שלום,
כיום יש לי נקודת אינטרנט בקומה העליונה (הוט בוקס) והקליטה למטה היא לפי קריזות - לפעמים יש לפעמים אין והעוצמה גם משתנה כל הזמן.
ברצוני להשאיר למעלה נקודה קבוע בקיר למחשב הנייח ולהוריד למטה את הראוטר.
לא מבין בזה אבל בעיקרות בקירות יש כבר צנרת מוכנה להעברת חיווט וארון התקשורת נמצא גם כן למטה.
דרך הוט הוצא ללי להוסיף נקודה למטה מה שיעלה לי 90 ש"ח לחודש ולכן לא רלוונטי.
דרך אגב הנציגה הציעה לי בכל מקרה להחליף את ההוט בוקס לרואטר+מודם וטענה שמכיוון שאני גולש על 30 מגה- זה יתן תוצאות טובות יותר- האומנם ??
הבנתי שניתן למתוח למטה גם נקודה אפילו באופן עצמאי.
פחות מעוניין במגבר וכמו כן העברה דרך חשמל לא עובדת (ניסיתי) כנראה בגלל שיש תלת פאזי
בכל מקרה אודה לכל עצה בנושא
כמו כן למי עלי לפנות עם אני רוצה לעשות זאת ע"י מישהו וכמה הוספת נקודה כזאת אמורה לעלות.
תודה ואחלה יום
נקודת אינטרנט נוספת
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
בגדול אתה צריך AP.
אפשר לשחק עם האפשרויות:
* בכולן צריך להשחיל כבל רשת בין הקומה העליונה לתחתונה - ככה שאם לא תוכל לעשות זאת בעצמך, ולחבר ראשים לשתי הקצוות (יחסית פשוט) - תצטרך בעל מקצוע
1) להשאיר את הHOTBOX למעלה, ולשרשר לו בקומה למטה AP שיתן WIFI לקומה למטה
2) אם הWIFI למעלה לא חשוב, אפשר לשים את הHOTBOX למטה שיתן WIFI, ולמעלה לחבר את המחשב הנייח לסוויצ'\ישירות לכבל שמגיע מלמטה
הHOTBOX בסדר גמור בתור ראוטר, גרוע מאוד בתור WIFI, ולכן אם תשאיר אותו בקומה למעלה ותשרשר לו AP למטה שיתן WIFI לדעתי תהיה מרוצה
וככה זה אצלי בבית בכל אופן.
התשתית של ההשחלה טובה? ניתן להשחיל בקלות כבל?
אם כן - קרא לחבר, תקנו כבל רשת לפי מטרים, 2 שקעים CAT5e\cat6,צריך להשאיל\לקנות ממישהו לוחץ קורונה (שזה משמש ללחוץ את השקעים לכבל, יש מלא סרטונים ביוטיוב איך לעשות את זה בקלות)
תשחילו את הכבל (אם יש פיתולים או תשתית מסובכת, עדיף להשתמש במוביל מסוג שטלבנד)
ואז תלחץ שקעים ל-2 הקצוות.
אפשר לשחק עם האפשרויות:
* בכולן צריך להשחיל כבל רשת בין הקומה העליונה לתחתונה - ככה שאם לא תוכל לעשות זאת בעצמך, ולחבר ראשים לשתי הקצוות (יחסית פשוט) - תצטרך בעל מקצוע
1) להשאיר את הHOTBOX למעלה, ולשרשר לו בקומה למטה AP שיתן WIFI לקומה למטה
2) אם הWIFI למעלה לא חשוב, אפשר לשים את הHOTBOX למטה שיתן WIFI, ולמעלה לחבר את המחשב הנייח לסוויצ'\ישירות לכבל שמגיע מלמטה
הHOTBOX בסדר גמור בתור ראוטר, גרוע מאוד בתור WIFI, ולכן אם תשאיר אותו בקומה למעלה ותשרשר לו AP למטה שיתן WIFI לדעתי תהיה מרוצה
וככה זה אצלי בבית בכל אופן.
התשתית של ההשחלה טובה? ניתן להשחיל בקלות כבל?
אם כן - קרא לחבר, תקנו כבל רשת לפי מטרים, 2 שקעים CAT5e\cat6,צריך להשאיל\לקנות ממישהו לוחץ קורונה (שזה משמש ללחוץ את השקעים לכבל, יש מלא סרטונים ביוטיוב איך לעשות את זה בקלות)
תשחילו את הכבל (אם יש פיתולים או תשתית מסובכת, עדיף להשתמש במוביל מסוג שטלבנד)
ואז תלחץ שקעים ל-2 הקצוות.
הבהרה
ראשית המון תודה על התשובה המושקעת.
כאמור לא מבין בנושאים האלו, לא יודע מה זה AP וכדו'.
מה שכן הצלחתי להבין-
במידה ואני לא זקוק ל וואי פאי למעלה (שזה המצב) מה שאני צריך זה
1) "להשחיל כבל רשת בין הקומה העליונה לתחתונה "
2) "לשים את הHOTBOX למטה שיתן WIFI, ולמעלה לחבר את המחשב הנייח לסוויצ'\ישירות לכבל שמגיע מלמטה "
* מבין מדברייך שבגדול זו לא בעייה רצינית- מה שצריך לעשות זה - לקנות את כבל רשת + 2 שקעים CAT5e\cat6, וכו'.. לפי ההסבר שלך.
אודה על אישור הדברים
ועוד הבהרה לסיום- אם אכן זה מה שאני עושה- כך שלמעלה תהייה לי נקודה קבועה ולמטה הוטבוקס - שמשמש רק ל WI-FI -
האם במקרה זה עדיף לי להחליף את ההוט בוקס בראוטר+מודם (מחברת הוט) ?
שוב תודה
כאמור לא מבין בנושאים האלו, לא יודע מה זה AP וכדו'.
מה שכן הצלחתי להבין-
במידה ואני לא זקוק ל וואי פאי למעלה (שזה המצב) מה שאני צריך זה
1) "להשחיל כבל רשת בין הקומה העליונה לתחתונה "
2) "לשים את הHOTBOX למטה שיתן WIFI, ולמעלה לחבר את המחשב הנייח לסוויצ'\ישירות לכבל שמגיע מלמטה "
* מבין מדברייך שבגדול זו לא בעייה רצינית- מה שצריך לעשות זה - לקנות את כבל רשת + 2 שקעים CAT5e\cat6, וכו'.. לפי ההסבר שלך.
אודה על אישור הדברים
ועוד הבהרה לסיום- אם אכן זה מה שאני עושה- כך שלמעלה תהייה לי נקודה קבועה ולמטה הוטבוקס - שמשמש רק ל WI-FI -
האם במקרה זה עדיף לי להחליף את ההוט בוקס בראוטר+מודם (מחברת הוט) ?
שוב תודה