עצה בנוגע למערכת בעבור יחידת דיור חדשה..

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
segalarye פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

(עדכון בהודעה #5)

בס"ד

לכל באי הפורום שלום רב.

חבר שלי לקראת סיום שיפוץ יחידת הדיור אליה הוא נכנס בקרוב. הוא מעוניין להתחדש ברמקולים, וכאן דרושה לנו עצתכם.

התקציב הוא 500 ש"ח. די חשובה לו עוצמה, ויובהר בהמשך מדוע. אני לא מבין גדול בתחום, אבל אמרתי לו שלדעתי הכי כדאי לו זוג רמקולים (סטריאו) אקטיביים, ולתלות אותם על הקירות.

תכנון היחידה הוא באופן המתואר בתמונה המצורפת, אשמח אם תוכלו להסתכל. גודל היחידה הוא 3 על 7 מטר. בתוך החדר, בסמוך לדלת הכניסה הראשית, ישנה זרוע מתכווננת שעליה תלויה הטלוויזיה. את הטלוויזיה ניתן להפנות לכל כיוון בתוך היחידה עצמה, כולל סיבוב הזרוע ב-180 מעלות, הוצאת הטלוויזיה מחוץ לדלת הראשית וכיוונה לפינת הישיבה בחוץ, כך שניתן גם משם לצפות בטלוויזיה. פינת הישיבה בחוץ ממש סמוכה לדלת הראשית, אין מרחק גדול בינהם.

ציינתי למעלה שהוא מעוניין בעוצמה, וזאת מכיוון שהוא רוצה שישמעו את הרמקולים גם כאשר יושבים בחוץ, לא רק כשיושבים בפנים.

אשמח אם תוכלו להמליץ לנו על רמקולים בתקציב הנ"ל, ובנוסף לזה -- היכן למקם אותם בצורה אופטימלית בחדר כך שישמעו אותם בחוץ.

תודה רבה מראש לכל העוזרים! :)

אריה.
נערך לאחרונה על ידי segalarye ב 05/01/2015 17:48, נערך פעם 1 בסך הכל.

Bi-Amp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 377
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #2 

שלום אריה,

אין הרבה אופציות בתקציב הנ"ל.

הייתי ממליץ לבדוק את הרמקולים Microlab Solo 3C.

תיבת עץ, 60 watt rms.
עולים 490 ש"ח ומגיעים גם עם שלט רחוק.

ממקם אותם בסלון ומגיע לתוצאה הרצויה.

בהצלחה. :)

denis29
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #3 

יצה לך לשמוע אותם במקרה? לצערי שלא כמו טלווזיות, רמקולים לא תמיד ניתן לשמוע בחנות, במיוחד כאלה שנמכרים בחנויות מחשבים.
הדגם הזה קיים בשוק כמה שנים, והתגובות לכולם שונות, אם יכולתי לשמוע אותם, כמו שבזמנו ראיתי כמה טלווזיות ובחרתי את זאת שנראתה לי הכי טוב.
או ש עולי אתה מכיר חנות שבה ניתן לשמוע אותם ? תודה.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

segalarye פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תודה Bi-Amp על התגובה. :)

denis -- לי לא יצא לשמוע, אולי לאחרים כן והם יוכלו להגיב.

אשמח לכל תגובה נוספת בנושא.

אריה.

segalarye פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

בס"ד

שוב שלום חברים.

במקביל לשיפוץ, חבר שלי הזמין מ-Ebay במחיר מציאה את המערכת הבאה של JBL:

JBL BD100 Harman 5.1 Channel Speaker System

בלינק הבא אתם יכולים לראות את הפירוט הטכני של המערכת: http://www.jbl.com/estore/jbl/us/produc ... 100_JBL_US .

הקטע הוא שהוא הזמין אך ורק את הרמקולים, ללא הרסיבר שמופיע במפרט הטכני. כעת הוא צריך רסיבר שיתאים לרמקולים האלו.

אשמח אם תוכלו להמליץ לנו על רסיבר שיתאים לרמקולים הנ"ל, ובנוסף שיהיה לו לפחות שתי כניסות HDMI (אחת לממיר של yes והשניה למחשב הנייד שלו) ויציאת HDMI אחת לטלוויזיה. הוא מעוניין להזמין את הרסיבר גם כן מחו"ל (Ebay). התקציב הוא עד 70 דולר.

אשמח ואודה לכל תגובה ועזרה שלכם בנושא! :)
נערך לאחרונה על ידי segalarye ב 05/01/2015 17:19, נערך 2 פעמים בסך הכל.

עדוש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 435
שם מלא: עדיאל מנחם
נתן תודות: 181 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #6 

תקציב מאוד מגביל.
שיוסיף קצת ויקנה את המערכות קולנוע המשולבות האלה של lg או samsung שמוכרים במחסני חשמל.

segalarye פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

עדוש כתב:תקציב מאוד מגביל.
שיוסיף קצת ויקנה את המערכות קולנוע המשולבות האלה של lg או samsung שמוכרים במחסני חשמל.
...
תודה על התגובה, אבל נראה לי שפספסת את ההודעה האחרונה שלי. הוא כבר קנה מערכת של JBL מ-Ebay, ועכשיו הוא מחפש רסיבר שיתאים למערכת הזאת. אם תוכל לקרוא את ההודעה האחרונה, שם ציינתי גם קישור לנתונים הטכניים של המערכת.

סיימתי לדבר איתו עכשיו בטלפון, הוא מעוניין לרכוש את הרסיבר גם מ-Ebay, התקציב זה עד 70 דולר.

אנחנו פשוט לא כ"כ מבינים במותגים ועל אילו נתונים צריך להסתכל כשמתאימים רסיבר לרמקולים, לכן אנו מתייעצים עם בעלי ניסיון כאן בפורום.

אשמח לכל עזרה בנושא. :)

avilavi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1019
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #8 

רסיבר ב 70 דולר ?

תכפיל ב 3 ותגיע לבסיסי ביותר שכדאי לקנות ולא לזרוק לפח אחרי שעתיים

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #9 

למיטב הבנתי ה-BD100 הזאת מגיעה עם נגן בלו-ריי משולב רסיבר, כך שלא צריך לקנות שום דבר אחר.
[left]The JBL Cinema BD100 is a complete, versatile, 5.1-channel home theater system in one box. It includes a receiver with an FM tuner and built-in amplifier[/left]
...
הבעייה היא שאין למערכת הזאת כניסות HDMI, כך שייתכן ותצטרכו לקנות מפצל או מתאם, או פשוט לחבר את המקורות בדרכים אחרות...

מקור: http://www.amazon.com/JBL-Cinema-BD-100 ... B00DOVCZZ0

segalarye פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

תודה על התגובות, אבי ו-epony.

epony, כן -- גם אני שמתי לב שהרסיבר מגיע כחלק מהחבילה הזאת כשאתה קונה את זה חדש. הבחור שהוא קנה ממנו ב-ebay הוציא כנראה את הרסיבר ומחר לו רק את הרמקולים, לכן זה עלה לו זול, ולכן אנחנו מחפשים עכשיו רסיבר.

אבי, באמת אין משהו שיתאים בתקציב הזה? אני לא נכנסתי ל-ebay אבל הוא אמר שהוא חיפש שם רסיברים ומצא הרבה בתקציב הזה, הוא פשוט לא יודע מה מתאים ומה לא.

הוא לא מחפש עכשיו איכות מטורפת, פשוט משהו פונקציונאלי שיחזיק את הרמקולים האלו שהוא קנה. רצוי גם שיהיו הכניסות HDMI שציינתי, כי אני לא מכיר דרך אחרת לחבר בין הטלוויזיה, המחשב והרמקולים. ישנה דרך כזו? אשמח אם תאמרו לנו איך.

תודה רבה על העזרה! :)

avilavi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1019
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #11 

ברוב המקרים איביי זו לא הזירה הכדאית לרכישת רסיבר
במחיר כזה אני מניח שמדובר במוצרים משומשים ומן הסתם לא הכי עדכניים, מאנשים פרטיים או מחודשים מהיצרן

ואם זה מוצר חדש אז כנראה מדובר ב"רסיברים" של מערכות AIO (כמו הרסיבר של ה JBL) הבעיה איתם היא שיש להם כניסות/יציאות מינימליות ביותר, ובהרבה מקרים חסרים כניסות כמו HDMI
בחלקם אין כניסות כלל (HDMI/SPDIF/ואפילו אנלוגי) והדרך היחידה להשמיש את המערכת היא דרך ה DVD המובנה . בינינו? מוצר כזה לא ראוי לעמוד על שידת הטלויזיה
נערך לאחרונה על ידי avilavi ב 05/01/2015 21:59, נערך פעם 1 בסך הכל.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #12 

עשיתי חיפוש קטן באיביי לגבי רסיברים ב-$70 ולא מצאתי כ"כ הרבה אפשרויות. בכל מקרה בתקציב כזה ממש לא משנה מותגים ופיצ'רים - אם הוא מוצא משהו עם 2 כניסות HDMI ב-$70, שישלח לך את הקישור, תשתף כאן ונחווה דעה.

נ.ב. מפה לשם, אם היה קונה את ה-BD100 הזאת כחדשה, היה מקבל את הרסיבר+נגן בלו-ריי המובנה באותה עלות פחות או יותר... :oops:

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”