חיבור ממיר הוט ל SAMSUNG PS42Q7H
התחדשתי לי בטלויזיה שמציעה לטעמי את הערך הטוב ביותר בשוק היום
למתעניינים - סלון חללית, סביב 11,500 סיפקו תוך 4 שעות אלי הביתה ועזור בכבלים- תודה חברה - במיוחד לצחי.
ועכשיו -
1) מכיוון ולמסך אין כניסת SCART - אשמח לשמוע מה הדרך הטובה ביותר לחבר את ממיר הוט ( ואיזה ( דוקסיס? ) ) אל המסך לקבלת בתצוגה הטובה ביותר ( יש HDMI ,שני קומפוננט ,SVIDEO RCA ושאר מיני ירקות ).
2) אם יש למישהו המלצות לגבי כיול המסך לצפייה מיטבית בספורט ( לדוגת המשחקים של יום ראשון בערוץ 10 אני יותר מאודה לו )
מודוק
למתעניינים - סלון חללית, סביב 11,500 סיפקו תוך 4 שעות אלי הביתה ועזור בכבלים- תודה חברה - במיוחד לצחי.
ועכשיו -
1) מכיוון ולמסך אין כניסת SCART - אשמח לשמוע מה הדרך הטובה ביותר לחבר את ממיר הוט ( ואיזה ( דוקסיס? ) ) אל המסך לקבלת בתצוגה הטובה ביותר ( יש HDMI ,שני קומפוננט ,SVIDEO RCA ושאר מיני ירקות ).
2) אם יש למישהו המלצות לגבי כיול המסך לצפייה מיטבית בספורט ( לדוגת המשחקים של יום ראשון בערוץ 10 אני יותר מאודה לו )
מודוק
ממיר SAMSUNG אינו ממיר דוקסיס.
הדרך המיטבית היא או SCART ל-SVIDEO אבל הבעייה שסמסונג בדרך כלל לא תומך בזה (אלא אם הוא מדור 3).
אפשרות אחרת היא דרך ממיר RGB- חבר SCART לממיר RGB בכבל FULL, ואז תוציא קומפוננט, כאשר בממיר תבחר באופציה RGB במסך הגדרות התמונה.
לצערי, במסכים דקים, לא הצלחתי לראות תמונה מיטבית בשידורי ספורט לא ב-YES ולא ב-HOT.
הדרך המיטבית היא או SCART ל-SVIDEO אבל הבעייה שסמסונג בדרך כלל לא תומך בזה (אלא אם הוא מדור 3).
אפשרות אחרת היא דרך ממיר RGB- חבר SCART לממיר RGB בכבל FULL, ואז תוציא קומפוננט, כאשר בממיר תבחר באופציה RGB במסך הגדרות התמונה.
לצערי, במסכים דקים, לא הצלחתי לראות תמונה מיטבית בשידורי ספורט לא ב-YES ולא ב-HOT.
The Black Wax
להוציא SCART לממיר קומפוננט זה די עבודה בעיניים אצל הוט מכיוון ויציאות הSCART בכל ממירי הוט היום הם SCART COMPOSITE ולא SCART RGB , אם הן היו SCART RGB , אפשר היה להמיר אותן לקומפוננט. הבעיה היא שSCART קומפוזיט יכול במקרה הטוב להיות מומר ל-RCA.
הטלויזיה עדיין בהרצה שלה , האם התמונה תשתפר לאחריה?
המשחק בערוץ 10 ביום ראשון אכן היה מבאס לצפייה החיבורי RCA רגילים.
חייב פתרון טוב יותר.
מחר אמור להגיע טכנאי להתקין לי מגבר או משהו אחר שיעביר את האות מ-50 הרץ ל-100 הרץ. האם לצפות לשינוי משמעותי?
האם לבקש ממנו דבר נוסף?
הטלויזיה עדיין בהרצה שלה , האם התמונה תשתפר לאחריה?
המשחק בערוץ 10 ביום ראשון אכן היה מבאס לצפייה החיבורי RCA רגילים.
חייב פתרון טוב יותר.
מחר אמור להגיע טכנאי להתקין לי מגבר או משהו אחר שיעביר את האות מ-50 הרץ ל-100 הרץ. האם לצפות לשינוי משמעותי?
האם לבקש ממנו דבר נוסף?
איזה טכנאי יתקין לך מגבר? של HOT?
אתה טועה טעות חמורה: בממירים מסוג ADB למשל יש תמיכה ב-SVIDEO וזה שיפור משמעותי.
בדיקה שערכתי, יציאת TV בסקארט בכבל FULL כאשר ממיר במצב RGB מוציא תמונה טובה בהרבה מ-RCA!
זה בדוק ומוכח, לא ברור לי מאיפה המידע שיש לך.
בוודאות - כאשר הממיר במצב המתאים - שלושה או ארבעה פינים בשימוש בנוסף לסאונד. לו היה מוציא קופוזיט - רק פין אחד היה בשימוש.
אתה טועה טעות חמורה: בממירים מסוג ADB למשל יש תמיכה ב-SVIDEO וזה שיפור משמעותי.
בדיקה שערכתי, יציאת TV בסקארט בכבל FULL כאשר ממיר במצב RGB מוציא תמונה טובה בהרבה מ-RCA!
זה בדוק ומוכח, לא ברור לי מאיפה המידע שיש לך.
בוודאות - כאשר הממיר במצב המתאים - שלושה או ארבעה פינים בשימוש בנוסף לסאונד. לו היה מוציא קופוזיט - רק פין אחד היה בשימוש.
The Black Wax
אני מעט מכיר את התחום מקרוב.
מישהו הבטיח לך שטכנאי יבוא ויעביר לך את השידור מ-50 הרץ ל- 100?
תשמע - בלי לפגוע - אבל זה נשמע לי הזוי.
תעשה לי טובה, שהטכנאי יסיים תשאל אותו מה הוא עשה כי אני לא מכיר רכיב כזה.
הדבר היחיד שהוא יכול להתקין לך זה: או מגבר להגברת האות (בלי קשר לקצב רענון המסך), או להעביר לך את הממיר למצב RGB או SVIDEO (דבר שלא אפשרי ברוב דגמי ה-SAMSUNG), או להתקין לך ISOLATOR שמסנן הפרעות חשמליות בתדר 50 הרץ (שזהו תדהר החשמל AC בארץ ישראל).
באשר לממיר קומפוננט - לאחר בדיקות מקיפות שערכתי - הוא משפר את התמונה במידה רבה אך לא היסטרית, ממיר כזה נמכר בתערוכה ב- 390 ש"ח, יותר זול מכבל SCART איכותי.
מישהו הבטיח לך שטכנאי יבוא ויעביר לך את השידור מ-50 הרץ ל- 100?
תשמע - בלי לפגוע - אבל זה נשמע לי הזוי.
תעשה לי טובה, שהטכנאי יסיים תשאל אותו מה הוא עשה כי אני לא מכיר רכיב כזה.
הדבר היחיד שהוא יכול להתקין לך זה: או מגבר להגברת האות (בלי קשר לקצב רענון המסך), או להעביר לך את הממיר למצב RGB או SVIDEO (דבר שלא אפשרי ברוב דגמי ה-SAMSUNG), או להתקין לך ISOLATOR שמסנן הפרעות חשמליות בתדר 50 הרץ (שזהו תדהר החשמל AC בארץ ישראל).
באשר לממיר קומפוננט - לאחר בדיקות מקיפות שערכתי - הוא משפר את התמונה במידה רבה אך לא היסטרית, ממיר כזה נמכר בתערוכה ב- 390 ש"ח, יותר זול מכבל SCART איכותי.
The Black Wax
יש לי 2 ממירי תומסון בבית, האחד דק ורחב ( מעוצב שכזה ) והשני כסוף ועבה אך פחות רחב.
האם אחד מהם הוא ממיר דוקסיס ?
אני אכן אשאל אותו מה הוא עשה מכיוון וזה הפתרון שתואר לי ( נשמע גם לי קצת משונה )ץ
האם הממיר קומפוננט הוא דבר כזה? :
http://cgi.ebay.com/NEW-SCART-RGB-to-YU ... otohosting
?
שים לב שהממיר מציין שהוא מעביר מסקארט RGB למרות שבתמיכה הטכנית של הוט טוענים בתוקף שהיציאות בממירים שלהם הן יציאות סקארט קומפוזיט ולא RGB.
?
האם אחד מהם הוא ממיר דוקסיס ?
אני אכן אשאל אותו מה הוא עשה מכיוון וזה הפתרון שתואר לי ( נשמע גם לי קצת משונה )ץ
האם הממיר קומפוננט הוא דבר כזה? :
http://cgi.ebay.com/NEW-SCART-RGB-to-YU ... otohosting
?
שים לב שהממיר מציין שהוא מעביר מסקארט RGB למרות שבתמיכה הטכנית של הוט טוענים בתוקף שהיציאות בממירים שלהם הן יציאות סקארט קומפוזיט ולא RGB.
?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
gul,
הכל יחסי.
אני חושב שאתה מגזים או שלא יצא לך לראות שידורי טלויזיה על מסך גדול עם עיבוד תמונה טוב.
אני ראיתי YES על 100" ברזולוציה של 1080P (כמובן שהיה מעורב פה UPSCALING) והאיכות היתה טובה יותר מהטלויזית CRT שלי....(סוני 32" רחבה).
הכל יחסי.
אני חושב שאתה מגזים או שלא יצא לך לראות שידורי טלויזיה על מסך גדול עם עיבוד תמונה טוב.
אני ראיתי YES על 100" ברזולוציה של 1080P (כמובן שהיה מעורב פה UPSCALING) והאיכות היתה טובה יותר מהטלויזית CRT שלי....(סוני 32" רחבה).
כן זה בדיוק זה. כמובן שיש שלל דגמים/איכויות/מחירים, אבל באיכות השידור (המזעזעת) בארץ, הדגם הבסיסי כרגע ייתן לך מענה מצויין.
ממיר תומפסון דק ומעוצב הוא DOCSIS, והשני הוא רגיל.
עכשיו, במשפט אחד מה זה ממיר דוקסיס:
ממיר דוקסיס הוא ממיר דיגיטלי רגיל, אשר צירפו לו מודם אינטרנט כבלים מהיר, מובנה, בתקן DOCSIS (=DATA OVER CABLE, כך שאפליקציות חזור עובדות טוב יותר ומהר יותר היות ורוחב הפס גדול ואין צורך להמרת פרוטוקולים מיותרת.
כיוון שבעולם החלו ביצור ממירים כאלו בשנים האחרונות, זה אומר שממיר דוקסיס הוא ב ה כ ר ח מדור מתקדם יותר, ואז צירפו לו שלל תכונות שבעבר לא היו סטנדרטיות (כגון SPDIF או תמיכת SVHS וכולי).
דוקסיס זו אינה חברה, אלא סוג ממיר שהבנו בתוכו מודם אינטרנט בקיצור.
הממירים כרגע ב-HOT (להוציא ZINWELL HD), אינם כוללים יציאת קומפוננט, אך ניתן לשדר דרך יציאת ה-TV SCART בתנאי שהכבל והטלויזיה תומכת, חלוקה לשלושה צבעים בדומה לקומפוננט. מנסיון - מדובר בשדרוג אדיר לעומת הקומפוזיט הנוראי.
באשר ל-YES מול HOT - סך בכל איכויות התמונה דומות רק שב-YES משודרים תכנים לא מעטים ב-16/9 וב-HOT משום מה לא הפנימו זאת עדיין.
אשמח אם תעדכן אותי אילו "כשפים" ו "קסמים" עשה הטכנאי בביקורו בביתך.
ממיר דוקסיס הוא ממיר דיגיטלי רגיל, אשר צירפו לו מודם אינטרנט כבלים מהיר, מובנה, בתקן DOCSIS (=DATA OVER CABLE, כך שאפליקציות חזור עובדות טוב יותר ומהר יותר היות ורוחב הפס גדול ואין צורך להמרת פרוטוקולים מיותרת.
כיוון שבעולם החלו ביצור ממירים כאלו בשנים האחרונות, זה אומר שממיר דוקסיס הוא ב ה כ ר ח מדור מתקדם יותר, ואז צירפו לו שלל תכונות שבעבר לא היו סטנדרטיות (כגון SPDIF או תמיכת SVHS וכולי).
הממירים כרגע ב-HOT (להוציא ZINWELL HD), אינם כוללים יציאת קומפוננט, אך ניתן לשדר דרך יציאת ה-TV SCART בתנאי שהכבל והטלויזיה תומכת, חלוקה לשלושה צבעים בדומה לקומפוננט. מנסיון - מדובר בשדרוג אדיר לעומת הקומפוזיט הנוראי.
באשר ל-YES מול HOT - סך בכל איכויות התמונה דומות רק שב-YES משודרים תכנים לא מעטים ב-16/9 וב-HOT משום מה לא הפנימו זאת עדיין.
אשמח אם תעדכן אותי אילו "כשפים" ו "קסמים" עשה הטכנאי בביקורו בביתך.
The Black Wax
roeek כתב:כן זה בדיוק זה. כמובן שיש שלל דגמים/איכויות/מחירים, אבל באיכות השידור (המזעזעת) בארץ, הדגם הבסיסי כרגע ייתן לך מענה מצויין.
אשמח אם תעדכן אותי אילו "כשפים" ו "קסמים" עשה הטכנאי בביקורו בביתך....
תשובה נהדרת
בקשר למשפט האחרון:
"אך ניתן לשדר דרך יציאת ה-TV SCART בתנאי שהכבל והטלויזיה תומכת, חלוקה לשלושה צבעים בדומה לקומפוננט."
האם הכוונה בהכרח רק לממיר קומפוננט? אם כן האם הכוונה כמו לזה שצירפתי את הקישור אליו למעלה?
האם יש טעם "להשקיע" 50 שקל בכבל SCART ל-SVIDEO? ולהסתפק בזה בלי ממיר?
"אך ניתן לשדר דרך יציאת ה-TV SCART בתנאי שהכבל והטלויזיה תומכת, חלוקה לשלושה צבעים בדומה לקומפוננט."
האם הכוונה בהכרח רק לממיר קומפוננט? אם כן האם הכוונה כמו לזה שצירפתי את הקישור אליו למעלה?
האם יש טעם "להשקיע" 50 שקל בכבל SCART ל-SVIDEO? ולהסתפק בזה בלי ממיר?
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2611
- שם מלא: יואב בן חורין
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
mooddoc
עד כמה שידוע לי הממיר הנ"ל כן מוציא RGB משקע הSCART ולכן הדבר הכי מומלץ (קצת יקר-אבל משתלם) זה לקנות כבל SCART איכותי+טרנסקודר (הממיר מSCART לקומפוננט) + כבל קומפוננט איכותי. כל ה"נזק" יעלה בערך 250 + 450 + 100 (בהתאמה).
כמובן שאפשר להוזיל עלויות ע"י קניה דרך אי ביי או כבלים יותר זולים (האחרון לא מומלץ). כמובן שיש להגדיר בממיר ובטלויזיה RGB.
האפשרות הפחות טובה אבל יותר זולה: קניה של כבל SCART TO S VIDEO (+ שקעי RCA לשמע) איכותי ולהגדיר הכל על SVIDEO.
דוגמא לכבל הנ"ל :
http://www.tvcables.co.uk/cgi-bin/tvcab ... d=VSaAGtIJ
עד כמה שידוע לי הממיר הנ"ל כן מוציא RGB משקע הSCART ולכן הדבר הכי מומלץ (קצת יקר-אבל משתלם) זה לקנות כבל SCART איכותי+טרנסקודר (הממיר מSCART לקומפוננט) + כבל קומפוננט איכותי. כל ה"נזק" יעלה בערך 250 + 450 + 100 (בהתאמה).
כמובן שאפשר להוזיל עלויות ע"י קניה דרך אי ביי או כבלים יותר זולים (האחרון לא מומלץ). כמובן שיש להגדיר בממיר ובטלויזיה RGB.
האפשרות הפחות טובה אבל יותר זולה: קניה של כבל SCART TO S VIDEO (+ שקעי RCA לשמע) איכותי ולהגדיר הכל על SVIDEO.
דוגמא לכבל הנ"ל :
http://www.tvcables.co.uk/cgi-bin/tvcab ... d=VSaAGtIJ
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...
פיי האפשרות הראשונה זה מלא כסף... הייתי הולך על השניה... מכיוון שגם לי יש את הממיר הזה... דרך אגב אין ממיר של הוט שמוציא SVIDEO? בעיקרון יש לי קרובים שעובדים בחברה ולא תיהיה בכלל בעיה בלהשיג כזה ממיר אם יש בחברה אחד כזה...
רק שאלה קטנה... אם אני רוצה נגיד לחבר את האודיו מהממיר לרסיבר ושיהיה סראונד איך אני מחבר? יענו זה רק בצורה אופטית נכון? כי לפי מה שהבנתי RCA לא מביא לסראונד
עריכה: עכשיו שמתי לב למשהו מציק... הסמסונג תומכת אותות RGB? ויש עוד דרך לחבר לטלויזיה חוץ מSCART בצורה של אותות RGB?
רק שאלה קטנה... אם אני רוצה נגיד לחבר את האודיו מהממיר לרסיבר ושיהיה סראונד איך אני מחבר? יענו זה רק בצורה אופטית נכון? כי לפי מה שהבנתי RCA לא מביא לסראונד
עריכה: עכשיו שמתי לב למשהו מציק... הסמסונג תומכת אותות RGB? ויש עוד דרך לחבר לטלויזיה חוץ מSCART בצורה של אותות RGB?
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2611
- שם מלא: יואב בן חורין
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
ע"מ לקבל RGB ניתן לחבר גם ב:
VGA
HDMI
DVI
COMPONENT
אבל לאף ממיר אין יציאות כאלו, בד"כ רק לסטרימרים DVD מחשבים וכד'.
לממירים יש SCART שדרך יציאה זו ניתן (במידה והיא מאפשרת) להוציא:
COMPSITE
S-VIDEO
RGB
ל- tk4ever
על מנת להינות מסראונד עליך לחבר עם כבל אופטי או קוקסי או כל אחד מ5.1 מהערוצים עם כבל נפרד.
מן הסתם חיבור סטריאו יתן רק שני ערוצים ולא 5.1!
לכן על מנת לקבל סראונד ממיר של יס/הוט צריך שלממיר יהיו יציאות כמו הנ"ל
בפועל רק לממירים החדשים ישנן יציאות דיגיטליות (קוקסי/אופטי)
אבל מעט מאוד תכנים אם בכלל משדרים DD.
VGA
HDMI
DVI
COMPONENT
אבל לאף ממיר אין יציאות כאלו, בד"כ רק לסטרימרים DVD מחשבים וכד'.
לממירים יש SCART שדרך יציאה זו ניתן (במידה והיא מאפשרת) להוציא:
COMPSITE
S-VIDEO
RGB
ל- tk4ever
על מנת להינות מסראונד עליך לחבר עם כבל אופטי או קוקסי או כל אחד מ5.1 מהערוצים עם כבל נפרד.
מן הסתם חיבור סטריאו יתן רק שני ערוצים ולא 5.1!
לכן על מנת לקבל סראונד ממיר של יס/הוט צריך שלממיר יהיו יציאות כמו הנ"ל
בפועל רק לממירים החדשים ישנן יציאות דיגיטליות (קוקסי/אופטי)
אבל מעט מאוד תכנים אם בכלל משדרים DD.
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...
אין ממיר בהוט שמוציא SVIDEO היום. הוט עדיין מתעקשים שיציאת הSCART מכל הממירים שלהם היא יציאת SCART COMPOSITE ולא SCART RGB.
יש מישהו שבדק את שתי השיטות ויכול להעיד האם ממיר קומפוננט טוב בצורה משמעותית מחיבור כבל SCART ל- SVIDEO?
איך אני מוצא כבל SCART ל- SVIDEO איכותי? עלות משוערת?
יש מישהו שבדק את שתי השיטות ויכול להעיד האם ממיר קומפוננט טוב בצורה משמעותית מחיבור כבל SCART ל- SVIDEO?
איך אני מוצא כבל SCART ל- SVIDEO איכותי? עלות משוערת?
- DannyZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1624
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
בודאות לא נכון.mooddoc כתב:אין ממיר בהוט שמוציא SVIDEO היום. הוט עדיין מתעקשים שיציאת הSCART מכל הממירים שלהם היא יציאת SCART COMPOSITE ולא SCART RGB....
אצלי ממיר מחובר מיציאת SCART לכניסות RGBS למסך ללא שום המרה בדרך - כבל בלבד.
שים לב רק לסוג ה-RGB! מדובר ב-RGBvcS- תבדוק אם המסך שלך יודע לקבל כזה אות (צריך סינכרון נפרד)
ולנקודה אחרת שהעלית - בנוגע לממיר DOCSIS - לממירים בעלי DOCSIS יש מדבקה המעידה על כך בתחתית הממיר - תבדוק אם יש מדבקה עם בר-קוד שכתוב בפירוש DOCSIS (יש מדבקות אחרות, למשל MAC ADDRS שלא קשור אז אל תתבלבל)
היי דני,
הכוונה היתה שאין יציאת SVIDEO כמובן ולא שהממיר לא מוציא אות SVIDEO - סליחה על חוסר הבהירות.
לגבי המשפט "אצלי ממיר מחובר מיציאת SCART לכניסות RGBS למסך ללא שום המרה בדרך - כבל בלבד."
האם מדובר בכבל SCART ל-SVIDEO רגיל ? אתה יכול להשאיר הפנייה לכבל הנ"ל ואולי הפנייה איפה ניתן לרכוש אותו?
תודה
הכוונה היתה שאין יציאת SVIDEO כמובן ולא שהממיר לא מוציא אות SVIDEO - סליחה על חוסר הבהירות.
לגבי המשפט "אצלי ממיר מחובר מיציאת SCART לכניסות RGBS למסך ללא שום המרה בדרך - כבל בלבד."
האם מדובר בכבל SCART ל-SVIDEO רגיל ? אתה יכול להשאיר הפנייה לכבל הנ"ל ואולי הפנייה איפה ניתן לרכוש אותו?
תודה