טאבלט עם מעבד Z3740 מריץ פוטושופ!

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
zahipan2 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 481
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #1 

ראיתי הרבה אנשים שמתלבטים אם לקנות את ה-NUC Celeron אבל חוששים שהוא חלש ולא יוכל להתמודד עם משימות מאוד פשוטות, לכן לבסוף רוכשים את מעבד ה-I3 בכדי להיות בטוחים. אז הנה טאבלט עם מעבד אפילו יותר חלש שמריץ פוטושופ, וזה אשכרה עובד, לפי ההתנסות שלי אף ללא תקלות או גמגומים כלשהם.

ערכתי עוד כמה ניסויים על הטאבלט הזה:
1. הרצתי סרטי FULL HD במשקל 40GB והוא הריץ אותם בקלי קלות.
2. פתחתי 14 כרטיסיות בדפדפן גוגל כרום והטאבלט עדיין לא האט את ביצועיו.
3. התקנתי תוכנות (לא פוטושופ) על כרטיס MicroSD וכולן עבדו כרגיל (לא כל כך קשור, אבל חשבתי לשתף).
4. התקנתי FIFA 2002 וזה עבד (אבל היו כמה תקלות) ובפעם הבאה שהוא יהיה ברשותי אני אנסה להתקין FIFA 2009.

אם הטאבלט החלשלוש הזה מצליח לבצע את כל זה, אז בוודאי שה-NUC Celeron יצליח לבצע, בכל מקרה תמיד העדיפו כונן SSD על פני כונן קשיח, יש בהחלט הבדל עצום בינהם.

[imgbig]http://up413.siz.co.il/up2/nygm5ikmmxnn.jpg[/imgbig]

Idpo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 384
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #2 

האמת שהיום יש מחשבים (אם אפשר להגדיר את הדברים הקטנטנים האלה כמחשב) שיש בהם מעבדים מהמשפחה הזו.
מה שאותי הכי מעניין זה איך הוא מגיב ל KODI ואיך יציאת הסאונד שלו דרך HDMI.

דוגמה לצעצוע כזה:
http://www.dx.com/p/guleek-i8-quad-core ... VJs3iV4AIA
http://www.aliexpress.com/item/MEEGOPAD ... 87384.html

zahipan2 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

נערך ניסוי נוסף בטאבלט הזה, הפעם ניסינו להריץ עליו סרטונים באיכות 4K.
תחילה חיברנו את הטאבלט לטלוויזיה באמצעות כבל HDMI, לאחר מכן את המקלדת, ולבסוף מאוורר חיצוני לקירור.

הניסוי הראשון היה להריץ סרטון 4K דרך יוטיוב:
נכנסתי לסרטון 4K 60FPS, הפעלתי והעליתי לאיכות הכי גבוהה, התוצאה הייתה שדפדפן הכרום קרס.
נכנסתי שוב ליוטיוב, הפעם הורדתי לאיכות 1080P, הסרטון עבד חלק. לאחר מכן העליתי ל-4K, הסרטון עבד, אך נתקע מדי פעם, ממש לא חווית צפייה אידיאלית.

לא התייאשתי, נכנסתי שוב ליוטיוב, הפעם דרך דפדפן האקספלורר המושמץ, הפעלתי את הסרטון והפלא ופלא הסרטון עבד חלק באיכות הכי גבוהה.
תוצאת הניסוי: הטאבלט מריץ סרטוני 4K ביוטיוב דרך דפדפן אקספלורר. דרך דפדפן כרום הסרטונים נתקעים ולעתים הדפדפן קורס.

לאחר הניסוי המוצלח ביוטיוב, ניסינו להריץ סרטוני 4K שהורדו מבעוד מועד לאחסון המכשיר באמצעות KODI:
הסרטון שאורכו 2 דקות ומשקלו 2GB עבד חלק על המכשיר ללא תקיעות או גמגומים. לאחר מכן הרצתי מספר סרטונים נוספים, בכולם התוצאה הייתה זהה - הטאבלט הזה מריץ סרטוני 4K!

אני מאוד הופתעתי מהתוצאה, לא ציפיתי שטאבלט שעולה כמה מאות שקלים יריץ 4K. זה מוכיח שמחשבי הסטיק הזעירים הם לא העתיד של המדיה סנטר, אלא ההווה שלה. הסטרימרים ומחשבי המדיה סנטר הנייחים והיקרים לא רלוונטים עוד.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #4 

המסך של הטבלט הוא לא 4K כך שהקובץ שהורדת רץ בעצם ברזולוציה הטבעית של המסך.
זה נקרא DOWNSCALE.

zahipan2 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

toxin כתב:המסך של הטבלט הוא לא 4K כך שהקובץ שהורדת רץ בעצם ברזולוציה הטבעית של המסך.
זה נקרא DOWNSCALE.
...
הטאבלט חובר לטלוויזית 4K.
זו הסיבה שהניסוי הזה נערך.

ואגב במחשב יחסית חדש עם מעבד AMD כל הסרטונים נתקעו, אין לי מושג למה כי הוא לא מחשב חלש.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

די קשה לי להאמין. מחשבים הרבה יותר חזקים מהטבלט הזה מתקשים להריץ 4K.

zahipan2 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

גם לי העניין לא היה ברור. ניסיתי להריץ את סרטוני ה-4K הללו במחשב AMD יחסית חזק והסרטונים קרטעו.
אז הבנתי שהיכולת להריץ 4K תלויה בכרטיס הגרפי. יש היום סמארטפונים שמריצים 4K ולכן זה לא מופרך שגם הטאבלט הזה יריץ.

אם למישהו יש מה להגיד או שיש לו הסבר אחר אני אשמח לשמוע, ואם אתם רוצים אני יכול לצלם סרטון קצר של הטאבלט בזמן שהוא מריץ 4K. רק תגידו.

giladl
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 964
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #8 

בניגוד למחשב הנייח, הטאבלט בחיבור HDMI משכפל את רזולוציית המסך שלו...והיא קטנה מ-4K, הרי גודל הדסקטופ והאייקונים שאתה מקבל זהים ליחס המסך של הטאבלט לא?

zahipan2 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

אתה צודק, הטאבלט באמת משכפל את התמונה למסך הטלוויזיה.
אבל אפשר לשנות בהגדרות שהתמונה תוצג רק במסך הטלוויזיה ולא במסך הטאבלט, כך שהוא פועל ברזולוצייה המלאה של המסך.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

אני אישית לא ראיתי באף מקום ברשת סמראטפון, טאבלט או מחשב MID RANGE שמסוגל להריץ 4K בצורה חלקה.
אבל יכול להיות שאני טועה בעניין.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”