צריך הבהרות לגבי הורדה אוטומטית של כתוביות ב-XBMC
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
דורון
איך אני דואג שה XBMC יעשה שימוש בתרגום שאני הורדתי לבד ולא זה שהוא החליט להוריד?
הורדתי את הסרט נעלמת ועדין לא הורדתי תרגום ולתדהמתי שהרצתי אותו ב XBMC ראיתי שיש תרגום (אומנם לא מסונכרן בכלל אבל יש) ומכאן אני מסיק שהוא הוריד לבד. כנראה הוא לא מוריד את התרגומים הנכונים מבחינת סנכרון.
איך אני מבטל בכלל את האופציה של הורדה אוטומטית של התרגום וגורם לו להשתמש רק בתרגום שאני מוריד שמן הסתם גם מסונכרן .
ניסיתי להסיר את הרחבת הכתוביות אבל לא ניתן
עכשיו, שאני חושב על זה ,יתכן שזו הבעיה של התרגומים בבלוריי מלא. הוא פשוט מוריד תרגומים לא מסונכרנים לבלוריי המלא.
אני מקווה שניתן למנוע ממנו הורדת תרגומים ולאלץ אותו להשתמש בתרגומים שאני מוריד.
תודה
איך אני דואג שה XBMC יעשה שימוש בתרגום שאני הורדתי לבד ולא זה שהוא החליט להוריד?
הורדתי את הסרט נעלמת ועדין לא הורדתי תרגום ולתדהמתי שהרצתי אותו ב XBMC ראיתי שיש תרגום (אומנם לא מסונכרן בכלל אבל יש) ומכאן אני מסיק שהוא הוריד לבד. כנראה הוא לא מוריד את התרגומים הנכונים מבחינת סנכרון.
איך אני מבטל בכלל את האופציה של הורדה אוטומטית של התרגום וגורם לו להשתמש רק בתרגום שאני מוריד שמן הסתם גם מסונכרן .
ניסיתי להסיר את הרחבת הכתוביות אבל לא ניתן
עכשיו, שאני חושב על זה ,יתכן שזו הבעיה של התרגומים בבלוריי מלא. הוא פשוט מוריד תרגומים לא מסונכרנים לבלוריי המלא.
אני מקווה שניתן למנוע ממנו הורדת תרגומים ולאלץ אותו להשתמש בתרגומים שאני מוריד.
תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אני לא יותר מדי מבין בזה, אבל לדעתי צריך להתקין תוסף שדואג להוריד מאתרי כתוביות נורמליים במקום opensubtitles, שם גם יש לפעמים תרגומים מזעזעים של Google Translate.
ניתן למומחים כאן לענות...
ניתן למומחים כאן לענות...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·pixies כתב:אני לא יותר מדי מבין בזה, אבל לדעתי צריך להתקין תוסף שדואג להוריד מאתרי כתוביות נורמליים במקום opensubtitles, שם גם יש לפעמים תרגומים מזעזעים של Google Translate.
ניתן למומחים כאן לענות......
גם מאתר subtitle.co.il צריך לדעת מה להוריד . זה חייב להיות תרגום מתוך קטגוריית הבלוריי.
במידה וניתן להשבית את ענין ההורדה האוטומטית חסרת התועלת הזו (עבור אלו שצופים בתכני בלוריי מלאים) יהיה יותר ממצוין.
תודה
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
כתובית מקומית זה הדיפולט, כאשר היא באותו השם.
תוודא שבתוך מארז הMKV שהורדת, אין כתוביות 'מוטמעות' בפנים, (למרות שאם הורדת מחו'ל לא כלכך סביר שיהיה כתובית בעברית מוטמעת)
אבל תבדוק...
בנוסף, על איזה סקין אתה כרגע?
כנס להגדרות - וידאו - כתוביות, (ודא שאתה על הרשאות 'מומחה')
בסוף הרשימה יש "הורד אוטומטית כתובית ראשונה" - ודא שזה כבוי
ותסתכל אם מוגדר לך תוסף ברירת מחדל שם לסרטים...
אם לא הורדת איזה תוסף מיוחד שאני לא מכיר, אין שום סיכוי בעולם שאתה תנגן סרט בפעם הראשונה (ולא מתוך תוסף GENESIS או משהו כזה)
והוא יוריד לך אוטומטית תרגום...
נסה את זה על עוד כמה סרטים (תוכל למשל להזיז להם את התרגום המקומי לצורך הבדיקה) - ותיווכח לדעתי, שזה לא מוריד אוטומטית אם לא תלחץ על התוסף של הורדת הכתוביות. (ואז זה לא "אוטומטית", זה בלחיצת כפתור)
תוודא שבתוך מארז הMKV שהורדת, אין כתוביות 'מוטמעות' בפנים, (למרות שאם הורדת מחו'ל לא כלכך סביר שיהיה כתובית בעברית מוטמעת)
אבל תבדוק...
אם לא הורדת איזה תוסף מיוחד שאני לא מכיר, אין שום סיכוי בעולם שאתה תנגן סרט בפעם הראשונה (ולא מתוך תוסף GENESIS או משהו כזה)
נסה את זה על עוד כמה סרטים (תוכל למשל להזיז להם את התרגום המקומי לצורך הבדיקה) - ותיווכח לדעתי, שזה לא מוריד אוטומטית אם לא תלחץ על התוסף של הורדת הכתוביות. (ואז זה לא "אוטומטית", זה בלחיצת כפתור)
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·toxin כתב:לא זכור לי שXBMC מוריד לבד כתוביות בתור ברירת מחדל אלא אם קבעת לו את זה מראש או שנכנסת לזה ספציפית.
אולי מה שאתה רואה זה התרגום אולפנים שמגיע עם הקובץ שהורדת?...
ממש לא .
הקובץ שהורדתי לא כולל תרגום מובנה לעברית. אילו היה כולל אני מניח שהיה מסונכרן וה XBMC היה מציג אותו מסונכרן, כי הוא חלק מהפריים של הסרט.
הורדתי את הסרט ולא הורדתי תרגום ,כי כשהורדתי הסרט עדין לא היה.
הפעלתי אותו ב XBMC על ה NUC רק כדי לראות שעובד והכל בסדר ופתאום אני רואה תרגום לא מסונכרן.
נכנסתי להגדרות התרגומים ב XBMC וראיתי שמסומן לו שם להוריד מאיזה 4 אתרים אבל לא מצאתי בשום מקום אפשרות להגיד לו ידידי לא צריך את הטובות שלך
כמו שציינתי ניסיתי להסיר את הרחבת התרגום אבל לא ניתן.
כשנכנסתי לתקיות הסרט שהורדתי לא ראיתי שם שום קובץ תרגום ומכאן אני מניח שה XBMC שומר את התרגום במקום אחר.
- tomer953
- חבר מכור קשה

קח מדריך איך לאפשר הפעלת כתוביות אוטומטית:
http://www.howtogeek.com/186660/how-to- ... g-in-xbmc/
תעשה הפוך

במיוחד את שלושת התמונות הראשונות שם, להוריד את התוסף מהתמיכה של הסקין אמור לפתור לך את הבעיה
http://www.howtogeek.com/186660/how-to- ... g-in-xbmc/
תעשה הפוך
במיוחד את שלושת התמונות הראשונות שם, להוריד את התוסף מהתמיכה של הסקין אמור לפתור לך את הבעיה
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·tomer953 כתב:כתובית מקומית זה הדיפולט, כאשר היא באותו השם.
אבל תבדוק...
נסה את זה על עוד כמה סרטים (תוכל למשל להזיז להם את התרגום המקומי לצורך הבדיקה) - ותיווכח לדעתי, שזה לא מוריד אוטומטית אם לא תלחץ על התוסף של הורדת הכתוביות. (ואז זה לא "אוטומטית", זה בלחיצת כפתור)...
איך הגעת לזה שהורדתי מארז MKV ?
הורדתי סרט בלוריי מלא ,כמו תמיד, שכולל שתי תקיות האחת BDMV ,שבתוכה מלא תקיות שבאחת מהן קובץ הסרט עצמו ותקיה שניה certificate , כלומר מבנה בלוריי מלא.
לגבי ההצעות שלך אבדוק בערב בבית
עכשיו ,נניח והצלחתי לבטל את ענין הורדת הכתוביות באופן אוטומטי. על מנת שה XBMC יקרא את הכתוביות שאני מוריד איפה אני אמור למקם אותם?
היום אני משתמש בסטרימר וממקם את הכתוביות בתוך תקיית ה BDMV ונותן להם שם index.srt .האם ה XBMC יידע לזהות את התרגום במידה ואמשיך למקם אותו כמו עד היום?
XBMC/Kodi לא מורידה כתוביות באופן אוטומטי.
מה שכן ניתן להגדיר זה שהיא תוריד את הכתוביות הראשונה ברשימה ללא הצגת חלון בחירה בעת לחיצה על כפתור הכתוביות.
אם קיימת כבר כתובית מקומית אין צורך כמובן ללחוץ על כפתור הכתוביות ולכן גם לא תורד שום כתובית.
מה שכן ניתן להגדיר זה שהיא תוריד את הכתוביות הראשונה ברשימה ללא הצגת חלון בחירה בעת לחיצה על כפתור הכתוביות.
אם קיימת כבר כתובית מקומית אין צורך כמובן ללחוץ על כפתור הכתוביות ולכן גם לא תורד שום כתובית.
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·dhead666 כתב:XBMC/Kodi לא מורידה כתוביות באופן אוטומטי.
אם קיימת כבר כתובית מקומית אין צורך כמובן ללחוץ על כפתור הכתוביות ולכן גם לא תורד שום כתובית....
ולענין שימוש בכתוביות שאני מוריד לבד האם ניתן?
איפה ממקמים אותם?
תודה
- שי-כ
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4807
- שם מלא: שי כהן
- נתן תודות: 949 פעמים
- קיבל תודות: 302 פעמים
יואב אני חייב לציין שיש לך סיפורים מוזרים. אתה בטוח שאתה מפעיל XBMC 
למה אתה שואל איך להטמיע את קובץ התרגום במבנה הבלו-ריי אם עד עכשיו השתמשת גם ב NUC בקובץ index.srt אשר רץ במקביל ל index.bdmv וזה עבד לך?
עד כמה שאני בדקתי מהשבוע שעבר שעברתי לKODI, קובץ index.srt כבר לא עובד, אלא הצמדת קובץ התרגום לקובץ ה playlist של הסרט (mpls.)/
למה אתה שואל איך להטמיע את קובץ התרגום במבנה הבלו-ריי אם עד עכשיו השתמשת גם ב NUC בקובץ index.srt אשר רץ במקביל ל index.bdmv וזה עבד לך?
עד כמה שאני בדקתי מהשבוע שעבר שעברתי לKODI, קובץ index.srt כבר לא עובד, אלא הצמדת קובץ התרגום לקובץ ה playlist של הסרט (mpls.)/
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·שי-כ כתב:יואב אני חייב לציין שיש לך סיפורים מוזרים. אתה בטוח שאתה מפעיל XBMC
עד כמה שאני בדקתי מהשבוע שעבר שעברתי לKODI, קובץ index.srt כבר לא עובד, אלא הצמדת קובץ התרגום לקובץ ה playlist של הסרט (mpls.)/...
איזה סיפורים מוזרים לא הבנתי?
זה שהתרגום לא מסונכרן בתכני בלוריי מלאים זה סיפור מוזר או מציאות עגומה?
לא כולם צופים ב MKV או רימיוקסים ,כאלו ואחרים.
ממה שהבנתי ,מהפעם האחרונה שצפיתי בסרט, כנראה שכל התרגומים הלא מסונכרנים הללו שראיתי הורדו לבד על ידי התוכנה ולא נעשה שימוש בקבצי התרגום שאני הכנסתי . חשבת על זה? (אני הייתי בטוח שהא מציג לי את התרגום שאני הורדתי אבל כנראה שלא זה המצב.
מאחר ובפעם האחרונה לא הורדתי תרגום אבל הוא הופיע לו פתאום חשבתי לבטל את הטמטום הזה של הורדת כתוביות אוטומטית ולגרום לו להציג את התרגום שאני מוריד. בסטרימר אני יודע גם יודע איך עושים זאת אבל ב XBMC הזה לא ממש ולכן אני שואל.
חוץ מזה מה חדש?
- שי-כ
- חבר מביא חבר

'מה חדש?' המעבר מעולם הסטרימרים ל HTPC כואב בהתחלה, אך אחרי זה אתה מתעורר בגן עדן
כידוע לך, גם אצלי כ-80% מהתוכן הוא בפורמט בלו-ריי מלא בתצורת ספריות BDMV, ובעיות התרגום האלה קראו לי פעם או פעמיים.
לדעתי אתה טועה בהקשר של בעיית הסינכרון והורדה אוטומטית מכוון שה XBMC לא מבצע הורדת תרגום אלא אם הוא הוגדר לכך.
נסה למחוק את קובץ ה index.srt ותיווכך.
כידוע לך, גם אצלי כ-80% מהתוכן הוא בפורמט בלו-ריי מלא בתצורת ספריות BDMV, ובעיות התרגום האלה קראו לי פעם או פעמיים.
לדעתי אתה טועה בהקשר של בעיית הסינכרון והורדה אוטומטית מכוון שה XBMC לא מבצע הורדת תרגום אלא אם הוא הוגדר לכך.
נסה למחוק את קובץ ה index.srt ותיווכך.
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·שי-כ כתב:'מה חדש?' המעבר מעולם הסטרימרים ל HTPC כואב בהתחלה, אך אחרי זה אתה מתעורר בגן עדן![]()
נסה למחוק את קובץ ה index.srt ותיווכך....
אבל אבל אבל אני מסביר שלא הורדתי תרגום לסרט, כי עדין לא היה אחד מסונכרן ובכל זאת היה תרגום ,אז מה אתה מסיק מזה?
לגבי הקודי הזה כדאי להתקין אותו?
איך אתה מצמיד תרגום ל MPLS איזה שם אתה נותן לו ואיפה ממקם אותו?
- שי-כ
- חבר מביא חבר

איך הגיע לך קובץ תרגום שלא הורדת, אין לי מושג
הטענה שלי, היא רק שגם אם מוגדר לך הורדה אוטומטית לתרגום, זה לא קשור לבעיה הקודמת שיש ל XBMC/KODI להציג תרגום לספריות בלו-ריי בצורה מסונכרנת.
לדעתי כדאי לעבור ל KODI, זו בקרוב תהיה הגרסה הרישמית של התוכנה. אך לצערי זה לא פותר את בעיית הסנכרון הנ"ל (בסרטים שיש לי את הבעיה זה עדיין קורה
).
אם אתה עדיין ב XBMC, תישאר עם קובץ index.srt כמו בסטרימרים. כשתעבור ל KODI, נדבר על קבצי MPLS .
לדעתי כדאי לעבור ל KODI, זו בקרוב תהיה הגרסה הרישמית של התוכנה. אך לצערי זה לא פותר את בעיית הסנכרון הנ"ל (בסרטים שיש לי את הבעיה זה עדיין קורה
אם אתה עדיין ב XBMC, תישאר עם קובץ index.srt כמו בסטרימרים. כשתעבור ל KODI, נדבר על קבצי MPLS .
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·שי-כ כתב:איך הגיע לך קובץ תרגום שלא הורדת, אין לי מושגהטענה שלי, היא רק שגם אם מוגדר לך הורדה אוטומטית לתרגום, זה לא קשור לבעיה הקודמת שיש ל XBMC/KODI להציג תרגום לספריות בלו-ריי בצורה מסונכרנת.
לדעתי כדאי לעבור ל KODI, זו בקרוב תהיה הגרסה הרישמית של התוכנה. אך לצערי זה לא פותר את בעיית הסנכרון הנ"ל (בסרטים שיש לי את הבעיה זה עדיין קורה).
אם אתה עדיין ב XBMC, תישאר עם קובץ index.srt כמו בסטרימרים. כשתעבור ל KODI, נדבר על קבצי MPLS ....
אז זהו שכנראה מוגדר הורדה אוטומטית ולכן הוריד.
כפי שכבר הסברתי לא קיימת הגדרה כזו.שי-כ כתב:איך הגיע לך קובץ תרגום שלא הורדת, אין לי מושגהטענה שלי, היא רק שגם אם מוגדר לך הורדה אוטומטית לתרגום
...
- tomer953
- חבר מכור קשה

את הקישור למדריך שנתתי לך פתחת?
זו כנראה הסיבה להכל
זו כנראה הסיבה להכל
·istarmini כתב:·......
ולענין שימוש בכתוביות שאני מוריד לבד האם ניתן?
איפה ממקמים אותם?
תודה...
אפשר לקבוע תיקיה קבועה לכתוביות ואז כמובן צריך שתתאים לשם הסרט.
מאחר שמדובר בתיקיית BD אז נדמה לי שפשוט צריך ששם הכתובית תהיה כשם התיקיה, לא ניסיתי בעצמי.
כמובן שהדרך הרגילה של כתובית בשם index.srt צריכה לעבוד.
שים לב שקיים באג ב־Kodi שלא מאפשר החלפת כתוביות במקרה ומנגנים את הסרט דרך תפריט BD לכן כרגע צריך לבחור באפשרות "נגן סרט ראשי / play main movie" דרך הגדרות הוידאו הכלליות את דרך מסך הבחירה שנפתח בעת התחלת הניגון.
שינוי כתוביות ניתן לבצע דרך כפתור הגדרות שמע בתפריט הצף (OSD) או ע"י לחיצה על L במקלדת (אפש גם למפות את הפעולה לכפתור בשלט).
יש לשים לב שצריך להשתמש בגרסת Kodi עדכנית (כל גרסת בטא או RC תתאים) מאחר שהתיקון לטעינת כתוביות חיצוניות נכנס באוקטובר / אלפא 5.
- שי-כ
- חבר מביא חבר

חבר'ה, נראה לי שאתם מפספסים את הבעיה העיקרית עלייה יואב מתלונן. זה לא איפה למקם את קובץ התרגום, אלא באג שיש ל XBMC וגם לגרסת KODI (לפחות האחרונה RC3), של סנכרון קובץ תרגום חיצוני אשר רץ בפורמט בלוריי מלא. מניסיוני הבעיה קוראת רק בחלק מהסרטים. הקפצת הסרט אחורה מסדרת את הבעיה.
זה לא פועל בגרסת KODI, אלא אם יש משהו שצריך להגדיר מראש. בגרסת XBMC 13.2 זה פעל.
·dhead666 כתב:·כמובן שהדרך הרגילה של כתובית בשם index.srt צריכה לעבוד..........
זה לא פועל בגרסת KODI, אלא אם יש משהו שצריך להגדיר מראש. בגרסת XBMC 13.2 זה פעל.