הכלל אצבע הוא שמהירות החיבור נעשית לפי החוליה החלשה ברשת.
כלומר אם יש לך 3 ראוטרים משורשרים שתומכים ברשת ג'יגה, ואחד מהם בלבד תומך רק ברשת עד 100, כל תקשורת שתעבור ב'מסלול' שמערב את הראוטר של ה100 - תקבל 100.
לגבי ה- 2.4GHZ ו 5GHZ.
עזוב תאוריות, בפרקטיקה - אם אין לך מחשב שמשתמש בחיבור אלחוטי, אתה לא צריך 5ghz
אצלך הכל זה סמארטפונים וחיבורים נייחים ולכן ה2.4GHZ זה מעל ומעבר
בקשר לראוטר הישן, יש שתי צורות נפוצות של חיבורים קווים, וגם אם נלך המון אחורה עדיין אלו הצורות:
חיבור קווי שתומך ב10\100, כלומר במהירות של 100Mbps לשנייה.
או היום משתמשים כבר ב חיבור שתומך ב10\100\1000 (המספרים הנמוכים, זאת אומרת - תמיכה אחורנית) שזה כבר חיבור ברשת 1Gbps (רשת ג'יגה)
שים לב שאם תחפש הודעות שלי פה בפורום רשתות, הסברתי לא פעם מה ההבדל בין מהירות הרשת הפנימית למהירות החיבור שלך מהספקית. (בגדול - אין ביניהן קשר)
מהירות הרשת הפנימית קשורה להעברת קבצים בתוך הרשת, כלומר שני מחשבים שיחוברו ביניהם ברשת של 1Gbps בעצם יוכלו להעביר ביניהם קבצים במהירות גבוה מאוד (תיאורטית עד 125MB לשנייה... שזה ג'יגה בייט ב8 שניות)
אז אין לי מושג מה מהירות הפורטים של הראוטר שלך בחיבור קווי, אבל הייתי מציע להשתדרג בAP חדש שיפיץ WIFI חזק ויציב עם פורטים של 1Gbps, אבל לא להשקיע יותר מ300 שקל. אישית אני משתמש ב1043ND המפורסם שזהו גם מחירו.
הבדיקה הכי פשוטה שאתה יכול לעשות זה במחשב הנייח בסלון להיכנס להגדרות החיבור ולבדוק מה כתוב תחת מהירות

פה למשל כתוב 100Mbps, ברשתות עם ציוד קצה מהיר יותר כתוב 1Gbps וכו'
בדיקה נוספת היא לשתף תיקיה במחשב 1 ולהעביר קובץ למחשב 2 ולבדוק מהי מהירות העברת הקבצים.... אם הקצב הוא פחות מ3MB לשנייה, זה מצב קצת בעייתי לניגון סרטים כבדים (שלא נדבר על בלוריי מלא)
נקודה אחת שאני לא יודע, זה כל הסיפור עם המפצל של יס והאם זה כבל רשת, או כל מיני סוגים של מתאמים..
(למשל מתאמים על חשמל, או מתאם על כבל טלויזיה, או כל מיני דרכים שונות להעביר רשת ביתית שלא באמצעות כבל רשת)
ולכן לפעמים תופעה זו מורידה משמעותית את קצב ההעברה התיאורטי.
למשל יש את הפתרון של העברת רשת על גבי חשמל, שכביכול אתה מחבר מתאם אחד לחשמל וממנו כבל קצר לראוטר, ובחדר מרוחק מחבר מתאם שני לחשמל ואז כבל קצר לקליינט (למחשב נגיד)
זה לא נותן את אותה יעילות כמו כבל רשת ישיר בין שני המחשבים, ואפילו קצת רחוק משם....
אם החיבורים הקווים של ה3com שלך הם מינימום 100Mbit לכל פורט, לדעתי תנסה להשתמש בו בתור התחלה
תגדיר אותו כAP ותחבר אל חיבור "1" שלו כבל ל"יס" (לאיפה שנכנס עכשיו הHTPC)
ותחבר אל חיבור "2" שלו את הHTPC (ונשארו לך ריקים "3" ו"4" אם תרצה לחבר עוד דברים כמו סמארט טי וי וכו)
אם יש לו חיבור "WAN" שים לב שלא משתמשים בו בAP והוא נשאר ריק.
תגדיר לו WIFI עם SSID דומה ואותה הצפנה בדיוק, רק בערוץ שונה (למשל ערוץ 1 ו11), זה יאפשר נדידה של המכשירים בבית אוטומטית בין הרשתות.
או שתוכל לעשות כמו שעשיתי שאצלי.הגדרתי שני SSID שונים ב2 הקומות ואני מחליף לרוב ידנית כדי לדעת ממש על איזה ראוטר אני מחובר באותו הרגע,
הקליינטים לא מחליפים אוטומטית "למי שיותר קרוב\טוב" אלא אם התחברת לסלון, והגעת לממד, ועדיין יש אות מהסלון (אומנם חלש, אבל יש) הקליינט לא יתנתק ממנו, על אף שיש בממד אות חזק יותר, ולכן אישית עשיתי 2 SSID שונים ואני עובר ידנית.
כמו-כן צריך לכבות את שרת הDHCP של הראוטר שישמש כAP, שכן הוא לא מחלק כתובות יותר אלא סה"כ "מאריך".
בנוסף, הכתובת הפיזית שלו צריכה להיות באותו התחום שמחלק הראוטר הראשי, אך מחוץ לDHCP שהוא מחלק, לדוגמא אצלי הראוטר הראשי זה: 192.168.1.1 והוא מחלק כתובות בין 192.168.1.10 ל- 192.168.1.100 ולכן הAP אצלי הוא:
192.168.1.101 או אופציה נוספת היא למשל 192.168.1.2 אבל לא: 192.168.1.101 כי זה בתוך התחום של הDHCP של הראוטר הראשי.
כפי שציינתי יש מדריך מפורט של NetCheif על הגדרת AP, תעדכן.