חיבור מתג למתג
שלום לכולם, צריך ייעוץ קטן, יש לי מודם ראוטר של בזק בסלון ומתג במסדרון, בין לבין עובר כבל cat 6 אחד ללא אפשרות להעביר נוספים, כרגע אחת היציאות של הראוטר מחוברות למתג ושניים אחרים לצרכנים בסלון, המתג תומך ג'יגה, אך הראוטר לא.
אני רוצה שכל הרשת הביתית הקווית תתמוך בג׳יגה, אני יכול לחבר את הראוטר בסלון למתג תומך ג׳יגה ומשם את אחת היציאות למתג במסדרון?
זה יאט את הקצב?
רעיונות נוספים?
אני רוצה שכל הרשת הביתית הקווית תתמוך בג׳יגה, אני יכול לחבר את הראוטר בסלון למתג תומך ג׳יגה ומשם את אחת היציאות למתג במסדרון?
זה יאט את הקצב?
רעיונות נוספים?
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
אתה מסתבך בראש...
תבנה לך סרטוט של הרשת ושל המכשירים כמו בגן, ריבועים שמציינים מכשירים וקוויים שמציינים כבלים. בנוסף תצייר בקצה הכבלים את המחשבים/קליינטים.
על כל ריבוע/קליינט תכתוב אם הוא תומך ג׳יגה או מאה מגה.
כעת כדי לדעת מה המהירות:
תעבור עם האצבע בין מחשב למחשב, אם בדרך עברת גורם שכתוב עליו ״מאה״ אז המהירות תיפול למאה.
אם הצלחת להשלים מסלול שלם מבלי לגעת ב״מאה״ אלא רק דרך ״ג׳יגה״, ברכותיי.
תבנה לך סרטוט של הרשת ושל המכשירים כמו בגן, ריבועים שמציינים מכשירים וקוויים שמציינים כבלים. בנוסף תצייר בקצה הכבלים את המחשבים/קליינטים.
כעת כדי לדעת מה המהירות:
תעבור עם האצבע בין מחשב למחשב, אם בדרך עברת גורם שכתוב עליו ״מאה״ אז המהירות תיפול למאה.
אם הצלחת להשלים מסלול שלם מבלי לגעת ב״מאה״ אלא רק דרך ״ג׳יגה״, ברכותיי.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
·tomer953 כתב:אתה מסתבך בראש...
כעת כדי לדעת מה המהירות:
אם הצלחת להשלים מסלול שלם מבלי לגעת ב״מאה״ אלא רק דרך ״ג׳יגה״, ברכותיי....
סולמות ונחשים
אני מבין, וזה בדיוק מה שאני שואל, אני ארחיב-
1. מתגים מחוברים דרך יציאות של ראוטר
מתג1(תומך ג׳יגה)------>ראוטר(תומך 100 מגה)<---------מתג2(תומך ג׳יגה)
2. מתגים מחוברים בטור-
ראוטר(תומך 100 מגה)<------מתג1(תומך ג׳יגה)<------מתג2(תומך ג׳יגה)
אם אני מחבר את שניהם דרך הראוטר כמו באפשרות 1 אז התקשורת בין המחשבים של שני המתגים יתמוך 100 מגה, ואם אני מחבר כמו באפשרות 2 אז זה יתמוך ג׳יגה?
2. מתגים מחוברים בטור-
אם אני מחבר את שניהם דרך הראוטר כמו באפשרות 1 אז התקשורת בין המחשבים של שני המתגים יתמוך 100 מגה, ואם אני מחבר כמו באפשרות 2 אז זה יתמוך ג׳יגה?
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
·Dbso כתב:אני מבין, וזה בדיוק מה שאני שואל, אני ארחיב-
2. מתגים מחוברים בטור-
אם אני מחבר את שניהם דרך הראוטר כמו באפשרות 1 אז התקשורת בין המחשבים של שני המתגים יתמוך 100 מגה, ואם אני מחבר כמו באפשרות 2 אז זה יתמוך ג׳יגה?...
לפי סרטוט מספר 1:
מחשב שמחובר למתג1 וינסה להעביר קובץ למחשב שמחובר למתג2 "יעבור בדרך" "מכשול" - הלוא הוא הראוטר.
לעומת זאת, מחשב שמחובר למתג2, שינסה להעביר קובץ למחשב אחר שמחובר למתג2 - לא צריך לעבור את המכשול, ולכן יעביר בקצב של 1Gbps.
ואני מניח שהבנת את הרעיון....
אופציה 2 כמובן עדיפה. שכן כל הלקוחות יקבלו ג'יגה