היי חבר'ה,
ברשותי מכונת Fiorenzato Bricoletta, היא מאוד ישנה ועברה שיפוצים רבים.
לפני כמה ימים כשהדלקתי אותה נפל החשמל בבית ולאחר מכן כשהדלקתי אותה שוב היא נדלקה כרגיל אבל הפסיקה לחמם.
הניחוש הראשון שלי היה שהגוף חימום פשוט נשרף אבל במקרה כזה כל פעם שהייתי מדליק אותה החשמל היה קופץ וזה לא המצב...
מישהו יודע אולי איך אני בודק היכן הבעיה? (יש כל כך הרבה אפשרויות )
תודה רבה!
ניצן
מבחינה חשמלית
אני מניח שקפץ מאמ"ת של הקו ולא מפסק זליגה.
בפעם הראשונה גוף החימום קיצר ,וקצר זה גם ניתק את האלמנט של החימום .
בפעמים הבאות כאילו אין גוף חימום .
נראה לי בתמונה הראשונה שני החוטים הלבנים שמחוברים בנעלי כבל .
צריך לנתק לבדוק עם אוהם מטר אמור להיות בסביבות 30-40 אוהם .
ברוכים הבאים למועדון הבריקולטה וגוף החימום שלו. אני קונה אותם בזוגות, כי תמיד עדיף להחליף כשיש לך בבית גוף חימום, ולא להתעכב יומיים עד שתגיע לספק גופי החימום. המחיר שאני קונה זה 120 שקל אצל סשה בקריית אתא. החלפת גוף חימום בבריקולטה זה פעולה של חצי שעה מקס. הכל גדול ונגיש: פותחים מכסה בריקולטה, מנתקים חיבור חשמלי לגוף חימום, מכינים קערה מתחת לדוד לקליטת המים, ופותחים עם שוודי. כדאי לנקות משקעים בדוד באותה הזדמנות. את הגוף חימום החדש מהדקים הייטב עם האטם, ומחברים את המגעים חזרה. הסיבה שאצלי הלכו כ-10 גופי חימום לאורך 7 שנות שירות היא בעיקר שהמים לא מתמלאים כפי שצפוי. פעם אחת שהגוף נחשף ומים לא נכנסים והלך גוף החימום. בזמן האחרון אין לי בריחת קיטור מהשסתום, ותוחלת החיים עלתה. כמו כן אני מקפיד לרוקן את המים של הדוד לפחות פעם בשבועיים, (דוד חם ובלחץ, וכיבוי המתג כדי שלא ימלא מים) אחרי זה יש להקפיד שהדוד מתמלא ולא מתחיל לחמם לפני שמילא לפחות דקה שלמה.
בהצלחה
אדי
בפעמים הראשונות עוד הייתי נוסע לאיבגי, והוא החליף לי את המדיד. אח"כ הייתי מפרק ומנקה אותו. כנראה יש איזה חיבור חשמלי ע"י זיהום בין המדיד וגוף הדוד. מכאן הסקתי שצריך לרוקן את הדוד אחת לשבועיים, ולרענן את המרכך אחת לחודשיים למרות שהמים עדיין רכים וללא אבנית. ההשפעה הגדולה ביותר היא של בריחת קיטור מידית ההקצפה. אפילו בריחה מינימלית מעלה את ריכוז המלחים בדוד, וגורמת להטעיית המדיד. לא רוצה להתגרות בגורל, אבל עכשיו זה גוף חימום שמחזיק למעלה מחצי שנה, וידית ההקצפה אטומה לגמרי, אז אני מקווה שלא אתקל בבעיה בגלל שכתבתי שהבעיה בשליטה.
בברכה
אדי
תודה לכולם על התגובות
טוב החלפתי את הגוף חימום והיא עבדה פיקס למשך שבוע.
עכשיו התחילה תופעה ממש מוזרה כל פעם שאני חולט לחץ הקיטור יורד עד כמעט לאפס, בחיי לא נתקלתי בתופעה כזו.
הניחוש שלי הוא שיש איזה שהיא בעיה עם הפרסוסטט שנכנס לפעולה מאוחר מידי. הלחץ גם לא יציב, כוונתי את הפרסוסטט לחמם עד 1.3 bar ולפעמים הוא עובר אותו ומטפס כמעט עד 1.7.
אני אנסה לפרק ולנקות אותו, אולי הוא מלוכלך מאבנית וכו...
במכונה E61 אין קשר בין מי החליטה למי הדוד שמשמשים לקיטור .
אם אתה אומר שבעת החילטה יורד לחץ הקיטור אני הייתי חושב מייד על פריצה בין נחשון מי החליטה והדוד ,ושימוש במי הדוד למעשה לחליטה ..
אני מניח שיש פרוצדורה לבדיקה עם מחליף החום תקין או פרוץ.