אז אחת ולתמיד - האם צריך כרטיס קול איכותי כאשר משתמשים ב-HDMI או לא?
שלום,
יש לי מחשב HTPC שמחובר לטלוויזיה באמצעות כבל HDMI. הכבל מחובר בצד המחשב ליציאת ה-HDMI בכרטיס גרפי מדגם HD 6570 (כרטיס נפרד, לא מובנה).
א. תמיד חשבתי שכל זמן שמתמשים בחיבור HDMI, איכות כרטיס הקול במחשב לא משנה, כי הקול מועבר כמו שהוא ליעד (לטלוויזיה/למגבר). ויתרה מכך, שהיום במחשבי HTPC, אפילו לא צריך כרטיס קול מובנה משום שכרטיס המסך הוא זה שמטפל באופן בלעדי הן בהעברת התמונה והן בהעברת הקול (דרך יציאת ה-HDMI).
האם זה נכון? האם באמת אין שום צורך בכרטיס קול איכותי כאשר משתמשים ב-HDMI?
ב. ראיתי שגם AMD וגם Nvidia מציינות במפרטים של כרטיסי מסך חדשים שהם כוללים בקרי קול מובנים שתומכים בפורמטים דחוסים כמו Dolby/DTS וכו'.
אם הסאונד מועבר לטלוויזיה/מגבר, דרך HDMI, בדיוק כפי שהוא, והעיבוד שלו מתבצע במגבר/טלוויזיה, מדוע כרטיס המסך צריך לכלול תמיכה בפורמטים כאלה (ומה זה בכלל אומר שהם "תומכים בזה")?
תודה,
טל.
יש לי מחשב HTPC שמחובר לטלוויזיה באמצעות כבל HDMI. הכבל מחובר בצד המחשב ליציאת ה-HDMI בכרטיס גרפי מדגם HD 6570 (כרטיס נפרד, לא מובנה).
א. תמיד חשבתי שכל זמן שמתמשים בחיבור HDMI, איכות כרטיס הקול במחשב לא משנה, כי הקול מועבר כמו שהוא ליעד (לטלוויזיה/למגבר). ויתרה מכך, שהיום במחשבי HTPC, אפילו לא צריך כרטיס קול מובנה משום שכרטיס המסך הוא זה שמטפל באופן בלעדי הן בהעברת התמונה והן בהעברת הקול (דרך יציאת ה-HDMI).
האם זה נכון? האם באמת אין שום צורך בכרטיס קול איכותי כאשר משתמשים ב-HDMI?
ב. ראיתי שגם AMD וגם Nvidia מציינות במפרטים של כרטיסי מסך חדשים שהם כוללים בקרי קול מובנים שתומכים בפורמטים דחוסים כמו Dolby/DTS וכו'.
אם הסאונד מועבר לטלוויזיה/מגבר, דרך HDMI, בדיוק כפי שהוא, והעיבוד שלו מתבצע במגבר/טלוויזיה, מדוע כרטיס המסך צריך לכלול תמיכה בפורמטים כאלה (ומה זה בכלל אומר שהם "תומכים בזה")?
תודה,
טל.
·אז אם זה אכן נכון, מדוע בכל דור חדש של כרטיסי מסך, AMD/Nvidia מתפארות בעוד תכונות חדשות גם בתחום של העברת הקול? ככל שאני חוקר את הנושא, נדמה לי שכמו שכרטיס המסך הוא זה שמבצע פיענוח של וידאו מקודד (למשל של פורמט H.264), הוא זה שמבצע פיענוח של קוד מקודד (למשל AAC).mp3lll כתב:נכון....
אם ההנחה שלי נכונה, זה אומר שכרטיס המסך אולי לא רלוונטי מבחינת איכות הקול (שהרי ההמרה מאות דיגיטלי לאות אנלוגי עדיין לא נעשית בכרטיס המסך/כרטיס הקול, כאשר משתמשים ב-HDMI), אבל הוא בהחלט רלוונטי לגבי פורמטי הקול השונים שאוכל לנגן דרך ה-HTPC.
(כלומר שזה לא תלוי רק בתוכנה על ה-HTPC, ולאחר מכן במגבר/בטלוויזיה, אלא גם תלוי בכרטיס הקול הייעודי, או זה שמובנה בכרטיס המסך).
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
סתם מונחים מפוצצים של שיווק. הסיגנל הדיגיטלי של DTS-HD, למשל, יהיה זהה לחלוטין בכרטיס מסך זול או יקר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"