אם ההתייחסות היא לפנל "שלם", כולל תאורה, אז נראה לי ברור שדגם הפנל רלוונטי בחיפוש אחרי מסך עם פחות בעיות אחידות. זה אולי הרכיב הבסיסי ביותר שגם יש לו דגם מוגדר שאנחנו יכולים לזהות, וגם יש וודאות מסוימת לגביו: שהוא יוצר לפי מפרט מסוים, ע"י יצרן מסוים, וכנראה יהיה דמיון בינו לבין יחידות אחרות.jacko-il כתב:ברור שהפאנל מגיע עם התאורה האחורית (גם הדיפיוזר יושב בינהם מן הסתם) וגם מגיע עם הציפוי נגד השתקפות. לכל המכלול הזה (ועוד הרבה רכיבים אחרים) קוראים בסופו של דבר "פאנל". אבל איך זה שייך לאיזה טכנולוגייה הוא משתייך? S-PVA, IPS וכן הלאה? כולם יושבים בסופו של דבר בסנדוויץ' דומה של רכיבים.
ומה כוונתך ב- "ב- LCD עצמו" ?...
ב-"LCD עצמו" התכוונתי לשכבת ה-liquid crystal. אין לי מידע קונקרטי, אבל נראה לי הגיוני שבעיות אחידות יגיעו גם מזה. זה האלמנט שחוסם את האור, ונראה שיש לו רגישות לפחות ללחץ.
אם אתה מקבל את ההנחה ששכבת ה-LC יכולה להשפיע על האחידות, נראה לי משתמע שגם סוג הפנל (IPS, VA, TN...) יכול להשפיע. יש הבדלים בצורת חסימת האור, חייבים להיות הבדלים בתהליכי הייצור, אז לא בלתי סביר שלסוג מסוים יכול להיות יתרון או חסרון באחידות. מסקירות יש לי הרושם של-IPS יש יותר בעיות אחידות מ-VA. או אולי זו בעיה של LG. אבל נראה שהם היצרן העיקרי של פנלי IPS, אז קשה להבדיל.
דווקא שכבת ה-antiglare נראית לי פחות כמקור סביר לבעיות אחידות. יש לך מידע מסוים על זה?
אם אתה רוצה לנסות, נראה שלפחות במקרים מסוימים אפשר להוריד אותה:
http://hardforum.com/showthread.php?t=1674033
מבחינת הרכבה סופית, אלקטרוניקה, ובקרת איכות, כשמשווים פנלים מאותו סוג לא היה לי הרושם שיש יתרון מוגדר ליצרן כלשהו.
רעיון מעניין אחד, לא יודע אם נתקלתי בו או שסתם עלה לי, הוא להוסיף פרופיל תיקון אחידות לכל מסך אחרי שהורכב: לסרוק את התמונה ברמות תאורה שונות ולהוסיף עיבוד שמפצה על בעיות האחידות הפיזיות.