בעית כיבוי והדלקה במיני PC של Eglobal

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
itayatc פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הי,

לאחר שקראתי הרבה הודעות בפורום הזה של אנשים שבסך הכל מרוצים מ Eglobal - קניתי את היחידה הבאה מהם:
mini pc i5 4200U model with 8G Ram 128G SSD 300M wifi+bluetooth IR+remote Air mouse&keyboard, pre-installed Win7-64 cracked version in English

היחידה הגיעה תוך שבועיים, אבל יש איתה בעיה שאני לא מצליח לפתור (וגם כריס לא מצליח):
כפתור הכיבוי/הדלקה הקטן שבחזית המחשב פשוט לא עובד. הדרך היחידה שאני מצליח להדליק את המחשב זה דרך השלט וכנ"ל לגבי כיבוי (או דרך ה-UI כמובן). האמת שלא תיכננתי להשתמש בשלט שלהם יותר מדי אם בכלל, אז זה לא ממש פתרון קביל מבחינתי. הכפתור הזה אמור לעבוד חלק כמו בכל מחשב.

מישהו נתקל בתופעה דומה? האם זה משהו שיכול להצדיק החלפה של כל היחידה?

מצד אחד אני מבין שיש כאן לא מעט אנשים שמרוצים מהם (בעיקר מהשירות), אבל מצד שני אני גם קורא פה לא מעט תקלות ו"פספוסים" ביחידות שהם שולחים...

תודה!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #2 

נשמע כמו פגם חומרה. תבקש מהם החלפה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

aviarmo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 113
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

האם הכפתור נלחץ ולא מדליק או לא ננחלץ בכלל?

itayatc פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

@aviarmo
· הכפתור נלחץ אבל לא מדליק/מכבה. פשוט לא עושה כלום, למרות שנראה שכל החוטים מאחוריו מחוברים היטב.

כריס ניסה לטעון אתמול שלא מדובר בבעיה כי ברגע שמזמינים מהם יחידה עם שלט הכפתור on/off לא ממש משחק תפקיד 8O הסבר שלא ממש מתקבל על הדעת. מבחינתי הכפתור אמור לעבוד חלק בלי קשר לשלט.

כרגע כריס בודק לי מה ניתן לעשות, אבל יש בהחלט מצב שאצטרך להחזיר את היחידה.

למישהו יצא להחזיר להם יחידה תקולה? איך עובד התהליך בדיוק? צריך לפתוח dispute באליאקספרס או שעובדים ישירות מול Eglobal?
הם מצידם לא מוכנים לשלוח יחידה חדשה לפני שהם מקבלים בחזרה את התקולה. הדבר האחרון שאני רוצה זה שהיחידה התקולה תלך לאיבוד איפשהו בדרך חזרה אליהם ואיתה גם הכסף...

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #5 

אתה לא עובד קשה מדי בשביל כפתור ON /OFF שיש לך שלט?
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

itayatc פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

@mp3lll
·חשבתי על זה...
אני מסכים איתך שהכפתור עצמו לא מהווה בעיה קריטית כשיש שלט. העניין הוא שאם הוא תקול בגלל בעיה חשמלית כלשהי (ולא בעיה מכנית פשוטה) יש בהחלט מצב שרכיבים אחרים ביחידה עלולים להפסיק לעבוד בהמשך. אני טועה?

itayatc פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

עדכון

שליחה #7 

עדכון:

אחרי troubleshooting עם eglobal נמצא שיחידת ה-IR במיני תקולה. לאחר הצלבת חוטים הכפתור כיבוי/הדלקה עובד, אבל ה - IR (שלא עבד בצורה מושלמת גם קודם) לא עובד בכלל עכשיו.

הרצתי עוד כמה בדיקות היום וגיליתי עוד שתי בעיות:
1) ה- Bluetooth לא עובד. ראיתי פה שרשור עם דרייברים שפתרו למישהו את הבעיה, אבל גם אחרי שהתקנתי את החדשים - עדיין לא עובד.
2) המיני לא מזהה את רשת ה 5GHZ של בזק, רק את 2.4GHZ. למרות שמופיע באתר של eglobal שיש תמיכה בתקן n כנראה שהוא לא תומך ב- dual band.

והבעיה שאולי הכי מטרידה מהרגע הראשון שחיברתי את המיני הזה השבוע: פשוט לא רואים טוב!!!
גם אחרי עדכון דרייברים וקינפוגים בטלויזיה ובכרטיס גרפי עצמו, התצוגה כולה פשוט לא חלקה (גם בסרטים וגם באופן כללי) והרבה יותר מפוקסלת מאשר בלפטופ שהיה מחובר לי קודם לאותו מגבר דנון והוצג בטלויזיה 55" של סמסונג (המגבר והטלויזיה חדשים).

אני מתכוון לשלוח מחר את המחשב בחזרה ל- eglobal ולבקש החזר כספי. אחפש משהו שהוא יותר "Plug & Play".

מאכזב ביותר (n)

itayatc פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

עדכון סופי

שליחה #8 

המחשב התקול הוחזר בדואר לשותף של Eglobal בארץ, בן, לבקשתם. תוך פחות מ-24 שעות מרגע שליחת המחשב בדואר כבר קיבלתי החזר מלא בגובה הקניה.

שירות לקוחות פשוט מצוין ומהיר של כריס מ-Eglobal ושל בן בארץ. הלוואי עלינו כזה שירות לקוחות בכל מקום :) (Y)

Gico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 900
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #9 

עם כזה שירות, ומחשבים שההתרשמות שלי מהפורום שהם בדרך כלל תקינים, מדוע זיכוי ולא מחשב חליפי?

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”