.
כרגע NVIDIA היחידים בשוק שמאפשרים פענוח חומרה ל-HEVC וגם הוא חלקי בלבד.
כרגע NVIDIA היחידים בשוק שמאפשרים פענוח חומרה ל-HEVC וגם הוא חלקי בלבד.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
גם זה רק בכרטיסי maxwell.. חומרה מודרנית צריכה לעמוד בפענוח תוכנה. אפילו הסמארטפונים שכוללים SNAPDRAGON 800 מסוגלים לעשות פענוח של HEVC.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
פיענוח בחומרה כמובון
·IamEzio כתב:גם זה רק בכרטיסי maxwell.. חומרה מודרנית צריכה לעמוד בפענוח תוכנה. אפילו הסמארטפונים שכוללים SNAPDRAGON 800 מסוגלים לעשות פענוח של HEVC....
תמיד מדובר על פיענוח בחומרה אחרת המצב על הפנים. ד"א, גם FFMPEG יודע להשתמש בהאצת חומרה כשצריך, זו לא בושה
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
במערכת 32 ביט אי אפשר
·benny123 כתב:אני כמעט בטוח שיש הגדרה ברג'יסטרי לביטול הגבלת הנפח ב-32 ביט (כמובן זה לא פתרון חוקי ע"י מייקרוסופט) שווה לחפש בגוגל אם מעניין אותך בכל זאת 1 ג"ב לא בא ברגל....
באופן רגיל המערכת מאפשרת לכל PROCESS גישה רק ל-2 ג'יגה של זיכרון וירטואלי (ADDRESS SPACE). עם HACK ב-BOOT.INI אפשר לדחוף את זה ל-3 ג'יגה אבל זה הסוף בהחלט. וגם זה לא מומלץ כי זה ממש עלול להתנגש ולהפריע לדרייברים ודברים מערכתיים אחרים (בד"כ דרייברים של כרטיסי מסך, אגב).
תודה לכולם על התגובות.
אני לא מאמין שהזכרון הוא צווואר הבקבוק שלי בפענוח HEVC. אני משתמש במחשב אך ורק בתור HTPC כך שיותר זכרון לא חשוב לי בכלל.
אני מבין שאין תקווה בפענוח HEVC עם AMD 5600+ 2.9GHz?
BRAVIA
קידוד H265 הוא פורמט חדש שאמור להחליף עם הזמן את הקידוד הוותיק יותר H264. הטענה הרווחת (וגם הבדיקה האישית שלי) היא שעבור אותו סרט באותו האיכות, גודל הקובץ המתקבל הוא כחצי מהקובץ שהיה מתקבל מהפורמט הקודם.
אני השתמשתי בתוכנת MeGUI בגרסת הבטא שלה והוספתי לה את המקודדים של H265. ,
אפשר לעבור לגרסת הבטא תחת settings->Auto update->use developer update server
לאחר שתבצע את זה תוכל למצוא את האופציה של H265 תחת Settings->external Program Configuration->Enable X265.
קח בחשבון שקידוד ב H265 איטי יותר בצורה משמעותית מקידוד של אותו הסרט ב H264.
אני לא מאמין שהזכרון הוא צווואר הבקבוק שלי בפענוח HEVC. אני משתמש במחשב אך ורק בתור HTPC כך שיותר זכרון לא חשוב לי בכלל.
אני מבין שאין תקווה בפענוח HEVC עם AMD 5600+ 2.9GHz?
BRAVIA
קידוד H265 הוא פורמט חדש שאמור להחליף עם הזמן את הקידוד הוותיק יותר H264. הטענה הרווחת (וגם הבדיקה האישית שלי) היא שעבור אותו סרט באותו האיכות, גודל הקובץ המתקבל הוא כחצי מהקובץ שהיה מתקבל מהפורמט הקודם.
אני השתמשתי בתוכנת MeGUI בגרסת הבטא שלה והוספתי לה את המקודדים של H265. ,
אפשר לעבור לגרסת הבטא תחת settings->Auto update->use developer update server
לאחר שתבצע את זה תוכל למצוא את האופציה של H265 תחת Settings->external Program Configuration->Enable X265.
קח בחשבון שקידוד ב H265 איטי יותר בצורה משמעותית מקידוד של אותו הסרט ב H264.