המלצה/אנטי-המלצה למקדחה ביתית זולה?

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
jtk פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5172
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #1 

אני מחפש מקדחה לשימושים ביתיים רגילים: קירות בלוקים, אולי קצת בטון אם חייבים, עץ, מתכת...

האם מישהו יכול להמליץ על מקדחה זולה מסוימת, או האם יש דברים שכדאי להמנע מהם?

מה התכונות שחשוב שיהיו?

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #2 

הכל שאלה של כמה בא לך לבזבז, וכמה השימוש חובבני.

בעבר הייתה לי מקדחה זולה יחסית שעבדה שנים והייתי מרוצה ממנה. היא עבדה מעל לעשור ועבדה לא מעט, וקדחה בהכל (כמובן שקירות בטון זה לא היה כיף גדול לקדוח - אבל מקדחה גם לא מיועדת לזה).לפני שנתיים נפרדתי ממנה (הבאתי לחבר, והוא עדיין "מחזיר" לי אותה :)). לפני כמה שנים גיליתי שהיום אותה המקדחה בדיוק נמכרת באותו המארז בדיוק (מזוודה אפורה עם כמה דברים נוספים) תחת השם Wolf. ראיתי אותה כבר במבצעים ב-100שקלים בהום סנטר.
נדמה לי שזה הדגם המדובר:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=815756
אבל מבלי לראות אותה פיסית מולי אני לא בטוח ב-100%. היא מגיעה במזוודה אפורה עם כמה שקיות של דיבלים ושאר שטויות.

אם אתה צריך משהו לקירות (בעיקר בטון), אתה צריך פטישון ולא מקדחה (גם אם יש לה יכולת דפיקה). אחד הכלים היותר זולים שאני השתמשתי בו הוא המכשיר שנמכר תחת השם Tornado או תחת השם Wolf (אותו מכשיר בצבע אחר). אני מדבר על הדגם של ה-780W. להורים שלי יש את ה-Tornado כבר כמה שנים, וגם איתו השתמשנו לא מעט גם לקדיחה בקירות וגם לחציבה של תעלות, והוא עושה את העבודה מעולה. אני רכשתי לעצמי לפני כמה שבועות אותו הדגם אבל עם מדבקה של Wolf בהום-סנטר (גם את זה יש מדיי פעם במבצעים - אם אני זוכר נכון המחיר היה כ-200 שקלים). גם הוא מגיע עם מזוודה וכמה מקדחים + פוטר. אני הוספתי לסט עוד כמה מקדחים (7ממ לדוגמא) אבל למרבית הדברים מספיק מה שכבר יש שם (6,8,10).

כמובן שהכלים האלה לא יהיו באותה הרמה כמו כלי איכותי של בוש או מקיטה, ובהרבה כלים (כמו ג'יגסו) אני רוכש רק כלים של חברות איכותיות כמו בוש כי הניסיון שלי עם מכשירים זולים היה רע. אבל אם לומר את האמת - האמינות של הכלים האלה, על פי הניסיון שלי לאורך כמה שנים - מרשימה (ובאמת שהם עבדו לא מעט בכלל). נכון ששני כלים הם לא סטטיסטיקה, אבל אני יכול להתבסס רק על זה - ועל פי ניסיוני אני יכול להמליץ עליהם לשימוש ביתי. אגב, גם אנשים אחרים שאני מכיר ויש להם את אותם הכלים נתנו לי פידבק מאוד חיובי עליהם, אז אני מניח שאני לא איזה בר מזל ולכל שאר האנשים הם מתפרקים תוך חודש :)

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #3 

כלי טוב זה משהו לכל החיים.
בכלי עבודה קונים בזול משלמים ביוקר... בהחלפת הכלי... בעבודה לא טובה...

זו דעתי כמובן.
העם דורש..... כל מיני דברים

jtk פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

anatoli15 כתב:הכל שאלה של כמה בא לך לבזבז, וכמה השימוש חובבני.
...
בא לי לבזבז כמה שצריך בשביל שימושים רגילים בתדירות נמוכה. :) אם ה-Wolf הזה הספיק לשימושים שלך ופעל סביר, כנראה שזה יספיק גם כאן.

sam, תלוי בשימוש. בשביל לקדוח חור או שניים בשנה באיטונג, או במקרים מיוחדים כמה חורים ביום אחד, אולי אפילו בבטון, אני משער שלא צריך להשקיע 1000 ש"ח. אם אבין מה ההבדלים בין המוצרים, וגם כשאדע שיש לי שימושים רציניים יותר שדורשים את זה, אז יהיה הזמן לקנות משהו משוכלל/יקר יותר.

למיטב הבנתי (המוגבלת), פטישון שימושי בעיקר לעבודות מסיביות יותר ולא כל כך לדברים עדינים/כלליים. נגיד, לא לקידוח בקרמיקה. הוא גם מסורבל יותר פיזית. אז המטרה היא מקדחה, גם אם זה אומר שלעיתים רחוקות יהיה צריך לעמול חצי שעה כדי לקדוח חור קטן בבטון.

איזה תכונות מעניינות יש, או חשוב שיהיו? דברים שקשורים לשליטה על מהירות סיבוב, כיוון סיבוב, הגבלת כוח, תאימות לסטנדרטים של ביטים שונים, ציוד נלווה שמגיע/לא מגיע עם, נוחות שימוש... (אני סתם ממציא. תגידו לי אתם.) יש פרמטרים של כוח/מומנט שכדאי להסתכל עליהם?

למשל, שמעתי מכמה אנשים שעדיף להמנע מהבוש הירוקים, בניגוד לכחולים. שכבר עדיף לקנות Wolf ודומיו.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #5 

בוש הכחולים עדיפים מהירוקים
לא בטוח שה WOLF למינהם עדיפים על הירוקים.
העם דורש..... כל מיני דברים

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

א. לשימוש ביתי סביר, על פי הניסיון שלי, ה-Wolf יותר ממספיק.
ב. יש לי כמה כלים מהסדרה הירוקה של בוש (כמו לדוגמא ג'יגסו), ואני מאוד מרוצה מהם. האם אני מרגיש בכלים הספציפיים האלה של Wolf שמשהו חסר לי? לא. עבדתי עם לא מעט כלים איכותיים (עבדתי בנגריה בעבר, מעבר לעובדה שאני חובבי כלי עבודה), ובמקרה של זוג הכלים האלה אני לא מרגיש מחסור לשימוש ביתי.
ג. במקדחה אתה צריך יכולת לשלוט על מהירות הסיבוב, כיוון הסיבוב, ואופציה לדפיקה. כולן ככלל מגיעות עם פוטר סטנדרטי שמתאים למקדחים ממגוון סוגים. מבחינת כח, אם אין לך מספיק כח במקדחה ממוצעת אז אתה קודח בעץ עבה מאוד, או שאתה מנסה לקדוח בבטון. במקרה השני אתה צריך להחליף לפטישון, ולא להוסיף מקדחה חזקה יותר לארסנל :)

אגב, עם המקדחה עברנו דירה 4 פעמים, והיא עבדה שעות נוספות במעברים האלה (מעבר לשימוש רגיל פה ושם). עם הפטישון עברנו דירה פעם אחת והוא עשה הרבה מאוד קידוחים וחציבות - עד היום עובד כמו חדש ועושה עבודה מצוינת.

אגב 2, אין שאלה שבוש כחול עדיף מבחינת ביצועים. האם זה רלוונטי לשימוש שלך ושווה את תוספת התקציב עבורך? תחליט לבד. במקרה שלי, החלטתי שלא.

jtk פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

מה עדיף בבוש הכחולים על הירוקים?

מה השימוש של מקדחות עם יותר כוח (אני משער ש-700W אמור להיות חזק מ-550W מאותה חברה)?

איזה סוגי שליטה בדפיקה/רטט יש?

אין מה להתעמק בסוג הנעילה של הביטים? נגיד, SDS, וכו'.

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

הכחולים הם סדרה שמיועדת למי שצריך כלי מקצועי. במה זה שונה מעבר לצבע? ביכולת לעבוד שעות רבות ללא תקלות כנראה.

מקדחה חזקה יותר מאפשר לך לקדוח בחומר עבה יותר. עם מקדח סטנדרטי זה חסר משמעות, עם מקדח כס בקוטר גדול זה יכול להיות רלוונטי בהחלט.

הדפיקה בדר"כ ניתנת לכיבוי/הדלקה בלבד.

לגבי הנעילה, במקדחה כולם ככל מגיעים עם פוטר סטנדרטי. בפטישון בדר"כ מדובר על SDS-plus. שניהם סטנדרטיים מאוד וקל למצוא מקדחים מתאימים. יש גם מתאמים לפה ולשם (לדוגמא באותו הפטישון וולף יש פוטר שמתלבש על התפסנית SDS-plus).

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #9 

אם כבר, אז ההבדל הבאמת גדול הוא במקדחים ולא במקדחה.
מקדח באיכות ירודה יכול לעשות את החיים מאוד קשים כשקודחים בחומרים מאתגרים כמו בטון או ברזל.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

אם מעניין אותך יד2 אני מוכר את הפטישון שלי...
350 ש"ח
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

jtk פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

הכחולים גם נראים מהודרים יותר, אל תשכח. :)

תודה לכולם.

אם יש למישהו עוד הצעות או מידע, שתפו.

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #12 

הסדרה הכחולה של בוש שונה לגמרי מהירוקה, זה מתבטא במכלולים הרבה יותר עמידים, עבודה במאמץ לאורך זמן.

אני לא ממליץ על wolf יונדאי ושות'... (מצד שני הכלים שלי עובדים שעות נוספת ואני די קורע להם את הצורה).

אם התכנון שלך הוא רק חורים בלי חציבות תקנה מקדחה איכותית של בוש / מקיטה באזור ה 400 שקל.

יש לי מקדחה של אבי ז"ל, מקדחה בת מעל 30 שנה, של מקיטה, עושה עבודה מעולה עד היום. למרות שהיום 90% מהעבודות שלי אני עושה עם הפטישון 9% עם מברגות ואולי 1% עם המקדחה הישנה)
שחר

jtk פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

אני אחכה עם מקדחות ה-400 ש"ח לפעם הבאה.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #14 

קניתי לפני כשנה מקדחה ירוקה psb5000 של בוש בכ-250 שח (מבצע שהיה בהום סנטר). השתמשתי בה הרבה יותר ממה שחשבתי ועד כה עשתה הכל מצויין. קדיחות עם מקדח מאוד קטן בעץ, אין ספור קדיחות בקטרים שונים בבלוקים, קידוחים בקרמיקה ואפילו קידוחים בבטון (ממ״ד) בקוטר של 10 מ״מ.

לשימושים ביתיים קשה לי למצוא משהו שהיא לא יכולה לעשות ובינתיים לא עושה סימני עייפות.

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #15 

אופס.
..

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

זיגי, לגבי הלוגו אני לא יכול להתווכח, הוא משאיר מקום לספק. אך באתר שלהם, ובחנות על גבי התווית רשום בכתב ברור מאוד wolf. אם אכן זה המצב אני מניח שאפשר לבוא בטענות דיי מוצדקות.
אגב, אני חיפשתי קצת כלים של wolf ומצאתי בדיוק אותם הכלים עם אותו הלוגו בכל מקום, תוכל להרחיב לגבי ההבדלים בלוגו או כל דרך אחרת להבדיל?

עם כל זה, יש לי מברגה ופטישון שניקנו שם בכמה שנים האחרונות ועובדים נפלא. גם הפטישון טורנדו שזהה לחלוטין עובד מצוין. המקדחה הספציפית שהמלצתי בשימוש אצל קרוב משפחה כבר כמה שנים וגם עובדת מצויין. אז בסך הכל נראה לי שזו תמורה טובה למחיר ללא קשר למדבקה 😃

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #17 

טעות שלי, ערכתי עוד לפני שהגבת.
בכל מקרה, לא מדובר בטופ של הטכנולוגיה. מברגה חדשה שלהם פשוט התפרקה לי לחתיכות בשימוש הראשון.
..

avilavi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1019
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #18 

מקדחה של WOLF התקלקלה במסגרת האחריות (שנה) הוחלפה, וגם החדשה שבקה חיים אחרי כשנתיים
פתחתי אותה כדי לראות את הנזק, איכות הבניה והחומרים היו מדאיגים משהו. גיליתי חוטים דקיקים מצופים בידוד רך ועלוב למדי שהתקלף בקלות והחוט שנחשף גרם לקצר
הופתעתי לגלות שגם המגנטים התרסקו לחתיכות :/ אמנם נראו "שלמות" בתוך הסוקט שלהם אך כשהוצאתי אותם הם התפוררו לי בידיים....

לעומת זאת מקדחה של AEG עובדת מעל 20 שנה ומחזיקה יפה מאוד עד היום
הסיבה היחידה שגרמה לי לרעות בשדות זרים היתה העובדה שהיא חייבת חיבור לחשמל

jtk פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

חיבור לחשמל?! איזו מין מקדחה זאת? :)

avilavi
סמל אישי של משתמש