אורך מירבי לכבל אופטי? ועניין ARC
עושה התקנה ראשונית לרסיבר . עד כה צפיתי בסטריאו.
יש מעט בעיית מרחק בין הרכיבים.
האם יש איזו מגבלת אורך לכבל סאונד אופטי , שעלולה להנחית איכות מעבר לאורך מסוים?
דבר נוסף.
בפלזמה החכמה יש לי כניסת ARC . זה רשום על אחת מכניסות ה hdmi שלה.
במקרן ובאקסטרימר אתו אני עובד למקרן, זה לא מצוין ושווה בדיקה.
למעשה בטלוויזיה אוכל לקבל את הסאונד יחד עם התמונה באמצעות כבל ה hdmi שיגיע מיציאת ה hdmi שברסיבר לכניסה הנ"ל בטלויזיה.
עם זאת קראתי את זה, המדבר על בעיות בשימוש לסאונד רב ערוצי עם כבל ה hdmi.
נראה לי קצת הזוי, אבל אולי זה נכון , מה דעתכם?
http://www.cnet.com/news/what-is-audio- ... annel-arc/
ובגדול, האם יש עדיפות לאחת מהשיטות ( אופטי מול hdmi ).?
יש מעט בעיית מרחק בין הרכיבים.
האם יש איזו מגבלת אורך לכבל סאונד אופטי , שעלולה להנחית איכות מעבר לאורך מסוים?
דבר נוסף.
בפלזמה החכמה יש לי כניסת ARC . זה רשום על אחת מכניסות ה hdmi שלה.
במקרן ובאקסטרימר אתו אני עובד למקרן, זה לא מצוין ושווה בדיקה.
למעשה בטלוויזיה אוכל לקבל את הסאונד יחד עם התמונה באמצעות כבל ה hdmi שיגיע מיציאת ה hdmi שברסיבר לכניסה הנ"ל בטלויזיה.
עם זאת קראתי את זה, המדבר על בעיות בשימוש לסאונד רב ערוצי עם כבל ה hdmi.
נראה לי קצת הזוי, אבל אולי זה נכון , מה דעתכם?
http://www.cnet.com/news/what-is-audio- ... annel-arc/
ובגדול, האם יש עדיפות לאחת מהשיטות ( אופטי מול hdmi ).?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17938
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
עבור HT רק HDMI חיבור אופטי לא מסוגל להעביר את פורמטי הסאונד HD הקיימים היום.
יש לך הסבר למה שרשמו בכתבה הזו , בה הם טוענים שדווקא באודיו רב ערוצי עלולה להיות בעייה עם ה- arc/hdmi? או שאני מבלבל כאן דברים.
מבין שלהעברת הסאונד ב hdmi אני צריך להשתמש בצפייה בטלוויזיה כפי שתיארתי .
מה קורה עם הסטירמר והמקרן?
יש לי יציאת hdmi אחת מהסטירמר( אקסטרימר סיידויינדר 3).
מבין שאני צריך להוציא אותה לכניסה המתאימה ברסיבר.
השאלה אם אני מוציא hdmi מיציאת הרסיבר ומחבר למקרן אם זה יוציא גם סאונד.
עריכה:
משהו לא ברור לי.
מהטלוויזיה יש לי רק יציאה אחת, הכבל האופטי.
כל שאר החיבורים, לרבות ה hdmi ( חייבים למצוא מהר מילה בעברית לזה) הם רק כניסות, לא יציאות.
לכן לא ברור לי איך אשתמש בסאונד היוצא מהטלויזה, כאשר אשתמש אתה ללא הסטרימר החיצוני, אלא עם הפנימי , מה שאני בדרך כלל עושה.
השאלה אם אני מוציא hdmi מיציאת הרסיבר ומחבר למקרן אם זה יוציא גם סאונד.
עריכה:
משהו לא ברור לי.
מהטלוויזיה יש לי רק יציאה אחת, הכבל האופטי.
כל שאר החיבורים, לרבות ה hdmi ( חייבים למצוא מהר מילה בעברית לזה) הם רק כניסות, לא יציאות.
לכן לא ברור לי איך אשתמש בסאונד היוצא מהטלויזה, כאשר אשתמש אתה ללא הסטרימר החיצוני, אלא עם הפנימי , מה שאני בדרך כלל עושה.
נערך לאחרונה על ידי stive ב 22/12/2014 11:50, נערך פעם 1 בסך הכל.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17938
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·stive כתב:יש לך הסבר למה שרשמו בכתבה הזו , בה הם טוענים שדווקא באודיו רב ערוצי עלולה להיות בעייה עם ה- arc/hdmi? או שאני מבלבל כאן דברים.
השאלה אם אני מוציא hdmi מיציאת הרסיבר ומחבר למקרן אם זה יוציא גם סאונד....
אתה רוצה להוציא תמונה גם למסך וגם למקרן ? אתה צריך שתי יציאות HDMI פעילות מהרסיבר שלך.
לגבי הסטרימר והמקרן ובכן ,חיבור HDMI מהסטרימר לכניסה ברסיבר ,מעבירה סאונד ותמונה. יציאת ה HDMI מהרסיבר למקרן תעביר את התמונה (וגם סאונד אבל לא רלוונטי עבור המקרן כי את הסאונד אתה אמור לשמוע מהרסיבר ולא מהמקרן).
לגבי ARC לא ממש שולט בזה כי לא ממש משתמש בזה אני רק יודע שיש מלא בעיות עם זה וחוסר תאימות.
לגבי הוצאת תוכן מהרסיבר לשני אמצעי צפייה בו זמנית, זה היה ברור לי ולא את זה שאלתי, אבל תודה בכל אופן.
אוקי, לעניין המקרן הבנתי.
אבל לטלויזיה, אם שמת לב לעריכה שעשיתי ( כנראה לאחר תגובתך) הרי שבטלויזיה לצערי אין לי יציאת אחרת מלבד האופטית, כל השאר כניסות.( שזה קצת דפוק מצד סמסנוג לטלויזיה מודרנית יחסית).
כך שאני חושב שלא אוכל להשתמש בה לסאונד דרך hdmi .
אולי לכך עשו שם את כניסת ה arc , לא יודע.
אם למישהו הבהרה לכך, אשמח.
אוקי, לעניין המקרן הבנתי.
אבל לטלויזיה, אם שמת לב לעריכה שעשיתי ( כנראה לאחר תגובתך) הרי שבטלויזיה לצערי אין לי יציאת אחרת מלבד האופטית, כל השאר כניסות.( שזה קצת דפוק מצד סמסנוג לטלויזיה מודרנית יחסית).
כך שאני חושב שלא אוכל להשתמש בה לסאונד דרך hdmi .
אולי לכך עשו שם את כניסת ה arc , לא יודע.
אם למישהו הבהרה לכך, אשמח.
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2611
- שם מלא: יואב בן חורין
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
כמובן שאת ה 5.1 תקבל מהרסיבר, אבל מאיזה מקור?stive כתב:לקבל 5.1 דרך הרסיבר....
את סאונד מהסרימר - תקבל מכניסת הסטרימר ל רסיבר
את הסאונד מהמחשב כנ"ל ומכל מקור אחר כנ"ל.
אז מדוע אתה רוצה להוציא סאונד מהטלוויזיה? הסיבה היחידה שאני חושב עליה -אם אתה רוצה לחבר אוזניות אלחוטיות לטלויזיה
·
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...
יש גם אופציה שיכולה להיות אם יש לו smart tv והוא משתמש באינטרנט בה או ביוטיוב אז הטלוויזה עצמה מוציאה סאונד . ולגבי כבל אופטי . מכייון שהוא עובד על אור אני לא חושב שיש כל בעיה באורך שלו הכוונה שאין הגבלה באורך שלו. (לא נתון להפרעות חיצוניות, הקרן אור עוברת ויוצאת במלואה בקצה השני)yoav4x4 כתב:כמובן שאת ה 5.1 תקבל מהרסיבר, אבל מאיזה מקור?......
אז מדוע אתה רוצה להוציא סאונד מהטלוויזיה? הסיבה היחידה שאני חושב עליה -אם אתה רוצה לחבר אוזניות אלחוטיות לטלויזיה
·...
·
יש גם אופציה שיכולה להיות אם יש לו smart tv והוא משתמש באינטרנט בה או ביוטיוב אז הטלוויזה עצמה מוציאה סאונד . ולגבי כבל אופטי . מכייון שהוא עובד על אור אני לא חושב שיש כל בעיה באורך שלו הכוונה שאין הגבלה באורך שלו. (לא נתון להפרעות חיצוניות, הקרן אור עוברת ויוצאת במלואה בקצה השני)yoav4x4 כתב:כמובן שאת ה 5.1 תקבל מהרסיבר, אבל מאיזה מקור?......
·...
·
נפל לי האסימון למה לא הייתי מובן.
במקביל למקרן אני צופה גם לא מעט בסרטים בטלויזיה תוך שימוש בסטרימר הפנימי שלה , אליו מוזרמים הסרטים מהמחשב הנמצא בחדר אחר.
כך שהדרך הפרקטית היחידה להוציא סאונד היא מהטלויזיה עצמה.
אלא אם אחבר את הסטרמיר החיצוני לטלויזיה ואוציא ממנו את הסאונד לרסיבר, מה שאומר כל הזמן לחבר ולנתק דברים- פחות נוח לי.
במניואל של הטלויזיה מפרטים על פונקציית ה arc ולדבריהם היא מיועדת להוציא פלט שמע ובלבד שזה יתחבר למקלט התומך בפונקציה זו.
אנסה לבדוק ראשית אם הרסיבר תומך ושנית אם זה באמת עובד.
אם זה לא יסתדר איאלץ כנראה לעבוד במצב הזה עם הכבל האופטי ומבקרן עם ה- hdmi.
האמת שלא כל כך ברור לי מה לחבר למה.
ההיגיון שלי אומר לחבר כבל hdmi מיציאת ה arc שבטלויזיה לאחת הכניסות שברסיבר.
מה שלא ברור לי הוא אם אני צריך להוציא משהו גם מיציאת ה hdmi של הרסיבר.
במקביל למקרן אני צופה גם לא מעט בסרטים בטלויזיה תוך שימוש בסטרימר הפנימי שלה , אליו מוזרמים הסרטים מהמחשב הנמצא בחדר אחר.
כך שהדרך הפרקטית היחידה להוציא סאונד היא מהטלויזיה עצמה.
אלא אם אחבר את הסטרמיר החיצוני לטלויזיה ואוציא ממנו את הסאונד לרסיבר, מה שאומר כל הזמן לחבר ולנתק דברים- פחות נוח לי.
במניואל של הטלויזיה מפרטים על פונקציית ה arc ולדבריהם היא מיועדת להוציא פלט שמע ובלבד שזה יתחבר למקלט התומך בפונקציה זו.
אנסה לבדוק ראשית אם הרסיבר תומך ושנית אם זה באמת עובד.
אם זה לא יסתדר איאלץ כנראה לעבוד במצב הזה עם הכבל האופטי ומבקרן עם ה- hdmi.
האמת שלא כל כך ברור לי מה לחבר למה.
ההיגיון שלי אומר לחבר כבל hdmi מיציאת ה arc שבטלויזיה לאחת הכניסות שברסיבר.
מה שלא ברור לי הוא אם אני צריך להוציא משהו גם מיציאת ה hdmi של הרסיבר.
- TamirElazari
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 174
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
קצת סדר,
1. כבל אופטי- לא תרד לך האיכות בגלל,המרחק, בסיב עובר אות דיגיטלי, לא אנלוגי, התנגדות בגלל,כבל ארוך היא לא פונקציה כאן במרחקים שרלוונטים אליך
2.ARC- או בשמו המלא audio return channel
בטלוויזיות בעלות arc יש בדרך כלל כניסה אחת שמסומנת בכיתוב עליה. הכניסה הזאת משמשת גם כיציאה קול בלבד מהטלוויזיה למגבר, מעבר להיותה כניסה רגילה לכל דבר.
כדי להשתמש בarc, המגבר צריך לתמוך גם וצריך להיות על היציאה arc, דבר אשר מעיד כי היציאה הזאת מעבר להיותה יציאה רגילה, גם מקבלת קול מהטלוויזיה.
עכשיו לגבי אופטי או arc, זה תלוי בציוד שלך.
אופטי מוגבל ל5.1,
arc תלוי במגבלות הטלוויזה, כאשר לדגמים לא חדשים יש תמיכה בסטריאו (pcm) בלבד בגלל מגבלת רשיונות של דולבי וכו', ובחדשות לעומתן, רוב הטלוויזיות יודעות להעביר חזרה למגבר דולבי וdts.
1. כבל אופטי- לא תרד לך האיכות בגלל,המרחק, בסיב עובר אות דיגיטלי, לא אנלוגי, התנגדות בגלל,כבל ארוך היא לא פונקציה כאן במרחקים שרלוונטים אליך
2.ARC- או בשמו המלא audio return channel
בטלוויזיות בעלות arc יש בדרך כלל כניסה אחת שמסומנת בכיתוב עליה. הכניסה הזאת משמשת גם כיציאה קול בלבד מהטלוויזיה למגבר, מעבר להיותה כניסה רגילה לכל דבר.
כדי להשתמש בarc, המגבר צריך לתמוך גם וצריך להיות על היציאה arc, דבר אשר מעיד כי היציאה הזאת מעבר להיותה יציאה רגילה, גם מקבלת קול מהטלוויזיה.
עכשיו לגבי אופטי או arc, זה תלוי בציוד שלך.
אופטי מוגבל ל5.1,
arc תלוי במגבלות הטלוויזה, כאשר לדגמים לא חדשים יש תמיכה בסטריאו (pcm) בלבד בגלל מגבלת רשיונות של דולבי וכו', ובחדשות לעומתן, רוב הטלוויזיות יודעות להעביר חזרה למגבר דולבי וdts.
קורה משהו מוזר.
בעיקרון , על פי המפרט, שני המכשירים, הטלויזיה והרסיבר, תומכים ב ARC .
בטלויזיה יש יציאה מיועדת לכך שאף רשום עליה arc וברסיבר , על פי ההסבר, כל כניסת hdmi אליו אמורה לתמוך.
פעלתי בדיוק על פי ההוראות , הגדרתי מצב arc על on וכו' וכו'.
הרסיבר אף מציג לרגע על הצג שלו משהו כמו hdmi through .
כשאני מנסה לבחור בטלויזיה את המקור ככניסת ה hdmi הזאת ( כל גם על פי ההוראות שלהם) , זה לא מציג אותה ואומר שאין חיבור. זאת גם אחרי שבחרתי ברסיבר את החיבור אליו מחובר הכבל.
במניואל של הרסיבר הם רושמים שלא מבוטח שהפונקציה הזו תעבוד ....
במקרה כזה הם מציעים שתעבוד עם כבל אודיו כלשהו...
במקום אחר רושמים שהפונקציה הזו דורשת כבל hdmi high speed
טוב, אם לא אצא מזה אעבוד עם האופטי.
לאור זאת שאני מתכנן 5.1 ולא יותר, מה אני עלול "להפסיד" , בהתייחס גם לנאמר לעיל על כך שהאופטי עלול לא לתמוך בכל פורמטי הסאונד החדשים.
בטלויזיה יש יציאה מיועדת לכך שאף רשום עליה arc וברסיבר , על פי ההסבר, כל כניסת hdmi אליו אמורה לתמוך.
כשאני מנסה לבחור בטלויזיה את המקור ככניסת ה hdmi הזאת ( כל גם על פי ההוראות שלהם) , זה לא מציג אותה ואומר שאין חיבור. זאת גם אחרי שבחרתי ברסיבר את החיבור אליו מחובר הכבל.
לאור זאת שאני מתכנן 5.1 ולא יותר, מה אני עלול "להפסיד" , בהתייחס גם לנאמר לעיל על כך שהאופטי עלול לא לתמוך בכל פורמטי הסאונד החדשים.
·הייתי מציע לך באמת לנסות כבל hdmi 1.4 high speed יכול להיות אתה עובד עם כבל טיפה מיושן.stive כתב:קורה משהו מוזר.
לאור זאת שאני מתכנן 5.1 ולא יותר, מה אני עלול "להפסיד" , בהתייחס גם לנאמר לעיל על כך שהאופטי עלול לא לתמוך בכל פורמטי הסאונד החדשים....
- TamirElazari
- חבר פעיל מאוד

לא הבנתי את הבעיה,
אתה מחבר את הכבל בטלוויזיה לhdmi עם arc, ומחבר למגבר לhdmi עם arc, ואז מה הבעיה? מה אתה לא רואה?
אתה אמור להפעיל תוכן מהטלוויזה, וקול יעבור למגבר.
לא הבנתי מה זאת אומרת רושם אין חיבור.
אתה מחבר את הכבל בטלוויזיה לhdmi עם arc, ומחבר למגבר לhdmi עם arc, ואז מה הבעיה? מה אתה לא רואה?
אתה אמור להפעיל תוכן מהטלוויזה, וקול יעבור למגבר.
לא הבנתי מה זאת אומרת רושם אין חיבור.
כן, חיברתי בהתאם להנחיות.
אגב, כפי שרשמתי , ברסיבר הם רושמים שכל כניסות ה hdmi אמורות לתמוך ב arc, אין כניסה אחת ספציפית. בטלויזיה יש אחת כזו.
ראשית אין קול בכלל.
שנית, הם רושמים בהנחיות של הרסיבר שיש לבחור בטלויזיה עצמה את המקור המחובר.
במקרה זה חיבור ה hdmi הספציפי.
האמת שלא ברור לי למה יש לבחור בזה, הרי הוא לא מעביר תמונה לטלויזיה.
אבל בין כך או כך אין קול.
שאלה נוספת.
היות ואני מעט חדש בתחום האודיו הרב ערוצי ( וותיק יותר בתחום האודיו הדו ערוצי) יש לי מעט שאלות בסיסיות.
השאלה מתייחסת לאיזה פורמט אודיו עלי לבחור ברסיבר, לאיזה סוג סרט.
הם רושמים במדריך כי לסרטים יש לבחור ב ' dolby pl II movie
או ב- neo: 6 cinema
ולסרטים ישנים dolby pro logic.
על פי מה אדע מה לבחור והאם זה מאוד מהותי.
כמו כן בסטרימר יש לי אופציות סראונד של:
לא מוגדר
5.1
hd audio
מניח שהאחרון מתייחס לפורמטי אודיו ברמה הגבוהה שלא נמצאים בכל קבצי הסרטים.
שוב, מה נכון לי לבחור.
אגב, כפי שרשמתי , ברסיבר הם רושמים שכל כניסות ה hdmi אמורות לתמוך ב arc, אין כניסה אחת ספציפית. בטלויזיה יש אחת כזו.
ראשית אין קול בכלל.
שנית, הם רושמים בהנחיות של הרסיבר שיש לבחור בטלויזיה עצמה את המקור המחובר.
במקרה זה חיבור ה hdmi הספציפי.
האמת שלא ברור לי למה יש לבחור בזה, הרי הוא לא מעביר תמונה לטלויזיה.
אבל בין כך או כך אין קול.
שאלה נוספת.
היות ואני מעט חדש בתחום האודיו הרב ערוצי ( וותיק יותר בתחום האודיו הדו ערוצי) יש לי מעט שאלות בסיסיות.
השאלה מתייחסת לאיזה פורמט אודיו עלי לבחור ברסיבר, לאיזה סוג סרט.
הם רושמים במדריך כי לסרטים יש לבחור ב ' dolby pl II movie
או ב- neo: 6 cinema
ולסרטים ישנים dolby pro logic.
על פי מה אדע מה לבחור והאם זה מאוד מהותי.
כמו כן בסטרימר יש לי אופציות סראונד של:
לא מוגדר
5.1
hd audio
מניח שהאחרון מתייחס לפורמטי אודיו ברמה הגבוהה שלא נמצאים בכל קבצי הסרטים.
שוב, מה נכון לי לבחור.
- TamirElazari
- חבר פעיל מאוד

רק בשביל לוודא, הטלוויזיה מחוברת במגבר לערוץ יציאת HDMI (שיש 1 או 2 כאלה) ולא לכניסות (שיש הרבה מהן), נכון? ובכל מקרה תראה שהטלוויזיה מחוברת ליציאת MONITOR 1 זו בדרך כלל היציאת עם הARC
בנוסף, אכן כמו שאתה חושב אין סיבה לבחור במקור בטלוויזיה הרי אתה הולך לנגן תוכן ממנה.
מה שכן, תוודא שהרמקולים מוגדרים בטלוויזיה כ External- ARC ולא External optical / spdif.
סתם מסקרנות זו טלוויזיה של LG במקרה?
ולגבי השאלה השנייה,
ברסיבר איו צורך לשנות, הוא מזהה את פורמט הסאונד לבד ומעביר אוטומית לדולבי או DTS או סטריאו
ובסטרימר, לדעתי תנסה HD AUDIO, נשמעת האופציה ההכי מוצלחת שממנה הוא יכול להידרדר מטה במידת הצורך.
בנוסף, אכן כמו שאתה חושב אין סיבה לבחור במקור בטלוויזיה הרי אתה הולך לנגן תוכן ממנה.
מה שכן, תוודא שהרמקולים מוגדרים בטלוויזיה כ External- ARC ולא External optical / spdif.
סתם מסקרנות זו טלוויזיה של LG במקרה?
ולגבי השאלה השנייה,
ברסיבר איו צורך לשנות, הוא מזהה את פורמט הסאונד לבד ומעביר אוטומית לדולבי או DTS או סטריאו
ובסטרימר, לדעתי תנסה HD AUDIO, נשמעת האופציה ההכי מוצלחת שממנה הוא יכול להידרדר מטה במידת הצורך.
חיברתי לא כפי שכתבת, ליציאה מהרסיבר, אלא לאחת הכניסות שלו, כי זה מה שהם רשמו בהוראות.
אבל אנסה גם את מה שאתה אומר, אם כי זה נראה לי קצת מוזר, כי הרי אני מוציא סאונד מהקובץ של הסרט שבא מהטלויזיה, אז ההיגיון אומר שעלי להכניס לכניסה ברסיבר, למה להכניס ליציאה ?
לא עלול משהו להתקצר בחיבור שהצעת ?
מדובר בפלזמה 51" של סמסונג.
לגבי בחירת פורמט הסאונד, אבדוק מה שאתה אומר, אבל למה כשאני משחק עם זה ומשנה את בחירת הפורמט הרסיבר עושה זאת ?
אבל אנסה גם את מה שאתה אומר, אם כי זה נראה לי קצת מוזר, כי הרי אני מוציא סאונד מהקובץ של הסרט שבא מהטלויזיה, אז ההיגיון אומר שעלי להכניס לכניסה ברסיבר, למה להכניס ליציאה ?
לא עלול משהו להתקצר בחיבור שהצעת ?
מדובר בפלזמה 51" של סמסונג.
לגבי בחירת פורמט הסאונד, אבדוק מה שאתה אומר, אבל למה כשאני משחק עם זה ומשנה את בחירת הפורמט הרסיבר עושה זאת ?
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2611
- שם מלא: יואב בן חורין
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
איזה רסיבר יש לך?
פיוניר? הסדרות הנמכות?
אם כן, תחסוך מעצך את הבלאגן, ה ARC ו ה HDMI pass through
פשוט לא עובדים תקין למרות שכתוב שזה קיים
פיוניר? הסדרות הנמכות?
אם כן, תחסוך מעצך את הבלאגן, ה ARC ו ה HDMI pass through
פשוט לא עובדים תקין למרות שכתוב שזה קיים
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...