האם או איפה אפשר לרכוש בארץ פטיפונים של חברת music hall
שלום רב
אני מתעניין בלרכוש פטיפון של חברת music hall
אני מפחד לרכוש בחול בגלל המשלוח לארץ שלא יפגע הפטיפון
האם אפשר לרכוש מוצרים של החברה הזאת
הבנתי שיש להם זרועות של חברת פרוגקט
ראיתי שירשורים שלפני כמה שנים ניתן היה לקנות אותם בארץ
אבל עכשיו לא מצאתי
מישהו יודע איפה ניתן לקנות אם בכלל ניתן לקנות
תודה רבה
אני מתעניין בדגמים mmf 2.2
או בדגם mmf 5.1
אני מתעניין בלרכוש פטיפון של חברת music hall
אני מפחד לרכוש בחול בגלל המשלוח לארץ שלא יפגע הפטיפון
האם אפשר לרכוש מוצרים של החברה הזאת
הבנתי שיש להם זרועות של חברת פרוגקט
ראיתי שירשורים שלפני כמה שנים ניתן היה לקנות אותם בארץ
אבל עכשיו לא מצאתי
מישהו יודע איפה ניתן לקנות אם בכלל ניתן לקנות
תודה רבה
אני מתעניין בדגמים mmf 2.2
או בדגם mmf 5.1
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
לא מדויק. מדובר בשני יצרנים שונים, אמתיים לחלוטין, משתי יבשות שונות שבחרו, ככל הנראה מטעמי הוזלת עלויות לבצע שת"פ (שכולל גם חלקים) בתהליך הייצור. הדגמים של Music Hall Audio נראו לי תמיד מעט יותר 'מושקעים' ומוקפדים יותר מעמיתיהם. כך למשל, שני דגמים 'מקבילים':
Music Hall Audio - MMF 9.1

ולעומתו, ה-RPM 9.1 של Pro-Ject

לי נראה שלפחות במקרה הזה, התכנון של ה-MMF קצת יותר 'חכם'. הוא כולל בסיס רב שכבתי, ותושבת ייעודית למנוע, כזו שמגבילה את חופש תזוזתו. היחידה נראית סולידית יותר והתפעול אינו חשוף לתנועות של המנוע כתוצאה מנגיעה לא מכוונת ברצועה. ל-MMF יש גם את הלוק 'הנכון' וזה עושה רושם של פטפון אמיתי בניגוד לרושם ה'לגו' להרכבה עצמית של Pro-Ject.
בכל אופן, Roy Hall מבעלי החברה, מתגאה במוצהר בייצור הפטפונים שלו במפעל הצ'כי הוותיק 'Tesla' , בתכנון אמריקאי של הרכיבים האלקט' ובביצוע סיני מוקפד ומפוקח. דגמי MMF פופולריים מאוד בארה"ב ויש להם מוניטין (מוצדק או לא) טוב\יוקרתי יותר מעמיתיהם האוסטרים. די ברור שזהו אינו המקרה הקלסי של 'מוצר מדבקה'.
Music Hall Audio - MMF 9.1

ולעומתו, ה-RPM 9.1 של Pro-Ject

לי נראה שלפחות במקרה הזה, התכנון של ה-MMF קצת יותר 'חכם'. הוא כולל בסיס רב שכבתי, ותושבת ייעודית למנוע, כזו שמגבילה את חופש תזוזתו. היחידה נראית סולידית יותר והתפעול אינו חשוף לתנועות של המנוע כתוצאה מנגיעה לא מכוונת ברצועה. ל-MMF יש גם את הלוק 'הנכון' וזה עושה רושם של פטפון אמיתי בניגוד לרושם ה'לגו' להרכבה עצמית של Pro-Ject.
בכל אופן, Roy Hall מבעלי החברה, מתגאה במוצהר בייצור הפטפונים שלו במפעל הצ'כי הוותיק 'Tesla' , בתכנון אמריקאי של הרכיבים האלקט' ובביצוע סיני מוקפד ומפוקח. דגמי MMF פופולריים מאוד בארה"ב ויש להם מוניטין (מוצדק או לא) טוב\יוקרתי יותר מעמיתיהם האוסטרים. די ברור שזהו אינו המקרה הקלסי של 'מוצר מדבקה'.
הי,
אכן מדובר בדגמים בתכנון ייחודי של MH, שמיוצרים במפעל ProJect בצ'כיה.
הפריטים היחידים שנלקחים מליין ProJect הן הזרועות.
לעניין האיכות, אני לא יודע להגיב. לחברה טובה שלי יש פטיפון שלהם והיא מאוד מרוצה, אבל היא ניו-יורקית, ולא שמעתי אצלה את הפטיפון אף פעם.
בכל מקרה, תחושת הבטן שלי היא שהמוצרים לא מצדיקים לחפש דווקא אותם - יש בארץ מספיק תחליפים ומתחרים איכותיים לא פחות ובהחלט יותר.
אכן מדובר בדגמים בתכנון ייחודי של MH, שמיוצרים במפעל ProJect בצ'כיה.
הפריטים היחידים שנלקחים מליין ProJect הן הזרועות.
לעניין האיכות, אני לא יודע להגיב. לחברה טובה שלי יש פטיפון שלהם והיא מאוד מרוצה, אבל היא ניו-יורקית, ולא שמעתי אצלה את הפטיפון אף פעם.
בכל מקרה, תחושת הבטן שלי היא שהמוצרים לא מצדיקים לחפש דווקא אותם - יש בארץ מספיק תחליפים ומתחרים איכותיים לא פחות ובהחלט יותר.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
קיבלתי את ההארות. לפני מספר שנים עשיתי מחקר קצר ברשת שהביא אותי למסקנה שקיימת זהות של קרוב ל-100% בין דגמי שני היצרנים. התמקדתי אז בדגמים זולים יותר מה-9.1 שלעיל, שייתכן שבהם יש זהות רבה יותר גם כיום. בכל אופן, למושג מדבקה התכוונתי כפשוטו במקרה הזה, כלומר לא למוצר שאין מאחוריו יצרן אמיתי אלא למוצרים דומים מאד (או אפילו זהים כאמור במקרים מסוימים) שמה שמבדיל ביניהם זו המדבקה עם שם היצרן. בדיוק כפי שחלק מדגמי טורנס העכשוויים הם למעשה דואלים עם מדבקה אחרת.
·אני לא יודע מאיפה המידע שלך.dragon כתב:בדיוק כפי שחלק מדגמי טורנס העכשוויים הם למעשה דואלים עם מדבקה אחרת....
חברת Thorens אמנם עברה תהפוכות ושתי פשיטוות רגל, והבעלות בחברה החליפה ידיים כמה פעמים, אבל אותה החברה שייצרה ציוד אודיו מהולל עוד מהמאה ה- 19, ממשיכה לייצר פטיפונים עד היום הזה. היא ללא ספק אינה חברת מדבקה.
מאידך, Dual ההסטורית, שאנחנו אוהבים ומעריכים אינה קיימת כלל. המותג נרכש על-ידי תאגיד TCL הסיני בשנת 2001 ומשמש כ'מדבקה' כדי למכור את התוצרת של TCL, בין היתר פטיפונים סיניים מאפנים, באירופה.
כאמור, Music Hall היא לא חברת מדבקה, והפטיפונים שלה אינם "כמעט זהים" לאלו של ProJect. מדובר בשתי חברות נפרדות, בעלות פיתוח ותכנון עצמאים שמשתמשות בשירותי אותו גוף מייצר בצ'כיה.
זה לא הופך את MH לחברה מעניית מספיק כדי לרדוף אחרי המוצרים שלה דווקא, בעיקר לא כשיש בארץ יבוא סדיר של ProJect, Rega, Thorens, ועוד כמה חברות שמציאות איכות דומה, במחירים דומים, ועם שירות מקומי.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

·nkorah כתב:·אני לא יודע מאיפה המידע שלך.......
חברת Thorens אמנם עברה תהפוכות ושתי פשיטוות רגל, והבעלות בחברה החליפה ידיים כמה פעמים, אבל אותה החברה שייצרה ציוד אודיו מהולל עוד מהמאה ה- 19, ממשיכה לייצר פטיפונים עד היום הזה. היא ללא ספק אינה חברת מדבקה.
מאידך, Dual ההסטורית, שאנחנו אוהבים ומעריכים אינה קיימת כלל. המותג נרכש על-ידי תאגיד TCL הסיני בשנת 2001 ומשמש כ'מדבקה' כדי למכור את התוצרת של TCL, בין היתר פטיפונים סיניים מאפנים, באירופה.
...
שוב לא הבנת. נסה לקרוא במקום "מדבקה" - "לוגו". לזאת הכוונה, כפי שהבהרתי לעיל. לגבי הטורנסים שהם דואלים, אתה לא רק לא יודע מאיפה המידע שלי - אתה פשוט לא יודע. וכנראה גם לא טרחת לברר (ניתן למצוא על כך מידע גם בפורום הזה...). הדגמים הפחות יקרים של טורנס כיום - ה- TD 158, 170, 190, 240 - הם פטיפונים שפותחו ע"י דואל בשנות ה-90, נמכרו במקור תחת שם זה ומזה שנים נמכרים תחת השם טורנס בשינויים קוסמטיים קלים. מאחר שהם עדיין מיוצרים - בגרמניה ולא בסין - ניתן להשיגם בארצות מסוימות גם תחת שמם המקורי דואל ובעיצובם המקורי (בעיקר מיקום שונה של כפתורי הפעלה).
- tnsilver
- חבר מביא חבר

המותג Thorens הוא, נכון להיום, כן 'מוצר מדבקה' :איי:
לי דווקא נראה שיש הרבה מעבר לזרועות שמשותפות בין דגמי MMF ו-RPM. המנוע נראה זהה, כך גם הפלטה... אולי לא. בכל מקרה זה נראה כאילו Music Hall חושבים קצת מעבר לחור של הגרוש והפטפונים שלהם טיפה יותר מושקעים. אבל... לגבי Dual ו-Thorens, סיפור מוזר...
בואו נעשה קצת סדר בעובדות. ע"פ הפרסומים הרשמיים - המפעל של Alfred Fehrenbacher בעיירה הגרמנית St. Georgen שביער השחור, ייצר את הפטפונים של Dual עוד בשנות ה-60'. בשנות ה-70' דואל נכנסה לקשיים כלכליים עד שפשטה רגל סופית ב-1982. את שאריות החברה המפורסמת רכש קונצרן 'Thomson' הצרפתי שמכר אותן מאוחר יותר לקונצרן 'Sneider Rundfunk' הגרמני, עד שב-1993 האדון Fehrenbacher רכש את המותג Dual בעצמו. נכון להיום, ע"פ חומרי השיווק, המפעל של Fehrenbacher מייצר בין 15 ל-20 אלף פטפונים מסוגים שונים בשנה (במקור 'diverser Marken' קרי, 'מותגים מגוונים'), כולל Dual במפעל בגרמניה. מדובר בפטפונים מודרניים בתכנון של Fehrenbacher ללא קשר לתכנוני Dual המקוריים.
חצי סנטימטר משם, ביער השחור בעיירה Lahr שכנו מפעלי Thorens-Franz AG שבהם יוצרו הפטפונים המפורסמים והאהודים מאז האיחוד עם EMT הגרמנית ב-1966. האיחוד הזה כבר התרחש לאחר האיחוד עם Paillard ופירוק השותפות הכושלת לאחר כשנתיים. חברת Thorens ידעה קשיים כלכליים ומשברים קשים מאוד לאורך מרבית ההיסטוריה שלה. עד 2011 החברה עברה לפחות שלוש פשיטות רגל, כולל בקשה לפשיטת רגל שהממשלה הגרמנית סירבה לה בשנת 2000. כתוצאה מכך, החל משנת 2002 השם Thorens הוא 'מותג עובר לסוחר' ומוחזק ע"י חברות שירותים ואחזקות (שאינן יצרניות) שחלקן נמצא בבעלות, כזו או אחרת, של צאצאי משפחת Thorens.
הבעלים החוקיים העכשוויים של מרבית הזכויות על השם 'Thorens' הם חברת האחזקות הגרמנית Sintron Vertriebs GmbH. איך זה קשור? בפרסומים של Fehrenbacher ניתן לראות קשר הדוק ל-Sintron שהם המפיצים של Dual ויתכן של-Fehrenbacher יש חלק בבעלות של המותג Thorens עצמו.
בכל מקרה המצב הנוכחי הוא שהבעלים של המותג Thorens מייצרים פטפונים במפעל של Fehrenbacher שהוא גם הבעלים של המותג Dual. ממילא הקשר בין Fehrenbacher, Dual, Thorens, EMT ו-Paillard היה קיים מאז ומתמיד ולו מפאת הסמיכות הגאוגרפית וההיכרות האישית של ראשי משפחות והיצרנים המקוריים שמתועדת עוד מראשית המאה ה-20'. ממש לא מפליא שדגמי Thorens ו-Dual המודרניים דומים דמיון רב האחד לשני. למעשה אלה בדיוק אותם פטפונים, אותו יצרן, אותו מפעל, אותם בעלים וזה, נכון להיום, אכן 'מוצר מדבקה' קלסי.
אם זאת, ראוי לציין שבניגוד לקונוטציות השליליות שיש למונח הזה, ל-Fehrenbacher יש רקורד של ידע רב וייצור איכותי וחלק מהפטפונים האלה אינם רעים כלל. לא מדובר בייצור סיני זול ואנמי וחלק מהתוצרת הגרמנית הזו אפילו נחשבת ל-hi-end יוקרתי.
בואו נעשה קצת סדר בעובדות. ע"פ הפרסומים הרשמיים - המפעל של Alfred Fehrenbacher בעיירה הגרמנית St. Georgen שביער השחור, ייצר את הפטפונים של Dual עוד בשנות ה-60'. בשנות ה-70' דואל נכנסה לקשיים כלכליים עד שפשטה רגל סופית ב-1982. את שאריות החברה המפורסמת רכש קונצרן 'Thomson' הצרפתי שמכר אותן מאוחר יותר לקונצרן 'Sneider Rundfunk' הגרמני, עד שב-1993 האדון Fehrenbacher רכש את המותג Dual בעצמו. נכון להיום, ע"פ חומרי השיווק, המפעל של Fehrenbacher מייצר בין 15 ל-20 אלף פטפונים מסוגים שונים בשנה (במקור 'diverser Marken' קרי, 'מותגים מגוונים'), כולל Dual במפעל בגרמניה. מדובר בפטפונים מודרניים בתכנון של Fehrenbacher ללא קשר לתכנוני Dual המקוריים.
חצי סנטימטר משם, ביער השחור בעיירה Lahr שכנו מפעלי Thorens-Franz AG שבהם יוצרו הפטפונים המפורסמים והאהודים מאז האיחוד עם EMT הגרמנית ב-1966. האיחוד הזה כבר התרחש לאחר האיחוד עם Paillard ופירוק השותפות הכושלת לאחר כשנתיים. חברת Thorens ידעה קשיים כלכליים ומשברים קשים מאוד לאורך מרבית ההיסטוריה שלה. עד 2011 החברה עברה לפחות שלוש פשיטות רגל, כולל בקשה לפשיטת רגל שהממשלה הגרמנית סירבה לה בשנת 2000. כתוצאה מכך, החל משנת 2002 השם Thorens הוא 'מותג עובר לסוחר' ומוחזק ע"י חברות שירותים ואחזקות (שאינן יצרניות) שחלקן נמצא בבעלות, כזו או אחרת, של צאצאי משפחת Thorens.
הבעלים החוקיים העכשוויים של מרבית הזכויות על השם 'Thorens' הם חברת האחזקות הגרמנית Sintron Vertriebs GmbH. איך זה קשור? בפרסומים של Fehrenbacher ניתן לראות קשר הדוק ל-Sintron שהם המפיצים של Dual ויתכן של-Fehrenbacher יש חלק בבעלות של המותג Thorens עצמו.
בכל מקרה המצב הנוכחי הוא שהבעלים של המותג Thorens מייצרים פטפונים במפעל של Fehrenbacher שהוא גם הבעלים של המותג Dual. ממילא הקשר בין Fehrenbacher, Dual, Thorens, EMT ו-Paillard היה קיים מאז ומתמיד ולו מפאת הסמיכות הגאוגרפית וההיכרות האישית של ראשי משפחות והיצרנים המקוריים שמתועדת עוד מראשית המאה ה-20'. ממש לא מפליא שדגמי Thorens ו-Dual המודרניים דומים דמיון רב האחד לשני. למעשה אלה בדיוק אותם פטפונים, אותו יצרן, אותו מפעל, אותם בעלים וזה, נכון להיום, אכן 'מוצר מדבקה' קלסי.
אם זאת, ראוי לציין שבניגוד לקונוטציות השליליות שיש למונח הזה, ל-Fehrenbacher יש רקורד של ידע רב וייצור איכותי וחלק מהפטפונים האלה אינם רעים כלל. לא מדובר בייצור סיני זול ואנמי וחלק מהתוצרת הגרמנית הזו אפילו נחשבת ל-hi-end יוקרתי.
השאלה שלי עדיין אקטואלית האם אפשר לקנות בארץ פטיפונים של חברת music hall
השאלה שלי עדיין אקטואלית האם אפשר לקנות בארץ פטיפונים של חברת music hall ?
והאם מישהו מכיר את הפרוגקט Pro-Ject 1Xpression
או את הפרוגקט Pro-Ject 1Xpression Carbon
פשוט לשלושת הפטיפונים האלו יש את אותצה הזרוע
אישית אני רוצה מיוזיק הול אבל אם לא אז פרוגקט
והאם מישהו מכיר את הפרוגקט Pro-Ject 1Xpression
או את הפרוגקט Pro-Ject 1Xpression Carbon
פשוט לשלושת הפטיפונים האלו יש את אותצה הזרוע
אישית אני רוצה מיוזיק הול אבל אם לא אז פרוגקט
לא מכיר את המותג Music Hall
לאיל פור, היבואן של פרוג'קט, יש שם לא רע בעולם האודיו הישראלי והוא ידוע גם בשירות טוב.
נראה לי שה יכול לתרום להחלטה שלך.
גילוי נאות - הפריט היחידי שרכשתי מאיל היה מגבר לפטיפון וגם זה היה לפני הרבה מאוד שנים.
עוד דבר - פרוג''ט זה שם ידוע בעולם האודיו והדבר יעזור בעתיד כאשר תרצה למכור את המכשיר.
בהצלחה.
נראה לי שה יכול לתרום להחלטה שלך.
גילוי נאות - הפריט היחידי שרכשתי מאיל היה מגבר לפטיפון וגם זה היה לפני הרבה מאוד שנים.
עוד דבר - פרוג''ט זה שם ידוע בעולם האודיו והדבר יעזור בעתיד כאשר תרצה למכור את המכשיר.
בהצלחה.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

Re: השאלה שלי עדיין אקטואלית האם אפשר לקנות בארץ פטיפונים של חברת music hall
שלח לחמך על-פני המים... ([email protected])onkyo כתב:השאלה שלי עדיין אקטואלית האם אפשר לקנות בארץ פטיפונים של חברת music hall ?...
[left]
Dear Sir or Madam
I was wondering if it's possible to purchase an MMF turntable in Israel.
Do you have a representative / importer / dealership in Israel?
Merry Xmas
T.N.Silverman[/left]
ספק אם תגיע תשובה לפני ליל הסילבסטר.
נחייה ונראה...
- dragon
- חבר פעיל מאוד

שאלה מיותרת בעיניי. אם היה להם נציג או דילר בארץ זה מן הסתם היה רשום באתר שלהם, וגם אם היו נמנעים מלפרסם את זה שם - אנו אנשי הפטיפונים הישראלים כבר היינו יודעים על כך בלאו הכי. אי אפשר לשמור נציגות כזו בסוד (גם אין טעם).
- tnsilver
- חבר מביא חבר

מה זאת אומרת 'אין טעם'? מה? אתה חושב שככה מוכרים MMF לכל אחד שרוצה? סתם מישהו מהרחוב? לא חביבי! MMF זה קלאסה. אם אתה רוצה לקנות - תתאמץ! תברר בחדרי חדרים ולחישות סוד ותמצא את הדילר בכוחות עצמך.
האתר של Music Hall מומש ככל הנראה ע"י קבלן משנה שזכה במכרז בהצעה הנמוכה ביותר. אלה נוטים להעסיק מפתחים בוגרי מע' החינוך הציבורית האמריקאית שבמשך 12 שנים לא מצליחה לכסות בשעורי הגאוגרפיה יותר מאשר את החלק הצפוני של היבשת האמריקאית. מבחינתם כל מה שלא נכנס למערכת מספרי ה-zip של הדואר הפדראלי הוא בוודאות אוקיינוס, מדבר או קנדה. כולם לא מעניינים אף אחד במידה שווה. זה לא אומר כלום שזה לא מופיע שם.
והנה כמה שאלות למחשבה לאנשי הפטפונים הישראלים שבלאו הכי יודעים הכל...
מי בישראל מטפל ב-SOTA?
מי מייבא ואחראי לפטפונים של Merill Williams?
איפה בתל-אביב אפשר לקבל שירות לפטפון Sirius של Rockport?
מי מייבא Artemis Labs, או, לצורך העניין Basis Labs, Choir. Galibier, Redpoint או אפילו פטפונים של George Warren?

האתר של Music Hall מומש ככל הנראה ע"י קבלן משנה שזכה במכרז בהצעה הנמוכה ביותר. אלה נוטים להעסיק מפתחים בוגרי מע' החינוך הציבורית האמריקאית שבמשך 12 שנים לא מצליחה לכסות בשעורי הגאוגרפיה יותר מאשר את החלק הצפוני של היבשת האמריקאית. מבחינתם כל מה שלא נכנס למערכת מספרי ה-zip של הדואר הפדראלי הוא בוודאות אוקיינוס, מדבר או קנדה. כולם לא מעניינים אף אחד במידה שווה. זה לא אומר כלום שזה לא מופיע שם.
מי בישראל מטפל ב-SOTA?
מי מייבא ואחראי לפטפונים של Merill Williams?
איפה בתל-אביב אפשר לקבל שירות לפטפון Sirius של Rockport?
מי מייבא Artemis Labs, או, לצורך העניין Basis Labs, Choir. Galibier, Redpoint או אפילו פטפונים של George Warren?
- dragon
- חבר פעיל מאוד

·tnsilver כתב:
...
כשכתבתי 'אנו אנשי הפטיפונים' התכוונתי גם - ואולי בעיקר - אליך
- tnsilver
- חבר מביא חבר

fair enough אך אני רציני מאוד והרשימה אינה הזויה בכללה. היא אמנם כוללת, מטעמי 'דרמה', כמה יצרני נישה אמריקאים - אך SOTA לדוגמה, כמו גם Merill, הם פטפונים נפוצים מאוד. מדוע הפטפונים של VPI מוכרים בישראל ושל SOTA לא? גורל? מקריות? צרות אופקים? הרי שתי החברות דומות מאוד באיכותן ובגודלן. אז מדוע בכל זאת? כנראה שפשוט לא חשבו על זה והשאלה המעניינת באמת היא למה? אם כן חשבו על זה, השאלה הופכת בעצם ל... למה לא?
יש לי תאוריה (כמובן) אך היא מורכבת ואינה מחמיאה. התופעות שאני שם לב אליהן כוללות ההעדפה להסתמך על מילה של חבר ששמע מילה של חבר (ששמע מילה של חבר של... היבואן) במקום לבצע בדק צרכני עצמאי, התמכרות אינפנטילית ל'ריח הניילונים' של החדש, נטייה נוגדת אינטרסים לחפש בית חם דווקא אצל היבואן, הסוחר והמתווך, החשש מ-eBay ורכישות מקוונות, ובריחת ברירת מחדל עדרית אל עבר פטפונים שמשווקים היטב, במקום אל אלה שבנויים היטב. קיימות גם תופעות של חוסר יכולת או חוסר רצון מופגן, על גבול העצלנות המנוונת, לבצע מחקר צרכני עצמאי, אי היכולת להגדיר ולדבוק בתקציב לאורך זמן, חוסר אורך רוח צרכני ולעתים אימפולסיביות ואמונה כמעט עיוורת בכל מה שמפורסם בשפה האנגלית - ב... אינטרנט. אלה לטעמי אינם סממנים של שוק צרכני בוגר.
בשוק בוגר לא סביר שכל פטפוני ה-'הי-פי' יהיו כולם מתוצרת Nottingham Analogue, Michell ו-ClearAudio וכל פטפוני ה'מיד-פי' יהיו Pro-Ject, ושכל תחתית שרשרת המזון האנלוגית הזו תורכב מפטפונים סיניים דמויי טכניקס. זה לא סביר ששכבת התחתית תתומחר ברמה כמעט זהה לזו של שכבת הביניים, ועוד יותר לא סביר שכל שכבת הביניים הזו נשלטת ע"י אותו יבואן שגם שולט בפועל בשליש מנתח השכבה העליונה. לי זה נראה מצב לא טבעי ומעוות לחלוטין.
כשהחשש הישראלי מ-eBay יפוג, כאשר ההכרה שהיבואנים אינם חברינו (אל אף השתתפותם המסחרית הפעילה בפורומים הרלוונטיים באתרים שמתירים זאת), ושהם בעצם חוליה מיותרת לחלוטין בשרשרת התקורות האנלוגית, כשנפסיק להיות עדר של כבשים מעוקרות ומנווטות ששואפות להעלות גירה מעל אותו כר עשב כמו זה של הכבש השכן, כאשר נתחיל לבצע מחקר צרכני עצמאי ונפסיק להאמין לכל מודעה מקוונת מטעם וכל ברבור של החבר'ה, אולי אז יתחילו להגיע לת"א וחיפה גם פטפונים של SOTA ו-Merill שיהוו אלטרנטיבה הולמת וגיוון מרענן לשוק הנוכחי המשמים.
הפטפונים האמריקאים מהפנטים ולא רק אלה של חברות הנישה הבוטיקיות. גם דגמי וינטאז' כמו Empire 398 עשויים להיכנס בקלות לפנתאון המכונות האנלוגיות הראויות לציון בכל הזמנים. אילו היינו מגדלים זוג ומנצלים עד תום את מלוא זכויותינו אצל ידידינו הצרכני הטוב ביותר שקם בעשור האחרון, eBay וחדלים לחשוב שכל העולם רוצה רק לדפוק אותנו כל הזמן... אילו רק היינו משתחררים קצת מעדריות הזו של Pro-Ject מהקשקושים על Nottingham Analogue פרי תכנונו המינימליסטי השנוי במחלוקת של פלטצ'ר ז"ל - אולי אז, היית רואה, אילן, שהרשימה שלי אינה הזויה כלל וכלל.
יש לי תאוריה (כמובן) אך היא מורכבת ואינה מחמיאה. התופעות שאני שם לב אליהן כוללות ההעדפה להסתמך על מילה של חבר ששמע מילה של חבר (ששמע מילה של חבר של... היבואן) במקום לבצע בדק צרכני עצמאי, התמכרות אינפנטילית ל'ריח הניילונים' של החדש, נטייה נוגדת אינטרסים לחפש בית חם דווקא אצל היבואן, הסוחר והמתווך, החשש מ-eBay ורכישות מקוונות, ובריחת ברירת מחדל עדרית אל עבר פטפונים שמשווקים היטב, במקום אל אלה שבנויים היטב. קיימות גם תופעות של חוסר יכולת או חוסר רצון מופגן, על גבול העצלנות המנוונת, לבצע מחקר צרכני עצמאי, אי היכולת להגדיר ולדבוק בתקציב לאורך זמן, חוסר אורך רוח צרכני ולעתים אימפולסיביות ואמונה כמעט עיוורת בכל מה שמפורסם בשפה האנגלית - ב... אינטרנט. אלה לטעמי אינם סממנים של שוק צרכני בוגר.
בשוק בוגר לא סביר שכל פטפוני ה-'הי-פי' יהיו כולם מתוצרת Nottingham Analogue, Michell ו-ClearAudio וכל פטפוני ה'מיד-פי' יהיו Pro-Ject, ושכל תחתית שרשרת המזון האנלוגית הזו תורכב מפטפונים סיניים דמויי טכניקס. זה לא סביר ששכבת התחתית תתומחר ברמה כמעט זהה לזו של שכבת הביניים, ועוד יותר לא סביר שכל שכבת הביניים הזו נשלטת ע"י אותו יבואן שגם שולט בפועל בשליש מנתח השכבה העליונה. לי זה נראה מצב לא טבעי ומעוות לחלוטין.
כשהחשש הישראלי מ-eBay יפוג, כאשר ההכרה שהיבואנים אינם חברינו (אל אף השתתפותם המסחרית הפעילה בפורומים הרלוונטיים באתרים שמתירים זאת), ושהם בעצם חוליה מיותרת לחלוטין בשרשרת התקורות האנלוגית, כשנפסיק להיות עדר של כבשים מעוקרות ומנווטות ששואפות להעלות גירה מעל אותו כר עשב כמו זה של הכבש השכן, כאשר נתחיל לבצע מחקר צרכני עצמאי ונפסיק להאמין לכל מודעה מקוונת מטעם וכל ברבור של החבר'ה, אולי אז יתחילו להגיע לת"א וחיפה גם פטפונים של SOTA ו-Merill שיהוו אלטרנטיבה הולמת וגיוון מרענן לשוק הנוכחי המשמים.
הפטפונים האמריקאים מהפנטים ולא רק אלה של חברות הנישה הבוטיקיות. גם דגמי וינטאז' כמו Empire 398 עשויים להיכנס בקלות לפנתאון המכונות האנלוגיות הראויות לציון בכל הזמנים. אילו היינו מגדלים זוג ומנצלים עד תום את מלוא זכויותינו אצל ידידינו הצרכני הטוב ביותר שקם בעשור האחרון, eBay וחדלים לחשוב שכל העולם רוצה רק לדפוק אותנו כל הזמן... אילו רק היינו משתחררים קצת מעדריות הזו של Pro-Ject מהקשקושים על Nottingham Analogue פרי תכנונו המינימליסטי השנוי במחלוקת של פלטצ'ר ז"ל - אולי אז, היית רואה, אילן, שהרשימה שלי אינה הזויה כלל וכלל.
קיבלתי אתמול תשובה מחברת מיוזיק הול שאין להם יבואן בארץ- חבל
קיבלתי אתמול תשובה מחברת מיוזיק הול שאין להם יבואן בארץ- חבל
מאד הופתעתי מהצגובה המהירה שלהם
תודה רבה לכולכם על נסיון העזרה
כנראה שאלך על פרוגקט אקספרשיון 1
מאד הופתעתי מהצגובה המהירה שלהם
תודה רבה לכולכם על נסיון העזרה
כנראה שאלך על פרוגקט אקספרשיון 1
- dragon
- חבר פעיל מאוד

טומי, כשכתבתי על הרשימה שהבאת 'הזויה' התכוונתי שמדובר שם ביצרני 'בוטיק' שמייצרים אולי 5 מכשירים בשנה ואפילו בארה"ב בקושי יש להם דילרים... אז זה הזוי לצפות שליצרנים כאלה תהיה נציגות בחור נידח כמו ישראל. נכון שיש מספר יצרנים קטנים מאד ונדירים מאד (בתחום היי פיי - לאו דווקא פטיפונים) שכן מיוצגים פה, אבל אתה בחרת את האזוטרי שבאזוטרי.
אודיופריק (ערן פוגל) מייבא בנוסף לפטיפונים של מישל, את לקסמן שייצאו לא מזמן עם פטיפון, גם את Brinkmann Audio .
יגאל לסרי מייבא בין השאר גם פטיפונים של חברה אמריקאית בשם triangleart
יגאל לסרי מייבא בין השאר גם פטיפונים של חברה אמריקאית בשם triangleart
- tnsilver
- חבר מביא חבר

חלקם אכן יצרני 'נישה' שאני לא לגמרי בטוח מהי כמות הייצור השנתית שלהם. כדי להיות יצרן שמייצר חמש יחידות בשנה ומתקיים מזה, אתה חייב קודם כל רקורד של ייצור כדי שיכירו אותך ויהיה לך מוניטין. עם זאת, ה-Sirius III של Rockport נבנה במשך חצי שנה מרכיבים שמגיעים מ-60 ספקים שונים. אני מניח שלא מייצרים אלפים כאלה בכל שנה. במקרה הזה גם מדובר במשהו שעולה כמו מכונית מנהלים גרמנית חדישה ויוקרתית, וזה בארה"ב עצמה. מעניין כמה כאלה נמכרו עד כה...dragon כתב:מדובר שם ביצרני 'בוטיק' שמייצרים אולי 5 מכשירים בשנה ואפילו בארה"ב בקושי יש להם דילרים......
חלק מהיצרנים שציינתי קודם הם עסקים בינ"ל גדולים מאוד. חלקם, בתי עסק משפחתיים ללא תשתית הפצה מחוץ לחלל הסייבר (זה לא רעיון רע וזה מוזיל עלויות). בכל מקרה, כדאי להעיף מבט באתרים. יש שם פטפונים מהממים במחירים שהם לרוב אמנם גבוהים, אך לא ברמה אסטרונומית והזויה. במרבית המקרים זה יקר - אבל אפשרי:
- Galibier Designes - רשימת דילרים בארה"ב ואירופה
- Rockport Technologies - רשימת דילרים בארה"ב, אסיה, אירופה, ניו-זילנד ואוסטרליה
- Choir Audio - מקוונים כמעט לחלוטין עם רשימת דילרים מסונפים בארה"ב
- Basis Audio Labs - מקוונים לחלוטין
- George Warren - מקוונים לגמרי עם מוקד טלפוני toll free בארה"ב
- SOTA - רשימת דילרים ומפיצים בכל ארה"ב
- Merill Williams - רשימת מפיצים בינ"ל
- Redpoint Turntables - מקוונים לגמרי