פתרונות שונים, תנו עיצה
בקצרה,
חשקה נפשי ברכיב במערכת שיבצע לי גם סטרימינג של מוזיקה מהאינטרנט (בwhifi) , ויאפשר לי לשמוע בנוסף את הספרייה הדיגיטלית שלי, בין שזה יהיה מדיסק מקומי ובין שזה יהיה סטרימינג משרת.
כמו כן, חשוב לי שתהיה אפשרות ניהול קלה של המוזיקה (כמו שכל נגן בסיסי של MP3 מאפשר).
ובכן אלו האפשרויות:
אופציה א': HTPC יתרונות הכי פלקסבילי. מכיל הרבה פיצ'רים נוספים, כולל הצגת סרטים באיכות HD
חסרונות המחיר, 1000$ וצפונה (גם כך האישה בעצבים עלי על כל האלקטרוניקה והשינויים שהכנסתי הביתה)
אופציה ב' מכשיר HD דוגמאת TVIX או MVIX וחבריהם
יתרונות: זול מ HTPC ועמוס בפיצ'רים
חסרונות: לצד יכולות הצגה מרשימות בסרטים, חולשה בניהול קבצי מוזיקה ובחירה של מוזיקה
אופציה ג': סטרימר של רדיו מהאינטרנט
משהו דוגמת http://www.rokulabs.com/products_soundbridge.php
יתרונות: זול (כ150$), תמיכה בהרבה פורמטים של מוזיקה ותחנות רדיו, קטן מידות
חסרונות: המוצרים הללו לא תומכים בהצגה למסך. כך שבחירת השירים צריכה להעשות על סמך ה display של המוצר.
אני חושב יותר ויותר על אופצהי ג' כמשהו שיבוא עד שאקנה HTPC. האם לדעתכם החסרון של OSD במכשיר מהסוג הזה זה לא מכת מוות ?
חשקה נפשי ברכיב במערכת שיבצע לי גם סטרימינג של מוזיקה מהאינטרנט (בwhifi) , ויאפשר לי לשמוע בנוסף את הספרייה הדיגיטלית שלי, בין שזה יהיה מדיסק מקומי ובין שזה יהיה סטרימינג משרת.
כמו כן, חשוב לי שתהיה אפשרות ניהול קלה של המוזיקה (כמו שכל נגן בסיסי של MP3 מאפשר).
ובכן אלו האפשרויות:
אופציה א': HTPC יתרונות הכי פלקסבילי. מכיל הרבה פיצ'רים נוספים, כולל הצגת סרטים באיכות HD
חסרונות המחיר, 1000$ וצפונה (גם כך האישה בעצבים עלי על כל האלקטרוניקה והשינויים שהכנסתי הביתה)
אופציה ב' מכשיר HD דוגמאת TVIX או MVIX וחבריהם
יתרונות: זול מ HTPC ועמוס בפיצ'רים
חסרונות: לצד יכולות הצגה מרשימות בסרטים, חולשה בניהול קבצי מוזיקה ובחירה של מוזיקה
אופציה ג': סטרימר של רדיו מהאינטרנט
משהו דוגמת http://www.rokulabs.com/products_soundbridge.php
יתרונות: זול (כ150$), תמיכה בהרבה פורמטים של מוזיקה ותחנות רדיו, קטן מידות
חסרונות: המוצרים הללו לא תומכים בהצגה למסך. כך שבחירת השירים צריכה להעשות על סמך ה display של המוצר.
אני חושב יותר ויותר על אופצהי ג' כמשהו שיבוא עד שאקנה HTPC. האם לדעתכם החסרון של OSD במכשיר מהסוג הזה זה לא מכת מוות ?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
היי מרטין
בדיוק גמרתי בליבי ללכת על סטרימר של רדיו ומוזיקה (גם אם אין לו OSD) זה יכול להיות אחלה פתרון ביניים עד ה HTPC.
לגבי ה SQUEEZEBOX הוא עולה כפול מה soundbridge, ונותן די את אות ודבר
(תחשוב במחירי חול הוא עולה כמו מכשיר HD לדוגמא ה z-500 )
כך שאני אשמח לקחת משהו שעולה 100-200 $ ונותן את אותה איכות. השיקול בחיסכון הוא בין השאר כי מדובר בפתרון ביניים
אתה יודע על איזה יתרון של ה squeezbox שמצדיק את העלות שלו?
בדיוק גמרתי בליבי ללכת על סטרימר של רדיו ומוזיקה (גם אם אין לו OSD) זה יכול להיות אחלה פתרון ביניים עד ה HTPC.
לגבי ה SQUEEZEBOX הוא עולה כפול מה soundbridge, ונותן די את אות ודבר
(תחשוב במחירי חול הוא עולה כמו מכשיר HD לדוגמא ה z-500 )
כך שאני אשמח לקחת משהו שעולה 100-200 $ ונותן את אותה איכות. השיקול בחיסכון הוא בין השאר כי מדובר בפתרון ביניים
אתה יודע על איזה יתרון של ה squeezbox שמצדיק את העלות שלו?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
בתחנות רדיו אינטרנטיות, אם ישנם הבדלי האיכות, הם יבלטו פחות משום שהתחנות משדרות בקצב נמוך יחסית (128 ופחות).
לעומת זאת, בניגון מוסיקה מהמחשב, באיכויות גבוהות יותר, מן הסתם ההבדלים גם יהיו בולטים יותר.
אם אתה מתכוון לשדר מוסיקה איכותית מהמחשב, ה-SQUEEZEBOX עדיף כי הוא תומך גם בפורמטי LOSSLESS כמו FLAC.
לעומת זאת, בניגון מוסיקה מהמחשב, באיכויות גבוהות יותר, מן הסתם ההבדלים גם יהיו בולטים יותר.
אם אתה מתכוון לשדר מוסיקה איכותית מהמחשב, ה-SQUEEZEBOX עדיף כי הוא תומך גם בפורמטי LOSSLESS כמו FLAC.
ליאור
אתה שואל האם תרגיש הבדל באיכות? יש לי רעיון לניסוי קטן - אשמח אם המומחים יביעו דיעה האם הוא יכול לשקף.
קח שיר מדיסק כלשהו - "תקרע" אותו לכונן הקשיח מספר פעמים בפורמט MP3. פעם אחת ב128 ק"ב/שנייה, פעם אחת 192 ק"ב/שנייה ופעם נוספת ב256 ק"ב/שנייה. אם ההבדל באיכות מורגש אצלך, תחשוב על להשקיע קצת יותר כסף.
שוב, אני לא יודע באמת אם זו דרך נכונה לעשות דבר כזה, זה רק רעיון שקפץ לי לראש.
קח שיר מדיסק כלשהו - "תקרע" אותו לכונן הקשיח מספר פעמים בפורמט MP3. פעם אחת ב128 ק"ב/שנייה, פעם אחת 192 ק"ב/שנייה ופעם נוספת ב256 ק"ב/שנייה. אם ההבדל באיכות מורגש אצלך, תחשוב על להשקיע קצת יותר כסף.
שוב, אני לא יודע באמת אם זו דרך נכונה לעשות דבר כזה, זה רק רעיון שקפץ לי לראש.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אגב, משהו חביב בסאונד ברידג' הוא שהוא בא עם תוכנת סניפר שיודעת לזהות את תחנות הרדיו האינטרנטיות שאתה שומע על המחשב, לאתר את ה URL שלהן ולהגיד לך אם המוצר תומך בפורמט של התחנה או לא.
במקרה של 88 FM שבגללה בכלל הורדתי את הסניפר הזה, הוא כמובן לא תומך
במקרה של 88 FM שבגללה בכלל הורדתי את הסניפר הזה, הוא כמובן לא תומך
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
קרמיקה,
אנשים רבים לא מסוגלים להבדיל. אני בקלות מזהה 128kbps (ואני ממש ממש לא אודיופיל). ב-192 ומעלה אני צריך כבר מערכת טובה בשביל לזהות את ההבדל מהמקור. כאמור, אודיופילים יזהו הבדל גם ב-320Kbps.
אנשים רבים לא מסוגלים להבדיל. אני בקלות מזהה 128kbps (ואני ממש ממש לא אודיופיל). ב-192 ומעלה אני צריך כבר מערכת טובה בשביל לזהות את ההבדל מהמקור. כאמור, אודיופילים יזהו הבדל גם ב-320Kbps.