שאלה חבוטה: צריך המלצה על נגן MP3

Wearables, שעונים חכמים, צמיגי ניטור, משקפים חכמות, Google Glass וכו'
שלח תגובה
moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #1 

ובכן,

לאחר מספר התנסויות בנגן ה-ibmPOD המפואר שלי החלטתי שאני בכל-זאת הולך על נגן ייעודי. מה לעשות, עניין הניידות קצת שבר אותי :-)

מס' דרישות שלי מהנגן:
1. תמיכה בעברית - MUST.

2. איכות אודיו מושלמת - MUST (ה-IPOD מנצח כאן מבין אלו ששמעתי, אבל לא שמעתי מספיק. מבחינתי שיהיה ברמת ה-IPOD).

3. יתרון משמעותי לאפשרות העברת קבצים כדיסק חיצוני, וללא צורך בתוכנה ייעודית (כאן למשל ה-IPOD מפסיד הרבה נקודות מבחינתי כי הוא מכריח להשתמש ב-ITUNES).

4. גודל - לפחות 60GB. עדיפות ליותר גדול.

5. אין לי בעיה שיהיה DRM כי אני משתמש רק ב-MP3ים.

6. לא אכפת לי שלא יהיה ניגון וידאו ואני גם לא צריך גרפיקות/צבעים וכו'.

7. סוללה לפחות ל-15 שעות.

8. לא צריך שום דפדוף מתקדם. להיפך, אני מעדיף דפדוף לפי ספריות פיסיות על הדיסק ואפשרות השמעת PLAYLISTS כי המוסיקה אצלי מאוד מסודרת.

9. לא אתנגד לנגן שמכיל גם TETRIS פנימי... (נשמע כמו בדיחה, אבל אני רציני :-)).

שמתי את עיני על ה-iAudio X5 60GB. אני אנסה אותו בבאג בקרוב.
ב-IPOD לא כ"כ אהבתי את הממשק הלא נוח שמכריח קטלוג לפי אמן/ג'אנר וכו'.

יש עוד אופציות מעניינות שכדאי לשים לב אליהן?

לא אכפת לי לחכות מס' שבועות למשהו חדש, אם עומד לצאת כזה בקרוב.

מה 'תם אומרים?
מוטי.

נ"ב: לא. אינני מודה שה-ibmPOD הוא כשלון. הוא פשוט לא כ"כ נייד :wink:
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

slavazh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 593
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #2 

לדעתי יש היום בולטים (נכון להיום לא כולל ZUNE)
מסודרים לפי סדר מן הטוב אל טוב פחות לדעתי
IAUDIO
CREATIVE
IPOD
לשלושתם יש אפשרות להוציא DAC למגבר ולא דרך יציאת אוזניות. אך אם מדובר רק ביציאת אוזניות אז לדעתי הIAUDIO הכי טוב
הוא גם תומך בFLAC ונידמה לי שגם ב APE אם ROCKBOX.
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #3 

דווקא לא צריכים ITUNES עם IPOD. ולאיכות הכי טובה עדיף מגבר חיצוני ואז זה יותר עניין של ממשק. אני לא יודע מה האיכויות של הקריאייטיב ושל הIAUDIO אבל האיכות של האיפוד לא כזאת מדהימה. בכל אופן, זה הרבה יותר תלוי אוזניות לדעתי ברמה הראשונה של ההשקעה.

לגבי שימוש בקבצי LOSSLESS אני לא מבין מה הטעם. אני לא מצליח לשמוע שום הבדל בין קובץ 192 (אולי פחות, לא בדקתי) ומעלה. אם כן זה כבר תלוי בקודק ולא במקור.

אם לא אהבת את הממשק של האיפוד אבל תתרחק. כשהספריה מאוד גדולה ממשק נהיה הדבר הכי חשוב ואם אתה צריך 60+ ג'יגה אני מתאר לעצמי שהיא מאוד גדולה.
דרך אגב מה הבעיה בממשק של האיפוד? בעיני זה מאוד נוח לחיפוש על פי מצב רוח של להקה, אלבום או ז'אנר או אפילו שיר שיר. אם רוצים לפי ספרייה אני פשוט שם את כל השירים בפליי ליסט שזה בערך אותו הדבר (טיפה יותר מאמץ אבל בסשן אחד של שמיעת שירים אתה מספיק המון).
בכל אופן אבל, אם תשתמש באוזניות טובות ומגבר חיצוני אז תתחשב רק בממשק ובחיי בטריה. אם לא, אני מציע לבדוק את כולם.

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #4 

תודה על האינפורמציה.

יש לי Sennheiser PX100 ואני מאוד מרוצה מהן.
אני לא מתכנן להשתמש במגבר חיצוני. שמעתי איתן ב-IPOD והשמיעה היתה מדהימה!
את ה-IAUDIO לא יצא לי לבדוק.

האם ה-IAUDIO תומך בעברית?
קראתי שיש לו מגבלה של 10,000 קבצים ו-2,000 ספריות, גם בדגם של ה-60GB.
בדקתי וב-50GB אני עובר את ה-10,000 קבצים.
האם הנתון הזה נכון? מישהו בדק ויודע לומר מנסיון?

לגבי LOSSLESS - אין לי שום צורך. אני חסיד גדול של MP3 192 VBR.

slavazh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

לי יש את IAUDIO 6 ויש לו תמיכה בעיברית לגבי ה X5 אני לא בטוח
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #6 

moti_r כתב:תודה על האינפורמציה.

יש לי Sennheiser PX100 ואני מאוד מרוצה מהן.
אני לא מתכנן להשתמש במגבר חיצוני. שמעתי איתן ב-IPOD והשמיעה היתה מדהימה!
את ה-IAUDIO לא יצא לי לבדוק.

האם ה-IAUDIO תומך בעברית?
קראתי שיש לו מגבלה של 10,000 קבצים ו-2,000 ספריות, גם בדגם של ה-60GB.
בדקתי וב-50GB אני עובר את ה-10,000 קבצים.
האם הנתון הזה נכון? מישהו בדק ויודע לומר מנסיון?

לגבי LOSSLESS - אין לי שום צורך. אני חסיד גדול של MP3 192 VBR.
...
מוטי, מה יש להיות חסיד ?
איכות סאונד זה הפרמטר הכי חשוב לדעתי.
ב LOSELESS אין חוכמות, שומעים יותר טוב.
כשיש לך 60 GB אני לא מבין למה לשבור את הראש ?

והנה פרט שולי בעניין, לקדד FLAC הרבה יותר מהיר מ MP3.
כשיש לך 60 GB זה משמעותי.
לגבי תמיכה בעברית ב X5 אני די בספק, אני יודע שב A2 וב Iaudio6 יש בוודאות.

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

אתה באמת שומע הבדל בין FLAC לMP3 ב192KBPS?
או שזה בשביל להיות על הצד הבטוח?
ותתפלא, אבל לא כזה קשה למלא 60 ג'יגה גם עם MP3 8)

בכל אופן, עם LAME לקדד MP3 זה עניין של עשרות שניות, זה לא ממש קריטי לאף אחד.

slavazh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

ל flsh
יודע מה תעשה ניסוי תיקח דיסק אחד רצוי מוסיקה אקוסטית(בלוז ג'אז קלאסית...) עדיף לא אלקטרונית.תיקח שיר אחד ותקודד אותו בFLAC ובMP3 (רצוי ב EAC) אכשיו תדליק וינאמפ או פובאר או כל תוכנית אחרת שאיתה אתה שומע מוסיקה (רצוי גם דרך פלאג ASIO כלשהו) ותנגן את שלושלת השירים מהתחלה ועד הסוף אחד אחרי השני קודם את הMP אחרי זה את הFLAC ואחרי זה את הדיסק. מובן שכדאי שהדיסק יהיה מקורי. אם יש לך אוזניות סבירות או מערכת ממוצעת ומלעה אתה תישמע מיד הבדל. פתאום תירא שאם כל שיר יש לך יותר נפח למוזיקה וטיפה יותר פרטים.

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #9 

הי The-Fox,

לגבי ה-LOSSLESS, זהו דיון אחר לגמרי. אציין רק, כפי שטענתי רבות בעבר, וגם הוכחתי למספר אנשים בבדיקות שונות, שאין שום הבדל בין MP3 ל-WAV, ובמיוחד ב-BIT RATE גבוה. לצורך הענין, אם ניקח MP3 ב-320KBIT, אין שום אדם שיבחין בהבדל, ולא חשוב באיזו מערכת/אוזניות הוא ישתמש.

עד היום גם 192 VBR הוכיח את עצמו.

מעניין מאוד לציין, אגב, שבמקרים שונים עלה שאנשים מסויימים העדיפו את ה-128 KBIT על השיר המקורי! יש לכך גם סימוכין ברשת ממבחנים אחרים שנעשו. יש לכך גם סיבה הגיונית הנעוצה בצורה בה MPEG מקמפרס את הצליל, אך לא אכנס לכך כאן.

בהזדמנות לא אכפת יהיה לי לערוך מבדק השוואות MP3 מול WAV.

לענייננו בנושא הנגנים:
1. לצורך העניין קבל כי הפורמט היחיד שאני צריך שהנגן יתמוך בו הוא MP3. אינני צריך שום דבר אחר.
2. אין לי צורך לקמפרס ל-LOSSLESS או כל פורמט אחר, שכן כל ספריית המוסיקה שלי כבר נמצאת בפורמט MP3.
3. גודל הספרייה נכון להיום הוא 120GB, כך שבכל מקרה אאלץ לוותר על חלק מהמוסיקה.

ה-X5 הופך כנראה ללא רלוונטי היות ואני מבין שאיננו תומך בעברית + יש לו מגבלה מוזרה מאוד של 10K שירים (קראתי ב-WEB שאנשים רבים נתקעים ב-45-50GB ולא מצליחים לנצל את כל גודל הדיסק הפנימי בגלל המגבלה הזו).

האם נותרתי רק עם אופציית ה-IPOD ? :-( (מבחינתי איננה אופציה קבילה היות והממשק שלו בלתי נסבל + אי אפשר לדפדף בספריות אלא מוכרחים להסתמך על ID3).

מישהו ניסה את ה-ROCKBOX FIRMWARE?

תודה !
מוטי

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

slavazh כתב:ל flsh
יודע מה תעשה ניסוי תיקח דיסק אחד רצוי מוסיקה אקוסטית(בלוז ג'אז קלאסית...) עדיף לא אלקטרונית.תיקח שיר אחד ותקודד אותו בFLAC ובMP3 (רצוי ב EAC) אכשיו תדליק וינאמפ או פובאר או כל תוכנית אחרת שאיתה אתה שומע מוסיקה (רצוי גם דרך פלאג ASIO כלשהו) ותנגן את שלושלת השירים מהתחלה ועד הסוף אחד אחרי השני קודם את הMP אחרי זה את הFLAC ואחרי זה את הדיסק. מובן שכדאי שהדיסק יהיה מקורי. אם יש לך אוזניות סבירות או מערכת ממוצעת ומלעה אתה תישמע מיד הבדל. פתאום תירא שאם כל שיר יש לך יותר נפח למוזיקה וטיפה יותר פרטים.
...
אולי לא הבנת את מה שאמרתי, אבל זה מה שעשיתי. שמעתי WAV וMP3 באיכות של 256 ו192 ו128. ה128 הרגיש חנוק ולא שמעתי הבדל בין 192, 256 והWAV.

הסיבה שיש לי איכויות יותר טובות זה פשוט כי המגה לפה או לשם לא משנה ולא בא לי לחזור ולקדד דברים שכבר קידדתי.

בדרך כלל ההבדל הוא בDAC בנגנים נפרדים שהוא יותר טוב אז יש הבדלים גדולים בין נגן לנגן, אבל זה לא בגלל המקור. (EAC מוחקת את הצורך לטראנספורט בגלל שהיא קוראת את הדיסק לא בזמן אמת ומתקנת שגיאות ואז העבודה היא רק של הDAC, המגבר ומערכת הסאונד)

שלח תגובה

חזור אל “טכנולוגיה לבישה”