Thorens חדשים

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
dudster פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני די חדש בתחום הפטיפונים, ולמרות שקראתי מספר פעמים מספר שרשורים על המלצות וחוות דעת על רכישת פטיפונים, אני לא מצליח להבין מספיק לעומק ולקבל החלטה אובייקטיבית נכונה.

לפני כשנה כל מה שרציתי זה מכשיר שיסובב תקליטים וישמיע אותם (סוג של החייאת תקליטים של אבא), מפה לשם צמח לו התחביב. כך שהיום אני מוצא את עצמי תקוע עם מכשיר פח Denon DP200USB, שעושה לי ים בעיות עם חלק מהתקליטים (במיוחד של 180 ג') וזה מתחיל להטריף.

בקריאה על מכשירים מומלצים, השם שעלה לא מעט זה Thorens בדגמים 150/160, שהוא סוג של קונצנזוס כאן.
שאלת תם, היא, האם רק המכשירים המחודשים/משופצים בדגמים האלה מומלצים על ידיכם, ויש הבדל מהותי באיכות הניגון בין מה שהחברה הזו עושה היום?
כן, אני יודע שאני בתחום בעייתי של רצון לשדרג למשהו בתחום ה 1500$, ואני די חושש לקנות מכשיר יד שניה שאולי אצטרך להתעסק איתו אחר כך יותר מדי בתיקונים ושיפצורים.
אז אם יש משהו טוב שהם עושים כיום ומציעים למכירה, אשמח להבין מה המינימום הדרוש כדי להעמיד משהו ראוי בתקציב שפוי (שפוי עבורי).

תודה מראש

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #2 

6000 ש"ח הם לא 'תחום בעייתי' בכלל. אפשר למצא בתקציב הזה (וגם הרבה פחות) פטיפונים מצויינים. בוודאי אם אתה מוכן לפנות ללוחות המשומשים, ויש לך סבלנות לחכות למכשיר המתאים.

לגבי השאלה הספציפית - הפטיפונים החדשים של thorens הם לא רעים כלל. אולי אפילו טובים יותר מ- TD-150/160 המהוללים, במצבם המקורי כיום. ייתרונם של הפטיפונים הקלאסיים מורכב משלושה אלמנטים:
  • הם זולים מאוד (500-1000 ש"ח כתלות במצב וברכיבים הכלולים)
  • במאמץ לא גדול ולא הרבה כסף אפשר לשדרג אותם לרמה מצויינת.
  • במאמץ יותר גדול והשקעה לא קטנה, אבל גם לא מופרכת, אפשר להפוך אותם ל'קוטלי ענקים' של ממש.
מה מתאים לך? קשה לענות. קרא בפורומים תיאורים של שדרוג פטיפונים קלאסיים, ושאל את עצמך אם זה מתאים לך (לרוב לא ממש). לך לחנות שמחזיקה מבחר של פטיפונים חדשים (אודיו זיפ מומלצת לעיתים קרובות) וראה מה התקציב שלך מסוגל לרכוש במונחי איכות צליל. נסה לא להגרר להייפ ולהתלהבות - נורא קל באנלוג להוציא עוד ועוד כסף - לא כולו באמת תורם לאיכות הצליל. מה שאתה צריך זו פלטפורמה שמספקת איכות היום ותוכל לגדול אתך בהמשך.

חזור אלינו עם שאלות יותר ספציפיות (f)

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”