החלפת מסך

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
idan309 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #1 

כמו שזה נראה כרגע חלום החדר היעודי לא נראה קרוב (אלא אם כן יצא מקרן ברמת איכות דומה לסוני 55 שמסוגל לפתוח תמונה של 2.5 מ' רוחב ממרחק הקרנה של 2.5 מ'.
לכן חשבתי לשדרג את חווית הצפייה ע"י שדרוג המסך.
המסך שלי הוא מסך מתיחה של סינוס קרין בפורמט 16:9 בגודל של 119".
למסך הזה 2 חסרונות:
1. מסך ללא מיסוך.
2. מסך עם מתיחה / בד לא אחיד / שילוב של שניהם שלפחות בעיני מפריע מאוד בצפייה בשידורי כדורגל עד כדי כך שלעיתים גורמים לי להעדיף לצפות בפלזמה 60".
לאחר ההתרשמות מהמסך שרכש יואב החלטתי לפנות לאותה חברה לקבל הצעת מחיר למסך חדש.
בגלל שיש לי הגבלה של 3.2 מ' לבית מסך + 2.7 מ' לרוחב תמונה ההחלטה הנכונה היא ללכת על מסך 16:9 (מסך 21:9 יגרום לי לרדת בתכני 16:9 מה-119" שאני רגיל לכ-96" וזה ירידה משמעותית מידי בשבילי ממרחק צפייה של 4.5-5 מ' במיוחד כאשר כ-80% מהתכנים שאני רואה הם 16:9).

קיבלתי את ההצעה הבאה:
Masking 16:9 to 2.4 screen
125" ב-16:9
Millibel acoustically transparent mask
Center stage XD screen, black backing, tab-tensioned
27.7" drop in order to install from the ceiling and still receive image in right height
230v motors
Satin black case
On-ceiling mount, cords left side exit

מחיר כולל הובלה עד הבית (לא כולל אלקטרוניקה כאשר לא בדיוק ברור לי מה זה אומר): 15-16 אלף ₪.

דברים שלא ברורים לי מההצעה:
1. עניין האלקטרוניקה – אני חשבתי שאת המסך אחבר לרסיבר בטריגר כמו המסך הקיים ואת המיסוך אכוון בשלט.
2. מדוע אני צריך מיסוך אקוסטי
3. האם המיסוך הוא כזה שבולע את התמונה (כלומר אני לא ארגיש את הפסים ב-21:9)
4. מה בדיוק סוג הבד (האם מתאים לחלל שלי שבו כל הקירות פרט לקיר ההקרנה לבנים)

האם יש עוד שאלות שכדאי לשאול?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17925
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #2 

ה center stage xd ממה שזכור לי הוא בד שמעביר קול ומיועד להתקנת רמקולים מאחורי המסך ואצלך זה ממש לא המקרה .כנראה שגם המיסוך כזה כדי לא לפגוע במעבר הקול.
תשלח מייל חזרה ל jon (לא להבהל הוא יש לו זמן משלו עונה בממוצע פעמים בשבוע לעיתים פעם אחת) ותגיד לו אתה רוצה את הבד הרגיל שלהם עם גיין 1.3 .
המיסוך יסתיר את הפסים האופקיים.
האלקטרוניקה אני מניח מדובר בקופסאת המיתוג,(המסך לא מתחבר ישירות לשקע החשמל מן הסתם) ,פה אין לי נסיון.

בהצלחה
נערך לאחרונה על ידי istarmini ב 20/12/2014 9:20, נערך פעם 1 בסך הכל.

brillix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #3 

עידן בוקר טוב,
קודם כל איזה כיף לך שאתה עומד לפני שדרוג :) , אבל לא ברור לי מה אתה רוצה להשיג, מה חסר לך ואו אתה רוצה לשדרג :
1. איכות התמונה ?
2. מיסוך ?
3. איכות מסך טובה יותר במרכיבי המתיחה ?
4. אסטטיקה ?

המסך שהוצע לך הוא מסך Accoustic Transparent, מה שאומר שאפשר לשם מאחוריו רמקולים, בגלל זה הם מציינים ה-Masking גם מאפשר לשים מאחוריו רמקולים.
אם אתה לא צריך למקם את הרמקולים מאחורי המסך עדיף לך מסך רגיל ולא AT.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #4 

לגבי האלקטרוניקה - הם נותנים לך לבחור את אופציית השליטה במסך.

האמת, אני לא זוכר שראיתי שם אופציה לטריגר.

אני רכשתי מהם מסך חשמלי עם היחידת שליטה שלהם (לא זוכר איך זה נקרא אצלם, משהו Motor control box) ועינית IR והצמדתי לה IR Blaster מהמערכת שליטה אוניברסאלית שלי.

בכל אופן אני כן ממליץ לשקול פעם נוספת מסך מבד שקוף אקוסטית במידה ומרחק הצפיה מאפשר (ל-XD צריך לשבת לא פחות מ-3 מטר להמלצתם כדי לא לשים לב לטקסטורה של המסך) ובמידה וה-GAIN הנמוך לא מפריע לך (אני אפילו בעד - לרוב, כשלא מדובר במסכי ענק, יש גם ככה רזרבות רציניות של עוצמת הארה שיש לטפל בהן, אפילו במצב Eco ועם צמצם סגור).

הסיבה כמובן היא שמסך נוטים להחליף פחות מאשר מקרן, וכאן אתה כבר מושקע בסכום עתק, אז כדאי שהאופציה למקם את המסך לפני הרמקולים תשאר פתוחה בפניך.

לך תדע, אולי תעבור בעתיד לחדר צר יותר שלא יהיה בו מקום למסך רחב ורמקולים לצידיו - בסיטואציה כזו עבורך, עם מסך לא שקוף אקוסטית אתה במקום נפרד מכמה אלפי ש"ח טובים.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

idan309 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

MarioMan,

הרעיון שלך מאוד הגיוני אבל:
1. אם בעתיד אעבור דירה / אדאג בדירה הקיימת לחדר קולנוע אני כבר אלך על מסך קבוע בפורמט סינמסקופ. גם אם זו תהיה דירה שלא תאפשר חדר קולנוע יעודי היא לא תירכש אם לא תהיה אפשרות למקן בסלון מסך סינסקופ בגודל של לפחות 130 אינץ.
2. זה שהגיין של המסך נמוך גורם לי לחשש מסויים (היום בסוני 50 אני מרגיש לעיתים שהתמונה חשוכה לי מידי אבל ברגע שאני מעביר את המנורה מ-LOW התמונה אכן יותר מאורת אבל הרבה פחות איכותית). יצא לי להתרשם מהסוני 50 על מסך קרדה עם בד לבן מבריק (שזה להבנתי גיין 1.3) ומאוד התרשמתי.

brillix,
כל מה שציינת פרט ל-4.
הסיבה המרכזית היא שאני רוצה לקבל תמונה באיכות זהה למה שראיתי עם הסוני 50 על הקרדה עם הבד הלבן המבריק (ההבדל העיקרי הוא כפי שציינתי בשידורי כדורגל).
אני כרגע ממש לא בטוח שאני הולך לשדרוג בגלל שאני חושש שהמסך הזה לא ישרת אותי שנים רבות (אם בגלל מעבר דירה או אם בגלל בנייה של חדר קולנוע יעודי בבית הקיים).
לכן השקעה של כ-13,000 ש"ח בשדרוג המסך היא הוצאה שאני לא בטוח שאני הולך לבצע בטח אם לא תהיה לי אופציה להתרשם ממסך דומה בעיניים כדי לראות שאכן חויית הצפייה דומה למה שראיתי בקרדה + המיסוך הוא בדיוק מה שאני מצפה לקבל.

idan309 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

כך זה נראה אצלי.

אם אני אשדרג נראה לי לי שזה יהיה ל-124" (אתמול ראיתי תוכן 16:9 מ-4 מ' וזה ממש לא היה נח והייתי צריך לחזור ל-4.5 מ' כך שלמרות שמתאים לי כמה שיותר גדול ב-21:9 אני אסתפק ב-124" בכדי שלא יהיה גדול מידי ב-16:9.

אני עדיין מתלבט בנושא מ-2 סיבות:
1. האם אני באמת אקבל תמונה באיכות שאני רוצה (בדיוק כמו שראיתי על מסך 16:9 קריטריון של קרדה).
2. האם בכל זאת לא כדאי להשקיע את ה-250 אלף ש"ח ולהרים חדר קולנוע על גג הבית הקיים (מה שאומר לפחות שנתיים עד שהוא יהיה מוכן).

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17925
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #7 

idan309 כתב:כך זה נראה אצלי.

אם אני אשדרג נראה לי לי שזה יהיה ל-124" (אתמול ראיתי תוכן 16:9 מ-4 מ' וזה ממש לא היה נח והייתי צריך לחזור ל-4.5 מ' כך שלמרות שמתאים לי כמה שיותר גדול ב-21:9 אני אסתפק ב-124" בכדי שלא יהיה גדול מידי ב-16:9.

אני עדיין מתלבט בנושא מ-2 סיבות:
1. האם אני באמת אקבל תמונה באיכות שאני רוצה (בדיוק כמו שראיתי על מסך 16:9 קריטריון של קרדה).
2. האם בכל זאת לא כדאי להשקיע את ה-250 אלף ש"ח ולהרים חדר קולנוע על גג הבית הקיים (מה שאומר לפחות שנתיים עד שהוא יהיה מוכן).
...
·

מה השאלה בכלל?

במידה ויש לך אפשרות תקציבית ,להרים חדר קולנוע לפי הכללים והחוקים על הגג ,אז בוודאי שמומלץ להרים כזה.
הכל ענין של תקציב.
אין מה להשוות בין חדר קולנוע ייעודי לבין קולנוע בסלון ביתי, טוב ככל שיהיה .

IGAL4d
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 566
נתן תודות: 423 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #8 

עידן, מדובר כאן בתקציב שהוא מעל ומעבר לסטנדרטים של הפורום הזה..כמובן שהדבר צריך להישקל גם מול יכולות תקציביות ושימושים אפשריים אחרים למבנה- בעתיד הקרוב והרחוק יותר. כולל האפשרות לממש את ההשקעה בעתיד. אני מציע לך להתייעץ בנושא עם מספר אנשים הקרובים לך כדי לבדוק שלא מדובר כאן בהיסחפות...

idan309 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

ברור.
אני אשקיע סכום כזה רק אם ברור לחלוטין שערך הדירה יעלה בצורה דומה (זו גם הסיבה שאם ייבנה החדר הזה הוא יהיה כולל שירותים ומקלחת צמודים בכדי שניתן יהיה בקלות להפוך אותו ליחידת הורים בעתיד).
בכל מקרה התחלתי בבדיקות יותר רציניות בנושא ואני מקווה שבתוך חודש אני אדע האם אני הולך על אופצית החדר על הגג או שדרוג המסך.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”