אז הרוב בכותרת..
מה ידוע עד כה מבדיקות שעשיתי:
* התשתית הדירתית כרגע יושבת על יס, אין איזה כבל חיצוני שנכנס לדירה שהבחנתי בו
* יש אנטנה על הגג - לא נראית חלודה או משהו
* באחד מארונות החשמל בקומה יש איזה קופסא של יס אבל אין התייחסות פרטנית לכל דירה ואין לי מושג מה שלי וגם אם הייתי יודע, ממש לא יודע מה עליי לעשות.
וכאן לשאלות...
1. אני יכול לעשות את השינוי בעצמי?
2. צריך לדרוש משהו מהוועד? (מזכיר שיש אנטנה בגג)
3. אם צריך איש מקצוע יש המלצות?
בניין ישן + תשתית יס + הדיוט שרוצה לעבור לעידן +
לפני שאני קופץ להסביר, אני בקושי מצליח להבין מהתמונות שלך אז אם תוכל לצלם יותר ברור, זה יהיה מעולה.
מה צריך לעשות:
1. לדבר עם הועד על מנת להשמיש את האנטנה [או להחליפה].
2. להחליף אצלך בדירה למפצל מתאים כולל השקעים [במידה והתשתית של יס עדיין שמישה].
3.לפנות לדיירים בקומה ולברר למי יש יס/הוט ומשם ללכת לארון, ולהוציא כבל אחד כל פעם עד שאתה גורם ל"הספקה" בשידור וכך בעצם לבצע סינון וסימון של המפצל הקיים של יס [חוסך לך ולטכנאי יס שיגיעו].
4. עולים לגג, בודקים את האנטנה שהמפצל [אאל"ט] שעל האנטנה שמיש בכלל אחרי כל השנים [אם לא צריך להחליף].
5. הקופסה הלבנה אני מאמין שייכת לאנטנה הישנה ולכן אמורה להיות יציאה פנויה שתוכל להתחבר אליה לדירה.
6.
זה כמובן בתנאי שיס לא השתלטו על התשתית של האנטנה. אם כן, זה כבר מצריך פניה לוועד כי צריך כבר לעשות תשתית חדשה לאנטנה.
מה צריך לעשות:
1. לדבר עם הועד על מנת להשמיש את האנטנה [או להחליפה].
2. להחליף אצלך בדירה למפצל מתאים כולל השקעים [במידה והתשתית של יס עדיין שמישה].
3.לפנות לדיירים בקומה ולברר למי יש יס/הוט ומשם ללכת לארון, ולהוציא כבל אחד כל פעם עד שאתה גורם ל"הספקה" בשידור וכך בעצם לבצע סינון וסימון של המפצל הקיים של יס [חוסך לך ולטכנאי יס שיגיעו].
4. עולים לגג, בודקים את האנטנה שהמפצל [אאל"ט] שעל האנטנה שמיש בכלל אחרי כל השנים [אם לא צריך להחליף].
5. הקופסה הלבנה אני מאמין שייכת לאנטנה הישנה ולכן אמורה להיות יציאה פנויה שתוכל להתחבר אליה לדירה.
6.
זה כמובן בתנאי שיס לא השתלטו על התשתית של האנטנה. אם כן, זה כבר מצריך פניה לוועד כי צריך כבר לעשות תשתית חדשה לאנטנה.