התייעצות בנוגע להזרמת מוסיקה באויר (wifi, bluetooth וכו׳...)

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
AssafAviv פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 936
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

היי,
רציתי לשאול לגבי סטרים של מוסיקה ממקום למקום, כרגע כל המוסיקה של נמצאת על המחשב (הנייד יש לציין) עם דיסק קשיח חיצוני. יש לי רמקולים (פשוטים) שמחוברים למחשב, אבל היתי רוצה להזרים מוסיקה אל המערכת ה׳אמיתית׳.
יש לי מחשב נייח שמחובר אל הרסיבר (בצורה דיגיטלית), את המוסיקה שלי אני מנגן במחשב הנייד (MacBook Pro), דרך נגן שנקרא- Vox Player שאגב הוא מעולה, ותומך בהזרמה בטכנולוגיית AirPlay.
אז כרגע עומדות בפניי 3 אופציות:

1. להתקין על ה- Windows בנייח שלי - Airfoil (או כל דבר דומה...) שמבצע האזנה להזרמה של מוסיקה בטכנולוגיית AirPlay,
הייתרונות בכך הן שאני יכול להזרים רק את מה שמתנגן בנגן המוסיקה, כך שכל שאר הסאונדים במחשב לא מועברים גם אל המערכת.

2. לקנות רכיב חומרתי שקולט מוסיקה בטכנולוגיית Bluetooth A2DP, ואז אצטרך להגדיר את הסאונד החוצה אל ה- bluetooth וזה כנראה יוציא את כל הסאונד של המחשב אל המערכת (אלא אם כן אפשר להגדיר באפליקציה המסויימת להוציא סאונד אל ה-bluetooth).

3. לקנות רכיב שתומך ב- AirPlay, Wifi ויש לו יציאה אופטית, ככה שאשאיר לDAC של הרסיבר לעשות את העבודה של הפיענוח, והיתרון כאן הוא שאני לא צריך להדליק את המחשב הנייחד בשביל להקשיב למוסיקה דרך המערכת.

מה כדאי לעשות!? :roll: אשמח לחוות דעת, או להצעה מעניינת אחרת :) תודה! אה, וסליחה על החפירה :)
נערך לאחרונה על ידי AssafAviv ב 21/12/2014 17:17, נערך פעם 1 בסך הכל.

AssafAviv פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #2 

igory
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

יש פתרון טוב יותר (לטעמי): Logictech Squeezebox
הוא עובד בארכיטקטורת CLIENT-SERVER בדומה ל DLNA .
השרת עצמו ומוצרים נלווים כבר אינם נתמכים אך יש קהילה מסביב שעדיין קיימת.
כמו כן יש PLUGIN שליטה ל-VERA (גם ל -DLNA יש)

ה-SERVER רץ בהרבה פלטפורמות (כולל WINDOWS ו-LINUX).
CLIENTים גם קיימים בכל הפלטפורמות : LINUX ו- WINDOWS ב-X86, ANDROID, RASPBERRY PI.
כמו כן יש המון אפליקציות של "שלט" עבור ANDORID ו-IOS
עבור ה- SERVER אני משתמש ב-LINUX x86:
http://www.mysqueezebox.com/download
עבור הCLIENT אני משתמש ב-RASPBERRY שעבורו קיית התקנת OS מוכנה (IMAGE) שתומכת ב-SQUUEZEBOX
.https://sites.google.com/site/picoreplayer/home

ANDROID CLIENT: אתה יכול לקנות אחד מה-TV STICKS, אם כי התאכזבתי מרמת האמינות שלהם.

עבור ה-CLIENT של ANDROID או RASPERBRRY תצטרך לקנות כרטיס קול USB (עד 4$) ופעמים גם USB WIFI (עד $10)
אתה יכול לקנות רמקולים מוגברים של מחשב להתקנה חיצונית או מגבר זול ורמקולים שקועים לגבס:
מגבר לדוגמה: Lepai LP-2020A
מגבר לדוגמה: Dayton Audio DTA-1 Class T Digital AC/DC Amplifier
רמקול לדוגמה: Dayton Audio CS620C 6-1/2" 2-Way Ceiling Speaker Pair

איגור

AssafAviv פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

לא הבנתי איך זה יותר טוב?.... עבור המקרה שתארתי..

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”