כדאי לעבור מ - 70D ל - D7100 (מקנון לניקון)?

קומפקטיות, Prosumer, DSLR, עדשות ומה שבינהם.
שלח תגובה
rfe7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 85
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אני מצלם עם קנון 70D, אבל, למרות שהמצלמה נוחה מאוד לתפעול (ארגונומיה וסידור חוגות וכפתורים) וזריזה מאוד (אוטופוקוס, הפעלה, לקיחת תמונה), ביצועי ה - ISO שלה לא משהו, לעניות דעתי (אחרי מספר צילומים במקומות סגורים ובתאורה חלשה). העלאה ל - 800 או 1000 ISO יוצרת רעש שנראה בבירור, אפילו על המסך של המצלמה. יש לי אותה רק מס' חודשים ואני מתחיל להתחרט...

בכל הביקורות והסקירות שקראתי, הניקון D7100 מצטיינת בביצועי ה - ISO הנמוכים שלה, ובכלל בתוצאות שהיא נותנת (בסטילס) לעומת ה - 70D. אולי עדיף לי למכור ולקנות אותה? או שיש אופצייה אחרת יותר טובה?

מה דעתכם?

תודה מראש

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #2 

אני לא יודע איך אתה נוהג לצלם, אבל לפני שחושבים על להחליף מצלמה קודם כל תנסה לעבוד עם מה שיש, כלומר תצלם ב RAW ותעבד את הרעש בצורה נפרדת מהמצלמה. בנוסף, אם אתה נוהג לצלם ברגישות גבוהה אז אולי כדאי לך להשקיע בעדשה מהירה יותר (כזו עם צמצם גדול יותר)?

rfe7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

HazooM כתב:אני לא יודע איך אתה נוהג לצלם, אבל לפני שחושבים על להחליף מצלמה קודם כל תנסה לעבוד עם מה שיש, כלומר תצלם ב RAW ותעבד את הרעש בצורה נפרדת מהמצלמה. בנוסף, אם אתה נוהג לצלם ברגישות גבוהה אז אולי כדאי לך להשקיע בעדשה מהירה יותר (כזו עם צמצם גדול יותר)?
...
אני מצלם רק ב - RAW, ולא אוהב לנקות רעשים כיוון שמדובר בהתפשרות (מריחה של פרטים קטנים בתמונה).

לגבי עדשה - אני מנסה למצוא את הסיגמא 30 1.4 ART, אבל אי אפשר להשיג אותה באף מקום שאני מכיר. שקלתי לקנות את ה - 28 1.8 של קנון, אבל כל הביקורות עליה אומרות שהיא ירודה מאוד מבחינה אופטית (כנראה תכנון ישן מאוד).

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #4 

מה שאתה צריך זה פלא חיצוני... גל מצלמה יקרה לא תעשה לך ניסים במקומות חשוכים..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

rfe7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

IamEzio כתב:מה שאתה צריך זה פלא חיצוני... גל מצלמה יקרה לא תעשה לך ניסים במקומות חשוכים..
...
אתה מתכוון "פלאש" ו"גם"...

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #6 

אני מצלם רק ב - RAW, ולא אוהב לנקות רעשים כיוון שמדובר בהתפשרות (מריחה של פרטים קטנים בתמונה).
...
יכול להיות שמה שאתה דורש יהיה אפילו מעבר ליכולות של ה D7100. תבדוק בעמוד ההשוואות Dpreview ותראה אם ה 7100 באמת תספק תוצאות עדיפות לטעמך על ה 70D, או לחילופין מצלמות אחרות.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #7 

rfe7 כתב:
...
...
אתה מתכוון "פלאש" ו"גם"...