עזרה: חוסר סנכרון אודיו/וידאו בתכני 24p רסיבר ימאהה RX-V467

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם, אני חייב את עזרתכם.
אני כבר תקופה ארוכה מאד (מאז שקניתי את הרסיבר לפני כשנתיים) חי איתו עם בעיית סנכרון אודיו/וידאו כאשר אני צופה בסרטים ב 24p. הבעיה היא שצריך לאחר את האודיו בכ- 220ms כדי לקבל סנכרון. יש ברסיבר אפשרות לתת השהיה ידנית, אך הפתרון הזה בעייתי מפני שהוא מחובר למחשב ואני ממש לא רוצה השהיה של 220ms לכל התכנים, כמו משחקים, יוטיוב וסרטים בקצב שונה מ- 24p, כי חוסר הסנכרון קיים אך ורק בפורמט של 24p.
לדעתי זוהי לא בעיה של סרטים או נגן וכו' מפני שזה קורה מכל מקור ובכל סרט שבדקתי אי פעם. גם בלו-ריי מקוריים שמנוגנים מה- PS3 או ה- PS4 שלי לא בסנכרון. כנ"ל מהמחשב - בכל סרט ובכל נגן שניסיתי אי פעם עד היום, תמיד צריך להוסיף ידנית השהיה של כ- 220ms בסרטים בפורמט הזה. עד היום פשוט הוספתי את זה ידנית בנגן שלי MPC-HC ובלעתי את הכובע הזה רק מפני ששעות על גבי שעות לא הצלחתי למצוא זה שום פתרון.
עברתי כבר עם הרסיבר הזה כבר שני מסכים שונים וגם במסך סמסונג הקודם שלי וגם ב- LG הנוכחי מדובר בדיוק באותה השהיה. בקיצור, נראה לי שזו בעיה של הרסיבר, אני לא יכול לחשוב על שום הסבר אחר.
האם למישהו יש רעיון? איכשהו לעזור לי עם זה? גם תשובה של "אין מה לעשות, ככה זה ברסיברים של ימאהה" תתקבל בברכה. אני פשוט חייב להבין מה גורם לזה ואולי פשוט אחליף רסיבר אם זו אכן בעיה ברסיבר. בקיצור, כל פיסת מידע תעזור. אחרי שעות של חיפוש ברשת, משחק עם כל ההגדרות שיש ברסיבר בליווי חוברת ההפעלה שלו ואין ספור נסיונות אלמניצייה אמרתי נואש.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

BANDIT
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 373
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #2 

אצלי הייתה אותה בעיה.
הגדרתי קצב רענון של 24 בכרטיס מסך.
הגדרת קצב רענון אוטומטי ב-MPC-HC.
בטלויזיה וברסיבר השארתי סנכרון אוטומטי.

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #3 

@BANDIT
·
תודה על התגובה,
לצערי אצלי זה לא פותר את העניין. מה שהצעת כבר היה מוגדר כך..
מה גם שהבעיה הזו קיימת גם עם ניגון בלו-ריי מנגני בלו-ריי כמו PS3 ו- PS4 ולא רק מניגון מהמחשב..
אני פשוט סקרן להבין - למה שיהיה ברסיבר הזה דיליי קבוע של 220ms כשהוא מעביר תכני 24Hz ?
מה, אני היחיד עם רסיבר ימאהה שחווה חוסר סנכרון באודיו בתכנים האלו ?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #4 

jacko-il כתב:@BANDIT
·
תודה על התגובה,
לצערי אצלי זה לא פותר את העניין. מה שהצעת כבר היה מוגדר כך..
מה גם שהבעיה הזו קיימת גם עם ניגון בלו-ריי מנגני בלו-ריי כמו PS3 ו- PS4 ולא רק מניגון מהמחשב..
אני פשוט סקרן להבין - למה שיהיה ברסיבר הזה דיליי קבוע של 220ms כשהוא מעביר תכני 24Hz ?
מה, אני היחיד עם רסיבר ימאהה שחווה חוסר סנכרון באודיו בתכנים האלו ?
...
·ניסית לעשות רייסט להגדרות יצרן ? אולי זה יעזור

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

@istarmini
·
אתה מתכוון לשחזור הגדרות יצרן לרסיבר? לא ראיתי בתפריט שלו שאפשרי בכלל, אולי בתפריט מתקדם?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #6 

jacko-il כתב:@istarmini
·
אתה מתכוון לשחזור הגדרות יצרן לרסיבר? לא ראיתי בתפריט שלו שאפשרי בכלל, אולי בתפריט מתקדם?
...
·

בדוק במניואל אין מצב שאין.בדרך כלל מדובר על סידרת לחיצות על מספר לחצנים בגוף הרסיבר (לא בשלט)

kleinimrod
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #7 

jacko-il

יש לי את הרסיבר הזה ואין לי בעיה לבדוק אם גם אצלי זה ככה.
אתה מתכוון שהבעיה קיימת כשמשנים את רענון המסך ל-24HZ או משהו אחר?

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

הבעיה קיימת כשאני משדר מהמחשב סרט 24p (בפועל הכוונה ל- 23.976), בתדר רענון מסך של 24Hz. בדקתי גם בלי קשר למחשב, עם דיסק בלו-ריי מקורי של הסרט TRON, עם ה PS4 וה- PS3 וגם יש חוסר סנכרון. ב PS3 נראה שההפרש קטן יותר מה PS4 ומהמחשב. כששיניתי את פס הקול בסרט תוך כדי ניגון מ 5.1 dts ל- 2.0 סטריאו הסנכרון היה בול. בלי שום דיליי..
אני אשמח אם תבדוק לי אצלך, זה מוציא אותי מדעתי.
בתכנית שלי היום זה לנסות לחבר למסך ישר במקום לרסיבר ולבחון אם גם קיים דיליי..

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

@istarmini
·
אפסתי להגדרות יצרן בעזרת תפריט מתקדם, הכל באמת התאפס אך הבעיה נשארה.

ניתקתי הכל וחיברתי את הרכיבים בסדר הפוך - המחשב חובר ישירות למסך ומשם סאונד נשלח לרסיבר באמצעות כבל אופטי. בצורה הזו אין שום דיליי בסאונד והכל מסונכרן פיקס. אותה בדיקה עשיתי גם עם בלו-ריי מקורי עם ה- PS4 והכל עובד פיקס בלי שום דיליי.
ברגע שהרכיבים מחוברים עם HDMI לרסיבר וממנו יוצא HDMI למסך נוצרת בעיית סנכרון - עושה רושם שהרסיבר משבש את הסנכרון ומוסיף לי חתיכת דיליי כשהוא מעביר אות של 24Hz. (אני שוב מדגיש, אין שום בעיית סנכרון עם אות ב- 60Hz, רק עם 24)
*עריכה - עשיתי עוד בדיקה. עדיין המחשב מחובר לרסיבר עם HDMI ומשם למסך עם HDMI, אך הפעם כיביתי את הרסיבר. הוא מאשר לאות לעבור דרכו הלאה למסך כשהוא כבוי. במצב כזה שהאות עובד למסך הכל מסונכרן. כאשר מדליקים אותו מקבלים דיליי בסאונד. עוד בדיקה - הפעם ללא שום נגן, פשוט יוטיוב - הגדרתי בדרייבר כרטיס מסך אות 24Hz וניגנתי סרטון ביוטיוב ויש בעיית סנכרון, כאשר הגדרתי את האות חזרה ל 60Hz וניגנתי אותו סרטון הסנכרון היה מושלם. עושה רושם שיש לו בעיה עם התדר הזה.

למישהו יש מושג ירוק מה קורה כאן? זו בעיה ידועה עם הרסיבר הזה או בכלל של ימאהה

kleinimrod
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

לא יצא לי עדיין לבדוק אם גם אצלי יש בעיה ואני אשתדל לבדוק היום בערב.
איך הרסיבר מוגדר אצלך ב-HDMI CONTROL? תנסה לכבות את השליטה במידה ופועלת ותראה אם זה מסתדר.

בלי קשר: לפני איזה שנתיים יצא עדכון קושחה שבתיאור שלו מאפשר להעביר וידאו 3D ב-PASS THROUGH. אני עדיין לא ביצעתי את העדכון אבל מבדיקה שעשיתי סרטי 3D עובדים גם כשרסיבר מכובה. יש לך מושג מה הקטע עם העדכון הזה? אתה עדכנת (אם כן איך)?

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

@kleinimrod
·
תודה רבה, מאד יעזור לי אם תבדוק. רק שים לב לתת אור ב 24Hz אחרת אין שום בעיה כאמור..
עשיתי אצלי איפוס להגדרות יצרן ותאמין לי, ניסיתי כל קונפיגורצייה שאפשר לדמיין בהגדרות. הדיליי נותר בעינו. לגבי עדכון - בדקתי את הגרסא אצלי והיא האחרונה ששוחררה לרסיבר, גרסא 018.
דברתי גם עם אס.ג'י אלק' מהם רכשתי, בחור מאד נחמד ניסה לעזור לי, אבל כל מה שהוא הציע כבר ניסיתי ומוכר לי כבר. המסקנה של שנינו היתה שאין מה לעשות - ככה זה. אפשר רק להוסיף לו ידנית השהייה אבל לפי דעתי זה פתרון עקום שגם לא עונה על הצרכים שלי. (אני לא אתחיל לכוונן את ההשהיה ידנית בכל תכן שונה שעובר דרכו).
המסקנה שלי היא, נכון לעכשיו, שזו בעיה ברסיבר ואולי בכלל ברסיברים דומים של ימאהה. לגבי זה, רק אתה תוכל לשפוך כאן יותר אור.
עוד נקודה - אני לא מצליח להשתמש ביכולת ה ARC עם מסך LG 60LA621Y. שעות של נסיונות לא צלחו וגם מזה הרמתי כבר ידיים. זה עובד אצלך במקרה??
שוב תודה, עושה רושם שאין כאן הרבה שיכולים לעזור לי עם זה..

kleinimrod
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

@jacko-il

אבדוק אצלי ואעדכן.
בנוגע ל-ARC - אצלי הצלחתי להפעיל ARC עם סמסונג H6400 בלי בעיה. אני יודע שהיכולת הזאת תלויה מאוד בכבל HDMI ויש מחמירים ודורשים HDMI 1.4. נסה להחליף כבל ותבדוק שוב. (אני מניח שחיברת את הרסיבר לכניסת ARC במסך כן? :roll: )

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

שוב תודה (Y)
כמובן שחברתי לכניסה עם ARC במסך אך ייתכן באמת שהכבלים לא מתאימים לכך (ניסיתי עם כמה שונים)..
לדעתי הרסיבר פשוט לא יודע להתמודד טוב עם אות 24Hz. למי שמשתמש בו רק לסרטים או רק למשחקים זה פשוט לא מפריע, אפשר להוסיף השהיה ידני. אם רוצים גם וגם (הייתי בטוח שזה בקשה לגיטימית) נכנסים איתו לפלונטר וצריכים כבר למצוא "קומבינות" כדי לעקוף את הבאג הזה.

kleinimrod
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

בדקתי אתמול בלילה בתנאים לא כל כך תנאים (כולם ישנו בבית :roll: ) ונראה שגם אצלי יש את הדיליי שאתה מדבר עליו - אבל הוא ממש מזערי. בוא נגיד שאם לא היית אומר לי לא בטוח שהייתי שם לב אליו -
בכל מקרה, על כמה מוגדר אצלך הליפסינק הידני ברסיבר באופן קבוע? האם אתה מפעיל את הליפסינק האוטומטי?

עוד שאלה - מה היתרון בלנגן סרט ב-24HZ? לא נראה לי שיש הבדל משמעותי מניגון ב-60HZ (אם בכלל ב-99% מהסרטים) ששווה את ההתעסקות.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #15 

לדעתי אחד ההתקנים אצלך בשרשרת מעבד את הוידאו כך שנוצר דיליי.

אתה בטוח שההגדרה של הדיליי ברסיבר היא גלובלית ? אצלי בפרוססור (מרנץ) לא רק שהדיליי הוא נפרד לכל כניסה, אלא שעבור כל כניסה יש דיליי לכל סוג של אות, כלומר ערך שונה ל-1080p24 לעומת 1080p60 לדוגמה.

אז אומנם זה פרוססור והוא נותן יותר אפשרות למשחק, אבל נראה לי הגיוני שברסיבר לכל הפחות תהיה שליטה בדיליי פר כניסה פיזית.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

urik79
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4320
שם מלא: אורי
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 130 פעמים

שליחה #16 

ניסית לפנות ל תמיכה של ימהה העולמית? אולי להם יהיה איזה פתרון\תשובה
כל מה שרציתי כל מה שקניתי
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

MarioMan כתב:לדעתי אחד ההתקנים אצלך בשרשרת מעבד את הוידאו כך שנוצר דיליי.

אתה בטוח שההגדרה של הדיליי ברסיבר היא גלובלית ? אצלי בפרוססור (מרנץ) לא רק שהדיליי הוא נפרד לכל כניסה, אלא שעבור כל כניסה יש דיליי לכל סוג של אות, כלומר ערך שונה ל-1080p24 לעומת 1080p60 לדוגמה.

אז אומנם זה פרוססור והוא נותן יותר אפשרות למשחק, אבל נראה לי הגיוני שברסיבר לכל הפחות תהיה שליטה בדיליי פר כניסה פיזית.
...
·
תודה על התגובה,
לצערי, אין לי התקן כלשהו בדרך. החיבור הוא - נגן בלו-ריי (פלייסטיישן) לרסיבר וממנו למסך. כאשר אני מנתק את הרסיבר מהשרשרת (או לחלופין, פשוט מכבה אותו) ומעביר את הסאונד ישירות למסך אין לי שום דיליי. המסך יודע לסנכרן יפה כל אות שאני שולח אליו פיקס. כשהרסיבר נכנס לעבודה ולוקח על עצמו את חילוץ הסאונד מהאות - הוא דופק את כל העסק ומפספס את הסנכרון.

לצערי, אין לי חיווי מפורט ברסיבר על סוג האות - כל אות בין אם זה 1080p ב 60Hz ובין אם זה אות 1080p ב 24Hz הוא נותן חיווי של VIDEO IN 1080p ו/או VIDEO OUT 1080p ללא הבחנה בינהם.
אין לרסיבר הזה אפשרות לכוון השהיה לכל ערוץ בנפרד, בטח לא לפי אות ספציפי. לפחות, זה מחפירה שלי בתפריטים ואחרי שעברתי על כל המניואל שלו (מגיע על דיסק מאד מסודר).

מהתמיכה של אס.ג'י נאמר לי שאין מה לעשות: "כשמחברים ב HDMI יש בעיות סנכרון. או שאני אפצה ידנית או שאחבר אליו בצורה שונה." העיקר שהרסיבר מתהדר בהצהרה "תומך ב- 24p" - לא ברור לי איך תמיכה כל כך גרועה מקבלת חותמת כזו מכובדת של "תומך ב- 24p". הרי אות 24p אמור להיות "הלחם והחמאה" בכל קולנוע ביתי, הרי אין סרט בלו-ריי אחד שלא משודר בפורמט הזה.

אורי, תודה על ההצעה לפנות לימאהה העולמית, כנראה שזה מה שנשאר לי לעשות.

אגב, מאד מאד מוזר לי שחיפוש בגוגל של הבעיה לא מוביל לשום דבר כמעט. הגיוני לצפות שאם זו בעיה גורפת או בעיה מוכרת ברסיברים של ימאהה הייתי כבר נתקל בלפחות עשרות דיונים ותלונות ברשת על הנושא. לא מצאתי למעשה כלום על זה.

kleinimrod
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

דווקא נראה כמו בעיה מוכרת בהרבה רסיברים
http://bit.ly/1rBCDO1

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #19 

טוב לצערי ההודעה המקורית שרשמתי נמחקה בגלל התקלה שהיתה בפורום. (אחת ההודעות היותר ארוכות שרשמתי בזמן האחרון..)
בכל אופן, אנסה לתמצט שוב -
אחרי יום שלם בבית בו פירקתי את כל המערכת שלי לגורמים והרכבתי הכל מחדש רכיב רכיב תוך כדי שאני בודק עם כל כבלי ה- HDMI שיש לי הצלחתי לגרום ל- ARC לעבוד. נכון לעכשיו הוא עובד לי והוא עובד לי עם כל כבל שהוא שניסיתי. לא יודע למה הוא לא עבד קודם, לא שינתי כלום בהגדרות, אבל הוא פשוט החליט לעבוד כרגע. נחמד, אפשר לנתק את הכבל האופטי המיותר שחיבר את המסך לרסיבר.

אחרי לא מעט חפירה ברשת הצלחתי אכן למצוא שבעיות סנכרון אודיו קיימות אצל הרבה אנשים עם מגוון מערכות שונות. הבעיות הכי חמורות שראיתי הן אכן בתכנים של 24Hz, בהם בדרך כלל צריך לאחר את האודיו ידנית באיזה 200-300ms (אחרי בדיקה קפדנית יותר היום מצאתי שהערך אצלי הוא סביב ה- 250ms - מה שאומר שאפילו תיאורטית אני לא יכול לפצות על כך ידנית מפני שלרסיבר יש אפשרות איחור מירבית עד 240ms)

בכל אופן, כאילו שלא הייתי מספיק מבולבל עשיתי בדיקה נוספת - חיברתי מסך LG LCD מאד ישן שיש לי כאן במקום המסך הנוכחי ומצאתי שאיתו אין לי שום בעיית סנכרון. לדעתי, משהו בקשר בין הרסיבר שלי למסך (60LA621Y) לא עובד כמו שצריך. או שהמסך לא שולח לרסיבר את המידע הנכון לגבי התיקון האוטומטי שדרוש לבצע לאודיו או שהמסך שולח לו אך הרסיבר "לא מבין" אותו נכון.
קראתי שצריך להיות למסך פיצ'ר שנקרא AUTO LIPSYNC כדי להמנע מבעיות כאלו ואין לי מושג אם למסך שלי יש דבר כזה, או האם זה דבר סטנדרטי בכלל וכו'. לרסיבר שלי יש פונקייה שנקראת Lipsync HDMI auto שנמצאת כרגע על ON, אך עושה רושם שהיא לא פעילה. אין שום הבדל בין ON ל- OFF.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”