סריג שמיועד לכביסה במים קרים ביד כובס במכונה על 30 מעלות. יש מה לעשות?
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
·kobbi כתב:סטייק שנצלה לוול דאן במקום מידיום יש מה לעשות?
ביצה שבושלה לביצה קשה במקום רכה יש מה לעשות ?
הרעיון ברור...
דווקא בדקתי קצת ברשת ואנשים ממליצים להשרות במים קרים במשך 10 דקות ואז למתוח את הצמר. יש עדויות שאנשים הצליחו להציל ככה סוודרים. אין לי מה להפסיד. היום חזרתי מחו"ל והסוודר עלה 120 יורו. זה או לנסות להציל או לבקש מחבר שנוסע לשם בקרוב שוב לקנות את אותו הסוודר שוב.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
השאלה האמיתית היא אם בוצעה סחיטה או לא.
אם לא מצבך טוב - יבש מונח ולא תלוי שלא ימתח.
אם נסחט הרוב מחדש היטב שיהיה ספוג ונסה להחזיר אותו לצורתו המקורית ושוב יבוש איטי ולא בתלייה
אם לא מצבך טוב - יבש מונח ולא תלוי שלא ימתח.
אם נסחט הרוב מחדש היטב שיהיה ספוג ונסה להחזיר אותו לצורתו המקורית ושוב יבוש איטי ולא בתלייה
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

טוב אז ככה. קודם כל ל Borderline1, הסריג עבר הכל. כולל סחיטה.
השרתי אותו 10 דקות במים קרים. לאחר מכן מתחתי במקומות שהוא התכווץ ושמתי על שתי מגבות שיתיבש.
בבוקר הוא עדיין היה רטוב לחלוטין אז שמתי אותו על החבל. כשחזרתי מהעבודה בערב הוא היה יבש ברובו אך עדיין רטוב במקומות מסויימים.
בכל זאת מדדתי אותו וגיליתי שהוא אכן התרחב במקומות שרציתי אבל גם התרחב במקומות שלא רציתי.
שמתי אותו לייבוש על כסא לעוד 24 שעות והיום בערב לבשתי אותו לפני שיצאתי. המימצאים הן כדלהלן:
1) המקומות שרציתי שהוא יתרחב בהם אכן התרחבו ועל כן אני שמח
2) הוא התרחב במקומות שלא רציתי כמו באורך ובעיקר בשרוולים.
3) עם האורך אפשר להסתדר. פשוט לתת כיפול טוב למטה והכל בסדר
4) השרוולים בעייתיים מאוד. הם ארוכים מידי ורחבים בקצוות.
5) מה שהכי הפריע לי זה תחושת העיקצוץ מהצמר. לא זוכר שהרגשתי את זה כשלבשתי אותו בחו"ל לפני הכביסה.
מסקנה, הסריג לא חזר לקדמותו ועצוב לי על כך אבל צריך להמשיך הלאה. או שאבקש מחבר שיהיה שם בחודש הקרוב לקנות לי את אותו סריג באותה חנות או שאבדוק ברשת אם ניתן לקנות.
תודה לעוזרים.
השרתי אותו 10 דקות במים קרים. לאחר מכן מתחתי במקומות שהוא התכווץ ושמתי על שתי מגבות שיתיבש.
בבוקר הוא עדיין היה רטוב לחלוטין אז שמתי אותו על החבל. כשחזרתי מהעבודה בערב הוא היה יבש ברובו אך עדיין רטוב במקומות מסויימים.
בכל זאת מדדתי אותו וגיליתי שהוא אכן התרחב במקומות שרציתי אבל גם התרחב במקומות שלא רציתי.
שמתי אותו לייבוש על כסא לעוד 24 שעות והיום בערב לבשתי אותו לפני שיצאתי. המימצאים הן כדלהלן:
1) המקומות שרציתי שהוא יתרחב בהם אכן התרחבו ועל כן אני שמח
2) הוא התרחב במקומות שלא רציתי כמו באורך ובעיקר בשרוולים.
3) עם האורך אפשר להסתדר. פשוט לתת כיפול טוב למטה והכל בסדר
4) השרוולים בעייתיים מאוד. הם ארוכים מידי ורחבים בקצוות.
5) מה שהכי הפריע לי זה תחושת העיקצוץ מהצמר. לא זוכר שהרגשתי את זה כשלבשתי אותו בחו"ל לפני הכביסה.
מסקנה, הסריג לא חזר לקדמותו ועצוב לי על כך אבל צריך להמשיך הלאה. או שאבקש מחבר שיהיה שם בחודש הקרוב לקנות לי את אותו סריג באותה חנות או שאבדוק ברשת אם ניתן לקנות.
תודה לעוזרים.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

נדמה לי שהזהרתי אותך לא ליבש בתלייה - זו התופעה שמתרחשת בצמר וסריגים כשמייבשים בתלייה כוח המשיכה והמתח על הסריג הרטוב (והכבד) מאריכים ומותחים כל חלקה טובה וברת מתיחה.
אל תתיאש תשרה אותו שוב תן לו להתכווץ ויבש כשהוא מונח שרוע, בשופ פנים ואופן לא בתליה
ותראה מה יהיה המצב אחר כך
אולי ניתן להציל- הצמר תמיד יתכווץ כך שזה לא מצב בלתי הפיך
אל תתיאש תשרה אותו שוב תן לו להתכווץ ויבש כשהוא מונח שרוע, בשופ פנים ואופן לא בתליה
אולי ניתן להציל- הצמר תמיד יתכווץ כך שזה לא מצב בלתי הפיך
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

·Borderline1 כתב:נדמה לי שהזהרתי אותך לא ליבש בתלייה - זו התופעה שמתרחשת בצמר וסריגים כשמייבשים בתלייה כוח המשיכה והמתח על הסריג הרטוב (והכבד) מאריכים ומותחים כל חלקה טובה וברת מתיחה.
אולי ניתן להציל- הצמר תמיד יתכווץ כך שזה לא מצב בלתי הפיך...
חשבתי שאבוד. לא ידעתי שאפשר פעם נוספת. מים קרים יכווצו אותו שוב או צריך שוב להעביר אותו בכביסה?
כמו כן, מקום שאני עושה בו ניקוי יבש הציע לי להביא את הסריג ושהם יעשו את העבודה. כדאי?
הבעיה היא שעל המגבת יכול לקחת לו מספר ימים להתייבש. זה למה תליתי אותו.
תודה
- Borderline1
- חבר מביא חבר

תנסה-
אם הוא נקי לא חייבים כביסה אפשר רק השרייה, למרות שכביסה עדינה !!! בלי סחיטה תזרז את תהליך החזרה למצב הטבעי -אין לך מה להפסיד- תהיה סבלן תן לו להתיבש מונח ולא תלוי, במשך הזמן שיקח לו, גם אם כמה ימים, ואז תראה אם אתה צריך לתת אותו לניקוי יבש שיעשו העבודה
אם הוא נקי לא חייבים כביסה אפשר רק השרייה, למרות שכביסה עדינה !!! בלי סחיטה תזרז את תהליך החזרה למצב הטבעי -אין לך מה להפסיד- תהיה סבלן תן לו להתיבש מונח ולא תלוי, במשך הזמן שיקח לו, גם אם כמה ימים, ואז תראה אם אתה צריך לתת אותו לניקוי יבש שיעשו העבודה
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

·Borderline1 כתב:תנסה-
אם הוא נקי לא חייבים כביסה אפשר רק השרייה, למרות שכביסה עדינה !!! בלי סחיטה תזרז את תהליך החזרה למצב הטבעי -אין לך מה להפסיד- תהיה סבלן תן לו להתיבש מונח ולא תלוי, במשך הזמן שיקח לו, גם אם כמה ימים, ואז תראה אם אתה צריך לתת אותו לניקוי יבש שיעשו העבודה...
תודה רבה!!!!