בעיה בשידורי HD לQ7 לפי הבדיקה באתר...
קראתי את המאמר על הQ7 50 ושמתי לב לכך שהמסך לא מקבל סיגנלים לא מעובדים...
לפי המאמר:
"בעיה ראשונה שנתקלתי בה היתה בקבלת סיגנלים לא מעובדים למסך. כאשר ניסיתי להעביר לו 480i או 576i דרך מחבר HDMI, המסך דיווח על בעיה בקבלת הסיגנל. דבר זה מפתיע למדי, שכן מדובר בחלק מהתקן של HDMI מאז היום הראשון של התקן. המסך גם סירב לפענח YUV (כלומר, קיבל RGB) וכן סירב לקבל 1080P וכן רזולוציה טבעית דרך החיבור. כלומר, מחבר ה-HDMI מסוגל לעבוד אך ורק ב- 480P, 576P, 720p (גם 50 הרץ עבד וגם ב-60), 1080i (גם ב-50 הרץ וגם ב-60)."
עכשיו השאלה שלי היא: אם אי אפשר לצפות בתכני HD לא מעובדים דרך כניסת הHDMI אז באיזה כניסה אפשר? גם יש את הבעיה שהמסך כאשר הוא תלוי על הקיר אי אפשר לחבר אליו כלום... צריך להוריד אותו ואז לחבר ואז להעלות אותו שוב על הקיר.... שזאת בעיה דיי מציקה לדעתי
לפי המאמר:
"בעיה ראשונה שנתקלתי בה היתה בקבלת סיגנלים לא מעובדים למסך. כאשר ניסיתי להעביר לו 480i או 576i דרך מחבר HDMI, המסך דיווח על בעיה בקבלת הסיגנל. דבר זה מפתיע למדי, שכן מדובר בחלק מהתקן של HDMI מאז היום הראשון של התקן. המסך גם סירב לפענח YUV (כלומר, קיבל RGB) וכן סירב לקבל 1080P וכן רזולוציה טבעית דרך החיבור. כלומר, מחבר ה-HDMI מסוגל לעבוד אך ורק ב- 480P, 576P, 720p (גם 50 הרץ עבד וגם ב-60), 1080i (גם ב-50 הרץ וגם ב-60)."
עכשיו השאלה שלי היא: אם אי אפשר לצפות בתכני HD לא מעובדים דרך כניסת הHDMI אז באיזה כניסה אפשר? גם יש את הבעיה שהמסך כאשר הוא תלוי על הקיר אי אפשר לחבר אליו כלום... צריך להוריד אותו ואז לחבר ואז להעלות אותו שוב על הקיר.... שזאת בעיה דיי מציקה לדעתי
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
tk4ever,
לדעתי לא הבנת את כוונתי במאמר.
שים לב שאני מדבר על פורמטים SDTV לא מעובדים.
מדובר ב-480i ו-576i (שניתן להכניס אותם למכשיר בכל החיבורים האחרים פרט ל-HDMI).
ב-HDMI בהחלט אפשר להעביר תכני HDTV (כולל 1080i ו-720P!!).
משמעות הדבר העיקרית היא שאי אפשר להשתמש במסך עם רסיבר UPCONVERT בכלל, אלא או עם חיבורים ישירים (כמה כבלים) או עם רסיבר UPSCALING.
משמעות הדבר העיקרית היא שאי אפשר להשתמש במסך עם רסיבר UPCONVERT בכלל, אלא או עם חיבורים ישירים (כמה כבלים) או עם רסיבר UPSCALING.
התכנים של SDTV יהיו בשימוש בעתיד והאם אם איכותיים? כי אין לי מושג מה זה בכלל SDTV....oferlaor כתב:tk4ever,
משמעות הדבר העיקרית היא שאי אפשר להשתמש במסך עם רסיבר UPCONVERT בכלל, אלא או עם חיבורים ישירים (כמה כבלים) או עם רסיבר UPSCALING....
ומה לגבי הבעיה של התליה על הקיר? יש לדעתך איזשהו פתרון חוץ מלהעמיד אותה על שולחן או משהו?
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5348
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
מה ההבדל בין רסיבר upconvert ו- upscaler?oferlaor כתב:tk4ever,
משמעות הדבר העיקרית היא שאי אפשר להשתמש במסך עם רסיבר UPCONVERT בכלל, אלא או עם חיבורים ישירים (כמה כבלים) או עם רסיבר UPSCALING....
בסופו של דבר רסיבר upscaler שמוציא 720p או 1080i יעבוד.
- ambar
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 104 פעמים
upconvert רק ממיר את האות ממשק X לממשק Y אבל בלי לשנות את האות
לדוגמא אות אנלוגי ממיר שמוציא 576i ב- S-VHS אשר מחובר לרסיבר שמחובר בקומפוננט למסך. הרסיבר רק ימיר את אות ה- S-VHS לקומפוננט אבל ישאר 576i.
Upscale כבר ימיר את האות האנלוגי 576i ל- 1080i או 720P
לדוגמא אות אנלוגי ממיר שמוציא 576i ב- S-VHS אשר מחובר לרסיבר שמחובר בקומפוננט למסך. הרסיבר רק ימיר את אות ה- S-VHS לקומפוננט אבל ישאר 576i.
Upscale כבר ימיר את האות האנלוגי 576i ל- 1080i או 720P
אני חדש בתחום ומרגיש קצת מבולבל.
קניתי Samsung Q7 ויש לי רסיבר RX-V596 YAMAHA.
קראתי בפורום שמומלץ לחבר את הממיר דרך טראנסקודר לרסיבר בקומפוננט ומשם לטלויזיה. ההסבר היה כי רסיבר עושה UPCONVERTION ל-HDMI עבור המקרן.
כאן כתוב " ...משמעות הדבר העיקרית היא שאי אפשר להשתמש במסך עם רסיבר UPCONVERT בכלל, אלא או עם חיבורים ישירים (כמה כבלים) או עם רסיבר UPSCALING..."
אשמח לקבל הבהרות ושוב מתנצל על הבורות.
קניתי Samsung Q7 ויש לי רסיבר RX-V596 YAMAHA.
קראתי בפורום שמומלץ לחבר את הממיר דרך טראנסקודר לרסיבר בקומפוננט ומשם לטלויזיה. ההסבר היה כי רסיבר עושה UPCONVERTION ל-HDMI עבור המקרן.
כאן כתוב " ...משמעות הדבר העיקרית היא שאי אפשר להשתמש במסך עם רסיבר UPCONVERT בכלל, אלא או עם חיבורים ישירים (כמה כבלים) או עם רסיבר UPSCALING..."
אשמח לקבל הבהרות ושוב מתנצל על הבורות.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
UPCONVERT מעניין רק בדבר אחד - למתג בין מקורות.
אין לזה שום השפעה חיובית על התמונה, אם כבר אז ההיפך הוא הנכון. הכי טוב לחבר דרך טרנסקודר ישירות למסך.
אין לזה שום השפעה חיובית על התמונה, אם כבר אז ההיפך הוא הנכון. הכי טוב לחבר דרך טרנסקודר ישירות למסך.