הכל התחיל לפני חודשיים, כשהמעבר לדירה חדשה הוליד גם שיגעון חדש להתחדשות טוטאלית.
נקודת הבסיס הייתה זוג רצפתיים של אופרה, סאב של סאנפייר ורסיבר של פיוניר, אותם ידעתי שאשאיר.
השדרוג הראשון היה רכישת מקרן. פה היד היתה קלה על ההדק והתקציב המצומצם הוביל לרכישת מקרן BENQ W1070 מאמזון (יחד עם שלט הרמוני 650 על הדרך, שיהיה). אחרי הקרנה על הקיר הבנתי שאפשר יהיה להכניס מסך 120 אינצ'. קריאה ארוכה בפורומים, והופ, מסך מתיחה של GRANDVIEW נחת אצלי כעבור מספר ימים.
עכשיו נסגר להשלים את הסט עם אחוריים שהיו לי ומכרתי אותם משיקולי עיצוב וסנטר שלא הייתי בטוח שאני צריך אבל רציתי לבדוק אם הוא ישפר את הסאונד הכללי.
חפרתי וחפרתי ולא הצלחתי למצוא אחוריים שישתלבו באופן נורמלי עם הסלון אז החלטתי להתחיל עם סנטר.
הגעתי לישראל מאניגמה ולקחתי לבדיקה את הקליפש RC-62 אחרי המלצות רבות של חברי הפורום ולמרות הדעות הקדומות שהיו לי. להפתעתי גיליתי מהר מאוד שמדובר בסנטר שמצליח להעביר דיאלוגים בצורה מצוינת ואחרי כיול ידני הוא גם השתלב עם הקדמיים.
הדבר היחיד שמפריע לי הוא שמערכת הכיול מנחיתה אותו ל-10DB- ככל הנראה בגלל הנצילות הגבוהה ביחס לקדמיים ואי אפשר להנמיך אותו מעבר לכך, אבל גם ככה זה בסדר.
אז מה שנשאר כעת הוא האחוריים. החלטתי שכדאי לא לעשות בלאגן ויזואלי ואודיופילי עם כל הפירמות ורכשתי סראונד של קליפש RS-52 אחרי שקראתי המלצות חמות. מודה שכאן כבר לא עשיתי בדיקה מעמיקה כמו שאני נוהג בד"כ והבנתי ברגע שלקחתי אותם שלא לקחתי בחשבון את הגודל שלהם. הם ענקיים. התקנה על הקיר רק חידדה לי את זה שהקנייה הייתה חפוזה. מרמקול שרציתי שייעלם בקיר לקחתי את האנטי-תזה. נו בסדר, גם זה קורה.
אני חייב לומר שהשינוי המשמעותי ביותר (והזול ביותר) בכל הרכישה הזאת הוא ללא ספק המקרן! החוויה השתנתה לחלוטין והמילה קולנוע ביתי מקבלת כעת משמעות מוחשית! והסאונד, הוא בהחלט מצוין.
אני רוצה להודות לישראל מאניגמה שהוא בחור זהב על השירות המצוין והיחס האישי!! וגם לחבר'ה הנהדרים כאן ששמחו לעזור ולסייע: ל-SUFGI, טלHD,
1shlomo, liorsharp, men, ishaked, newguy, קרמריקה ואם שכחתי מישהו אני מתנצל.
יאללה, תמונות.