שרשור תגובות: סוני RX100 III - סקירה

קומפקטיות, Prosumer, DSLR, עדשות ומה שבינהם.
שלח תגובה
egurevitch פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ht photo
עורך ht photo
תגובות: 878
שם מלא: אייל גורביץ'
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #1 

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 938
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #2 

יופי של סקירה!

לדעתי היה מקום להכניס כמה מילים על יכולות צילום הוידאו של המצלמה והתמיכה בפורמט ה- XAVC S המתקדם. לא כל שכן, על מעבד ה - Bionz X שבתוכה.

בחנתי אותה אל מול המקבילה של קנון ועל אף של- G7X יש את היתרונות שלה, האיכות והחדות של התמונות עדיין טובה יותר, לדעתי, בזאת של הסוני בסך הכל הכולל. ואם אני מתעלם מעניינים כמו היעדר האפשרות לשילוב של מיקרופון חיצוני ואיבוד מסויים של החדות בפינות, הרי שמדובר במצלמת הכיס הטובה בעולם.

orena
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #3 

Nir1,

יצא לך במקרה להשוות את המצלמה מול הדגם הראשון שלה RX100?
אני מעוניין לרכוש את המצלמה אך מתלבט בין 3 הדגמים שלה שעדיין מיוצרים.
יש הפרש גדול בין מחירי הדגמים ומעניין אותי לדעת אם השיפורים שהוכנסו ב-2 הדגמים המתקדמים יותר מצדיקים את ההפרש במחיר.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #4 

איך העינית?

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

orena כתב:Nir1,

יצא לך במקרה להשוות את המצלמה מול הדגם הראשון שלה RX100?
אני מעוניין לרכוש את המצלמה אך מתלבט בין 3 הדגמים שלה שעדיין מיוצרים.
יש הפרש גדול בין מחירי הדגמים ומעניין אותי לדעת אם השיפורים שהוכנסו ב-2 הדגמים המתקדמים יותר מצדיקים את ההפרש במחיר.
...
כן, בהחלט. הכל שאלה של צרכים. אם המטרה שלך היא שימוש במצלמת P&S נטו לצרכים בסיסיים בזמן טיול או באירועים משפחתיים, אז ההבדל אינו ניכר בין הדגמים, במיוחד כשמצלמים באור יום. קח בחשבון את השוני בין העדשות כשאתה בוחן את ההבדלים בין המצלמות. יכולת הזום של הדגם הראשון טובה מזו של השלישי. כמו כן, לא כולם חסידים של עדשת ה- 24-70mm zoom בדגם האחרון, אז הכל בהתאם לשימוש ולהעדפות אישיות.

הייתי אומר שבדגם השלישי איכות הצילום בתנאי תאורה נמוכים טובה יותר אולי בשני סטופים מהדגם הראשון. לדעתי, ההבדלים אינם ניכרים באופן משמעותי אבל אם אתה חושב שאתה תצטרך לצלם בסביבה חשוכה יותר מהרגיל, אולי בכל זאת שווה לקפוץ מדרגה בבחירה בין הדגמים.

בנוסף, קח בחשבון שבדגמים השני והשלישי יש תוספת של ווייפי מובנה (אם כי לא הכי יציבה) ואפשרות לכוונן את המסך בזוויות שונות על פי רצונך (tilt), אז גם פה עניין של העדפה אישית.

כמו כן, בדגם השלישי יש EVF מובנה שלצלמים מתקדמים זאת בהחלט תוספת חשובה למצלמה ומייקרת את מחירה בלפחות $100.

בסופו של דבר, אם השימוש העיקרי שלך הוא צילום סטנדרטי באור יום ואין לך ממש צורך במסך מתכוונן, ביכולות של ווייפי מובנה, ב - EVF או בצילום וידאו ברמה מאוד גבוהה (לדגם השלישי יש תמיכה בפורמת מתקדם) אז לך על הדגם הראשון ותהנה מהאיכות שהמצלמה מספקת.

orena
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

ניר,

תודה רבה על תשובתך המקצועית, עשית לי סדר.
כיוון ש -Wifi המובנה ויכולת הטיית המסך לא מעניינים אותי נראה כי ארכוש את הדגם הראשון.

מקריאה של ביקורות של אנשים ברשת נראה כי קשה להתאים תיק קטן למצלמה, המון טוענים כי המצלמה יחסית גדולה שלא מאפשרת הכנסה קלה לתוך תיק קטן שנוח לשים על הצוואר.

מעניין אותי לדעת באיזה תיק השתמשת עבור המצלמה ?

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

נרתיק מקורי של סוני שעולה יחסית הרבה כסף. אם אין לך תקציב להשקיע יותר מדי אז יש לו חיקויים יחסית זולים שנראים פחות או יותר אותו הדבר.

http://ebay.to/13sfXot

orena
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

התיק של סוני גם יקר וגם לא נוח, ראיתי סרטון ביוטיוב ונראה כי מדובר בתיק המורכב משני חלקים. החלק התחתון מחובר עם בורג למצלמה והחלק השני נפתח עם כפתור.

ברגע שאתה שולף את המצלמה לצלם אתה נשאר עם חלק אחד של התיק ביד - פתרון על הפנים.

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #9 

אף מלה על וידאו?
..

שלח תגובה

חזור אל “מצלמות ועדשות”