Kodi גרסה 15.0, שם קוד: *I, למה יש לצפות?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #1 

הקדמה

למי שלא זוכר, את פיתוח Gotham (גרסה 13.0) ליווה שרשור ארוך שניסה לשמור את באי הפורום מעודכנים לגבי יכולות חדשות ותיקוני באגים משמעותיים.
רק שוחררה Helix (גרסה 14.0) וכבר התווספו יכולות חדשות ל־Kodi, לכן ראיתי לנכון לחזור לסקר את פיתוח גרסה 15.0.

כמו בשרשור הקודם אנסה לשמור את ההודעה הראשונה מעודכנת ואשתדל להפריד בין:
:D ידיעות מוסמכות, כלומר יכולות שהתווספו (אם כתבתי בפירוש שהתווספו) או שהן בתהליך פיתוח מתקדם וייתכן מאוד שייכנסו לגרסה יציבה, כולל עדכון מצב נוכחי: סטטוס: התווסף כאשר התווספה היכולת או סטטוס: בתהליך פיתוח כאשר קיים PR ולכן היכולת תתווסף בקרוב.
:? השערות מבוססות, זה כולל יכולות בתהליך פיתוח ראשוני (שלא ברור אם יבשילו עד גרסה יציבה) והשערות שלי על בסיס הודעות של מפתחים.
:מבולבל: יכולות שהייתי רוצה לראות ולא סביר שכן יתווספו בעתיד הקרוב.
:evil: באגים או או כל מיני תכונות קטנטנות שלא מובן למה לא קיימות.

תהליך הפיתוח של Kodi
ראוי לפתוח בהסבר על מחזורי הפיתוח של Kodi כך שניתן יהיה להבין מעט יותר למה שרשור זה רלוונטי.
צוות הפיתוח של Kodi קבע כי בתחילת כל חודש יתחיל מחזור פיתוח שיתחלק לשניים.
בחלק הראשון של החודש מפתחים יוכלו להוסיף יכולות חדשות ולבצע שינויים משמעותיים בקוד.
לעומת זאת בחלק השני של החודש יהיה ניתן רק לתקן באגים ולפתור בעיות שעלו מהשינויים שהתבצעו בחלק הראשון.
בתום כל מחזור פיתוח כזה תשוחרר גרסה סמי-יציבה חודשית שתסומן כגרסת אלפא.
צוות הפיתוח של Kodi נצמד ככל הניתן לתהליך פיתוח זה בגרסאות Gotham ו־Helix, דבר שהוכיח את עצמו ע"י עמידה בלוח הזמנים לשחרור גרסה יציבה.
כפי שניתן להבין מהביטוי "גרסה סמי-יציבה" גרסאות האלפא של Kodi הן יחסית יציבות ולרוב הבאגים שבהן (אם קיימים) הם לא משמעותיים ואפשר להתקינן בבטחה ולהתרשם מיכולות חדשות.
את גרסאות הפיתוח החודשיות הסמי-יציבות ניתן להוריד מפה.

אז למה יש לצפות?

Android
:D תמיכה בפענוח חומרתי של HEVC/H265 דרך StageFright ו־MediaCodec. סטטוס: התווסף בגרסה אלפא 1
:D תמיכה בפענוח חומרתי של HEVC/H265 דרך amlcodec עבור Amlogic S812, S805 סטטוס: התווסף בגרסה אלפא 1
:D תמיכה בפלט 4K עם מכשירים מבוססי Amlogic S812. סטטוס: התווסף בגרסה אלפא 1
:D תיקון לבאג עם פלטפורמת MX הדו-ליבתית של Amlogic שמונע הצגת וידאו באבחנה של 1080P כראוי (במקום זאת משתנה אבחנתו ל־720P ובחזרה ל־1080P עם איבוד מידע), התיקון הזה לא חדש אך עד עתה לא היה זמין בגרסאות Kodi רשמיות. סטטוס: התווסף בגרסה אלפא 1
:D הוספת פילטר ביטול שזירה מסוג בוב (הפרדה לשני פריימים והכפלת שורות ללא ניתוח תמונה) מואץ ע"י OpenGL ES 2.0, למרות שכנראה זמין גם ב־Linux הרי שדווקא מאוד נדרש עבור מכשירי Android שונים. סטטוס: התווסף בגרסה אלפא 1

i.MX6 או Cubox-i
:D תמיכה בפלטפורמת i.MX6 תחת Android, לדוגמה עם מכשירי Cubox-i.
:D שינוי האופן בו וידאו שפוענח מרונדר עבור התצוגה, זה אמנם נשמע סינית אך השינוי הזה יביא שיפור משמעותי בביצועים בעת פענוח וידאו בחומרה ויאפשר סופסוף החלת פילטר ביטול שזירה לתוכן באבחנת 1080i. סטטוס: התווסף בגרסת אלפא 2

משחקים
:D תמיכה מובנית באמולטרים לקונסולות משחקים ישנות עבור כל הפלטפורמות (אנדרואיד, Rpi וכו..) דרך RetroPlayer, למידע נוסף.

שרת Kodi
:D הרצת Kodi במצב שרת, headless, כלומר ללא תצוגה וללא כרטיס מסך, כאשר המטרה היא לשתף תכנים ברשת המקומית, לסרוק באופן אוטומטי את ספריית המדיה ולהוריד מידע עזר.
יותר מבעבר נראה כי יכולת זו קרובה למימוש, למידע נוסף.
:D החלפת ממשק הדפדפן במשהו קצת יותר פונקציונלי ועדכני, ניסו לעשות זאת כבר ב־Helix ולהשתמש ב־Chorus אך בסוף זה לא קרה, אני משער שנראה זאת בקרוב, במיוחד על רקע צירופו של jez500 לצוות הפיתוח, למידע נוסף על Chorus.
:D יכולת להקטין גודל תמונות הנשלחות ללקוחות של השרת ה־HTTP המובנה, יאפשר זמן רענון מהיר יותר בשלטים כמו Yatse, ממשק דפדפן שינצל זאת יהיה מהיר יותר כאשר נפתח על מכשיר חלשים ועם מעט זיכרון כמו טבלטים. סטטוס: התווסף בגרסה אלפא 2

שיתוף מדיה ברשת הביתית, UPnP וספריית המדיה
פיתוח Kodi מתקדם לאט ובזהירות לכך ששיתוף מדיה ברשת הביתית יתבצע באופן שקוף ופשוט דרך פרוטוקול UPnP.
לא ברור מתי זה יקרה אך בנקודת זמן מסוימת Kodi תגיע למצב שתוכל להציג בספריה יחידה תוכן שנמצא ע"ג מכשירים שונים ומשותף דרך UPnP באופן אחיד בדיוק כפי שעתה מוצג תוכן שנסרק באופן מקומי או כאשר נעשה שימוש במסד SQL.
את נושא שיתוף מדיה דרך UPnP נצטרך לחלק ללא מעט תכונות ויכולות ולפרט.
:D שיתוף כתוביות שנמצאות בקובץ נפרד מהווידאו דרך UPnP, כן ניתן כלקוח לקבל את הכתוביות משרת UPnP שכולל תכונה זו. סטטוס: התווסף בגרסת אלפא 2
:? לא ניתן עדיין לנהל רשימת ניגון עבור לקוח UPnP, לדוגמה אם רוצים ליצור רשימת ניגון דרך Yatse ב־Kodi שתזרים מוזיקה לרסיבר תומך UPnP.
:? תמיכה ב־Transcoding, קשה שלא להפריז באפשרויות הגלומות בהוספת יכולת כזו, אם זה הזרמה ל־Chromecast, לדפדפן ומכשירים שונים שתומכים במגוון מצומצם מאוד של קידודים, הטמעת כתוביות בווידאו, הזרמה למכשירים ניידים מעל רשת האינטרנט תוך עמידה במגבלות של מהירות העלאה והגבלת נפח תעבורה של חבילות אינטרנט ועוד, ידוע שהמפתחים רוצים להכליל תמיכה כזו אך לא ברור מתי יתממש.
:? פרופילים שונים מותאמים לכל לקוח UPnP לפי היכולות שלו, כך לדוגמה ניתן לוודא שליחת רצועת שמע בקידוד AC3/Dolby למכשירי טלוויזיה שאינם תומכים ב־DTS או שיוטמעו הכתוביות בווידאו (קידוד מחדש) כאשר הטלוויזיה אינה של LG או Samsung (שכן תומכים בהצגת כתוביות).

ניגון
:D תמיכה ב־CC (או Closed Captions) שלמיטב הבנתי מיועדים ללקויי שמיעה (Kodi כבר תומכת בכתוביות ובטלטקסט), אם אני לא טועה בעידן+ הכתוביות ללקויי שמיעה זמינות ככתוביות רגילות ולא CC (ולכן גם מוצגות כיום ב־Helix). סטטוס: התווסף בגרסה אלפא 1
:D שימוש ב־Dirty Regions כאשר מנוגן וידאו, יכולת זו מאפשרת ל־Kodi לרנדר את את חלק מהתמונה של ממשק המשתמש שהשתנה בלבד ובכך לחסוך במשאבים, עד עתה זה היה מאופשר כל עוד לא מנוגן וידאו אך עתה גם כאשר וידאו רץ ברקע (ניווט בממשק המשתמש כאשר וידאו מנוגן) יכולת זו תהיה בשימוש, מי שיבחינו בכך בעיקר יהיו בעלי מכשירים מבוססי שבבי Arm כמו הפאי או הקוביה. סטטוס: התווסף בגרסה אלפא 1
:D קפיצה/דילוג אדפטיבי (מסתגל) בניגון, במקום ההתנהגות הישנה בה נקבעו שני גדלים קבועים לדילוג קדימה/אחרונה (חצים ימינה/שמאלה לדילוג קצר, מעלה/מטה לדילוג ארוך) עכשיו מרחק הדילוג יקבע לפי מס' הלחיצות על החצים ימינה/שמאלה. סטטוס: התווסף בגרסת אלפא 2

תלת מימד
:D תמיכה במצב אנגליף צהוב/כחול שמתווסף למצבים אדום/ציאן וירוק/מג'נטה. סטטוס: התווסף בגרסת אלפא 2

אמצעי קלט
:D הוספת תמיכה בפעולת גרירה (לחצן ימני) של עכבר, הזרז להוספת התמיכה הזו היא העובדה שעם Air Mouse קורה לא מעט שבמקום לחיצה ימנית מזוהה פעולת גרירה עקב הוזזת השלט. סטטוס: התווסף בגרסה אלפא 1
:evil: שינוי שפת מקלדת פיזית תחת Linux ללא שרת X (כלומר ישירות על FB), כלומר הזנת תווים עם מקלדת פיזית בשפה שונה מאנגלית עם מכשירים כדוגמת הפאי או הקוביה, איכשהו למרות שזה אמור לעבוד וכל פעם המפתחים טוענים שטיפלו בזאת זה עדיין לא תקין, אמנם זה נוגע יותר למערכת ההפעלה (בעיקר OpenELEC) אך הפתרון האופטימלי המתבקש צריך להגיע דווקא דרך Kodi שיהיה כמובן אחידות בטיפול במערכי מקלדת פיזית ללא חשיבות אם מריצים שרת X או לא.

טלוויזיה חיה
:D הוספת הרחבה בשם RTL RadioFM, להבנתי הרחבה זו מאפשרת להאזין לשידורי FM (מדונגל מבוסס Realtek RTL2832U שמחובר ישירות למערכת ללא צורך בשרת טלוויזיה חיה, כוללת תמיכה בהצגת מידע RDS, מיועדת ל־Linux בלבד. סטטוס:בתהליך פיתוח
:D תמיכה משופרת ברדיו FM (כולל RDS) עם הפלגין של שרת VNSI (עבור VDR) וכמובן עם ההרחבת המתאימה ב־Kodi. סטטוס: בתהליך פיתוח
לא כל כך ברור איזה חומרה נתמכת ב־VDR/VNSI עבור קליטת השידור, ייתכן מאוד שמוצרי חברת Sundtek כן נתמכים.
:D הצגת לחצן כתוביות בעת ניגון שידורי טלוויזיה חיה, להבנתי מיועד הן עבור כתוביות שמגיעות עם השידור והן עבור CC (או כתוביות ללקויי שמיעה) אך לא מאפשר הורדת כתוביות (נאמר עבור סרט שמשודר בערוץ זר לווייני) וכמובן שקיים עדיין גם לחצן נפרד עבור טלטקסט. סטטוס: התווסף בגרסה אלפא 2
:? עריכת הקלטות, תאפשר לחתוך את ההקלטה הישר מממשק Kodi, כמובן שידרש ששרת הטלוויזיה יתמוך בזאת, לפי המפתח שמוסיף יכולת זו אני משער שלקוח VDR יהיה בין הראשונים שיאפשר זאת.

ADSP או DSP שמע
:D הוספת מסנני DSP של שמע, תאפשר להוסיף אקולייזר, אלגוריתמים שונים לעיבוד השמע כמו אפקט תלת מימדי עבור אוזניות וכד'. סטטוס: בתהליך פיתוח

הרחבות בינריות
שיפורים מבחינת הרחבות בינריות והוצאת קוד מ־Kodi והעברתו להרחבות בינריות, דבר זה יאפשר עדכון תכוף יותר של קוד שכעת ניתן לעדכנו רק בעת יציאת גרסה חדשה.
כרגע לקוחות טלוויזיה חיה ומקודדי שמע הם ההרחבות הבינריות היחידות ב־Kodi אך נראה שגם החיזויים יצטרפו בקרוב מאוד.

דפדפן
:? הוספת דפדפן ל־Kodi והאפשרויות שמתלוות לזאת הוא לא שינוי קטן אך יפתח את הדלת לניגון תוכן מוגן drm כחלק מהתמיכה ב־HTML5 (כמו לדוגמה במקרה של Netflix).
יכולת זו עוד רחוקה מאוד מאיתנו אך יש כבר מי שמדבר על הוספת דרך פתרון ייעודי להכללת יכולות דפדפן כמו Chromium Embedded Framework (או CEF), למידע נוסף.

Apple
:evil: תוסר התמיכה ב־Apple TV2, את הטענות הפנו לחברת Apple, למידע נוסף.

עברית ותרגומים
:evil: חוסר תמיכה ב־BIDI או היפוך סדר אותיות בתיבת תווית ובפקדים שונים, בעיה זו בולטת במיוחד כאשר עורכים ידנית שם פריט ללא כניסה לחלון המקלדת הווירטואלית.
:evil: כיוון שורה משמאל לימין בתיבות טקסט, ניתן להבחין בתקלה כאשר קיימות מחרוזות באותיות עבריות ולטיניות בשורה אחת.
:evil: טקסט בתיבות טקסט שונות מיושר לשמאל.
:evil: כיוון שורה משמאל לימין כאשר קיימות תגיות עיצוב, התקלה מופיעה גם אם כל המחרוזות הן באותיות עבריות.
:evil: חוסר בתגליפי אותיות עבריות בגופני ברירת המחדל, אני מקווה לטפל זאת בעצמי, לפחות חלקית במעטפת ברירת המחדל.
:evil: מקשי הקיצור (X לעצירה, C לתפריט משני...) לא עובדים כאשר מערך המקלדת הנבחר הוא עברית (או מערך שונה מאנגלית).
:מבולבל: יישור מעטפת לשמאל בלבד, לבעיה זו לא יהיה פתרון פשוט, יש צורך לערוך את כל המעטפת או לתת פתרון אוטומטי שהופך את הממשק.
:D העברת קבצי השפה אל הרחבות שפה ייעודיות כך שיהיה ניתן לעדכן את התרגומים בכל עת ללא תלות בהפצת גרסת Kodi חדשה. סטטוס: התווסף בגרסת אלפא 2
נערך לאחרונה על ידי dhead666 ב 27/07/2015 1:16, נערך 26 פעמים בסך הכל.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #2 

תודה!

מקווה שכל עניין הupnp יתקדם ויהפוך לפשוט,
והשאלה אם הוא ייתן פייט לשיתוף mysql המצוין.
אני כבר יכול לחשוב על יתרונות מול חסרונות

Mysql לא צריך שקודי תהיה דולקת, כל עוד המחשב עם השרת פועל, כל הקליינטים יכולים לקבל את המסד נתונים.
בעוד שבupnp קודי חייבת לרוץ כדי שהשרת יעבוד. הדבר בא משמעותית לידי ביטוי למשל לאנשים עם nas שפשוט מתקינים עליו שרת mysql וכל הסרטים מאוחסנים עליו, ואז אין צורך באף קודי שדולקת כל עוד הnas דולק הכל עובד.
Upnp ידידותי יותר למשתמש ולא דורש התקנת שרת ועריכת קובץ advancedsettings (אגב שלא ברור לי למה לא מכניסים את אפשרות הקריאה מספריית mysql לממשק הgui תחת הגדרות שירותים/מערכת, סהכ נדרש הכנסת ip. )
שימוש בupnp הוא חוצה פלטפורמות שכן גם מערכות ללא xbmc יודעות לקרוא שרתי upnp לדוגמא סמארט-טיוי.
כיום זה נעשה כפי שאמרת ללא כתוביות והשאלה החשובה היא האם העניין תלוי אך ורק בקודי או גם ברמת הקליינט? כלומר אם קודי תדע לפרסם את הכתוביות, הטלויזיה כיום תקבל אותן לדעתך?
גם מחשב ווינדוס מזהה שרתי upnp בצורה טובה, מעניין אם הכתוביות יגיעו בקרוב.

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #3 

מה עם ניגון ISO 3D?
לא מבין למה אין פתרון לעניין...

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220
נתן תודות: 319 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #4 

לא רק 3D ISO, לא מבין מדוע עדיין לא הוסיפו תמיכה בניגון תפריטי בלוריי.
נערך לאחרונה על ידי DorM ב 28/12/2014 22:57, נערך פעם 1 בסך הכל.

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #5 

@tomer953

נדמה לי שפספסת את הסעיף שעוסק בשרת Kodi, כבר היום ישנם משתמשים שמריצים את Kodi במצב headless כדי לשתף את המדיה, כאשר יש לשים לב שמדובר בגרסה מיוחדת שכלל לא מנסה לטעון ממשק משתמש, יש אפילו גרסת Docker בשם Kodi-Headless.

ממה שיצא לי להיתקל אני מבין שמכשירי טלוויזיה מחברות מסוימות כמו Samsung או LG כן תומכים בהצגת בכתוביות חיצוניות (קבצי srt וכד') כאשר שרת ה־UPnP כולל תכונה זו.
אתה יכול לנסות כבר היום ולבדוק את המכשיר שברשותך עם שרתים כדוגמת Twonky Server, TVMOBiLi, MiniDLNA ו־MediaTomb שלפי מה שהבנתי תומכים בזאת (Twonky Server ו־TVMOBiLi על Windows), ראה רשימה של שרתי UPnP.

יכולת שהחסרתי מההודעה הראשונה היא תמיכה ב־Transcoding, בינתיים לא נראה שהתחילו לעבוד עליה אך ידוע שהמפתחים היו רוצים לראות זאת, ברגע שיקרה אז לקוחות UPnP שלא תומכים בהצגת כתוביות יקבלו כתוביות מוטמעות בווידאו (כפי שיודעת לעשות TVMOBiLi).

@צפיד
אין לזה שום קשר לפיתוח Kodi, ברגע שתתווסף תמיכה ב־FFmpeg עבור MVC אז זה ייתמך גם ב־Kodi.

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #6 

dhead666 כתב: @צפיד
אין לזה שום קשר לפיתוח Kodi, ברגע שתתווסף תמיכה ב־FFmpeg עבור MVC אז זה ייתמך גם ב־Kodi.
...
·השאלה למה אין תמיכה ומה הקשיים בתמיכה כזו?
האם יש צפי לתמיכה כזו?

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4810
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 949 פעמים
קיבל תודות: 302 פעמים

שליחה #7 

תודה על הידיעה.
המרדף הזה ממש מעייף... עד שרכשתי HTPC, לא הספקתי לבלת חודשיים עם XBMC 13.2 ואז מעבר ל RC ו KODI רשמי. עכשיו אתם מדברים על גרסה 15 :roll: .

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

DorM כתב:לא רק 3D ISO, לא מבין מדוע עדיין לא הוסיפו תמיכה בניגון כתוביות בלוריי.
...
·למה לא? יש כתוביות בבלו-ריי מלא, רק עם קצת בעיות סינכרון לפעמים.

tomer1749
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1310
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

שליחה #9 

תודה

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

שי-כ כתב:
...
...
·למה לא? יש כתוביות בבלו-ריי מלא, רק עם קצת בעיות סינכרון לפעמים.
...
·

מקובץ ISO?
אני את כל קבצי הISO שלי גם 3D וגם לא אני מנגן דרך POWER DVD.
יש לי סרטי בלוריי בתיקיות, אני נכנס לתיקיית BDMV ובוחר בindex.bdmv וזה לא מפעיל.

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

עשית לי בלאגן :lol: אתה טוען ש KODI לא מריץ כתוביות או POWER DVD?

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

טעות שלי מההתחלה, התכוונתי תפריטי בלוריי.

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

אאאההה...... :בעצם:
לדעתי זה לא יקרה, לפחות מצד מפתחי KODI הרישמיים. יש כאן בעיה של רשיונות BD. גם בעולם הסטרימרים זה כבר נעלם :(

ד"א - למה אתה מריץ את קובץ ה INDEX ולא מפעיל את הסרט מספריית הסרטים הראשית?

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

כי זה בכל מפעיל את הסרט וחוסך לי את החיפוש בתוך התיקיות.

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #15 

שני שינויים נוספים שיכנסו לגרסת אלפא 1 הם:
* תמיכה ב־CC (או Closed Captions) שלמיטב הבנתי מיועדים ללקויי שמיעה (Kodi כבר תומכת בכתוביות ובטלטקסט), אם אני לא טועה בעידן+ הכתוביות ללקויי שמיעה זמינות ככתוביות רגילות ולא CC (ולכן גם מוצגות כיום ב־Helix).
* תיקון לבאג עם פלטפורמת MX הדו-ליבתית של Amlogic שמונע הצגת וידאו באבחנה של 1080P כראוי (במקום זאת משתנה אבחנתו ל־720P ובחזרה ל־1080P עם איבוד מידע), התיקון הזה לא חדש אך עד עתה לא היה זמין בגרסאות Kodi רשמיות, עתה גם מי שיוריד את גרסת Kodi הרשמית עבור Android יהנה מהשינוי הזה.

לרשימת התקלות עם עברית צריך להוסיף גם את העובדה שמקשי הקיצור (X לעצירה, C לתפריט משני...) לא עובדים כאשר מערך המקלדת הנבחר הוא עברית (או מערך שונה מאנגלית).

נושא נוסף שראוי לעקוב אחריו במהלך פיתוח גרסה 15.0 הוא שיפורים מבחינת הרחבות בינריות והוצאת קוד מ־Kodi והעברתו להרחבות בינריות, דבר זה יאפשר עדכון תכוף יותר של קוד שכעת ניתן לעדכנו רק בעת יציאת גרסה חדשה, דוגמת FFmpeg, מפענחי וידאו בחומרה וכו'. כרגע לקוחות טלוויזיה חיה ומקודדי שמע הם ההרחבות הבינריות היחידות ב־Kodi אך נראה שגם החיזויים יצטרפו בקרוב מאוד.

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #16 

נראה כי wisler מתקדם יפה עם הוספת יכולות DSP שמע ל־Kodi.

בענף הפיתוח של wisler כבר היה קיים מנהל הרחבות DSP ועתה נוספה הרחבת DSP ראשונה בשם adsp.xconvolver המסוגלת לטעון מסננים שונים מקבצי wav.

בנוסף אם אני מבין נכון, alwinus, מפתח צוות Kodi, התחיל להוסיף תמיכה ב־RDS (מידע שמלווה לשידורי FM) עבור תכונת טלוויזיה חיה (PVR), מה שלהבנתי אומר שרצועת שמע המגיעה משידורי FM תעבור דרך מסנן שישלוף את המידע הזה.
נדמה לי שכיום החברה היחידה שמספקת תמיכה ראויה למוצר לקליטת שידורי FM היא Sundtek הגרמנית אך אני לא בטוח אם שרתי טלוויזיה חיה תומכים בזאת.

אם כן, למרות ההנחה הראשונית שלי, ייתכן כי יכולות DSP שמע כן יתווספו בזמן לגרסה 15.0.

yoramile1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 181
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #17 

תוספת שהייתי רוצה בגרסה הבאה של ה 15 בקודי
זה זיהוי הארדיסקים פנימיים ללא הגדרות פרמוט
אני מדבר כמובן על קודי שבנוי כולו מלינוקס
LG LED TV 4K 43UJ752Y
philips LED TV 40" 100Hz 5605h
Vu+ Ultimo 4K
Vu+ Uno HD
TeVii S472 DVB-S2 PCIe
IdanPlus-Astra 4.9E-Eutelsat 9E-Hotbird 13E-Eutelsat 16E-Astra 19.2E-Badr 26E-Turksat 42E-Yahsat 52.5E

סמסונג_או_LG
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 108
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #18 

אפשר אולי סיכום בשפה קלה לטפשים?
אחרי שניסיתי לקרוא את הסקירה המקיפה ולא הבנתי מאומה, כי אין לי שמץ של מושג מה זה כל המושגים שמוזכרים שם.

אני מריץ XBMC 13 (על Intel NUC ו openelec) ואני משתמש בו לסרטים starot.tv ולפעמים גוזלן (כשעובד).
אני מבין שאם אני עובר לקודי עשויות להיות בעיות עם עברית.
האם יוצא לי גם משהו טוב מזה??

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #19 

הפוך, גוטה, הפוך - בקודי דווקא שיפרו את התמיכה בעברית. ואגב, השאלה שלך לא ממש קשורה לשרשור הזה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

סמסונג_או_LG
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 108
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #20 

בכל זאת תבוא לקראתי ותדליף לי בשפה עממית, האם יצא לי משהו טוב מזה שאעבור לקודי?

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”