תהייה כללית לגבי אמינות מסכים

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
PCingAddict פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1564
שם מלא: יוסי
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #1 

אני שוקל להשתדרג למסך גדול יותר (55 או 60) ואני רואה פה לא מעט דיונים בנושא, אבל יש משהו שחוזר על עצמו לא מעט ומאוד מטריד אותי.
מדברים על אחריות ומי מספק את שירות התיקונים ושמים לזה משקל מאוד כבד (מדובר בד"כ על הפרשים של אלפי שקלים).
לי יש מסך של Sharp שנקנה לפני כ - 10 שנים, 32", ואני עד היום מאוד מרוצה ממנו חוץ מעניין הגודל. לא רוצה "לפתוח פה..." כמו שאומרים, אבל אף פעם לא נזקקתי לשירות או להפעלת אחריות. מה גם שהמסך הגיע עם 10 שנים אחריות על אחד הרכיבים (לא זוכר איזה, אבל מראה במידה מסויימת עד כמה היצרן בטוח במה שהוציא מהמפעל).
האם המסכים של היום באמת נהרסים כל כך מהר? האם יש חברות שיותר מועדות לפורענות? האם יש טכנולוגיות שכדאי להתרחק מהן על מנת שלא להזדקק לשירות בעתיד?

לסיכומו של עניין, אני מאוד מרוצה מהשארפ שלי, והייתי שמח להשתדרג לשארפ בגודל 60 ולו רק בגלל האמינות. האם זה עדיין רלוונטי, או שבכלל לא מדובר באותה חברה (בהמשך לתהייה הכללית שהועלתה קודם)?

תודה לעוזרים!

ILANBEN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 198
שם מלא: ILANBEN
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

ראשית כל אתה מדבר על מסך LCD,פלזמה או CRT??? כי לפני עשר שנים לא היו מסכים דקים או היו אבל יקרים אשששש.
בכל מקרה יצור המכשרים היום לא דומים לאז גם בגלל שפע יצרנים והוזלת עלויות פיתוח טכנולוגיה מדי שנה ולכן אן כדאיות.
בסה"כ המכשרים טובים ולא מתקלקלים מהר לא יודע עם עשר שנים אבל מספיק זמן עד שאתה כבר תשדרג להבא.
גם כך יש אחריות כ 3-5 שנים .

PCingAddict פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1564
שם מלא: יוסי
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #3 

מדובר ב LCD, מדובר על משהו כמו 8 שנים (לא חשבתי שזה כזה משנה..). אגב, המסך עלה לי כ 6000 ש"ח.

ILANBEN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 198
שם מלא: ILANBEN
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #4 

אז מ- 2006 ,גם לי יש כזו סוני ועובדת מצויין מאז קבלתי חמש שנים אחריות שלא נזקקתי להם .
השנים טסות כך שבאמת חלפו מהר.

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 173 פעמים

אני חושב שמדובר על שני אספקטים באופן כללי

שליחה #5 

PCingAddict כתב:מדובר ב LCD, מדובר על משהו כמו 8 שנים (לא חשבתי שזה כזה משנה..). אגב, המסך עלה לי כ 6000 ש"ח.
...
·
מבחינת אחריות אני חושב שאנשים נותנים לזה דגש משתי סיבות עיקריות:

הדבר הראשון והברור הוא כזה - אם נפלת על מסך טוב, אשריך. אם לא, אתה צריך להתחיל לרוץ אחרי היבואן או ספק השירות שיחליף או יתקן. זה כבר יכול להיות באסה לא נורמלית ויש מספיק סיפורים על כך. בנוסף לכך, קח בחשבון שמסכי LED של ימינו לא נוצרים שווים ויש לחלק מהם תופעת עננות או צרות אחרות שלא בהכרח היו ב-LCD אז המצב קצת יותר מסובך לפעמים.
מה גם, המסכים הפכו למסובכים יותר וזה גורר עלויות תיקון גדולות יותר.

הדבר השני - למרות שמסך זה דבר יחסית אמין בכללי, תמיד יכולה לקרות תקלה. זה קורה בכל מכשיר ואז צריך ספק שירות שעושה עבודה טובה ומתייחס כמו שצריך.

אני קניתי לפני כמעט 5 שנים פיליפס פשוטה (סדרה 5). LCD 42 אינץ' מאבי סופר כלשהו. מסך זול שעלה לי 4000 ש"ח ומשרת אותי נאמנה עד היום. לא יודע מה היה קורה אם הייתה איתו בעיה, למזלי לא הייתי צריך לגלות. אני מניח שיש פה הרבה אלמנט של מזל.

satih
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #6 

המסכים של היום יכולים לעבור בקלות תג מחיר 10k, באופן טבעי אנשים רוצים קצת ביטחון להוצאה בסדר גודל כזה. גם אלה שקונים מכונת כביסה יקרה רוצים להיות בטוחים שיש גב וזה לא שמכונות כביסה נהיו פחות אמינות.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”